Glutenvrije Paas snoeplijst

Glutenvrije Paas snoeplijst
Paas marshmallow konijntjes snoepjes

April Bauknight / Getty Images

Benieuwd welk glutenvrij paassnoepje er dit jaar beschikbaar is om in de paasmand van je kind te leggen (of om te genieten)? Hier is de lijst met glutenvrije paassnoepjes. Zoals je hieronder zult zien, zijn er tal van opties die je kunt gebruiken om een echt mooie glutenvrije paasmand te maken.

Tenzij anders vermeld, worden deze snoepjes door hun fabrikanten beschouwd als minder dan 20 delen per miljoen gluten, waardoor ze “glutenvrij” zijn volgens de wettelijk geaccepteerde definitie van de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Een opmerking: er lijkt elk jaar veel discussie te zijn over de vraag of Cadbury Creme Eggs glutenvrij zijn of niet. In de VS worden Cadbury Easter-producten gemaakt door Hershey’s, die ze niet als glutenvrij beschouwt vanwege het potentiële risico van glutenkruisbesmetting in de productie.

De website van De Hershey Company presenteert een regelmatig bijgewerkte lijst van glutenvrije snoepjes vervaardigd door Hershey, en de Cadbury Creme Egg is niet inbegrepen. De eieren blijken echter geen gluteningrediënten te bevatten. (Hershey’s specificeert alle glutenbevattende ingrediënten op het etiket.) De Cadbury-eieren worden vervaardigd in een fabriek die ook noten en pinda’s verwerkt, maar geen tarwe.

Wees voorzichtig met Cadbury Creme Eggs omdat Hershey’s ze niet als glutenvrij beschouwt – ondanks veilig klinkende ingrediënten kunnen ze sporengluten bevatten.

Glutenvrij Paassnoepje

Hier is de lijst met glutenvrije paassnoepjes en opmerkingen over andere snoepjes die door de fabrikant worden geproduceerd en die gluten kunnen bevatten:

Dove chocoladeproducten met paasthema

Deze zijn over het algemeen veilig. De Dove paaschocolade vindt over het algemeen hun weg naar glutenvrije paassnoepjes,en omvatten: Dove chocolade paashazen, Dove ei-vormige snoepjes en Dove-repen met paasthema, waaronder Dove donkere chocolade-eieren, melkchocolade-eieren, melkchocolade kokosnootcrème-eieren, melkchocolade pindakaaseieren en karamel- en melkchocoladebloemen.

Controleer altijd het etiket, omdat sommige producten kunnen vermelden “gemaakt op apparatuur die wordt gedeeld met tarwe.” Fabrikant Mars Inc. verklaart dat het gluteningrediënten (inclusief ingrediënten op basis van gerst) op het etiket van het product zal identificeren.

M&Ms Chocolade Producten

Sommige M&M’s chocoladeproducten met paasthema worden als veilig beschouwd. Ze omvatten: gewone M &m’s, vaste melkchocolade paashaas, M &M snoepjes in paaskleuren en eivormige M &M-snoepjes. Glutenbevattende en kruisbesmette M&M-producten omvatten: pretzel M&M’s (die gluten bevatten) en enkele speciale gearomatiseerde M&M’s (die waarschuwingen bevatten over gedeelde apparatuur).

Pas vooral op voor speciale M&M’s die te koop zijn voor Pasen, omdat sommige van deze (de meer exotische smaken) een waarschuwing bevatten over een gedeelde faciliteit. Vanille Cupcake M&M’s hebben een “kan tarwe bevatten” waarschuwing, net als melkchocolade eivormige M&M’s, speciaal verpakt voor Pasen. De pinda-eivormige M&M’s lijken echter veilig.

Nogmaals, controleer altijd het etiket, omdat Mars Inc. eventuele glutenkruisbesmetting op het etiket zal vermelden.

Peeps Marshmallow Traktaties

Gluurders van Just Born moeten met de nodige voorzichtigheid worden gegeten. Controleer het Peeps-etiket om er zeker van te zijn dat er “glutenvrij” staat onder de lijst met ingrediënten – de meeste doen dat, maar een paar zijn gemaakt in gedeelde faciliteiten, vooral enkele van de nieuwere, meer ongebruikelijke smaakcombinaties.

Merk ook op dat een nieuwe Peeps-smaak Oreo-koekjes betreft – echte Oreo-koekjes, gemaakt met echte tarwe. Zo’n Peep is zeker niet veilig, dus blijf uit de buurt.

Extra glutenvrije snoepopties

 • Starburst-snoep met paasthema, inclusief Starburst jelly beans en speciale paassnoepjespakketten, zijn glutenvrij.
 • SweeTARTS snoep met paasthema bevatten geen gluteningrediënten, volgens fabrikant Nestle, die zegt dat het eventuele glutenkruisbesmetting op het etiket zal onthullen. Merk op dat de SweeTARTS jelly beans niet als glutenvrij worden beschouwd.
 • Tootsie Roll snoep met paasthema, waaronder Dubble Bubble Easter egg-vormige kauwgom, Tootsie Pops, Charms Blow Pops en Charms Candy Carnival producten, zijn glutenvrij.
 • Jelly Belly jelly beans | (inclusief zoethoutsmaak jelly beans) en alle Jelly Belly speciaal gethematiseerde paaspakketten zijn glutenvrij.
 • Kraft Bunny Mallows en Egg Mallows (marshmallow paasthema traktaties). Kraft Foods Groep Inc. niet veel voedingsmiddelen glutenvrij labelt, maar het zal duidelijk alle gluteningrediënten op het etiket vermelden.
 • Gewone melkchocolade van normale grootte Hershey’s Kisses in foliewikkels met paasthema worden als veilig beschouwd. Niet alle Hershey’s Kisses zijn echter veilig; veel smaken van Kisses zijn dat niet.

Nogmaals, deze snoepjes worden als glutenvrij beschouwd tot minder dan 20 delen per miljoen. Als u vragen heeft over een specifiek product, neemt u contact op met de fabrikant.

Paassnoepjes die niet glutenvrij zijn

 • Balmer paashazen (alle maten en smaken)
 • Brach’s gespikkelde jelly bird eggs
 • Cadbury Creme Eggs (zie opmerking hierboven)
 • Cadbury Paashazen (alle maten en smaken)
 • Cadbury Mini-Eieren
 • Frankford Paashazen (alle maten en smaken)
 • Ghirardelli chocolade paaseieren
 • Hershey’s Paashazen (alle maten en smaken)
 • Hershey’s Paasei snoepjes (alle maten en smaken)
 • Jolly Ranchers jelly beans en ander snoep met paasthema
 • Lindt chocolade wortelen
 • Lindt Paashazen (alle maten en smaken) en Lindt chocolade wortelen
 • Mighty Malts Gespikkelde Gemoute Melk Eieren
 • Reese’s Stukjes Pindakaas Cups in vakantievormen (Reguliere Reese’s staan op de glutenvrije lijst van Hershey, dus wees voorzichtig met wat je koopt.)
 • Russell Stover Paashazen (alle maten en smaken)
 • SweeTARTS jelly beans en andere snoepjes met paasthema
 • Whoppers Robin Eggs en Mini Robin Eggs
 • Zachary chocolade-bedekte marshmallow eieren

Wees voorzichtig met Cadbury Creme Eggs omdat Hershey’s ze niet als glutenvrij beschouwt – ondanks veilig klinkende ingrediënten kunnen ze sporengluten bevatten.