Glutenvrije Cracker Brand List

Glutenvrije Cracker Brand List
Crackers

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Als je het glutenvrije dieet volgt, weet je waarschijnlijk dat de meeste conventionele crackers in de winkel verboden terrein zijn. Ze bevatten bijna altijd tarwe (en soms ook gerst en/of rogge).

Ooit was de enige glutenvrije crackeroptie de soms vreemd uitziende rijstcrackers die je bij Aziatische voedingswinkels kunt vinden. Maar de groeiende glutenvrije beweging heeft ertoe geleid dat voedselfabrikanten veel geweldige glutenvrije crackers hebben gemaakt. Je kunt saltines, chips en flatbreads vinden, allemaal veilig voor mensen met coeliakie en glutengevoeligheid.

Lijst van merken die glutenvrije crackers produceren

Deze merken produceren glutenvrije crackers. Zie hieronder voor een overzicht van welke soorten crackers elk bedrijf maakt, samen met de sporenglutenniveaus waarop elk bedrijf test.

Absoluut glutenvrij

Je kunt deze smakelijke crackers op basis van aardappel en tapioca kopen op Amazon en bij veel grote winkelketens zoals Target en supermarkten zoals Whole Foods en Food Lion. Variëteiten omvatten gewone en gearomatiseerde crackers, plus een paar verschillende flatbreads.

Absoluut glutenvrije crackers zijn allemaal natuurlijk en dragen de aanduiding “Gecertificeerd glutenvrij” van de Glutenvrije Certificeringsorganisatie (GFCO), wat betekent dat het bedrijf voldoet aan de limiet van minder dan 10 parts per million (ppm).

Terug naar de natuur

Terug naar Nature Foods, eigendom van B &G Foods, maakt drie smaken rijstdunne crackers die glutenvrij gecertificeerd zijn tot minder dan 10 ppm (GF-10). De rijstdunne wordt gemaakt op gedeelde apparatuur die ook melk, soja en noten verwerkt, maar geen tarwe.

Volgens de website van het bedrijf: “Veel van onze producten zijn gecertificeerd met de Glutenvrije Certificeringsorganisatie waarvan de richtlijnen nog strenger zijn (niet meer dan 10 ppm). Let op het GF-logo op onze verpakking!”

Voorbehoud: Back to Nature moedigt consumenten aan om etiketten altijd zorgvuldig te lezen en hun website te controleren op de meest actuele informatie, omdat productiefaciliteiten en productielijnen aan verandering onderhevig zijn.

Crunchmaster

Crunchmaster maakt al zijn glutenvrije crackers van verschillende combinaties van zaden en granen, waaronder pure, niet-GMO Californische rijst. Smaken zijn onder andere originele, geroosterde knoflook, rozemarijn en olijfolie, ultimate everything, tuingroente, ambachtelijke kaasachtige knoflook en multi-zaad.

Alle Crunchmaster-producten zijn glutenvrij gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie (GFCO), die testen vereist tot ten minste 10 delen per miljoen (GF-10) niveaus. Het bedrijf maakt al zijn producten op speciale, gecertificeerde glutenvrije productielijnen.

Edward &Sons Trading Company

Brown Rice Snaps – ronde rijstcrackers die worden geleverd in doorzichtige plastic verpakkingen – zijn gemaakt door Edward &Sons en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan supermarktketens. Sommige bruine rijst snaps zijn biologisch en smaken omvatten Plain, Cheddar, Black Sesame, Vegetable, Toasted Onion, Onion Garlic, Unsalted Sesame, Tamari Seaweed en Tamari Sesame.

Het bedrijf maakt ook glutenvrije Exotic Rice Toasts in een paar verschillende smaken. De crackers dragen het label “Certified Gluten-Free” en het bedrijf stelt dat het al zijn glutenvrije producten test op 5 ppm gluten (GF-5).

Ener-G

Deze bekende fabrikant van glutenvrij brood en andere allergievriendelijke voedingsmiddelen maakt verschillende soorten gecertificeerde glutenvrije en niet-GMO crackers, waaronder kaneel- en vlassmaken. Ener-G test zijn producten om er zeker van te zijn dat ze minder dan 5 ppm gluten (GF-5) bevatten.

Volgens de website van het bedrijf: “De faciliteiten van Ener-G Foods zijn speciaal tarwevrij, glutenvrij, zuivelvrij, pindavrij, notenvrij, sojavrij en koosjer gecertificeerd. Het bedrijf heeft drie afzonderlijke productielijnen.”

