Glutenvrije pindakaasmerken

Glutenvrije pindakaasmerken
Pindakaas

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Pindakaas – die in zijn puurste staat gewoon pinda’s is, met misschien een vleugje zout – bevat over het algemeen geen ingrediënten op basis van gluten.

Dat betekent echter niet dat het altijd veilig is voor een glutenvrij dieet. Simpel gezegd, sommige fabrikanten zijn gewoon beter dan anderen als het gaat om het houden van kleine hoeveelheden gluten uit hun producten.

Is pindakaas glutenvrij?

Als je coeliakie, niet-coeliakie glutengevoeligheid hebt, of als je gewoon zo glutenvrij mogelijk wilt zijn, vraag je je misschien af of pindakaas deel kan uitmaken van je dieet. Zoek naar pindakaas met een “glutenvrij” label. Dat betekent dat het voldoet aan de Amerikaanse “glutenvrije” normen van minder dan 20 delen per miljoen gluten. Om uw blootstelling aan gluten nog meer te verminderen (aanbevolen voor degenen die bijzonder gevoelig zijn voor sporengluten), wilt u misschien een kleine batch pindakaas kiezen die glutenvrij is gecertificeerd.

Glutenvrije pindakaaslijst

Hieronder vindt u een lijst met pindakaasmerken die beschikbaar zijn in de winkelschappen in de VS, evenals wat hun fabrikanten zeggen over glutengehalte en glutenvrije status.

Adams

Deze pindakaas, die wordt geproduceerd door de J.M. Smucker Co., factureert zichzelf als “natuurlijk in een notendop.” De meeste variëteiten worden gemaakt met alleen pinda’s en zout (de uitzondering is de no-stir pindakaas, die plantaardige monoglyceriden uit palmolie bevat).

Volgens het bedrijf bevatten de producten geen gluteningrediënten, maar voldoen ze niet aan de normen van het bedrijf voor het maken van een “glutenvrije” claim. Met andere woorden, de producten mogen niet worden getest om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de norm van minder dan 20 delen per miljoen (ppm) gluten, of ze kunnen worden gemaakt in gedeelde faciliteiten die geen programma’s hebben om de verspreiding van sporengluten te beheersen.

Gekke Richard’s

De enige ingrediënten in Crazy Richard’s pindakaas zijn pinda’s – de producten bevatten geen toegevoegd zout, oliën of suikers. Volgens het bedrijf zijn zijn producten (inclusief pindakaas) glutenvrij gecertificeerd.

Goober

Een ander merk van Smuckers, Goober, vermindert het werk van het maken van een PB &J door strepen druiven- of aardbeiengelei in de pot pindakaas op te nemen. Een medewerker van de klantenservice van Smuckers vertelde bodymindspirit dat hoewel Goober-producten niet zijn gemaakt met glutenbevattende ingrediënten, ze niet voldoen aan de normen voor glutenvrije etikettering.

Jif

Deze pindakaasfavoriet is een ander merk van Smuckers. Het bedrijf stelt dat Jif-producten duidelijk als “glutenvrij” zijn gelabeld als ze voldoen aan de Amerikaanse glutenvrije normen van minder dan 20 delen per miljoen.

Als je op zoek bent naar pindakaas van het merk Jif, controleer dan op het glutenvrije etiket op de pot. Houd er echter rekening mee dat omdat Smuckers ook producten produceert die niet glutenvrij zijn, Smuckers gedeelde apparatuur kan gebruiken om items te vervaardigen die glutenvrij zijn gelabeld.

Justin’s

Justin’s maakt een verscheidenheid aan gearomatiseerde notenpastaproducten, waaronder klassieke pindakaas en honing pindakaas. Het bedrijf is glutenvrij gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie (GFCO), die vereist dat producten worden getest op minder dan 10 delen per miljoen (ppm) gluten.

Justin’s heeft ook andere gecertificeerde glutenvrije producten, zoals de pindakaas en bananenchip snackpakketten. Blijf gewoon uit de buurt van snacks met pretzels, die niet glutenvrij zijn.

Krema Noten Bedrijf

In de jaren 1980 verkocht Crazy Richards hun etalage en noten / snoepkant van het bedrijf aan vrienden in Columbus, OH. Deze uitloper is het bedrijf Krema Nut.

Net als Crazy Richard’s wordt Krema’s pindakaas beschouwd als glutenvrij tot minder dan 20 ppm. Je kunt kiezen uit klassieke romige of knapperige variëteiten, die worden verkocht in enkele potten, per geval, of zelfs een emmer van 5 pond.

PB Crave

PB Crave biedt vijf pindakaassmaken: honing en zeezout, chocolade, framboos en witte fudge, koekjesdeeg en banaan. Het gastronomische merk verkoopt potten pindakaas in kleine hoeveelheden via zijn pindaleverancier Hampton Farms, die stelt dat al zijn producten glutenvrij zijn.

