Glutenvrije Engelse Muffins

Glutenvrije Engelse Muffins

Er is geen reden om te rouwen om Engelse muffins als je het glutenvrije dieet volgt – verschillende fabrikanten maken glutenvrije Engelse muffins. Als je van gewone Engelse muffins houdt, heb je genoeg keuzes.

Als je hunkert naar meer exotische variëteiten – denk aan kaneelbessen of “rogge” (zonder echte rogge, wat niet veilig is voor mensen met coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid) – heb je ook geluk. Wanneer ze worden geroosterd en besmeerd met boter, kun je niet echt het verschil zien tussen glutenvrije Engelse muffins en de met gluten gevulde variëteit.

1

Ener-G Voedingsmiddelen

Ener-G Foods, een speciale glutenvrije fabrikant, maakt gewone Engelse muffins, die caseïne-, zuivel-, ei-, soja- en notenvrij zijn, maar wel gist bevatten. De Engelse muffins zijn gemaakt met witte rijst en tapiocameel en zijn gezoet met perensap.

Ener-G Foods test zijn glutenvrije producten om er zeker van te zijn dat ze minder dan 5 delen per miljoen gluten bevatten. De Engelse muffins zijn verkrijgbaar in sommige supermarkten of online.

2

Foods door George

Dedicated glutenvrije ambachtelijke bakehouse Foods by George maakt drie verschillende soorten glutenvrije Engelse muffins: gewoon, kaneel en bessen, en “no-rye rye” smaken. Ze bevatten allemaal bloem op basis van witte rijst, tapioca en aardappel, plus gist.

Om de “rogge” Engelse muffins te laten smaken als het echte werk, voegt het bedrijf karwijzaad en blackstrap melasse toe. De Engelse muffins van de kaneelbessen zijn gezoet met verdampt rietsap.

Voedingsmiddelen van George-producten zijn verkrijgbaar in sommige supermarkten (kijk in de sectie bevroren voedingsmiddelen). Het bedrijf doneert een deel van zijn opbrengst aan onderzoek naar coeliakie.

3

Kleefstof

Als u de voorkeur geeft aan Engelse muffins op basis van maïs, zal het product van Glutino goed bij u passen. Glutino’s Premium Engelse Muffins bevatten voornamelijk maïszetmeel, plus wat tapiocazetmeel, en zijn gezoet met rietsuiker. Ze bevatten ook melk-, ei- en soja-ingrediënten, samen met gist.

Het is misschien mogelijk om Glutino Engelse muffins lokaal te vinden, maar je zult waarschijnlijk meer geluk hebben om ze online te bestellen. Glutino test zijn producten om er zeker van te zijn dat ze minder dan 20 delen per miljoen gluten bevatten.

4

Kinnikinnick Voedingsmiddelen

Kinnikinnick Foods zegt dat zijn tapioca rijst Engelse muffins een van de populairste producten van het bedrijf vertegenwoordigen. Klanten genieten ervan dat ze worden geroosterd met jam of worden gebruikt om een ontbijtsandwich te maken. De Engelse muffins zijn vrij van zuivel-, noten- en soja-ingrediënten, maar bevatten wel gist, eieren, maïs en aardappelen.

Zoek naar de Engelse muffins met andere glutenvrije diepvriesproducten bij goed gevulde supermarkten, of bestel ze online. Kinnikinnick adviseert Engelse muffinliefhebbers om hun product te roosteren of in de magnetron te zetten om de beste smaak en textuur te creëren. Het bedrijf produceert al zijn producten in een noten- en pindavrije faciliteit en test ze tot minder dan 5 delen per miljoen gluten.

5

Joan’s GF Great Bakes

Joan’s GF Great Bakes maakt drie verschillende Engelse muffins: gewoon, kaneel rozijn en meergranen. De meergranen Engelse muffins bevatten biologische donkere boekweit, biologische amarant en gouden lijnzaad, plus bruine suiker.

Alle Joan’s GF Great Bakes producten worden vervaardigd in een faciliteit vrij van gluten, soja, pinda’s en noten. Bovendien zijn ze allemaal vrij van zuivel en eieren, hoewel ze worden verwerkt op apparatuur die ook die ingrediënten verwerkt. De Engelse muffins bevatten wel gist. Joan’s betrekt zijn ingrediënten zorgvuldig en test vervolgens zijn producten via een onafhankelijk testlaboratorium om er zeker van te zijn dat ze minder dan 5 delen per miljoen gluten bevatten.

6

Udi’s Glutenvrij

Udi’s Gluten-Free maakt witte Engelse muffins die maïszetmeel, maïsmeel en tapiocazetmeel bevatten. Ze bevatten ook melk- en ei-ingrediënten.

Udi’s Gluten-Free is glutenvrij gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie, die vereist dat producten voldoen aan strenge glutenvrije normen van minder dan 10 delen per miljoen gluten.

Een woord van bodymindspirit

Er is een glutenvrije Engelse muffin beschikbaar voor iedereen. Gebruik een glutenvrije Engelse muffin om je eigen glutenvrije Egg McMuffin-achtige ontbijtsandwich te maken, of pak een volkoren glutenvrije Engelse muffin voor een gezonde glutenvrije kalkoen en veggie sammie.