Glutenvrije pizzabezorging, uitvoeren of dineren in

Glutenvrije pizzabezorging, uitvoeren of dineren in

Glutenvrije pizza’s hebben een lange weg afgelegd: tegenwoordig is het relatief eenvoudig om in bijna elke staat een glutenvrije pizza te vinden, waarbij grote restaurantketens de dieettrend volledig omarmen.

Als het gaat om pizzabezorging, kunt u glutenvrije pizza bestellen bij Domino’s, Pizza Hut en Papa John’s. Van de grote ketens biedt alleen Little Caesars geen glutenvrije korst.

Merk op dat belangrijke kanttekeningen met betrekking tot het potentieel voor glutenkruisbesmetting van toepassing zijn; zie de afzonderlijke vermeldingen hieronder voor meer informatie.

Hier is een overzicht van slechts enkele van de nationale en regionale ketens die momenteel glutenvrije pizza’s aanbieden op hun afhaal- en dinermenu’s.

1

BJ’s Brouwhuis

BJ's Brouwerij
Flickr

BJ’s Brewhouse, een dine-in keten met meer dan 200 restaurants in 29 staten, inclusief een glutenvrije pizza met dunne korst als onderdeel van het uitgebreide glutenvrije menu. De 10-inch, glutenvrije pizzabodem kan worden bedekt met bijna alle reguliere toppings van BJ; alleen de gehaktballetjes worden als niet-glutenvrij beschouwd.

Volgens het bedrijf: Hoewel BJ’s veel moeite doet om zich aan glutenvrije normen te houden, doet het dit vrijwillig. Normen kunnen van winkel tot winkel verschillen. Daarom, als u glutenvrij bestelt, moet u met uw server praten om ervoor te zorgen dat extra zorg wordt besteed aan het voorkomen van kruisbesmetting.

2

Boston’s gastronomische pizza

Boston's Gastronomische Pizza
Wikimedia Commons

Boston’s Gourmet Pizza, een informeel restaurant met 400 locaties in 13 staten, biedt een kleine glutenvrije korst (CauliPower korst) naast de reguliere korsten. Je kunt de meeste pizza-toppings van Boston op je glutenvrije korst gebruiken, waaronder: pepperoni, barbecuekip en Florentine (spinazie, artisjokken en geroosterde knoflook).

Neem contact op met de specifieke locatie om te zien wat er beschikbaar is. Bereidingsnormen kunnen ook variëren van restaurant tot restaurant, dus zorg ervoor dat uw server begrijpt hoe belangrijk het is om kruisbesmetting te voorkomen.

3

Chuck E Kaas

chuck e cheese's pizza locatie
Wikimedia Commons

Chuck E Cheese is een favoriet voor verjaardagsfeestjes voor kinderen, met meer dan 600 locaties in het hele land. Het biedt een voorverpakte glutenvrije pizza van individuele grootte in kaas- en pepperoni-smaken.

De pizza komt aan in een eigen verpakking met eigen keukengerei om hem vrij te houden van glutenkruisbesmetting. Chuck E Cheese heeft ook glutenvrije cupcakes als dessert. Op de website staat: “U moet echter weten dat de pizza wordt bereid in een gedeelde keuken, dus we kunnen niet garanderen dat deze volledig glutenvrij is.”

4

Domino’s

domino's glutenvrije pizza
Met dank aan Domino’s

Domino’s Pizza, een alomtegenwoordige keten met meer dan 6.000 winkels in de VS en 17.000 winkels wereldwijd, biedt een glutenvrije pizzabodem. Het bedrijf waarschuwt echter dat zijn glutenvrije pizza niet wordt aanbevolen voor mensen met coeliakie vanwege het risico op glutenkruisbesmetting.

Hier zijn de details over Domino’s glutenvrije pizza-aanbod:

  • De korst wordt gemaakt in een glutenvrije faciliteit en doorstaat tests, wat betekent dat het minder dan 20 delen per miljoen gluten bevat.
  • De glutenvrije pizza zelf wordt gemaakt in dezelfde Domino’s-keukens met dezelfde toppings en hetzelfde keukengerei, en in dezelfde ovens, wat betekent dat er een kans is op glutenkruisbesmetting.
  • Er is geen meel in de lucht in domino’s winkels, omdat alle pizza’s worden gegooid met maïsmeel, niet met tarwemeel.
  • Domino’s stelt vooraf dat “er een risico is op blootstelling aan gluten” van de pizza.

Daarom, als u coeliakie heeft of bent gediagnosticeerd met niet-coeliakie glutengevoeligheid, moet u Domino’s pizza vermijden. Mensen met tarweallergie moeten ook uit de buurt blijven. Als u echter om andere redenen gluten vermijdt, kunt u het prima vinden met Domino’s glutenvrije pizza. Daar moet je zelf een beslissing over nemen.

Als je besluit om de pizza te bestellen, zijn de meeste Domino’s-toppings goed om op te nemen. Blijf uit de buurt van de Alfredo-saus, want daar zitten gluten (in de vorm van tarwebloem) onder).

5

Knoflook Jim’s beroemde gastronomische pizza

Margharita Pizza
Flickr

Knoflook Jim’s beroemde gourmet Pizza, met locaties in de staat Washington, Texas, Oregon en Colorado, biedt glutenvrije pizza’s met dunne korst aan in al zijn winkels.

