Glutenvrije frozen dinner merken

Glutenvrije frozen dinner merken
bevroren voedsel gangpad

istockphoto

  • Overzicht
  • Glutenvrije diepvriesdiners
  • Diepvriesmaaltijden om te vermijden

Het is moeilijk om het gemak van bevroren diners te verslaan. Maar als je coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid hebt, zou je kunnen aannemen dat gemak voor jou van tafel is, omdat zoveel kant-en-klare bevroren diners op gluten gebaseerde noedels, sauzen of andere ingrediënten bevatten. Gelukkig is die veronderstelling verkeerd – bijna een dozijn fabrikanten maken bevroren diners die ze expliciet als ‘glutenvrij’ bestempelen.

Overzicht

Degenen die op zoek zijn naar een snelle, gemakkelijke maaltijd (de meeste zijn magnetronbaar) vinden opties variërend van traditionele macaroni en kaas tot vegetarische opties, plus maaltijden op basis van Thaise, Indiase, Mexicaanse, Marokkaanse en Koreaanse gerechten (die allemaal glutenvrij-vriendelijke keukens zijn). Het is ook mogelijk om een glutenvrije maaltijd te vinden die voldoet aan het Weight Watchers-programma en maaltijden die meer in het algemeen bedoeld zijn voor diegenen die calorieën willen verminderen.

Echt, waar je ook naar hunkert, je zult waarschijnlijk iets vinden dat je lekker vindt in deze lijst met glutenvrije bevroren diners. Als u bijzonder gevoelig bent voor sporengluten, zijn er verschillende bedrijven die de extra stap hebben genomen om glutenvrije certificering te verkrijgen, wat over het algemeen betekent dat ze aan strengere normen voldoen.

Glutenvrije diepvriesdiners

Hier is de lijst met fabrikanten die glutenvrije bevroren diners aanbieden, samen met een greep uit welke soorten diepvriesmaaltijden ze maken. Zoek naar de meer “natuurlijke” en “biologische” glutenvrije bevroren dineropties in de sectie natuurlijke voedingsmiddelen van uw supermarkt en de meer conventionele opties in de sectie reguliere diepvriesproducten.

Amy’s Keuken

Glutenvrij. Amy’s staat bekend om natuurlijke en biologische voedingsmiddelen en heeft lang glutenvrije producten geproduceerd. Glutenvrije bevroren dineropties zijn talrijk en omvatten wereldwijde keukens, variërend van Mexicaanse ovenschalen en gebakken ziti tot Pad Thai en Aziatische noedelroerbak.

Amy’s biedt ook glutenvrije macaroni en kaas ter grootte van een maaltijd in twee variëteiten: gewoon (met kaas) en zuivelvrij. Amy’s glutenvrije voedingsmiddelen bevatten minder dan 20 delen per miljoen gluten.

Beetnik Bio

Gecertificeerd glutenvrij. Dit in Austin, Tex. gevestigde biologische bedrijf is volledig glutenvrij en maakt zowel diepvriesmaaltijden als biologische pastasauzen. Beetnik biedt maaltijden met één gerecht, zoals Shepherd’s pie met grasgevoerd rundvlees, Marokkaans gekruide kipstoofpot, kipgehaktballen met groenten en rundvlees chili en zoete aardappel.

Alle voorgerechten zijn gecertificeerd glutenvrij door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie (GFCO), die testen vereist tot minder dan 10 delen per miljoen gluten.

Blake’s volledig natuurlijke voedingsmiddelen

Glutenvrij. Blake’s, dat voornamelijk maaltijden met één gerecht maakt, biedt één glutenvrije bevroren dineroptie: glutenvrije kippottaart met een korst van maïsbrood. Het product is gemaakt met biologische groenten en andere ingrediënten en bevat melk, soja en eieren (samen met maïs). Het voldoet aan de wettelijke normen van de Food and Drug Administration (FDA) voor “glutenvrij” van minder dan 20 delen per miljoen gluten.

Evol

Gecertificeerd glutenvrij. Dit is een ander natuurlijk / biologisch voedingsbedrijf, gespeld met een achterwaartse “ɘ” – ɘvol. Glutenvrije bevroren dineropties van Evol omvatten twee verschillende soorten enchiladas, macaroni en kaas in twee smaken (spek en gerookte Gouda), plus Sriracha Chicken, Chicken Tikka Masala, Three-Cheese Mushroom Risotto, Buffalo-Style Chicken & Blue Cheese, Fire-Grilled Chicken Poblano, Fire-Grilled Steak en Chicken Enchilada Bake.