Voedingsmiddelen in leven

Foods Alive maakt alleen gecertificeerde glutenvrije, zuivelvrije, niet-GMO, koosjere en veganistische producten in een speciale glutenvrije faciliteit. Bestel de crackers online of vind ze bij natuurvoedingswinkels en bij enkele grotere supermarktketens zoals Kroger en Whole Foods.

Hun crackerlijn bevat 11 smaken biologisch rauw vlas en vegetarische crackers: Original, Onion Garlic, Mexican Harvest, Italian Zest, Rosemary Hemp, Ginger Snap, Maple Cinnamon, Good ’n Hearty Onion Ring Clusters, Lemon Chia-Crunch, Chocolate Macaroon en Coconut Curry.

Kleefstof

Een andere bekende fabrikant van glutenvrije voedingsmiddelen, Glutino, een ConAgra-bedrijf, produceert zeven verschillende soorten snackcrackers en tafelcrackers (meer als saltines). Smaken zijn onder andere origineel, meergranen, plantaardig, cheddar, zeezout en rozemarijn en olijfolie.

Glutino is gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie en test haar producten om ervoor te zorgen dat ze minder dan 10ppm (GF-10) bevatten.

Mary’s Gone Crackers

Biologisch, veganistisch, koosjer en gecertificeerd glutenvrij, Mary’s Gone Crackers maakt vier verschillende crackersmaken (Original, Herb, Black Pepper, Jalapeńo) met behulp van zaden, quinoa en bruine rijst, evenals een lijn superzaad en real thin crackers.

Alle Mary’s Gone Crackers producten zijn glutenvrij gecertificeerd door de GFCO, en zijn niet-GMO geverifieerd.

Natuurlijke Nectar

Natural Nectar maakt Cracklebred crackers in drie smaken: Original, Sun-Dried Tomato &Oregano en Multigrain. Ze zijn allemaal glutenvrij gecertificeerd tot 10 delen per miljoen door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie en zijn online of in sommige speciaalzaken te vinden.

Orgran

Orgran, een in Australië gevestigd bedrijf dat vooral bekend staat om zijn glutenvrije pasta, zorgt ervoor dat al zijn producten glutenvrij, tarwevrij, eivrij, zuivelvrij, gistvrij, notenvrij, niet-GMO en veganistisch zijn.

Het bedrijf maakt Crispbreads (d.w.z. flatbread) in boekweit, chia, essentiële vezels, fava-bonen, quinoa, rijst en maïs, evenals crackers in wafelstijl in verschillende smaken, waaronder rode biet en blackbean. Het bedrijf stelt dat al zijn producten vrij zijn van de acht meest voorkomende allergenen en worden geproduceerd in een speciale soja- en glutenvrije faciliteit.

Schär

Dit in Italië gevestigde bedrijf maakt glutenvrije tafelcrackers (zoals saltines) en snackcrackers. Alle producten van Schär zijn glutenvrij gecertificeerd en getest tot onder de 20ppm (GF-20) sporenglutenniveaus.

Sesmark

Sesmark maakt gecertificeerde glutenvrije rijst thins, hartige rijst thins, mini rijstcrackers en oude graancrackers, waarvan er vele verkrijgbaar zijn in conventionele supermarkten in het gangpad van de cracker.

De crackers zijn glutenvrij gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie. Houd er rekening mee dat ze in een gedeelde faciliteit worden gemaakt en dat sommige Sesmark-crackers tarwe bevatten (zorg ervoor dat u de sesamdunne op basis van tarwe vermijdt).

Eenvoudige molens

Deze crackers, die worden gefactureerd als Paleo-vriendelijk, graanvrij, sojavrij en niet-GMO naast glutenvrij, zijn gemaakt van amandelmeel. Ze zijn er in zes smaken, waaronder cracked black pepper, farmhouse cheddar, zeezout, rozemarijn en zeezout en zongedroogde tomaat en basilicum.

Het bedrijf maakt ook een lijn gecertificeerde glutenvrije Veggie Pita Crackers in een paar verschillende smaken. Alle Simple Mills-producten zijn glutenvrij gecertificeerd door de GFCO, die vereist dat producten minder dan 10 delen per miljoen gluten bevatten.

Een woord van bodymindspirit

Zelfs als je normaal gesproken zelf geen crackers eet, is het leuk om ze bij de hand te hebben voor gasten wanneer je entertaint – rijstcrackers en zaadcrackers zijn zo mainstream geworden dat niemand zelfs maar met zijn ogen knippert als je ze serveert. Combineer ze met wat glutenvrije hummus of met dungesneden kaas en je hebt een perfect glutenvrij voorgerecht.