Glutenvrije Veggie Burgers Merken

Glutenvrije Veggie Burgers Merken

Het vinden van glutenvrije vegaburgers – kant-en-klare hamburgers die geschikt zijn voor zowel het glutenvrije dieet als een vegetarisch of veganistisch dieet – kan een beetje een uitdaging vormen, omdat veel van de vleesvervangers op de markt tarwegluten als primair ingrediënt gebruiken. De toename van de populariteit van beide diëten heeft echter geleid tot een paar nieuwe glutenvrije vegetarische burgers op de markt.

Glutenvrije vegetariërs en veganisten hebben nu een groeiend aantal opties. Voor het grootste deel kun je veel van deze vegetarische burgers vinden in de natuurvoedingsafdeling van grotere supermarkten. Daarnaast zijn sommige online te bestellen.

Glutenvrije Veggie Burger Merken

Hier is een overzicht van wat er beschikbaar is met details over de ingrediënten van elk product (vooral hun soja-inhoud, omdat veel mensen die het glutenvrije dieet volgen ook soja vermijden), plus het potentiële sporenglutengehalte van elk product (hint: lager is beter) en mogelijke risico’s van glutenkruisbesmetting bij de verwerking:

Amy’s

Amy’s Kitchen maakt twee verschillende glutenvrije vegaburgers (die beide geschikt zijn voor zowel veganisten als vegetariërs): de Organic Summer Harvest Veggie Burger, met quinoa, wortelen, boerenkool en tomatensaus, en de Sonoma Veggie Burger, met quinoa, champignons, uien, garbanzo bonenmeel, glutenvrije haver en walnoten. Beide burgers zijn sojavrij.

Beide worden vervaardigd in een gedeelde faciliteit. Amy’s test haar producten om ervoor te zorgen dat ze minder dan 20 delen per miljoen gluten bevatten, wat de wettelijke limiet is voor het labelen van een product “glutenvrij” (houd er rekening mee dat veel mensen reageren op sporenglutenniveaus die ver onder de wettelijke norm liggen).

Asherah’s Gourmet

Deze burgers, gemaakt met biologische quinoa, zijn zowel veganistisch als gecertificeerd glutenvrij door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie (GFCO), die vereist dat voedingsmiddelen minder dan 10 delen per miljoen gluten bevatten. De vegetarische burgers van Asherah zijn ook vrij van soja, zuivel, eieren, pinda’s, noten, sesam en schaaldieren, hoewel ze wel kokos bevatten. Ze zijn er in twee smaken: Original en Chipotle.

Dr. Praeger’s

Dr. Praeger’s maakt een verscheidenheid aan vegetarische burgers en meer dan een dozijn smaken zijn glutenvrij, waaronder: Mushroom Risotto, Heirloom Bean, Black Bean Quinoa, California Veggie, Kale Veggie en Super Greens. De hamburgers bevatten soja, plus wortels, uien, courgette, snijbonen en erwten, samen met andere plantaardige ingrediënten zoals boerenkool en bonen.

Ze zijn gemaakt op gedeelde apparatuur, hoewel een vertegenwoordiger van het bedrijf me vertelt dat de faciliteit een strikt reinigingsprotocol gebruikt en de glutenvrije producten van Dr. Praeger op afzonderlijke dagen worden gemaakt van op gluten gebaseerde producten. Het bedrijf test zijn glutenvrije producten om ervoor te zorgen dat ze onder de 10 delen per miljoen gluten vallen en alle glutenvrije smaken zijn prominent geëtiketteerd.

Gardein

Gardein maakt een verscheidenheid aan vleesvervangers, waarvan sommige tarwe als ingrediënt bevatten. Maar het bedrijf zet zich in om de groeiende glutenvrije gemeenschap te bedienen met een lijn glutenvrije producten, waaronder een vegetarische burger, een zwarte bonenburger en een gehaktvervanger. Zoek naar een prominente “glutenvrije” banner op de verpakking. Alle Gardein glutenvrije producten moeten glutenvrij zijn tot minder dan 20 delen per miljoen.

Hillary’s eet goed

Alle acht Hillary’s Eat Well vegetarische burgers zijn veganistisch en gecertificeerd glutenvrij door GFCO. Uw keuzes omvatten: ’s werelds beste veggieburgers (gemaakt met gierst, quinoa, kokosolie, spinazie, ui en zoete aardappel), Adzuki Bonenburgers (gemaakt met gierst, quinoa, adzuki-bonen en milde groene chilipepers) en Hennep &Greens Burgers (gemaakt met gierst, bladgroenten, hennepzaad en kruiden). Ze zijn allemaal sojavrij, maïsvrij, gistvrij en GMO-vrij.

Qrunch Voedingsmiddelen

Veggieburgers van Qrunch Organics zijn gemaakt met biologische quinoa, gierst en groenten, en ze zijn allemaal glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij, maïsvrij, notenvrij, eivrij en GMO-vrij. Ze worden geproduceerd in een glutenvrije faciliteit en ze kwalificeren zich als veganistisch, volgens het bedrijf. Qrunch-burgers (die knapperig zijn in plaats van zacht) zijn er in twee smaken: origineel en pittig Italiaans.

Sunshine Burgers

Sunshine Burgers biologische, non-GMO, veganistische burgers zijn er in zes verschillende smaken: Original, Shiitake Mushroom, South West en Organic Garden Herb. Ze zijn allemaal vrij van soja, maïs, haver, zuivel, eieren, noten en pinda’s.

De producten worden gemaakt op een speciale glutenvrije productielijn, maar in een faciliteit die ook glutenkorrels verwerkt. Sunshine Burgers test zijn producten regelmatig om er zeker van te zijn dat ze minder dan 5 delen per mil bevattenleeuw van gluten (GF-5 niveaus).

Een woord van bodymindspirit

Als je glutenvrij eet, moet je goed wegblijven van verschillende populaire merken vegetarische burgers, omdat ze tarwegluten gebruiken als een belangrijk ingrediënt in hun producten. Vermijd Morningstar Farms, Boca Burgers en Gardenburger-producten – vrijwel al hun producten bevatten tarwe- en gluteningrediënten, en degenen die dat niet doen, zullen onderhevig zijn aan glutenkruisbesmetting.

Oh, en tot slot: als je die glutenvrije vegaburger op een glutenvrij broodje wilt doen, zijn er veel opties die je kunt proberen.