Glutenvrije sojamelk

Glutenvrije sojamelk
Sojamelk

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


  • Earth Balance Sojamelk
  • Edensoy
  • 8e continent sojamelk
  • Pacific Natuurlijke Voedingsmiddelen
  • Zijde
  • Soja Droom
  • Handelaar Joe’s
  • Westsoy
  • Zensoy

Er is veel vraag naar glutenvrije sojamelk – veel mensen met coeliakie en glutengevoeligheid drinken geen koemelk.

In sommige gevallen is het te wijten aan lactose-intolerantie (mensen met coeliakie lijden vaak aan dit probleem, vooral wanneer ze voor het eerst worden gediagnosticeerd). Bij andere mensen is het te wijten aan een andere gevoeligheid of intolerantie. Maar hoe dan ook, als je geen zuivel kunt hebben, wil je nog steeds iets om op je glutenvrije ontbijtgranen te doen. Daar komt sojamelk om de hoek kijken.

Hier is een overzicht van populaire merken sojamelk, samen met hun glutenvrije status:

Earth Balance Sojamelk

Earth Balance maakt vier verschillende gekoelde sojamelkvariëteiten: origineel, ongezoet, vanille en chocolade. Ze worden allemaal als glutenvrij beschouwd tot het niveau van minder dan 20 delen per miljoen gluten, ook bekend als GF-20 (voor meer over verschillende “niveaus” van glutenvrij zoals GF-20, leer waarom de cijfers ertoe doen).

Er is ook een glutenvrije soja nog beschikbaar rond de feestdagen. Earth Balance sojamelk is gecertificeerd biologisch, veganistisch en non-GMO project-gecertificeerd.

Edensoy

Eden Foods produceert twee soorten verpakte, houdbare biologische sojamelk: EdenSoy en EdenBlend (een mix van soja- en rijstmelk). Wees voorzichtig bij het kopen van Eden sojamelk, omdat de meeste van hen niet glutenvrij zijn – ze bevatten tarwe- en gerstemoutextract als zoetstof en smaakstof.

EdenBlend staat vermeld als glutenvrij tot 20ppm (GF-20). EdenSoy wordt geleverd in originele gewone, ongezoete, vanille-, chocolade- en johannesbroodsmaken, maar merk op dat alleen de ongezoete EdenSoy wordt als glutenvrij beschouwd, opnieuw tot GF-20 niveaus.

De andere EdenSoy-producten bevatten gemout tarwe- en gerstextract, die zeker niet veilig, en degenen die als glutenvrij worden vermeld, worden verwerkt op dezelfde apparatuur als degenen die tarwe en gerstemout bevatten.

8e continent sojamelk

8th Continent maakt twee verschillende soorten sojamelk, origineel en vanille. Volgens het bedrijf zijn ze allemaal glutenvrij tot GF-20-niveaus en zijn ze allemaal gekoelde producten, wat betekent dat je ze in de zuivelzaak moet zoeken. Het bedrijf maakt geen glutenbevattende producten.

Pacific Natuurlijke Voedingsmiddelen

Pacific maakt twee verschillende verpakte, houdbare sojamelkvariëteiten: Original en Original Unsweetened. Ze zijn allemaal GF-20 – glutenvrij tot 20 ppm, volgens het bedrijf. Merk op dat Pacific zijn 7-grain melk, waaronder tarwe, gerst en haver, op dezelfde lijnen maakt als zijn sojamelk.

Zijde

In veel opzichten was Silk een pionier in de sojamelkindustrie. Het bedrijf hielp sojamelk te populariseren en zijn acceptatie te krijgen door sojamelk naast gewone melk in de zuivelzaak te verkopen, in tegenstelling tot in houdbare dozen in de supermarktschappen.

Zijde maakt veel verschillende sojamelken, waaronder een koffiemelk op basis van soja. De verklaring van het bedrijf over gluten zegt dat zijn producten als glutenvrij worden beschouwd (tot minder dan 20ppm, of GF-20-niveaus).

“We hebben uitgebreide testprotocollen om besmetting door gluten of glutencomponenten op te sporen en te voorkomen. Natuurlijk moet iedereen met ernstige allergieën altijd een arts raadplegen voordat hij een nieuw voedsel introduceert. ”

Soja Droom

Hain Celestial maakt zowel Soy Dream als Rice Dream. Rice Dream is gelabeld als glutenvrij, maar gebruikt gerstenenzymen bij de verwerking. Soy Dream gebruikt deze gerstenzymen niet en is glutenvrij tot 20ppm (GF-20).

De houdbare, verpakte drank wordt geleverd in Enriched Original, Vanilla, Enriched Vanilla en Enriched Chocolate, terwijl de gekoelde versie van Soy Dream wordt geleverd in Original, Enriched Original en Enriched Vanilla.

Handelaar Joe’s

Eigenzinnige supermarktketen Trader Joe’s voert zowel sojamelk (origineel, vanille en soms andere smaken) als sojamelk in de zuivelafdeling, plus houdbare sojamelk. Ongezoete houdbare sojamelk verschijnt op de glutenvrije lijst van de retailer, net als biologische originele, ongezoete en vanillesmaken in het gekoelde gedeelte.

Westsoy

Westsoy, een ander bedrijf van Hain Celestial, maakt zowel biologische als niet-biologische houdbare sojamelk in dozen in een heleboel verschillende smaken, including vanille en amandel. Het maakt ook suikervrije Soy Slender dieetshakes.

Volgens de veelgestelde vragen van Westsoy: “De meeste WESTSOY-dranken zijn glutenvrij. Zoek naar het glutenvrije symbool van The Hain Celestial Group op deze en vele andere Hain Celestial-producten die zijn getest om glutenvrij te zijn. “

Daarom moet u altijd controleren op een “GF” -symbool op Westsoy-producten, die glutenvrij zijn tot 20ppm (GF-20).

Zensoy

Gecertificeerde biologische ZenSoy maakt gewone, vanille, chocolade en cappuccino sojamelk die u in de koelkast kunt vinden. Het maakt ook single-serve “soja onderweg” in sippy dozen samen met puddingen op basis van sojamelk, die beide ook te vinden zijn in het gekoelde gedeelte van de winkel.

ZenSoy stelt dat zijn sojamelk “vrij van gluten” is, wat betekent dat ze ten minste GF-20 zijn, of glutenvrij tot 20 ppm. Het bedrijf maakt geen glutenbevattende producten.

Helaas voor degenen onder ons die afhankelijk zijn van gecertificeerde glutenvrije producten omdat ze zijn getest tot onder de 10ppm (GF-10), hebben we geen sojamelk kunnen vinden die is gecertificeerd of een die is getest op sporengluten tot dat niveau.