Glutenvrije sportdrankenlijst

Glutenvrije sportdrankenlijst
vrouw die glutenvrije sportdrank drinkt

Getty Images/Win-initiatief

Als je aan sportdranken denkt, denk je waarschijnlijk aan Gatorade, maar er zijn verschillende merken en formuleringen op de markt, sommige glutenvrij en sommige niet. Helaas voor degenen die aan Gatorade denken en zich afvragen of het veilig is op het glutenvrije dieet, beschouwt het bedrijf dat Gatorade maakt zijn drankjes niet als glutenvrij (lees hieronder meer).

De meest populaire glutenvrije sportdranken zijn:

  • Accelerade
  • BodyArmor
  • Puur kokoswater (veel verschillende merken)

Gatorade, G2 en Propel Electrolyte Water bevatten geen gluteningrediënten, maar zijn niet glutenvrij gelabeld omdat ze niet zijn getest op sporengluten en vanwege mogelijke risico’s van glutenkruisbesmetting in de productie.

Gluten in populaire sportdranken

Hier is een lijst met de sportdranken die beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, plus wat elke fabrikant zegt over het glutengehalte van zijn producten.

Accelerade: Glutenvrij

Accelerade, gemaakt door PacificHealth Labs, is “een door eiwitten aangedreven sportdrank.” PacificHealth maakt ook Endurox, een ander sportdrankproduct. Beide bevatten melk en soja, en verschillende producten bevatten ook maltodextrine afgeleid van maïs. Volgens het bedrijf:

“Al onze gels (Accel Gels, 2nd Surge Gels en Body Glove Surge Gels) zijn volledig glutenvrij. Onze poederproducten (Accelerade, Accelerade Hydro en Endurox R4 en onze Recovery Bar) zijn glutenvrij, maar ze worden vervaardigd in een faciliteit die tarwe produceert. Deze faciliteiten zijn GMP-gecertificeerd en spoelen al hun lijnen tussen producties, maar als u zeer gevoelig bent, kan dit een probleem zijn.”

BodyArmor: Glutenvrij

BodyArmor maakt drie verschillende productlijnen: Sportdrank, Lyte Sportdrank en Sportwater (water met toegevoegde elektrolyten). Ze zijn allemaal glutenvrij. Sports Drink is er in tien verschillende fruitsmaken, terwijl Lyte Sports Drink (als zodanig gefactureerd omdat het minder dan een derde calorieën en minder suiker bevat dan de gewone sportdrank) wordt aangeboden in drie smaken: Peach Mango, Blueberry Pomegranate en Coconut.

Alle BodyArmor sportdranken (behalve Sport Water) bevatten kokoswater als een van de hoofdingrediënten.

Gatorade: Geen gluten ingrediënten

Deze alomtegenwoordige sportdrank wordt geproduceerd door een divisie van PepsiCo. Volgens het bedrijf:

“Geen van de ingrediënten in Gatorade ready-to-drink, Gatorade mix (bulk en sticks), G2-producten, Protein Recovery Shakes en Prime Energy Chews zijn afgeleid van granen of meel die zijn gekoppeld aan glutengevoeligheid.

Hoewel deze producten niet zijn geformuleerd met glutenbevattende ingrediënten, zijn ze NIET getest om glutenvrij te zijn. Er is een mogelijkheid dat de ingrediënten tijdens de verwerking zijn blootgesteld aan / opgeslagen naast glutenbevattende voedingsmiddelen. “

Ondertussen bevat de Gatorade Prime Nutrition Bar “ingrediënten die gluteneiwitgehalte kunnen hebben.” Daarom moet u helaas uit de buurt blijven van Gatorade-producten als u gevoelig bent voor sporengluten.

G2 Sportdranken: Geen Gluten Ingrediënten

Deze dranken, ook geproduceerd door PepsiCo., zijn er in acht verschillende fruitsmaken en zijn in wezen een caloriearme versie van Gatorade. Het bedrijf stelt dat G2-dranken geen gluteningrediënten bevatten, maar er is een risico op glutenkruisbesmetting bij de verwerking.

Powerade: Geen gluten ingrediënten

The Coca-Cola Company produceert Powerade. Alle smaken van Powerade met ION4 en Powerade Zero met ION4 bevatten geen gluteningrediënten, maar Powerade is niet glutenvrij gelabeld, wat betekent dat u de etiketten nog steeds zorgvuldig moet lezen en moet oppassen voor het mogelijke risico van kruisbesmetting.

Voortstuw elektrolytwater: geen gluteningrediënten

Propel wordt gemaakt door dezelfde PepsiCo-divisie als Gatorade. Volgens het bedrijf: “Geen van de ingrediënten in Propel Electrolyte Water is afgeleid van granen of meel die in verband zijn gebracht met glutengevoeligheid.”

R.W. Knudsen: Geen Gluten Ingrediënten

Je zou deze dranken misschien niet als traditionele sportdranken beschouwen, omdat ze worden geproduceerd door een merk dat beter bekend staat om zijn 100% biologische vruchtensappen dan zijn prestatieproducten.

Maar R.W. Knudsen maakt Recharge sportdranken in zes smaken: druif, citroen, gemengde bes, sinaasappel, biologische citroen en tropisch. Alle are beschouwd als geen gluteningrediënten, maar zijn niet getest om ervoor te zorgen dat ze glutenvrij zijn, aldus het bedrijf.R.W. Knudsen is een dochteronderneming van The J.M. Smucker Company.

Je kunt ook proberen kokoswater te drinken als sportdrank. Meerdere merken, waaronder Coco Libre, Vita Coco en Zico, worden als glutenvrij beschouwd.

Een woord van bodymindspirit

Houd er rekening mee dat die sportdranken die als veilig worden beschouwd op het glutenvrije dieet over het algemeen alleen worden getest tot minder dan 20 delen per miljoen, of ppm, gluten. Omdat sommige mensen reageren op gluten bij niveaus onder de 20ppm, kan uw kilometerstand variëren op deze dranken.

Als u bijzonder gevoelig bent voor lage niveaus van sporengluten, wilt u misschien bij BodyArmor blijven of bij een glutenvrij gelabeld kokoswatermerk. Producten van bedrijven die geen producten maken met gluteningrediënten hebben over het algemeen minder risico op glutenkruisbesmetting bij de verwerking.