Glutenvrije gebakken bonen: 4 merken die u kunt vertrouwen

Glutenvrije gebakken bonen: 4 merken die u kunt vertrouwen
Glutenvrije gebakken bonen voedingsfeiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


  • Amy’s Keuken
  • B&M
  • Bush’ Beste
  • Heinz
  • Merken die niet glutenvrij zijn

Niet alle ingeblikte gebakken bonen zijn veilig op een glutenvrij dieet. Sommige gebakken bonen bevatten gluten – een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge. De bonen zelf moeten glutenvrij zijn (ervan uitgaande dat er geen glutenkruisbesmetting is bij de verwerking). Sommige recepten voor gebakken bonen kunnen echter glutenbevattende ingrediënten bevatten, zoals Worcestershire-saus en vloeibare rookaroma’s.

Daarom, wanneer u op zoek bent naar glutenvrije gebakken bonen, blijf dan bij deze vier merken:

  • Amy’s Kitchen (alle soorten zijn glutenvrij)
  • B&M (alle soorten zijn glutenvrij)
  • Bush’s Best (alle soorten zijn glutenvrij)
  • Heinz (sommige variëteiten zijn glutenvrij; zie hieronder voor welke te kopen)

Amy’s Kitchen Vegetarisch/Veganistische Gebakken Bonen

Amy's Kitchen gebakken bonen

Amy’s Keuken


Amy’s Kitchen biedt biologische vegetarische / veganistische gebakken bonen die ook voorkomen op Amy’s uitgebreide glutenvrije lijst. Het traditionele recept voor gebakken bonen begint met biologische witte bonen en mengt in tomatenpuree, mosterdzaad, appelciderazijn en ahornsiroop.

Het bedrijf voldoet aan de wettelijke glutenvrije normen van minder dan 20 delen per miljoen gluten in zijn producten. De gebakken bonen zijn ook zuivelvrij, lactosevrij, sojavrij, notenvrij en koosjer. Merk op dat het recept azijn op basis van granen bevat, dus als je daar gevoelig voor bent (sommige mensen reageren op azijn afgeleid van glutenkorrels), wil je misschien wegblijven.

B&M Gebakken Bonen

B&M Gebakken Bonen

© B&M Beste


B &M maakt zeven verschillende soorten gebakken bonen: Original, Boston’s Best, Vegetarisch, Country Style, Maple, Bacon &Onion en Home Style. Ze zijn allemaal gemaakt van marinebonen. Alle zeven smaken worden beschouwd als glutenvrij volgens de wettelijke standaard van minder dan 20 delen per miljoen, volgens het bedrijf, een divisie van B &G Foods, Inc.

Bush’s beste gebakken bonen

Bush's Beste gebakken bonen

© Bush’ Beste


Bush’s gebakken bonen zijn verkrijgbaar in de meeste reguliere supermarkten in het hele land en bieden een gemakkelijke keuze voor mensen die glutenvrij eten, omdat alle variëteiten glutenvrij zijn. U kunt kiezen uit origineel, vegetarisch, biologisch, barbecue, bruine suiker, bruine suiker hickory, landelijke stijl, homestyle, maple &cured bacon, honingzoet, ui, zoet , pittig, zoete hitte en Boston recept.

Volgens de veelgestelde vragen van Bush: “Alle ingeblikte bonenproducten van Bush zijn glutenvrij. We gebruiken maïzena in sommige van onze producten, maar het bevat geen gliadinegluten uit tarwe, gerst, haver of roggekorrels, wat nadelige reacties kan veroorzaken bij mensen die lijden aan coeliakie sprue. Bovendien is de azijn die in onze ingeblikte bonenproducten wordt gebruikt, op basis van maïs en gedistilleerd.”

Heinz Gebakken Bonen

Heinz Original gebakken bonen

© Heinz


Heinz, makers van het meest populaire glutenvrije ketchupmerk, brengt ook gebakken bonen op de markt in tal van verschillende variëteiten, waaronder Original, Bourbon &Molasses, Bacon &Brown Sugar, Bold &Spicy, Hickory Smoke, Molasses &Pork en Sweet &Spicy.

Slechts drie van deze variëteiten worden echter door het bedrijf als glutenvrij beschouwd: Original, Hickory Smoke en Molasses &Pork. Geen van deze drie smaken is vegetarisch.

Merk op dat alle drie de glutenvrije Heinz-gebakken bonensmaken gedistilleerde azijn bevatten, maar Heinz gebruikt azijn die is afgeleid van maïs. Merk ook op dat de Hickory Smoke gebakken bonen rookaroma bevatten, maar dat ingrediënt bevat geen gerst (de meeste rookaroma’s bevatten wel gerst als ingrediënt).

Gebakken bonenmerken die niet glutenvrij zijn

Geen van deze producten wordt aanbevolen op een glutenvrij dieet:

Campbell’s

Campbell’s, vooral bekend om zijn soepen, maakt ook één variëteit aan gebakken bonen: Campbell’s Pork &Beans. Het product komt echter niet voor op campbell’s glutenvrije lijst.

Oma Brown’s

Dit merk, gemaakt in New York, is een regionale favoriet. Helaas is het bedrijf notoir close-lipped over het recept en de ingrediënten, dus je kunt beter een ander merk kiezen.

Pacific Foods

Pacific Foods, dat een verscheidenheid aan glutenvrije soepen maakt, maakt ook twee verschillende soorten gebakken bonen: traditionele gebakken bonen met varkensvlees en biologische vegetarische gebakken bonen. Geen van beide wordt echter door het bedrijf als glutenvrij beschouwd.

Handelaar Joe’s

De supermarktketen biedt gebakken bonen van het winkelmerk, maar ze verschijnen niet op de glutenvrije lijst van Trader Joe.

Van Camp’s

Gefactureerd als “America’s Original Beans”, zijn de gebakken bonen van Van Camp verkrijgbaar in original, hickory en bacon smaken. Van Camp’s is eigendom van Conagra Brands, Inc., dat sommige voedingsmiddelen glutenvrij labelt. Helaas staat geen van de op bonen gebaseerde producten van Van Camp op de glutenvrije lijst van Conagra.

Een woord van bodymindspirit

Bonen zijn een geweldige bron van vezels, wat een bonus is omdat vezels vaak ontbreken in het glutenvrije dieet. Bovendien zijn gebakken bonen de perfecte aanvulling op een zomerbarbecue of een informele wintermaaltijd.

Gelukkig is het gemakkelijk om glutenvrije gebakken bonen te vinden in de meeste supermarkten – de meeste veilige merken worden op grote schaal gedistribueerd. Maar als je liever zelf maakt, zijn recepten voor gebakken bonen eenvoudig te volgen en over het algemeen goed. Zorg ervoor dat u veilige ingrediënten gebruikt, zoals glutenvrije Worcestershire-saus en glutenvrije barbecuesaus.