Glutenvrije Mayonaise Merken

Glutenvrije Mayonaise Merken
  • Beste voedingsmiddelen / Hellman’s Mayonaise
  • Blauw Bord Mayonaise
  • Duke’s Mayonaise
  • Hain Mayonaise
  • Heinz Mayonaise
  • Hollywood Mayonaise
  • Kraft Brand Mayonaise en Miracle Whip
  • Trader Joe’s Mayonaise
  • Spectrum Mayonaise
  • Vegenaise

Als je graag romige mayonaise op je boterhammen smeert of het als basis gebruikt voor een zelfgemaakte saladedressing, heb je geluk. Je vindt een ruime selectie glutenvrije mayomerken in de winkelschappen.

Er zijn echter enkele kanttekeningen om te onthouden voordat u uw specifieke favoriet inslaat. Zie hieronder voor een lijst met mayonaisemerken die beschikbaar zijn in de VS en hun glutenvrije status.

Controleer Mayo Ingrediënten

Sommige merken mayonaise zijn specifiek gemarkeerd als “glutenvrij”, wat betekent dat ze voldoen aan de standaard Amerikaanse definitie van het bevatten van minder dan 20 delen per miljoen gluten. Anderen bevatten ondertussen gewoon geen gluteningrediënten, wat betekent dat ze nog steeds onderhevig kunnen zijn aan glutenkruisbesmetting.

Soja

Bijna alle mayonaise op de markt bevat soja in de vorm van sojaolie. Veel mensen met coeliakie en niet-coeliakie glutengevoeligheid kunnen soja niet verdragen omdat soja vaak kruisbesmet is met gluten en een top voedselallergeen is.

Als dit een probleem voor je is, zoek dan naar sojavrije mayonaise; Spectrum Organics en Vegenaise bieden sojavrije mayonaiseproducten aan.

Azijn

Hoewel gedistilleerde azijn als legaal glutenvrij wordt beschouwd, reageren sommige mensen er nog steeds op als het is gemaakt van glutenkorrels. Als je een van degenen bent die reageert op van glutengraan afgeleide azijn, zoek dan naar een van de mayonaisemerken die geen azijn op basis van glutengraan gebruiken – er zijn er verschillende, waaronder Best Foods / Hellman’s en Heinz.

Beste voedingsmiddelen / Hellman’s Mayonaise

Best Foods en Hellman’s, eigendom van Unilever, zijn hetzelfde; Hellman’s wordt verkocht ten oosten van de Rocky Mountains, terwijl Best Foods op de markt wordt gebracht in het westen van de VS. Het bedrijf maakt een verscheidenheid aan mayo’s en spreads.

Hellman’s / Best Food Real Mayonaise, Light Mayonaise, Low-Fat Mayonaise Dressing, Limited Edition Southwestern Ranch Reduced Fat Mayonaise en Tartar Sauce zijn gemarkeerd als glutenvrij, terwijl andere smaken dat niet zijn. Zoek voor de zekerheid naar de woorden “glutenvrij” in het ingrediëntenpaneel. Het bedrijf meldt dat zijn azijn is afgeleid van maïs.

Blauw Bord Mayonaise

Dit regionale mayonaisemerk heeft een toegewijde aanhang in het zuiden van de VS Blue Plate biedt drie verschillende versies van mayo: Real Mayonaise, Light Mayonaise en Light Mayonnaise met olijfolie.

Het maakt ook Blue Plate Sandwich Spread, gemaakt met relish en mayonaise. Ze zijn allemaal gemarkeerd als glutenvrij, maar ze bevatten gedistilleerde azijn die afkomstig kan zijn van glutenkorrels.

Vergeet niet dat er een risico op kruisbesmetting is als iemand in uw huishouden of in een restaurant een mes gebruikt om mayo op glutenbevattend brood te smeren en dat mes vervolgens terug in de mayo-pot stopt. Een aparte mayo-pot of een knijpfles kan helpen om mayo veiliger te houden.

Duke’s Mayonaise

Dit zuidelijke regionale merk mayonaise adverteert zichzelf als “de enige grote mayonaise op de markt die geen suiker bevat.” Dukes (een dochteronderneming van C.F. Sauer Co.) beschouwt de mayonaise ook als glutenvrij.

De mayonaiseproducten van Dukes bevatten ciderazijn en gedistilleerde azijn; een medewerker van de klantenservice meldt dat de gedistilleerde azijn is afgeleid van maïs.

Hain Mayonaise

Hain Pure Foods, onderdeel van de Hain Celestial Group, maakt verschillende mayonaises van saffloer- en koolzaadolie. Geen van hen verschijnt op de glutenvrije lijst van Hain Celestial of draagt het rode “GF” -driehoekssymbool van het bedrijf, dus blijf uit de buurt.

