Glutenvrije salade dressing lijst

Glutenvrije salade dressing lijst
Balsamico Vinaigrette

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Salades vertegenwoordigen een kleurrijk, gezond hoofdbestanddeel van het glutenvrije dieet, maar je hebt een glutenvrije saladedressing nodig om er bovenop te komen. Welke van de vele supermarktopties zijn veilig? Deze lijst met saladedressingmerken helpt je om fouten te voorkomen.

Glutenvrije saladedressings

Er zijn enkele belangrijke ingrediënten waar u op moet letten bij het zoeken naar een glutenvrije saladedressing, zoals sojaolie. Soja is van nature glutenvrij, maar kan onderhevig zijn aan kruisbesmetting. Lees de etiketten zorgvuldig door en als u niet zeker bent over een product, neem dan contact op met de fabrikant.

Ook kunnen sommige mensen met coeliakie en niet-coeliakie glutengevoeligheid reageren op azijn. Het is belangrijk om te weten welke azijnen glutenvrij zijn. Alle pure gedistilleerde azijn die gemaakt is van gedistilleerde alcohol is glutenvrij. Als niet-gedistilleerde azijn tarwe, gerst of rogge als uitgangsmateriaal gebruikt, is de azijn niet glutenvrij.

Glutenvrije etikettering

Controleer altijd de etiketten en vermijd tarwe, gerst, rogge, moutazijn, tarwe verdikkingsmiddelen, bloem, sojasaus en voedselzetmeel. Als een product is gelabeld als glutenvrij of een glutenvrije certificering heeft, kan het als veilig worden beschouwd.

Gecertificeerd glutenvrij: Heeft een keurmerk van een van de drie organisaties die faciliteiten en producten inspecteert om zich ervan te vergewissen dat ze glutenvrij zijn.

Glutenvrij: Bevat geen gluteningrediënten, of het glutenbevattende ingrediënt is verwerkt om de gluten te verwijderen tot onder de 20 delen per miljoen. Voedingsmiddelen met dit label voldoen aan de wettelijke definitie van ‘glutenvrij’ van de Food and Drug Administration.

Geen gluten ingrediënten: Heeft geen glutenbevattende ingrediënten, maar is niet getest op gluten en kan onderhevig zijn aan kruisbesmetting.

Houd er rekening mee dat deze lijst met saladedressings alleen van toepassing is op de Verenigde Staten – ingrediënten en productie verschillen (soms dramatisch) van land tot land, dus als je ergens anders woont, moet je het bedrijf bellen.

Annie’s Naturals

Sommige van Annie’s saladedressings worden beschouwd als “van nature glutenvrij”, wat betekent dat ze geen gluteningrediënten bevatten, maar niet op gluten zijn getest. Als u vertrouwd bent met het eten van producten zonder gluteningrediënten, controleer dan de ingrediënten om er zeker van te zijn dat uw keuze veilig is.

Annie’s populaire Goddess Dressing bevat bijvoorbeeld sojasaus op basis van tarwe en tarwe is niet glutenvrij. Annie’s meldt dat het azijn gebruikt die is afgeleid van maïs of bieten.

Brianna’s Salade Dressings

Luxe dressingfabrikant Brianna’s maakt 19 verschillende saladedressings, waarvan er 17 als glutenvrij worden beschouwd (tot minder dan 20 delen per miljoen, de wettelijke standaard). Blijf uit de buurt van Lively Lemon Tarragon en Saucy Ginger Mandarin. Een paar van Brianna’s dressings bevatten witte azijn, waarvan het bedrijf zegt dat het kan worden gemaakt van glutenkorrels.

Cardini’s

Cardini’s is een van de vele saladedressingmerken die daadwerkelijk door Marzetti’s worden gemaakt. Alle dressings van Cardini, behalve de geroosterde Aziatische sesam, worden als glutenvrij beschouwd. Velen bevatten azijn die kan worden afgeleid van glutenkorrels, dus controleer de ingrediënten zorgvuldig als dit een probleem voor u is.

Girards

Dit is een ander zustermerk van Marzetti. Girard’s maakt een tiental premium saladedressings, waarvan de meeste als glutenvrij worden beschouwd. De enige twee die niet glutenvrij zijn, zijn de zongedroogde tomaat en artisjok en de Chinese kipsalade smaken. Veel van Girards dressings bevatten gedistilleerde azijn die kan worden afgeleid van glutenkorrels.

Verborgen Vallei

De meeste producten van Hidden Valley bevatten geen gluten, meldt het bedrijf. Als een product is getest en glutenvrij is bevonden, bevat het etiket een gele en groene “glutenvrij” vinkjescirkel. Het bedrijf dringt er bij kopers op aan om altijd het etiket te controleren, omdat ingrediënten kunnen veranderen en Hidden Valley altijd duidelijk alle tarwe-, gerst- of rogge-ingrediënten zal vermelden.

Ken’s Steakhouse

Ken’s Foods heeft een lijn van 60 verschillende saladedressings. De meeste zijn gemarkeerd met het glutenvrije insigne, dus controleer de etiketten wanneer u winkelt.

