Glutenvrije hotdog merklijst

Glutenvrije hotdog merklijst
Hotdog

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Hotdogs zijn een geweldige snelle maaltijd voor zowel kinderen als volwassenen en kunnen heel leuk zijn om op de grill te koken. Gelukkig voor mensen met coeliakie en niet-coeliakie glutengevoeligheid, voldoen veel hotdogs die landelijk en regionaal in winkels verkrijgbaar zijn aan de definitie van glutenvrij van de Amerikaanse Food &Drug Administration, wat betekent dat ze minder dan 20 delen per miljoen (ppm) gluten bevatten.

Hoewel u misschien niet al deze merken in uw lokale supermarkt kunt vinden, moet u er minstens één of twee kunnen vinden. Merken die hotdogs maken die voldoen aan de glutenvrije normen van de FDA zijn onder meer:

  • Applegate-boerderijen
  • Bar-S
  • Zwijnkop
  • Dietz & Watson
  • Kunzler
  • Nathan’s Beroemd
  • Biologische Prairie
  • Sabrett
  • Wellshire Boerderijen

Hot Dog Merk Lijst

Dit is wat hotdogfabrikanten zeggen over hun glutenvrije status.

Applegate-boerderijen

Applegate Farms produceert drie verschillende soorten biologische hotdogs van rundvlees, kip en kalkoen, plus nog drie “natuurlijke” hotdogvariëteiten gemaakt van kalkoen, rundvlees en varkensvlees. Volgens het bedrijf worden ze allemaal als glutenvrij beschouwd tot ten minste 20 delen per miljoen en wordt er geen gluten gebruikt in de faciliteit waar de hotdogs worden vervaardigd.

Ballenpark

Ball Park Franks stelt dat de labels van de hotdogs de ingrediënten in de producten weerspiegelen, dus je moet de etiketten controleren.

Bar-S

Eén Bar-S hotdogproduct bevat gluten: de maïshonden (verkrijgbaar in twee versies) bevatten tarwebloem in het beslag. De Cheddar jumbo frank bevat geen gluteningrediënten, maar kan in dezelfde faciliteit worden vervaardigd als de maïshonden. De Classic, Beef, Turkey, Chicken, Signature Smokehouse en Pork franks zijn allemaal glutenvrij gelabeld.

Zwijnkop

Boar’s Head, dat naast hotdogs ook lunchvlees, kazen en andere producten maakt, vermeldt alles wat het maakt als glutenvrij. Het bedrijf werkt samen met zijn leveranciers om ervoor te zorgen dat de ingrediënten die in zijn planten komen vrij zijn van gluten, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Dietz & Watson

Bijna alle producten van Dietz &Watson zijn glutenvrij (vermijd de scrapple en de bockwurst). Het bedrijf is glutenvrij gecertificeerd door de National Coeliakie Association, wat betekent dat zijn producten worden getest om er zeker van te zijn dat ze minder dan 5 delen per miljoen gluten bevatten.

Gwaltney

Gwaltney, een dochteronderneming van Smithfield Foods, gebruikt volgens het bedrijf geen gluteningrediënten in zijn hotdogs.

Hebreeuws Nationaal

Hebrew National is een dochteronderneming van ConAgra Foods, dat een beleid heeft om gluteningrediënten op productetiketten bekend te maken. Het bedrijf zegt dat glutenvrije consumenten etiketten moeten controleren op elk ingrediënt van een tarwe-, gerst- of roggebron, die volledig zal worden bekendgemaakt.

Het bedrijf labelt zijn producten niet als “glutenvrij” en zal niet noodzakelijkerwijs mogelijke problemen met kruisbesmetting bekendmaken. Daarom moet u aannemen dat Hebreeuwse nationale producten voldoen aan de normen “geen gluteningrediënten”, maar niet noodzakelijkerwijs aan de normen voor “glutenvrij”.

Kunzler

Kunzler maakt hotdogs, spek, ham en lunchvlees. Volgens het bedrijf bevatten de hotdogs alleen van nature glutenvrije ingrediënten en worden ze gemaakt in een aparte glutenvrije kamer.

Nathan’s Beroemd

Nathan’s hotdogs worden beschouwd als glutenvrij tot ten minste 20 delen per miljoen. Het bedrijf zegt dat het de producten produceert in een glutenvrije faciliteit.

Biologische Prairie

Organic Valley-merk Organic Prairie stelt dat al zijn vlees, inclusief zijn hotdogs, glutenvrij is. Het bedrijf merkt wel op dat de verpakking van sommige van zijn vleesproducten maïsgluten kan bevatten, dus u moet het bedrijf bellen voor meer informatie als u ook gevoelig bent voor maïs.

Oscar Mayer

Oscar Mayer, een Kraft-bedrijf, volgt het Kraft-beleid om glutenbevattende ingrediënten op het etiket van het product bekend te maken, dus glutenvrije consumenten die een Oscar Mayer-hotdog overwegen, moeten het etiket controleren.

Sabrett

De hotdogs van Sabrett zijn glutenvrij gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie (GFCO), wat betekent dat ze minder dan 10 ppm gluten bevatten.

Wellshire Boerderijen

Wellshire Farms, een allergievriendelijk bedrijf, maakt veel verschillende soorten vleesproducten, waaronder glutenvrije rundvlees franken. Het bedrijf stelt dat “we er erg naar streven om kruisbesmetting in onze fabrieken te voorkomen.van sporengluten.”

Een woord van bodymindspirit

Zoals u kunt zien, zijn er meerdere bedrijven die glutenvrije hotdogs maken, plus twee die de extra stap hebben genomen om hun producten glutenvrij te laten certificeren (wat betekent dat die hotdogs aan strengere normen voldoen en mogelijk minder glutenkruisbesmetting bevatten dan niet-gecertificeerde producten).

Als je bijzonder gevoelig bent voor sporengluten, kun je overwegen om vast te houden aan de hotdogs van Dietz &Watson of de hotdogs van Sabrett, die beide gecertificeerd zijn. Anders zou je het prima moeten vinden met een van de glutenvrije hotdogmakers op deze lijst. Haal wat glutenvrije hotdogbroodjes en geniet.