Heinz Mayonaise

Heinz vermeldt zes mayonaiseproducten op zijn Amerikaanse lijst van producten zonder gluteningrediënten: Mayonaise, Light Mayonaise, Deli Mayonaise-Moroccan, Deli Mayonaise-Gekarmeliseerde ui, Deli Mayonaise-Geroosterde knoflook en Deli Mayonaise-Zongedroogde Tomaat. Heinz meldt dat de gedistilleerde azijn die in de specerijen wordt gebruikt, is afgeleid van maïs.

Hollywood Mayonaise

Dit is een ander merk mayonaise van Hain Celestial. Net als de mayonaiseproducten van Hain Pure Foods worden Hollywood-producten niet als glutenvrij beschouwd.

Kraft Brand Mayonaise en Miracle Whip

Kraft brengt drie verschillende soorten Miracle op de markt Zweep – Origineel, licht en vetvrij. Het bedrijf maakt ook een tiental mayonaiseproducten, waaronder Real Mayo in volvette, lichte en vetvrije versies, plus verschillende mayonaiseproducten met “Sandwich Shop” -smaak in knijpflesjes.

Kraft Foods heeft een beleid om glutenbevattende ingrediënten op het etiket te vermelden. Daarom, als u geen prominente glutenbevattende ingrediënten ziet, bevat het product er geen. Dat betekent echter niet dat het kwalificeert als “glutenvrij” – het kan nog steeds onderhevig zijn aan glutenkruisbesmetting tijdens de verwerking.

Sommige bijzonder gevoelige mensen melden problemen met Miracle Whip, met name met de light- en fat-free-variëteiten. Volgens een medewerker van de klantenservice kan de azijn die in Kraft-producten wordt gebruikt, afkomstig zijn van elk graan, inclusief glutenkorrels.

Trader Joe’s Mayonaise

Trader Joe’s brengt drie soorten mayo van het winkelmerk op de markt: biologisch, echt en vetarm. Alleen de Reduced Fat Mayo Dressing verschijnt op de glutenvrije lijst van de retailer.

Spectrum Mayonaise

Spectrum Organics brengt canola-gebaseerde en soja-gebaseerde gewone mayonaise op de markt, plus verschillende “ambachtelijke” gearomatiseerde mayonaiseproducten. Het bedrijf beschouwt alle glutenvrije en feature labels met een “glutenvrij” aanduiding.

Spectrum meldt dat de azijn in zijn mayonaiseproducten is afgeleid van maïs en de glutenkorrelrogge en stelt dat tests geen gluten hebben gevonden in de alcohol die wordt gebruikt om die azijn te maken. Niettemin, als je iemand bent die reageert op azijn op basis van glutengraan, wees dan voorzichtig met Spectrum mayonaiseproducten.

Vegenaise

Follow Your Heart, een veganistisch voedingsbedrijf, maakt vegenaise in originele, vetarme, druivenpitolie, biologische en sojavrije versies. Het maakt ook een half dozijn gearomatiseerde Vegenaise spreads.

Volgens het bedrijf zijn alle Vegenaise-producten glutenvrij. Het bedrijf stelt dat de enzymen die worden gebruikt om de bruine rijstsiroop in de producten te produceren, als glutenvrij worden beschouwd (enzymen die worden gebruikt om bruine rijst te verwerken, bevatten vaak gerst). Bovendien is de gebruikte azijn appelciderazijn.

Het is ook vrij eenvoudig om je eigen mayonaise te maken. Gebruik veilige ingrediënten, zoals glutenvrije mosterd en witte wijnazijn, en kruid het vervolgens zoals je wilt.

Een woord van bodymindspirit

Hoewel de meeste mayonaisemerken glutenvrij zijn, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke kruisbesmetting en andere veel voorkomende allergenen zoals soja, een veel voorkomend ingrediënt in mayonaise. Het maken van je eigen mayonaise kan een lonend alternatief zijn als je er zeker van wilt zijn dat je problemen vermijdt.

Vergeet niet dat er een risico op kruisbesmetting is als iemand in uw huishouden of in een restaurant een mes gebruikt om mayo op glutenbevattend brood te smeren en dat mes vervolgens terug in de mayo-pot stopt. Een aparte mayo-pot of een knijpfles kan helpen om mayo veiliger te houden.

Het is ook vrij eenvoudig om je eigen mayonaise te maken. Gebruik veilige ingrediënten, zoals glutenvrije mosterd en witte wijnazijn, en kruid het vervolgens zoals je wilt.