Glutenvrije Graham Crackers en Chocolade voor S’Mores

Glutenvrije Graham Crackers en Chocolade voor S'Mores
Jongen die Smores eet

Angelo DeSantis / Moment / Getty Afbeeldingen

S’mores – die graham cracker-marshmallow-chocolade sandwiches – markeren het perfecte einde van een zomerse barbecue, cookout of kampvuur … maar waar vind je glutenvrije graham crackers om ze te maken?

Geen zorgen: als je het glutenvrije dieet volgt omdat je coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid hebt, kun je nog steeds genieten van s’mores. Gelukkig is het mogelijk om glutenvrije grahamcrackers te vinden, samen met glutenvrije chocolade en marshmallows. Dit is wat u moet weten om veilige s’mores te maken.

Glutenvrije Graham Crackers vinden

Conventionele grahamcrackers bevatten gluten in de vorm van tarwebloem. In de afgelopen jaren zijn echter verschillende fabrikanten opgestapt om glutenvrije grahamcrackers aan te bieden:

  • Geniet van het leven maakt vanillehoning graham knapperige koekjes. Dit zijn zeker geen traditionele graham crackers, maar ze kunnen werken voor je s’mores. Ze omvatten een rijst-, boekweit- en gierstmeelmengsel, plus rietsuiker en honing. Enjoy Life-producten zijn glutenvrij gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie, die vereist dat glutenvrije producten worden getest op minder dan 20 delen per miljoen gluten. Alle Enjoy Life producten zijn vrij van alle gangbare allergenen.
  • Kinnikinnick Foods Inc maakt S’moreables graham-achtige crackers. Deze crackers zijn gebaseerd op erwtenzetmeel, aardappelzetmeel, bruine rijstmeel, bruine suiker en blackstrap melasse. Ze dragen een “kan eieren bevatten” allergeenwaarschuwing. Kinnikinnick werkt eraan om zijn producten onder de 5 delen per miljoen (ppm) gluten te houden.
  • Pamela’s Producten maakt de grootste verscheidenheid aan glutenvrije grahamcrackers – het bedrijf biedt honing grahams, chocolade grahams en cinnamon grahams, allemaal in reguliere en “mini” maten. De graham crackers bevatten een rijstmeelmengsel, tapiocazetmeel en sorghummeel. Merk op dat ze ook glutenvrije haverzemelen bevatten. Pamela’s Products is gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie.
  • Schar biedt Honeygram glutenvrije graham crackers, waaronder maïszetmeel en maïsmeel, bruine suiker, sojameel, sojazemelen en honing. Houd er rekening mee dat ze ook lupine kunnen bevatten, een potentieel allergeen dat nauw verwant is aan pinda’s. Schar test zijn producten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de wettelijke glutennorm van de Amerikaanse Food and Drug Administration van minder dan 20 delen per miljoen gluten.

Glutenvrije chocolade en marshmallows

Nu je je glutenvrije grahamcrackers hebt, heb je ook glutenvrije chocolade en marshmallows nodig:

  • Glutenvrije chocolade. Er zijn eigenlijk heel veel chocolaatjes die je kunt gebruiken voor je s’mores – bekijk mijn glutenvrije chocoladerepenartikel om wat ideeën op te doen. Als je een s’more wilt die precies zo smaakt als de jouwe op sleepaway camp destijds, wil je misschien kiezen voor een zoetere chocolade zoals Hershey’s (getest op 20ppm gluten). Als je daarentegen op zoek bent naar een meer exotische smaak, probeer dan iets als de donkere chocoladeframboos van Endangered Species (glutenvrij gecertificeerd).
  • Glutenvrije marshmallows. De meeste marshmallows die in de Verenigde Staten worden geproduceerd, worden als glutenvrij beschouwd. Om je verschillende opties te leren kennen, bekijk je een lijst met glutenvrije marshmallows.

Glutenvrije S’Mores maken

Oké, je hebt de ingrediënten verzameld voor een aantal uitstekende glutenvrije s’mores. Hoe maak je eigenlijk de s’mores?

Het is eenvoudig: rooster je marshmallows tot ze knapperig en gesmolten zijn aan de binnenkant, en monteer vervolgens de “sandwich” met graham crackers als het (glutenvrije) brood en de marshmallow en chocolade in het midden. Het doel van de perfecte s’more is om de marshmallow heet genoeg te krijgen om de chocolade te smelten.

Slechts één waarschuwing: zorg er bij het roosteren van marshmallows voor dat je een veilig merk houtskool gebruikt. Ja, geloof het of niet, sommige houtskool bevat gluten en je zou je s’mores per ongeluk kunnen besmetten als je de verkeerde soort houtskool gebruikt. Vergeet ook niet om je glutenvrije ingrediënten uit de buurt te houden van glutenbevattende graham crackers die je familie en vrienden misschien eten.

Laatste stap: Geniet van je s’mores!