Glutenvrije energiedranken

Glutenvrije energiedranken
energiedrank

Bravo 1954 / Getty Images

Energiedranken variëren van gearomatiseerd calorievrij water met toegevoegde vitamines en voedingsstoffen tot gebottelde brouwsels met tonnen suiker en meer cafeïne dan een drievoudige espresso. Veel van deze dranken worden als glutenvrij en veilig beschouwd voor mensen met coeliakie en niet-coeliakie glutengevoeligheid, maar je moet nog steeds voorzichtig zijn. Over het algemeen zijn degenen met meer ingrediënten (en meer verwerking) meestal riskanter en passen ze mogelijk niet bij u als u bijzonder gevoelig bent voor sporengluten.

Glutenvrije energiedranken

Hier is de lijst met populaire energiedranken op de markt in de Verenigde Staten, samen met wat elk bedrijf zegt over de glutenstatus van zijn product.

Mountain Dew AMP Energie

Mountain Dew AMP is er in verschillende varianten: Original, Cherry Blast, Strawberry Limeade en Tropical Punch. Mountain Dew maakt ook Game Fuel Charged AMP-variëteiten, waaronder Berry Blast, Cherry Burst en Original Dew. Elke drank bevat cafeïne plus mengsels van vitamines en andere energieverhogende voedingsstoffen. AMP Game Fuel variëteiten bevatten minder cafeïne en minder calorieën.

Volgens het bedrijf maken ze geen glutenvrije labelclaims, maar geen van de ingrediënten in de producten is “afgeleid van granen of meel die in verband zijn gebracht met malabsorptiesyndroom geassocieerd met glutengevoeligheid.”

5 uur ENERGIE

Deze kleine shots van energie in een fles bevatten een mix van B-vitamines, aminozuren en voedingsstoffen, plus ongeveer evenveel cafeïne als er in een kopje premium koffie zit. Het bedrijf maakt ook elf Extra Strength 5-uurs ENERGY-producten (met meer cafeïne) en drie 5-Hour Daily Immune Support-shots.

Elk van de zes reguliere sterkte smaken is glutenvrij tot 20ppm.

Sobe Elixir Citrus Energie

Niet alle Sobe Elixer-drankjes beweren je energie te stimuleren. Maar deze calorierijke drank gemaakt door PepsiCo bevat cafeïne samen met guarana, ginseng, en taurine. Net als bij andere Pepsi-producten zegt het bedrijf dat ze geen glutenvrije productclaims maken, maar geen van de ingrediënten in hun producten “zijn afgeleid van granen of meel die zijn gekoppeld aan malabsorptiesyndroom geassocieerd met glutengevoeligheid.”

Monster Energie Dranken

Monster zet een breed scala aan energiedranken uit in blikjes met enge namen als Khaotic en Mean Bean. De producten bevatten verschillende hoeveelheden cafeïne, maar veel variëren van ongeveer 140 milligram per blikje tot 160 milligram per blikje. Het bedrijf distribueert ook dranken op basis van koffie. Ze worden allemaal als glutenvrij tot 20 ppm beschouwd, volgens Monster.

NOS Energiedrank

Dit Coca-Cola-product adverteert met additieven die “verbeterde mentale focus en hoogwaardige energie” bieden. Er zijn vijf smaken beschikbaar, waaronder Original, Original Sugar Free, GT Grape, Nitro Mango en Sonic Sour. De producten worden beschouwd als glutenvrij tot 20 delen per miljoen.

Red Bull

Wanneer de meeste mensen aan een energiedrankje denken, denken ze aan Red Bull. Het merk is synoniem geworden met energiedrankproducten. De producten, die in hoge blikjes worden geleverd en te vinden zijn bij de kassa’s van veel gemakswinkels, bevatten cafeïne, B-vitamines en aminozuren. Het bedrijf maakt ook Red Bull Editions en ORGANICS van Red Bull.

Volgens het bedrijf zijn Red Bull Energy Drink en Red Bull ORGANICS glutenvrij, veganistisch, tarwevrij, lactosevrij en zuivelvrij. Alle drie de basisformuleringen van Red Bull – Original, Sugar-Free en Total Zero – zijn glutenvrij tot 20ppm, volgens de fabrikant.

Vitamine Water

Met zowel reguliere als suikervrije smaken biedt Vitamin Water een letterlijke regenboog van vitamine-verbeterde energiedranken. Gemaakt door Coca-Cola, smaken variëren van vital-t citroen ijsthee tot het doen herleven van fruit punch. Velen bevatten toegevoegde B-vitamines zoals vitamine B3, B5 en B12. Alle smaken worden als glutenvrij beschouwd, aldus het bedrijf.

Glutenvrije sportdranken

Als u traint voor een atletisch evenement, kunt u ook een sportdrank overwegen om uw energie te stimuleren of te herstellen na een training. Veel van deze producten zijn glutenvrij. Zo zijn de producten van Nuun zowel glutenvrij als veganistisch gecertificeerd.

Andere populaire sportdranken die glutenvrij zijn, zijn onder meer:

  • BodyArmor
  • Powerade
  • Puur kokoswater (veel verschillende merken)

Accelerade is gemaakt met glutenvrije ingrediënten maar volgens de company het wordt vervaardigd in een faciliteit die tarwe produceert. De faciliteiten zijn GMP-gecertificeerd en ze spoelen al hun lijnen tussen producties, maar als u zeer gevoelig bent, kan dit een probleem zijn.

Gatorade, G2 en andere Gatorade-producten bevatten geen gluteningrediënten, maar zijn niet glutenvrij gelabeld. Volgens het bedrijf zijn ze niet getest om glutenvrij te zijn en is er een mogelijkheid dat de ingrediënten tijdens de verwerking zijn blootgesteld aan of opgeslagen naast glutenbevattende voedingsmiddelen.

De meeste van deze energie- en sportdranken zijn gemakkelijk te vinden in de schappen van supermarkten en in gemakswinkels. Daarom, als je op zoek bent naar een middag pick-me-up (of zelfs iets dat gluten-geïnduceerde hersenmist kan bestrijden), zou je een redelijke selectie moeten kunnen vinden.

bodymindspirit nam contact op met alle bedrijven voor commentaar en in het geval dat ze niet bereikbaar waren voor commentaar, hebben we de beste beschikbare informatie verstrekt.

bodymindspirit nam contact op met alle bedrijven voor commentaar en in het geval dat ze niet bereikbaar waren voor commentaar, hebben we de beste beschikbare informatie verstrekt.