Glutenvrije zuurstokken

Glutenvrije zuurstokken

Kerstmis zou niet hetzelfde zijn zonder zuurstokken – die rood-witte munttraktaties zien er feestelijk uit aan de boom en smaken ook geweldig. Maar als je een glutenvrij dieet volgt, kun je niets als vanzelfsprekend beschouwen, inclusief zuurstokken.

Maar verschillende soorten zuurstok – zowel traditioneel als niet-traditioneel – zijn glutenvrij en daarom veilig voor mensen met coeliakie en niet-coeliakie glutengevoeligheid voor eten. Het volgende is een overzicht van welke merken als glutenvrij worden beschouwd door de Amerikaanse Food and Drug Administration-standaard van minder dan 20 delen per miljoen gluten.

Helaas zijn er geen gecertificeerde glutenvrije zuurstokproducten beschikbaar (wat zou betekenen dat ze zouden worden getest om minder dan 10 delen per miljoen gluten te bevatten, een strengere norm). Sommige hiervan worden echter verwerkt in speciale glutenvrije faciliteiten.

1

Bobs Zuurstokken

Bobs Originele Zuurstokken

Farley’s &Sathers


Voor traditionele, rood-wit gestreepte kerstzuurstokken met pepermuntsmaak is het moeilijk om Bobs te verslaan, onderdeel van Farley’s &s &Sather’s snoepbedrijf. Bobs maken verschillende opties, variërend van 12-packs van full-size zuurstokken tot enorme bakken met mini-zuurstokken. De rode, witte en groene snoepjes van het bedrijf worden gefactureerd als ‘de originele zuurstok’.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf worden alle Bobs-zuurstokken als glutenvrij beschouwd tot 20 delen per miljoen, zonder een mogelijkheid van kruisbesmetting door andere glutenbevattende producten. De meeste worden in dezelfde faciliteit gemaakt en die faciliteit verwerkt geen glutenbevattende producten.

2

Jelly Belly Zuurstokken

Jelly Belly zuurstokken

Jelly Buik


Jelly Belly, vooral bekend om zijn gastronomische (en betrouwbaar glutenvrije) jelly beans, biedt glutenvrije zuurstokken in zes verschillende smaken: Very Cherry, Green Apple, Orange, Tutti Frutti, Blueberry en Watermelon. Hoewel ze niet je traditionele muntsnoepjes zijn, zijn deze kleurrijke snoepjes een leuke aanvulling op je vakantieassortiment.

Als je op zoek bent naar de smaak van zuurstokken, maar niet om de vorm geeft, overweeg je een pakket Jelly Belly-jelly beans in zuurstoksmaak – ze zijn het hele jaar beschikbaar, niet alleen tijdens de feestdagen. Jelly Belly snoepjes worden beschouwd als glutenvrij tot minder dan 20 delen per miljoen, vegetarisch-vriendelijk en koosjer.

3

Starburst zuurstokken

Starburst zuurstokken

Wrigley


Starburst fruit kauwen zijn een gevestigde favoriet. De producten worden gemaakt door Wrigley en ze maken ook glutenvrije snoepjes. Starburst-zuurstokken, die worden geleverd in een doos van 12 (zes aardbei en zes groene appel), zijn ook glutenvrij tot niveaus van minder dan 20 delen per miljoen.

Volgens een woordvoerder van Wrigley zijn Starburst- en Starburst-zuurstokken die in de VS worden verkocht vrij van glutenbronnen en worden ze niet geproduceerd op apparatuur die ook glutenbevattende items verwerkt.

4

Lifesavers zuurstokken

Lifesavers zuurstokken

Wrigley


Lifesavers is ook een Wrigley-product en tijdens de feestdagen maakt het bedrijf kleurrijke zuurstokversies in kersen-, watermeloen-, sinaasappel-, ananas- en frambozensmaken.

Net als Wrigley’s Starburst-zuurstokken zijn Lifesavers-zuurstokken vrij van alle gluteningrediënten (beschouwd als glutenvrij tot niveaus van minder dan 20 delen per miljoen) en worden ze niet vervaardigd op gedeelde apparatuur.

5

Hershey’s Kisses Zuurstok

Hershey's zuurstok met Kusjes

Hershey’s


Als je geen authentieke zuurstokken wilt, maar iets feestelijks wilt voor de feestdagen, wil je misschien een gigantische plastic zuurstok vol met Hershey’s Kisses. Gewone chocoladekusjes staan op de glutenvrije lijst van Hershey en de in de vakantie verpakte kussen in groene en rode folie zijn glutenvrij. Hershey’s Kisses gevuld met karamel haalde ook de glutenvrije lijst.

Vermijd hershey’s kisses met zuurstoksmaak (in zilverfolie versierd met rode zuurstokken), omdat ze niet beschouwd als glutenvrij door het bedrijf.

Vermijd hershey’s kisses met zuurstoksmaak (in zilverfolie versierd met rode zuurstokken), omdat ze niet beschouwd als glutenvrij door het bedrijf.