Kraft

Kraft Foods maakt een enorme verscheidenheid aan saladedressings. Kraft test zijn saladedressings niet op gluten, noch labelt het ze glutenvrij, maar het bedrijf zal alle gluteningrediënten duidelijk op zijn etiketten vermelden. Saladedressings zonder vermelde gluteningrediënten kunnen nog steeds onderhevig zijn aan glutenkruisbesmetting in de productie.

Maple Grove Boerderijen

Van de 25 saladedressings van dit gespecialiseerde bedrijf worden er 19 als glutenvrij beschouwd. Zoek naar de woorden “glutenvrij” net onder de lijst met ingrediënten. Niet alle saladedressings zijn veilig – Sesamgember bevat bijvoorbeeld sojasaus op basis van tarwe.

Veel van de producten van Maple Grove Farms bevatten alleen cider of balsamico-azijn, geen gedistilleerde azijn – controleer nogmaals het etiket. Gearomatiseerde en gekruide azijnen kunnen gluten bevatten, meestal in de vorm van mout. Als de azijn tarwe-eiwit bevat, zal het etiket dat zeggen.

Marzetti’s

Dit merk (zustermerk van Cardini’s, Girard’s en Pfeiffer) biedt zowel gekoelde als houdbare saladedressings in een breed scala aan smaken. De meeste (maar niet alle) zijn glutenvrij tot minder dan 20 ppm, dus controleer uw etiket zorgvuldig voordat u koopt – alle gluteningrediënten worden bekendgemaakt. Marzetti’s gebruikt gedistilleerde azijn die kan worden gemaakt van glutenkorrels in veel van zijn saladedressings.

Newman’s Eigen

Slechts twee van Newman’s eigen saladedressings bevatten gluten, volgens de veelgestelde vragenpagina van het bedrijf. Blijf uit de buurt van Family Recipe Italian Dressing en Sesame Ginger Dressing. De meeste bevatten gedistilleerde azijn die kan worden afgeleid van glutenkorrels.

Bioville

Organicville is glutenvrij gecertificeerd door de Gluten-Free Certification Organization (GFCO), een certificeringsprogramma dat voldoet aan strenge normen voor glutenvrije veiligheid. Oprichter Rachel Kruse van het bedrijf zegt dat de gebruikte azijn biologisch is en afkomstig is van maïs of bieten, niet van tarwe of andere glutenkorrels. Organicville biedt ook veganistische en zuivelvrije opties.

Pfeiffer

Alle 14 saladedressings van Pfeiffer staan vermeld als glutenvrij. De meeste saladedressings van Pfeiffer gebruiken gedistilleerde azijn die kan worden afgeleid van glutenkorrels.

Wens-Bone

Wish-Bone, een van de topproducenten van saladedressings in de VS, is eigendom van het gigantische voedselconglomeraat Unilever Inc. Unilever heeft geen glutenvrije lijst en test ook niet op gluten, maar het bedrijf zal alle glutenbevattende ingrediënten op zijn etiketten vermelden. Wish-Bone saladedressings (en andere Unilever-producten) kunnen onderhevig zijn aan glutenkruisbesmetting in de productie.

Zelfgemaakte Salade Dressing

Het is gemakkelijk om je eigen saladedressing te maken met behulp van een verscheidenheid aan kruiden, specerijen en citrussappen, en het kan je beste optie zijn als je een bepaalde smaak wilt, maar sommige ingrediënten in commerciële dressings moet vermijden. Zelfgemaakte saladedressings bevatten minder natrium, wat een extra bonus is. Experimenteer zelf, of probeer deze glutenvrije recepten:

  • Blauwe Kaas Salade Dressing
  • Glutenvrije Caesar Salade

Als een recept om mayonaise vraagt, vergeet dan niet om een veilige optie te gebruiken. Er is enige controverse over de vraag of blauwe kaas of Roquefort-kaas veilig kan worden geconsumeerd op het glutenvrije dieet, omdat het is gemaakt met een bacterie die wordt gekweekt op glutenbevattende granen. In de meeste gevallen is de hoeveelheid gluten in de resulterende kaas niet detecteerbaar.

Controleer altijd de etiketten en vermijd tarwe, gerst, rogge, moutazijn, tarwe verdikkingsmiddelen, bloem, sojasaus en voedselzetmeel. Als een product is gelabeld als glutenvrij of een glutenvrije certificering heeft, kan het als veilig worden beschouwd.

Gecertificeerd glutenvrij: Heeft een keurmerk van een van de drie organisaties die faciliteiten en producten inspecteert om zich ervan te vergewissen dat ze glutenvrij zijn.

Glutenvrij: Bevat geen gluteningrediënten, of het glutenbevattende ingrediënt is verwerkt om de gluten te verwijderen tot onder de 20 delen per miljoen. Voedingsmiddelen met dit label voldoen aan de wettelijke definitie van ‘glutenvrij’ van de Food and Drug Administration.

Geen gluten ingrediënten: Heeft geen glutenbevattende ingrediënten, maar is niet getest op gluten en kan onderhevig zijn aan kruisbesmetting.