Glutenvrije notenmelk en andere alternatieve melk

Glutenvrije notenmelk en andere alternatieve melk
amandelmelk

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Wat doe je op je glutenvrije ontbijtgranen als je ook geen zuivel- of sojamelk kunt hebben? Voor veel mensen met coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid is het antwoord amandelmelk of een ander type notenmelk. En gelukkig groeien deze notenmelken in populariteit, dus er is nu een royale handvol om uit te kiezen.

Veel van de volgende amandelmelk en notenmelkproducten worden beschouwd als glutenvrij, wat de meeste gezondheidsautoriteiten definiëren als minder dan 20 delen per miljoen (ppm) of GF-20. Volgens de regulering van de term glutenvrij door de Food and Drug Administration, moet elk product dat de term gebruikt minder dan 20 ppm gluten bevatten.

Hoewel 20ppm over het algemeen wordt beschouwd als de cutoff voor een product om legaal als “glutenvrij” te worden beschouwd, reageren veel mensen op minder sporengluten dan dat. Houd rekening met eventuele problemen met glutenoverbreking op elk merk melk hieronder.

Amandelbriesje

Deze amandelmelk, van fabrikant Blue Diamond, wordt geleverd in zowel gekoelde dozen als houdbare dozen. Smaken zijn onder andere origineel, ongezoet, extra romig, vanille, ongezoete vanille, gereduceerde suiker vanille, hint van honing vanille, chocolade en amandelmelk.

Blue Diamond maakt ook een mix van amandelmelk en kokosmelk in ongezoete originele smaak, en Almond Breeze gemengd met echte bananen. Volgens Blue Diamond bevatten Almond Breeze-producten geen gluteningrediënten.

Amandel Droom

Almond Dream, Coconut Dream en Rice Dream worden geproduceerd door SunOpta, Inc. Almond Dream wordt geleverd in houdbare dozen en is verkrijgbaar in ongezoete smaak. Coconut Dream komt in ongezoete en vanille smaken.

Volgens de fabrikant zijn alle Almond Dream- en Coconut Dream-dranken glutenvrij. De Oat Dream-lijn van het bedrijf is niet glutenvrij gelabeld. Het is vermeldenswaard dat Almond Dream is niet vervaardigd met behulp van dezelfde controversiële op gerst gebaseerde enzymen als Rice Dream.

Pacific Foods

Pacific maakt amandel-, cashew- en kokosmelk die wordt geleverd in houdbare dozen. De amandelmelk van het bedrijf, die biologisch is, is verkrijgbaar in originele, ongezoete, vanille en ongezoete vanille. Cashewmelk komt in originele smaak en kokosmelkopties omvatten originele, ongezoete en ongezoete vanille. Al deze producten zijn volgens het bedrijf glutenvrij tot onder de 20ppm (GF-20).

U moet zich er echter van bewust zijn dat Pacific haver- en hennepmelk verwerkt, die niet glutenvrij zijn, en dat het dezelfde apparatuur gebruikt voor alle producten. Het bedrijf stelt dat machines worden gereinigd via een reinigingsproces in vijf stappen tussen de productproductie. Houd hier echter rekening mee als u geen gedeelde faciliteiten of apparatuur kunt verdragen.

Zijde

Silk, het bedrijf dat een revolutie teweegbracht in de sojamelkindustrie, maakt ook amandelmelk, cashewmelk en kokosmelk in gekoelde dozen en houdbare ongekoelde dozen. Smaken zijn origineel, vanille, pure chocolade, ongezoete, ongezoete vanille, extra romig en ongezoet extra romig. Ze brengen ook minder suiker vanille amandelmelk en biologische amandelmelk op de markt in originele, ongezoete en ongezoete vanille.

Er is ook een ongezoete amandelmelk en kokosmelkmix. Hun Nextmilk-lijn bevat een mix van eiken- en kokosmelk, wordt op de markt gebracht als glutenvrij en wordt geleverd in volle vet- en vetarme variëteiten. Zijde maakt glutenvrije havermelk in originele, 0g suiker, vanille en extra romige variëteiten en glutenvrije kokosmelk in originele en ongezoete smaken. Ten slotte komt glutenvrije cashewmelk in ongezoete en ongezoete vanillesmaken.

Planeet Haver

Planet Oat havermelk is glutenvrij en vrij van noten. Smaken zijn origineel, ongezoet origineel, extra romig, vanille, ongezoete vanille en pure chocolade. Elke variëteit wordt geleverd in gekoelde dozen van 52 ounce en origineel en extra romig komen ook in 86 ounce gekoelde plastic kannen. Er zijn ook 32 ounce houdbare containers in originele, extra romige en vanille. Hun producten zijn allemaal gelabeld als glutenvrij.

Milkadamia

Macadamianoten zijn de basis voor Milkadamia producten. Zowel de licht gezoete als ongezoete smaken van Milkadamia zijn glutenvrij. Er is ook een ongezoete latte-smaak die geen gluten bevat volgens de GF-20-normen. Hoewel deze smaak bedoeld is om in koffiedranken te passen, staat deze los van de lijn creamers van het bedrijf (die ook glutenvrij zijn). Melkadamia producten worden geleverd in een houdbare verpakking.

Een woord van bodymindspirit

Plantaardige melk is een goed alternatief voor zuivelmelk vanuit een milieu- en soms gezondheidsperspectief. Ervoor zorgen dat de alternatieve melk die u consumeert glutenvrij is, kan lastig zijn, maar met goede informatie kunt u beslissen of het risico op glutenbesmetting de moeite waard is om te nemen, gezien uw eigen gevoeligheden. Nieuwe merken, variëteiten en smaken komen regelmatig uit, dus als u niet zeker weet of een specifiek product geschikt voor u is, raadpleeg dan een diëtist die u kan helpen merken en variëteiten te vinden die het beste werken voor uw eigen situatie.