Evol maakt ook diepvriesmaaltijden voor twee in grotere diepvrieszakken, waaronder: Garden Vegetable Pad Thai, Chicken Tikka Masala, Truffel Parmezaanse kaas en Portabella Risotto, Curry Chicken in Thaise stijl en Teriyaki Chicken. Evol is gecertificeerd glutenvrij door de GFCO, wat betekent dat de voedingsmiddelen minder dan 10 delen per miljoen gluten bevatten.

Merk op dat ɘvol diners soms worden opgeslagen in secties voor natuurlijke voedingsmiddelen, maar soms worden gevonden in de sectie conventioneel bevroren voedsel van de supermarkt.

Gezonde keuze

Glutenvrij. Healthy Choice, een dochteronderneming van ConAgra Brands Inc. die is geassocieerd met Marie Callender’s (een ander merk voor diepvriesmaaltijden) maakt een enorme verscheidenheid aan bevroren maaltijden, waaronder wat het bedrijf “complete maaltijden” en “Café Steamer” -variëteiten noemt.

De Café Steamer-lijn omvat drie glutenvrije bevroren dineropties: rundvleesmerlot, Cajun-stijl kip en garnalen in huisstijl. Kijk for een “glutenvrij” spandoek op de verpakking. Healthy Choice voldoet aan de FDA-normen voor gluten van minder dan 20 delen per miljoen.

Magere keuken

Glutenvrij. Dit merk, te vinden in de conventionele diepvriesdinersectie van uw lokale supermarkt, omvat meer dan een dozijn glutenvrije diepvriesmaaltijden. Glutenvrije opties van Lean Cuisine variëren van zogenaamde “comfort” -voedingsmiddelen (cheddar bacon chicken en kip in zoete BBQ-saus) tot de Marketplace-lijn van het merk (ranchero gestoofd rundvlees, kip gebakken rijst, granaatappelkip en zoet en pittig rundvlees in Koreaanse stijl, onder anderen).

Zoek naar een paarse “glutenvrije” banner op de voorkant van pakketten. Lean Cuisine voldoet aan de FDA-normen voor gluten van minder dan 20 delen per miljoen.

Red’s Natuurlijke Voedingsmiddelen

Glutenvrij. Red’s is een klein bedrijf vernoemd naar de hond van de eigenaar, Red, dat begon met het doel om volledig natuurlijke bevroren burrito’s op de markt te brengen. Samen met de bevroren burrito’s biedt Red’s bevroren maaltijden, waarvan er vier glutenvrij zijn gelabeld: steak & rice bowl, chicken bowl, carnitas burrito bowl en veggie burrito bowl.

Zoek naar de “glutenvrije” banner in rood of groen linksonder op de verpakking. Red’s voldoet aan de fda glutenvrije normen van minder dan 20 delen per miljoen.

Saffraanweg

Gecertificeerd glutenvrij. Saffron Road, met smaken uit veel verschillende wereldkeukens, maakt een breed scala aan sudderende sauzen, chips, snacks en bouillons, plus een lijn diepvriesmaaltijden die meestal (maar niet helemaal) allemaal glutenvrij zijn.

Saffron Road glutenvrije bevroren voorgerechten zijn: Beef Bulgogi, Enchiladas al Chipotle, Lamb Saag, Chicken Tikka Masala, Palak Paneer, Koreaanse stijl Sweet Chili Chicken en Thaise stijl Mango Chicken. Glutenvrije voorgerechten zijn gecertificeerd door de GFCO (die tests vereist voor minder dan 10 delen per miljoen) – zoek naar het GFCO-symbool in de rechterbenedenhoek van het pakket. Saffron Road-voorgerechten worden meestal opgeslagen in de sectie natuurlijke voedingsmiddelen van de meeste supermarkten.

Slimme ones

Glutenvrij. Weight Watchers, een glutenvrij-vriendelijk programma voor gewichtsverlies, licentieert Smart Ones, die zijn gemaakt door H.J. Heinz Company Brands LLC. De lijn van bevroren diners van Smart Ones omvat vier glutenvrije dineropties: Chicken Enchiladas Suiza, Chicken Mesquite, Chicken Santa Fe en Santa Fe Rice and Beans.

Bevroren glutenvrije ontbijtgerechten zijn onder andere: Cheesy Scramble met Hash Browns, Ham and Cheese Scramble en Three Cheese Omelet. Ze zijn allemaal beoordeeld voor het SmartPoints-systeem van Weight Watchers en voldoen allemaal aan de FDA-normen voor gluten van minder dan 20 delen per miljoen. Zoek ze in de sectie conventioneel bevroren voedsel.

