Glutenvrije Dinner Roll Merken

Glutenvrije Dinner Roll Merken
Glutenvrije etensbroodjes voedingsfeiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Voor veel mensen is een maaltijd niet compleet zonder perfecte dinerbroodjes. Maar waar vind je glutenvrije broodjes die passen bij je glutenvrije dieet?

Veel plaatsen, zo blijkt. Een breed scala aan glutenvrije voedselbedrijven maakt nu dinerbroodjes (niet alleen glutenvrije hamburgerbroodjes vermomd als dinerbroodjes) voor mensen met coeliakie en niet-coeliakie glutengevoeligheid, en u (om nog maar te zwijgen van uw gasten) zult het moeilijk hebben om het verschil te zien tussen die broodjes en met gluten gevulde variëteiten.

Je hebt de mogelijkheid om kant-en-klare dinerbroodjes op te warmen, of om je eigen broodjes te maken (uit een mix of helemaal opnieuw).

Kant-en-klare glutenvrije dinerbroodjes

Hier is de lijst met glutenvrije dinerbroodjes (zie hieronder voor maak-je-eigen opties):

  • Ener-G. Het bekende glutenvrije merk Ener-G maakt non-GMO, glutenvrije, tapioca-gebaseerde dinerbroodjes die worden geleverd in houdbare (niet bevroren) verpakkingen van zes. De rollen bevatten gist als ingrediënt. Ener-G maakt zijn producten in een faciliteit die zuivelvrij, pindavrij en boomnootvrij en glutenvrij is. De producten zijn kosher-gecertificeerd en Ener-G test zijn producten om ervoor te zorgen dat ze minder dan 5 delen per miljoen gluten bevatten, momenteel de laagst mogelijke commerciële testlimiet.
  • Nieuwe Graan Bakkerij. New Grains maakt zijn veganistisch-vriendelijke dinerbroodjes met een basis van zoete witte rijst en zoete bruine rijstmeel, plus lijnzaad en tapiocameel. Merk op dat de rollen haver bevatten en gist. (Sommige mensen die reageren op glutenkorrels reageren ook op haver, dus als je een van hen bent, blijf dan uit de buurt van dit merk.) Het bedrijf maalt zijn glutenvrije granen ter plaatse om de kans op glutenkruisbesmetting te verminderen.
  • Schar. Schar maakt voorgebakken ciabattabroodjes. Ze bevatten gist en maïszetmeel, en de ciabatta bevat ook soja-eiwit. Alle producten zijn melk- en eivrij. Schar test zijn grondstoffen op glutenkruisbesmetting tot onder de 20 delen per miljoen en produceert zijn producten in een speciale glutenvrije faciliteit.
  • Udi’s Glutenvrij. Udi’s biedt een klassiek Frans dinerbroodje met gist en eiwitten. Udi’s maakt ook Franse baguettes. Het bedrijf is gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie, die testen vereist tot minder dan 10 delen per miljoen gluten.

Bak je eigen glutenvrije broodjes

Als je het idee van zelfgebakken broodjes leuk vindt, maar niet helemaal opnieuw wilt beginnen, kun je een mix overwegen. Je kunt hiervoor een glutenvrije broodmix hergebruiken en het zal waarschijnlijk goed werken. Wees er wel zeker van bij het maken van dinerbroodjes met een glutenvrije broodmix om de baktijd op de juiste manier aan te passen, omdat de broodjes veel sneller zullen koken dan een brood zou koken.

U kunt echter ook een glutenvrije mix overwegen die specifiek bedoeld is voor dinerbroodjes. Hier zijn twee glutenvrije dinerbroodjesmixen:

  • Pamela’s Glutenvrij. Deze zijn gemaakt met Pamela’s glutenvrije broodmix, die een verscheidenheid aan glutenvrije granen bevat (tapioca, zoete rijst, bruine rijst, witte rijst en gierst). Je hebt ook gist en eieren nodig. Pamela’s meldt dat de producten van het bedrijf consequent testen op 5 delen per miljoen of minder gluten.
  • Chebe. Chebe maakt twee mixen die je zou kunnen gebruiken om dinerbroodjes te produceren: de Original Cheese Bread Mix en de All-Purpose Bread Mix. Beide zijn op tapioca gebaseerd en zijn vrij van granen, soja, aardappel, gist en MSG. Chebe is glutenvrij gecertificeerd door de Coeliakie Sprue Association (CSA), die vereist dat producten minder dan 5 delen per miljoen gluten testen.

Een woord van bodymindspirit

Glutenvrije dinerbroodjes waren vroeger droge, kruimelige dingen die niet bestand waren tegen boter (en niet echt leuk waren om te eten). Maar de bovenstaande opties kunnen gemakkelijk doorgaan voor gluten-y broodjes. Het kan zelfs zo moeilijk zijn om het verschil te zien tussen glutenvrije en glutenbevattende dinerbroodjes dat u misschien nogmaals bij uw server wilt controleren of u broodjes in een restaurant krijgt aangeboden, om er zeker van te zijn dat ze echt glutenvrij zijn.