Pindakaas &co

Deze kleine, onafhankelijke maker van pindakaas begon als een broodjeszaak in Greenwich Village in New York City. Het bedrijf is uitgebreid om pindakaas, gelei, noten en bakmixen online en in winkels aan te bieden.

Met uitzondering van twee producten – Simply Smooth en Simply Crunchy – Peanut Butter &s Pindakaas is gecertificeerd glutenvrij door de GFCO, die vereisens producten die minder dan 10 ppm gluten bevatten.

Peter Pans

Peter Pan pindakaas is eigendom van ConAgra Foods en wordt geleverd in romige, knapperige, opgeklopte, natuurlijke, honinggeroosterde en vetarme variëteiten. In het FAQ-gedeelte van de website van het merk stelt het bedrijf dat “Alle variëteiten van Peter Pan Peanut Butter worden gemaakt zonder toevoeging van potentiële glutenbevattende ingrediënten zoals tarwe, rogge, gerst en haver.”

ConAgra specificeert verder op zijn website dat het de producten van elk van zijn merken in drie categorieën verdeelt: glutenvrij, mag geen gluten bevatten maar is nog niet gevalideerd als glutenvrij en bevat gluten.

Om als glutenvrij te worden beschouwd, moet een product de strenge tests van het bedrijf doorstaan om ervoor te zorgen dat het minder dan 20 ppm gluten bevat en niet kruisbesmet is geraakt in het productieproces. ConAgra stelt dat zijn “productetiketten veel voorkomende allergenen vermelden, zoals tarwe, voor mensen die allergisch zijn voor tarwegluten.”

Skippy

Skippy, een merk van Hormel Foods LLC, maakt een breed scala aan pindakaassmaken en -stijlen, waaronder romige, supergrote, natuurlijke en geroosterde honingnoot, evenals gereduceerde natrium- en suikerversies van klassieke smaken. Volgens de FAQ van het merk zijn alle soorten Skippy pindakaas glutenvrij.

Smuckers

Naast het maken van Adams, Jif en Goober producten, verkoopt Smuckers ook natuurlijke en biologische pindakaas onder eigen naam.

De J.M. Smucker Company stelt dat het producten “glutenvrij” labelt wanneer de producten testen op minder dan 20 ppm gluten en het is geverifieerd dat de ingrediënten van het product geen gluten bevatten. Voor al zijn producten en merken zoekt het bedrijf ook naar de aanwezigheid van een “uitgebreid glutenbeheerprogramma” in de productiefaciliteit.

Slimme balans

Het merk Smart Balance is eigendom van ConAgra en biedt twee soorten pindakaas in potten: romig en dik. De spreads zijn verrijkt met omega-3 vetzuren en lijnzaadolie. Volgens de FAQ van het merk worden alle Smart Balance-producten als glutenvrij beschouwd.

Teddie

Je kunt Teddie-pindakaas kopen in volledig natuurlijke gladde, volledig natuurlijke superbrokke, volledig natuurlijke met lijnzaad, biologische volledig natuurlijke en conventionele variëteiten. Volgens de kwaliteits- en veiligheidsverklaring van het bedrijf is alle Teddie-pindakaas glutenvrij.

Wilde Vrienden

Dit kleine, gastronomische merk biedt verschillende pindakaassmaken, van klassieke romige en notenbotermengsels tot chocolade kokosnoot en seizoensgebonden smaken zoals peperkoek en pompoenkruid. Het merk maakt zelfs een pindakaas met collageen.

Sommige notenpastaproducten van het merk, waaronder pindakaasproducten, bevatten geen glutenbevattende ingrediënten, maar zijn gemaakt op apparatuur die ook tarwebevattende producten produceert.

Op de FAQ van de site legt Wild Friends uit dat “alle single-serve pakketten zijn gemaakt op apparatuur die wordt gedeeld met tarwe” en dat “alle notenpasta’s in 10oz of 16oz potten” zijn gemaakt op apparatuur die dat doet niet in contact komen met tarwehoudende producten.

Een woord van bodymindspirit

Het is gemakkelijk om te genieten van pindakaas op een glutenvrij dieet, vooral als u kiest voor glutenvrije gecertificeerde merken zoals Justin’s en Peanut Butter &Co. Als u niet bijzonder gevoelig bent voor sporengluten, zou u het goed moeten vinden met glutenvrije gelabelde traditionele merken zoals Smuckers of Jif.

Hoewel u misschien meer moet betalen voor speciale producten, hebben kleinere merken meer kans om minder dan 10 delen per miljoen gluten te bevatten (minder is beter), en deze fabrikanten nemen extra voorzorgsmaatregelen om sporengluten uit hun pindakaas te houden.