Gratis online Pilates Oefenvideo’s

Gratis online Pilates Oefenvideo's
Vrouw in sportbeha en legging op yogamat voor laptop

JGI / Jamie Grill / Getty Afbeeldingen


Je kunt gedetailleerde instructies vinden, samen met foto’s voor zowat elke Pilates-matoefening die je online zoekt. Schriftelijke instructies bieden veel voordelen omdat je de tijd kunt nemen om ze te bestuderen en in je eigen tempo kunt oefenen. Ze kunnen ook vaak meer diepte bieden dan je normaal in een videoclip vindt. Dat gezegd hebbende, het zien van een prachtig uitgevoerde beweging uitgevoerd in een video kan nuttig inzicht geven in een bepaalde Pilates-oefening.

De beste gratis Pilates instructievideoclips

De onderstaande video’s en videoclips zijn gratis, gemakkelijk te zien, uitgevoerd met een uitstekende vorm en hebben mondelinge instructies die duidelijk zijn wanneer ze worden verstrekt. Hoewel veel van deze clips kort zijn, bevatten ze elk gedetailleerde schriftelijke instructies om u te helpen uw vorm te verbeteren.

Spine Stretch op de mat: Het verlengen van de wervelkolom door middel van stretches op de mat is een basisonderdeel van de meeste Pilates-trainingen. Deze video demonstreert de juiste vorm die nodig is om de rug, hamstrings en buikspieren te strekken.

Borstlift op de mat: Deze pilatesoefening van beginner tot gemiddeld niveau richt zich op de ontwikkeling van de kern en versterkt de ondersteunende spieren van de borst en rug.

Pilates Push Up op de mat: Het behouden van de juiste vorm terwijl je leert hoe je een Pilates push-up moet doen, kan je helpen de voordelen van push-ups te plukken door armkracht en kernstabilisatie te ontwikkelen.

De Honderd Oefening: Vernoemd naar het aantal slagen dat je armen zullen maken tijdens het uitvoeren van deze klassieke Pilates buikspieroefening, kun je je beweging aanpassen op basis van je vaardigheidsniveau en vermogen.

Muur rol naar beneden: Het is belangrijk om de stappen van een Wall Roll Down te begrijpen, zoals getoond in deze videoclip om je uitlijning goed te krijgen en te leren je hamstrings en buikspieren tijdens de oefening te betrekken.

Oprollen: Deze Pilates-beweging op gemiddeld niveau is een klassieke matoefening die de wervelkolom mobiliseert en de buikspieren versterkt door langzaam de core en rug aan te spreken gedurende de hele beweging.

Enkele been stretch: Deze Pilates-oefening helpt je om je bilspieren (bilspieren), hamstrings en core te trainen terwijl je je schouders en bekken stabiel en uitgelijnd houdt terwijl je beweegt. Zodra je deze beweging onder de knie hebt, kun je doorgaan naar een enkele beentrap of dubbele beenstrekking.

Kriskras: Deze videoclip geeft je een gedetailleerd overzicht van de juiste manier om je lichaam uit te lijnen en je spieren te gebruiken om een kriskras oefening uit te voeren om je buikspieren te trainen terwijl je speciale aandacht besteedt aan de obliques.

Kurkentrekker: Het bekijken van deze videoclip die laat zien hoe je een kurkentrekker in Pilates op de juiste manier kunt uitvoeren, kan je helpen de juiste vorm te zien om beenscheiding en rugbogen te voorkomen die de voordelen van de beweging kunnen belemmeren.

Zaag: Soms aangeduid als de ultieme Pilates-stretch, toont deze videoclip van het uitvoeren van een zaagbeweging de juiste uitlijning die nodig is om bekkenstabiliteit te zien, evenals de maximale voordelen van het strekken van de rug en hamstrings.

Zwaan: Om de borstkas uit te breiden en het voorlichaam te openen tijdens je Pilates-training, bekijk je deze videodemonstratie van de zwaan om de juiste vorm en best practices voor het uitvoeren van de beweging te zien.

Waar vind je meer gratis online Pilates-video’s

Wanneer je meer diepgaande uitleg over Pilates-oefeningen wilt dan een clip of korte video van een specifieke beweging kan bieden, kunnen langere video’s nuttig zijn – en veel van hen zijn beschikbaar op internet. Deze bronnen bieden een schat aan informatie en demonstreren verschillende soorten Pilates-oefeningen.

Gebalanceerd Lichaam Podcasts: Balanced Body biedt een reeks Pilates workout video’s. Deze downloadbare video’s zijn onderverdeeld in focuscategorieën met secties voor instructeurs, enthousiastelingen en voor revalidatie. Een serie genaamd Elizabeth’s Studio bevat Pilates-expert Elizabeth Larkam die lesgeeft over verschillende onderwerpen. Balanced body werkt hun video’s regelmatig bij, zodat er altijd nieuwe inhoud is om uit te kiezen.

YouTube: In de afgelopen jaren is er een explosie van Pilates-video’s op YouTube geplaatst. Door YouTube te gebruiken als een bron voor Pilates-video’s, kun je je training echt aanpassen, omdat je kunt kiezen uit Pilates-matoefeningen, Pilates-reformer-oefeningen, Pilates-studio-apparatuurdemonstraties en zelfs volledige lessens die gebruik maken van gevarieerde technieken.

Als je nieuw bent bij Pilates, kan het lastig zijn om afhankelijk te zijn van YouTube-video’s om je oefening te begeleiden, omdat de kwaliteit van de video’s en de hoeveelheid gegeven instructies variëren. Er zijn echter prachtige Pilates-demonstraties te vinden op YouTube als je weet waar je moet zoeken.

Een strategie om mee te beginnen is om bekende namen van instructeurs of praktijken zoals die van Pilates-dvd’s te zoeken die je misschien al kent, en van daaruit te verkennen. Enkele voorbeelden van gerenommeerde YouTube-kanalen voor Pilates-instructie zijn:

  • Lottie Murphy
  • Mady Morrison
  • Op avontuur gegaan
  • Deena Dorman
  • Bodyvera Fitness
  • Trifecta Pilates

Ook enkele van de allerbeste Pilates op YouTube zijn archiefbeelden van Joseph Pilates, die de Pilates-methode ontwikkelde. Zoek gewoon op ‘Joseph Pilates’. In de archiefvideo’s kun je zelfs Joseph Pilates met zijn protegé, Romana Kryzanowska, bekijken in de Pilates en Romana Original Video.