Glutenvrije pijnstillers Lijst

Glutenvrije pijnstillers Lijst
Pijnstillerdozen met glutenvrij label van doel

Jane M. Anderson


Voor mensen met coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid, temt glutenvrij gaan meestal veel kleine pijntjes (en zelfs grote). Maar dat betekent niet dat we niet af en toe een vrij verkrijgbare pijnstiller nodig hebben … en als we dat doen, moet die pijnstiller glutenvrij zijn.

Maar welke zijn veilig op het glutenvrije dieet? Sommige fabrikanten nemen tarwegluten of tarwezetmeel op als een inerte vulstof of ingrediënt in zowel voorgeschreven als niet-voorgeschreven medicijnen. De FDA zegt dat het verwacht dat dergelijke fabrikanten tarwe in die gevallen als ingrediënt zullen labelen. Sommige derivaten van tarwezetmeel, zoals natriumzetmeelglycolaat, kunnen echter moeilijker te herkennen zijn voor consumenten als mogelijk gluten. Het kan moeilijk zijn om alleen al door het lezen van de verpakking in de drogist te vertellen welke medicijnen veilig zijn.

Gemeenschappelijke glutenvrije pijnstillers

Ze bellen en vragen levert echter meestal antwoorden op. Bovendien zijn er verschillende ketens – Target, CVS en Walgreens onder hen – die zijn begonnen met het labelen van hun generieke geneesmiddelen als ‘glutenvrij’.

Hier is de lijst met veelgebruikte pijnstillers met merknaam die beschikbaar zijn in de VS, plus wat hun fabrikanten zeggen over hun glutenvrije status:

Advil

Deze ibuprofen-bevattende pijnstiller is er in vier varianten: Advil, Advil Dual Action, Advil Liqui-Gels en Advil Migraine. Volgens het bedrijf bevatten “Advil Liqui-Gels en Advil Migraine een tarwederivaat en zijn ze niet glutenvrij.” Het is niet duidelijk of reguliere Advil en/of Advil Dual Action producten in dezelfde faciliteit worden geproduceerd, waardoor ze onderhevig zouden zijn aan gluten kruisbesmetting.

Aleve

Het werkzame bestanddeel van Aleve is naproxennatrium. De fabrikant van het product, Bayer Healthcare L.L.C., zegt in een verklaring dat “we geen gluten aan onze producten toevoegen. We kunnen echter niet garanderen dat ze 100% glutenvrij zijn, omdat dit product wordt geproduceerd in een faciliteit die andere items produceert of verpakt die gluten kunnen bevatten. ”

Deze producten kunnen op dezelfde apparatuur worden gemaakt, volgens een medewerker van de klantenservice.

Bayer Aspirine

De verklaring van Bayer Healthcare voor Aleve is ook van toepassing op Bayer aspirine – de producten worden geproduceerd in een faciliteit die ook gluten kan verwerken, en ze kunnen worden gemaakt op dezelfde apparatuur als glutenbevattende producten.

Cvs

Veel van de paracetamolproducten van deze drogisterijketen zijn glutenvrij gelabeld en worden niet vervaardigd op gedeelde apparatuur, aldus het bedrijf. Zoek naar de aanduiding “glutenvrij” op de verpakking.

Mucinex

Deze producten, gemaakt door Reckitt, zijn echt gericht op mensen met hoesten, verkoudheid en griep, maar sommige formuleringen van Mucinex bevatten pijnverlichting en hoofdpijnverlichtingsingrediënten. Volgens het bedrijf bevatten Mucinex, Mucinex DM en Mucinex D geen gluteningrediënten, maar “we testen of certificeren ze niet als glutenvrij.”

Sint-Jozef

De maker van Tylenol, McNeil-PPC, Inc. (een dochteronderneming van Johnson &Johnson), bracht aspirineproducten op de markt onder de naam St. Joseph. Twee St. Joseph-producten stonden vroeger op de voorheen uitgebreide glutenvrije lijst van Tylenol, maar sinds het merk St. Joseph in 2011 werd verkocht aan Ilex Consumer Products Group, kunnen de producten niet langer op die lijst worden opgezocht.

Doel

Ik was onlangs blij toen ik in mijn lokale Target winkelde om een groot aantal target’s winkelmerk (“Up”) pijnstillerproducten te vinden die als “glutenvrij” waren gemarkeerd. De glutenvrije producten omvatten ibuprofen, paracetamol en naproxennatrium.

Merk op dat niet alle up brand pijnstillers zijn gemarkeerd als “glutenvrij”—opmerkelijke uitzonderingen in mijn winkel waren specifieke maten ibuprofen, plus naproxen natriumcaplets (de tabletten zijn gemarkeerd als glutenvrij).

Dus koper pas op en controleer de verpakking elke keer … maar deze bieden een echte, veilige, gemakkelijk te vinden optie voor ons.

Tylenol

Tylenol, met zijn actieve ingrediënt paracetamol, kan de bekendste pijnverlichting en hoofdpijnverlichting behandeling beschikbaar over-the-counter. Eerder had Tylenol een lange lijst met producten gedistribueerd die het als glutenvrij beschouwde.

Fabrikant McNeil-PPC trok die lijst echter in en gaf in plaats daarvan deze verklaring uit: “Hoewel we geen gluten- of glutenbevattende granen aan onze producten toevoegen, kunnen we niet bevestigen dat het product of ingrediënten in TYLENOL-producten glutenvrij zijn. Uw veiligheid is of grote zorg voor ons; daarom raden we u ten zeerste aan om eerst uw arts te raadplegen voordat u een product gebruikt als u een vorm van glutenintolerantie of gevoeligheid heeft.”

Walgreens

We hebben generieke winkelmerk ibuprofen en paracetamol gezien die bij Walgreens als “glutenvrij” zijn gelabeld. Daarnaast heb ik generieke versies van andere medicijnen gezien (bijvoorbeeld dag- en nacht verkoudheids-/griepmedicijnen) met een glutenvrije aanduiding. Wees echter voorzichtig met wat je koopt, want sommige lijken glutenvrij te zijn, terwijl andere dat niet zijn.

Walmart

Het is mogelijk om “glutenvrij” te vinden op de verpakking van Walmart-pijnstillers van het huismerk, maar wees heel voorzichtig met wat u koopt. Dit label werd slechts op één maat generieke ibuprofen gezien, dus de meeste lijken op dit moment niet veilig te zijn.

Een woord van bodymindspirit

Ja, velen van ons genieten van de kostenbesparingen die we kunnen zien door het winkelmerk van een vrij verkrijgbare pijnstiller zoals paracetamol of naproxennatrium te kopen. Winkels kunnen echter naar believen van leverancier veranderen voor hun vrij verkrijgbare geneesmiddelen, en een generiek medicijn dat ooit glutenvrij was, kan zonder enige waarschuwing of kennisgeving aan de consument in een onveilige status veranderen. Controleer altijd het etiket!

Glutenvrije etikettering op verpakkingen van generieke pijnstillers komt steeds vaker voor in verschillende winkelketens. Maar ik kan dit niet genoeg benadrukken (daarom noem ik het opnieuw): Zorg ervoor dat je de verpakking controleert elke keer dat je een product koopt, zelfs als het precies hetzelfde lijkt te zijn als wat je vorige week hebt gekocht.

Dus koper pas op en controleer de verpakking elke keer … maar deze bieden een echte, veilige, gemakkelijk te vinden optie voor ons.