Tandoor Chef

Glutenvrij. Tandoor Chef maakt alleen Indiase gerechten – u vindt de bevroren maaltijden van het bedrijf in felrode dozen, meestal opgeslagen in de diepvriesafdeling voor natuurlijke voedingsmiddelen. Het bedrijf biedt 10 glutenvrije diepvriesgerechten aan (waarvan er zes ook vegetarisch zijn).

Deze opties omvatten: Lam Vindaloo, Masala Dosa, Kip Tikka Masala, Kip Tandoori met Spinazie, Kip Curry, Evenwichtige Vegetarische Groente Korma, Gebalanceerde Vegetarische Paneer Tikka Masala, Palak Paneer, Channa Masala en Kip Biryani. Tandoor Chef voldoet aan de FDA-normen voor gluten van minder dan 20 delen per miljoen.

Udi’s Glutenvrij

Gecertificeerd glutenvrij. De meeste mensen die het glutenvrije dieet volgen, zijn bekend met Udi’s Gluten-Free, dat naast diepvriesmaaltijden ook brood, snacks, koekjes, tortilla’s en muffins maakt. Udi’s biedt traditionele favorieten zoals macaroni en kaas (samen met geroosterde knoflook macaroni en kaas met spinazie) naast verschillende pastagerechten.

Deze omvatten pesto tortellini, Italiaanse worst lasagne, broccoli en boerenkool lasagne, zoete aardappel ravioli, kip puttanesca, en ziti en gehaktballen. Udi’s is gecertificeerd glutenvrij door de GFCO, wat betekent dat het test om minder dan 10 delen per miljoen gluten in zijn producten te garanderen. Zoek naar Udi’s in de sectie natuurlijke voedingsmiddelen van veel supermarkten.

Diepvriesmaaltijden om te vermijden

Hoewel het lijkt alsof er een breed scala aan glutenvrije bevroren diners beschikbaar is bij een breed scala aan fabrikanten, zijn er enkele die u moet vermijden. De volgende merken zijn niet aanbevolen voor mensen met coeliakie of glutengevoeligheid:

Banket

Deze bekende leverancier van diepvriesmaaltijden is een dochteronderneming van Conagra Brands Inc. Banquet labelt niets glutenvrij, en in feite virtueelly elk banquet bevroren diner beschikbaar bevat gluten ingrediënten.

Conagra heeft een beleid om expliciet gluteningrediënten op het etiket te vermelden (in plaats van ze te verbergen achter generieke termen zoals “natuurlijke smaken”), en dus is het misschien mogelijk om een maaltijd te identificeren die geen gluteningrediënten bevat. Het risico op glutenkruisbesmetting bij de verwerking zou echter extreem hoog zijn.

Hongerige Man

Hungry Man (slogan: “Meer van het eten waar jongens van houden”) lijkt op het eerste gezicht een of twee voorgerechten te hebben die vrij van gluteningrediënten kunnen zijn, maar de meeste maaltijden van het bedrijf zijn zwaar op de gluten. Er is geen reden om dit te riskeren. Advies: blijf uit de buurt (en als je zo hongerig bent, koop er dan twee van een merk dat glutenvrij is).

Marie Callender’s

Net als Healthy Choice is Marie Callender’s een conagra-merk. In tegenstelling tot Healthy Choice labelt Marie Callender’s echter geen van zijn bevroren voorgerechten glutenvrij. Verschillende bevatten geen gluteningrediënten, maar het risico op kruisbesmetting is hoog.

Stouffer’s

Dit kan het typische diepvriesmeelmerk zijn. Helaas labelt Stouffer’s (een dochteronderneming van Nestlé S.A.) geen van zijn bevroren voorgerechten glutenvrij, en de meerderheid bevat in feite gluten. Er zijn betere opties, waaronder voor de immer populaire bevroren lasagne.

Een woord van bodymindspirit

Er zijn natuurlijk andere opties voor diegenen die op zoek zijn naar een snelle, gemakkelijke glutenvrije maaltijd: diepvriespizza is een eeuwige favoriet en soep kan een snel, eenvoudig diner maken. Er zijn zelfs glutenvrije ontbijtgranen. Maar als je op zoek bent naar iets stevigers, is het moeilijk om sommige van deze glutenvrije bevroren diners te verslaan.

Merk op dat ɘvol diners soms worden opgeslagen in secties voor natuurlijke voedingsmiddelen, maar soms worden gevonden in de sectie conventioneel bevroren voedsel van de supermarkt.