Het bedrijf heeft een aantal vrij strenge voorzorgsmaatregelen genomen tegen glutenkruisbesmetting, waaronder het gebruik van aparte opslag, keukengerei en sauscontainers voor al zijn glutenvrije voedselbereidingen. Bovendien gebruikt het glutenvrij meel voor het “slaan” van al zijn pizza’s, zodat het meel in de lucht volledig glutenvrij is.

Kies uit meerdere verschillende kazen, sauzen, vlees, groenten en gastronomische toppings zoals verse basilicum en zongedroogde tomaten om je pizza te overtreffen. Als alternatief kunt u een van de speciale pizza’s van Garlic Jim bestellen, zoals de Gourmet Garlic of de Nutty Chipotle.

6

Godfather’s Pizza

Godfather's Pizza
Wikimedia Commons

Godfather’s Pizza, met locaties in 40 staten, biedt zes verschillende glutenvrije pizza’s voor bezorging of afhaling: kaas, pepperoni, worst, rundvlees, all-meat combo en klassieke combo.

Niet alle meer dan 600 restaurants van de keten bieden glutenvrije pizza’s en sommige bieden alleen thuisbakversies. Daarom moet u van tevoren bellen en contact opnemen met de specifieke locatie om te zien of u daar een glutenvrije pizza kunt kopen.

7

Papa John’s

papa john's pizza locatie
Wikimedia Commons

Papa John’s, dat wereldwijd meer dan 5.000 locaties heeft, biedt wat het een glutenvrije korst van oude granen noemt. De korst is niet op elke locatie verkrijgbaar, dus bel van tevoren om uw specifieke winkel te controleren.

De glutenvrije korst, die wordt gefactureerd als een “persoonlijke pizza-optie”, bevat sorghum, teff, amarant en quinoa. Het wordt bereid in “een glutenvrije omgeving” voordat het naar papa John’s locaties wordt verzonden, maar kan tijdens het pizzabereidingsproces worden blootgesteld aan kruisbesmetting door gluten.

Daarom beveelt Papa John’s de korst niet aan mensen met coeliakie aan en beveelt aan dat mensen met “een gevoeligheid voor gluten” “hun beste oordeel” gebruiken.

8

Pizza Hut

Pizza Hut
Wikimedia Commons

De 10-inch glutenvrije pizza’s van Pizza Hut zijn verkrijgbaar bij 1/3 van de Pizza Hut-locaties in de VS. U kunt glutenvrije pizza’s kopen bij geselecteerde Pizza Hut-locaties in het hele land, verkrijgbaar in gewone kaas of pepperoni-en-kaas.

De keukentrainingshandleiding van Pizza Hut is ontworpen in coördinatie met het certificeringsprogramma glutenvrij Food Service Training and Management om beter te beschermen tegen glutenkruisbesmetting. De pizza’s zijn gemaakt met korsten van glutenvrije producten fabrikant Udi’s Gluten-Free en zijn gecertificeerd glutenvrij tot onder de 10 delen per miljoen.

Pizza Hut: “De Udi’s® Certified Gluten-Free korst wordt bewaard in een aparte container, op een aparte plank in onze koelkast. De kaas, marinarasaus en pepperoni worden bewaard in een glutenvrije speciale kit en elke glutenvrije pizza wordt vers gebakken op aangewezen perkamentpapier in onze ovens.”

Als je meer keuze wilt in toppings, gebruikt Pizza Hut dezelfde korst en dezelfde kaas, pepperoni en marinarasaus, maar gebruikt het eventuele extra toppings van de reguliere pizzabereidingstafel. Dit vergroot de kans op gluten kruisbesmetting.

9

Pizzeria Uno &Grill

Uno Chicago Grill
Wikimedia Commons

Uno Pizzeria &Grill, een informele restaurantketen met meer dan 100 locaties in 20 staten en in verschillende andere landen, biedt drie soorten glutenvrije pizza’s: kaas, pepperoni en veggie. Ze bevatten allemaal soja,ei, gist en melkingrediënten.

De restaurantketen heeft ook een uitgebreid scala aan andere selecties op zijn glutenvrije menu, waaronder salades, chili, voorgerechten en een burger op een glutenvrij broodje. De meeste locaties hebben glutenvrij bier.

Hoewel het bedrijf zegt dat het “enorme stappen kost om alle vormen van gluten en glutenderivaten” te identificeren in het voedsel dat ze in eigen huis bereiden, kan het niet garanderen dat zijn pizza’s niet kruisbesmet raken in de keuken.

10

Zpizza

Zpizza
Flickr

zpizza, een eclectische, informele pizzaketen met locaties in drie staten, biedt een veelheid aan glutenvrije en veganistische menu-items. De glutenvrije pizzabodem van de keten, gemaakt met rijst, tapioca en aardappelmeel, is 100% veganistisch gecertificeerd.

De meeste pizzabeleg en sauzen zijn ook glutenvrij, terwijl een glutenvrije kaasvervanger beschikbaar is voor diegenen die een zuivelvrij en BIVA-dieet of een veganistisch dieet volgen.

Een woord van bodymindspirit

Wanneer u uit eten gaat of bestelt bij een pizzarestaurant, moet u zich altijd bewust zijn van de kans op glutenkruisbesmetting.

Zoals je in de bovenstaande lijst kunt zien, zijn sommige ketens hier beter in dan andere. Als je bijzonder gevoelig bent voor sporengluten, blijf dan bij de restaurants die speciale sauzen en toppings hebben voor hun pizza’s voor de beste resultaten.

Merk op dat belangrijke kanttekeningen met betrekking tot het potentieel voor glutenkruisbesmetting van toepassing zijn; zie de afzonderlijke vermeldingen hieronder voor meer informatie.