Glutenvrije soepmerken

Glutenvrije soepmerken
Glutenvrije soep

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


De meeste mensen die nieuw zijn in het glutenvrije dieet, denken niet dat soep een risico is. Soep en brood hebben immers weinig met elkaar gemeen, toch?

Niet per se. Veel ingeblikte soepen bevatten gluteningrediënten, vaak in de vorm van verdikkingsmiddelen. Soepen op basis van room bevatten meer tarwebloem dan je je misschien zelfs realiseert.

Gelukkig heeft de groeiende populariteit van het glutenvrije dieet ertoe geleid dat grote fabrikanten soepsmaken produceren die geen tarwe, gerst of rogge bevatten als ingrediënten of verdikkingsmiddelen. Daarnaast produceren enkele speciale soepmakers glutenvrije soep.

Glutenvrije soeplijst

Helaas kan dat iconische rood en wit misschien niet voor u werken – Campbell’s biedt veel glutenvrije producten, maar geen van hen is soep. Er zijn echter tal van andere merken die aan uw voedingsbehoeften kunnen voldoen.

Deze lijst is alleen van toepassing op de Verenigde Staten; voor de glutenvrije status van producten in andere landen, waaronder Canada, moet u contact opnemen met de fabrikanten.

Anderson Huis

Anderson’s Frontier Soups maakt 33 soorten glutenvrije soepmixen, waaronder New Orleans Jambalaya, Texas Wrangler Black Bean en Nebraska Barnraising Split Pea. Ze zijn allemaal glutenvrij gecertificeerd door het Institute of Agriculture and Natural Resources Food Allergy Research &Resource Program (FARRP) aan de Universiteit van Nebraska.

Amy’s Keuken

Van Amy’s 37 soepen worden er 29 als glutenvrij beschouwd tot minder dan 20 delen per miljoen (ppm). Ze zullen prominent worden bestempeld als ‘glutenvrij’. Sommige selecties bevatten ook een verminderd natriumgehalte en de meeste zijn organisch. Zoek naar Amy’s producten in de natuurvoedingsafdeling van de supermarkt of in het gewone soeppad.

College Inn

College Inn maakt bouillons, geen complete soepen. Drie hiervan – tuinmotenbouillon, biologische rundvleesbouillon en witte wijn en kruiden culinaire bouillon – worden beschouwd als glutenvrij tot 20 ppm, volgens de glutenvrije lijst van het bedrijf.

Glutenvrij Café

Gluten-Free Cafe is een dochteronderneming van Hain Celestial Group. Het biedt vier soepkeuzes: Chicken Noodle, Veggie Noodle, Black Bean en Cream of Mushroom. De pasta in de soepen is van niet-gluten graanbronnen – het is rijstpasta. Glutenvrije Cafe-producten worden beschouwd als glutenvrij tot minder dan 20ppm.

Gezonde keuze

Healthy Choice is een ConAgra bedrijf. Hoewel het merk tarwe op zijn etiketten zal labelen, bevat het mogelijk niet alle glutenbronnen (gluten kunnen afkomstig zijn van tarwe, gerst of rogge). Daarom kun je het beste uit de buurt blijven van Healthy Choice-soepen, zelfs als ze geen gluteningrediënten lijken te bevatten.

Stel je voedingsmiddelen voor

Imagine, een ander bedrijf van de Hain Celestial Group, beweert dat veel van zijn soepen glutenvrij zijn tot 20 ppm (en gemarkeerd met een rode, omgekeerde driehoek en de woorden “glutenvrij”). Stel je voor dat soepen in dozen komen, niet in blikjes.

Pas op: Imagine’s “chunky-style” soepen bevatten gluten in een of andere vorm en zijn niet glutenvrij. Stel je voor dat bouillons, sudderende sauzen en jus allemaal zijn gemarkeerd als glutenvrij.

Pacific Foods

Pacific, dat soepen maakt in houdbare dozen in plaats van blikjes, neemt veel van zijn soepen op zijn glutenvrije lijst. Controleer de ingrediënten op elke soep om te zien of het veilig is of niet. Pacific test zijn producten tot minder dan 20 ppm. Houd er rekening mee dat glutenbevattende producten kunnen worden vervaardigd in dezelfde faciliteit of op dezelfde apparatuur als de glutenvrije producten van Pacific.

Voortgang

Progresso (een bedrijf van General Mills) labelt veel van zijn soepen glutenvrij, waaronder traditional Manhattan Clam Chowder, garden vegetable, creamy mushroom, linzen met geroosterde groenten en traditionele spliterwt met ham. Progresso-soepen worden getest tot minder dan 20 ppm-niveaus en degenen die als glutenvrij worden beschouwd, dragen prominente glutenvrije aanduidingen op het blik.

Swanson

Swanson, een Campbell Soup-bedrijf, maakt 22 rundvlees-, kip- en groentebouillonproducten die als glutenvrij tot 20 ppm worden beschouwd. Deze producten omvatten natriumarm en ongezouten rundvlees en kippenbouillon. Swanson bouillonproducten zijn er in zowel blikjes als dozen.

Een woord van bodymindspirit

Terwijl je deze lijst met glutenvrije soepen doorneemt (en mogelijk nadenkt over je volgende kom gloeiend hete minestrone), onthoud dan dat de meeste van deze soepen als glutenvrij worden beschouwd tot minder dan 20 delen per miljoen (ppm) gluten. Dit is een laag genoeg glutengehalte om ze in aanmerking te laten komen voor glutenvrije etikettering, maar ze kunnen nog steeds sporenhoeveelheden gluten bevatten om u een reactie te geven, afhankelijk van ur gevoeligheidsniveau.