Glutenvrije rijst Knapperige granen en traktaties Recept

Glutenvrije rijst Knapperige granen en traktaties Recept
Rijst krokante ontbijtgranen in een kom

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Kellogg’s stelde veel mensen in de glutenvrije gemeenschap teleur toen het stopte met de glutenvrije versie van Kellogg’s Rice Krispies-ontbijtgranen. Niet alleen verloor het publiek de favoriete glutenvrije ontbijtgranen van een meerjarig kind, maar ze verloren ook het primaire ingrediënt voor glutenvrije Rice Krispies Treats.

Maar wanhoop niet – mensen met coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid hebben verschillende “knapperige rijst” granen die variëren van redelijk vergelijkbaar tot bijna identiek. Bonus: ze zullen perfect werken in het onderstaande recept voor rijstchips.

Glutenvrije vervangers voor rijst Krispies

Ontdek de vijf glutenvrije krokante rijstgranen die je in de winkels vindt.

Barbara’s Biologische Bruine Rijst Chips

Dit merk, gemaakt van volkoren, non-GMO bruine rijst, is gezoet met biologisch vruchtensap. Het werkt echter misschien niet goed voor de meest gevoelige. Het wordt vervaardigd in een gedeelde faciliteit die ook tarwe, soja, noten en pinda’s verwerkt. Dat gezegd hebbende, wordt het graan getest om ervoor te zorgen dat het minder dan 20 delen per miljoen gluten bevat.

Nature’s Path Knapperige rijstgraan

Deze graansoort – van de maker van meerjarige glutenvrije kindergraan favoriet Koala Crisp Cereal – is glutenvrij gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie (GFCO), die testen vereist tot minder dan 10 delen per miljoen gluten. Dat is een belangrijk getal om te weten, afhankelijk van hoeveel gluten je ziek kunnen maken.

Het graan bevat biologisch bruine rijstmeel, biologisch verdampt rietsap, zeezout en biologische melasse. Nature’s Path maakt deze graansoort in een faciliteit die ook noten, pinda’s en soja verwerkt.

One Degree Veganic Gekiemde Bruine Rijst Chips

Deze graansoort is gemaakt van niet-gluten ingrediënten, waaronder biologische gekiemde bruine rijst, biologische kokospalmsuiker, ongeraffineerd zout en tocoferolen. Op de doos staat dat het graan glutenvrij is.

De kleinere lettertjes geven echter aan dat het wordt vervaardigd in een faciliteit die tarwe, soja, noten en zuivel gebruikt. Als gevolg hiervan bestaat het potentieel voor kruisbesmetting en mensen met coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid moeten voorzichtig zijn.

Zijn Marshmallows glutenvrij?

Als je ervoor kiest om Rice Krispie-traktaties te maken, is het andere hoofdingrediënt dat je moet evalueren marshmallows. Maar je zou geen probleem moeten hebben om een tas te vinden die aan je behoeften voldoet. Zelfs als je willekeurig een zak marshmallows oppakt in de supermarkt, is het zeer waarschijnlijk veilig.

In de Verenigde Staten wordt de marshmallow-industrie gedomineerd door twee belangrijke bedrijven: Kraft Foods Inc. en Doumak Inc. Beide produceren alleen glutenvrije marshmallows.

Glutenvrij rijst krokant traktaties recept

Dit recept kan werken met elk van deze glutenvrije Rice Krispies-alternatieven. Deze traktaties zijn supereenvoudig te maken. Neem gewoon de tijd op het fornuis, anders loop je het risico de marshmallows te verbranden.

Ingrediënten

  • 6 kopjes glutenvrije krokante rijstgranen (kies je favoriet uit de bovenstaande opties)
  • 1 10-oz. pakket glutenvrije marshmallows
  • 3 eetlepels boter (om zuivelvrije rijstchips te maken, vervang kokosolie of een niet-zuivelverkorting zoals Spectrum Organics Butter-Flavor Shortening)

Kookinstructies

  1. Smelt de boter (of niet-zuivelvervanger) in een middelgrote pan op laag vuur.
  2. Voeg langzaam de marshmallows toe en roer tot ze volledig smelten en meng grondig met de boter/verkorting. Wees geduldig en houd de hitte laag, anders begin je de vloeibare marshmallows bruin te maken.
  3. Haal de pan van het vuur. Roer de glutenvrije rijstkrokantjes erdoor en blijf roeren tot alle ontbijtgranen bedekt zijn. Het mengsel zal erg kleverig.
  4. Vet een pan van 13 inch bij 9 inch in met boter of niet-zuivelverkorting (gebruik veel, anders blijven de lekkernijen plakken).
  5. Gebruik een ingevette plastic spatel of waspapier, druk het mengsel voorzichtig in de pan, druk het in de hoeken en egaliseer het.
  6. Laat de lekkernijen volledig afkoelen en snijd ze vervolgens in vierkanten.

Om niet opgegeten lekkernijen op te slaan, bedek ze met plasticfolie of waspapier. Ouderwets waspapier werkt beter omdat het niet plakt.

Opbrengst: 12 grote glutenvrije rijst krokante lekkernijen