Glutenvrij Valentijnssnoepje

Glutenvrij Valentijnssnoepje
Valentijns snoep hartjes

Lyn Hughes / Corbis / VCG / Getty Images


 • Populaire Snoep
 • Snoep om te vermijden

Benieuwd welk snoepje tussen al die rode en roze wikkels glutenvrij is? Hier is de lijst met glutenvrije Valentijnssnoepjes.

Tenzij anders vermeld, is deze lijst alleen van toepassing op de Verenigde Staten. De productie (en dus glutenvrije lijsten) verschillen van land tot land. Bovendien zijn al deze snoepjes glutenvrij tot minder dan 20 delen per miljoen, de momenteel geaccepteerde standaard in de VS.

Als je op zoek bent naar een soort snoep dat niet op deze lijst staat, bekijk dan deze uitgebreide hoofdlijst met glutenvrije snoepjes. Anders, geniet ervan, en Happy Valentine’s Day!

Populaire Valentijnssnoepjes

Hier zijn enkele details over waar u op moet letten in populaire Valentijnsdag snoepjes. Voedselfabrikanten veranderen hun recepten voortdurend. Als je glutenvrij bent, is het altijd een goed idee om het etiket te controleren voordat je een gokje waagt. Veel merken maken snoep dat glutenvrij is en sommige niet glutenvrij. Het is dus belangrijk om verder te kijken dan het merk en het etiket en de ingrediënten voor het individuele product te onderzoeken.

Brach’s Gesprek Harten

Deze verschijnen op de lijst van fabrikant Ferrara Candy Company met snoep dat geen tarwe, gerst of rogge bevat. Misschien wilt u deze overwegen als u op zoek bent naar gespreksharten.

Dove Pralines

Dove chocolade, vervaardigd door Mars Chocolate (die ook M&M’s maakt), is meestal glutenvrij. De voor de hand liggende uitzonderingen zijn melkchocolade kaneel graham en cookies ’n cream smaak, terwijl de niet-zo-voor de hand liggende uitzonderingen zijn melkchocolade aardbei shortcake crisp. De crisp zelf is gemaakt van tapioca en rijst; deze hebben een waarschuwing “kan tarwe bevatten”.

U kunt zich redelijk zeker voelen over het kopen van Dove-chocoladeproducten voor Valentijnsdag, op voorwaarde dat u controleer altijd het etiket. Mars zal alle tarwe-, gerst- of roggebronnen op het etiket noemen.

Veiligere Valentijnsartikelen zijn onder andere:

 • Karamel en melkchocolade
 • Hartjes van pure en melkchocolade
 • Hartjes van pure en witte chocolade
 • Melkchocolade en red velvet swirl
 • Melkchocolade snoep hartjes

Sommige seizoensgebonden verpakte items van Mars kunnen echter problematisch zijn. Dove Milk Chocolate Truffels in een hartvormige geschenkdoos bevatten een waarschuwing “kan tarwe bevatten”, wat aangeeft dat het bedrijf een gedeelde faciliteit of gedeelde apparatuur heeft gebruikt om die Valentijnsspecifieke snoepjes te produceren.

Gimbal’s Fijne Snoepjes

Deze zijn niet zo vaak te vinden in winkels, maar ze zijn het vermelden waard omdat ze vrij zijn van veel voorkomende allergenen (waaronder gluten). Gimbal’s maakt:

 • Glutenvrije drop in de vorm van een Scottie hond
 • Hartvormige en ronde snoepjes met kaneelsmaak
 • Hartvormige kersen snoepjes
 • Jelly beans
 • Zure hartvormige kauwgom drop-stijl snoepjes
 • Zure jelly beans

Ze zijn allemaal pindavrij, notenvrij, glutenvrij, zuivelvrij, soja- en eivrij en worden gemaakt in een glutenvrije faciliteit.

Hershey’s Kusjes

Hershey’s meldt dat gewone melkchocolade Kisses veilig zijn voor het glutenvrije dieet, net als vier van de vijf smaken gevulde Kisses. Glutenvrije variëteiten zijn onder andere:

 • Karamel
 • Kersen hartelijke creme
 • Munttruffel
 • Vanille crème

De chocoladetruffelvariëteit wordt niet als glutenvrij beschouwd.

Melkchocolade Kusjes worden als glutenvrij beschouwd, ongeacht welke kleur folie wordt gebruikt om ze in te pakken, dus die roze en rode valentijnspakketten zijn veilig, net als Hershey’s Conversation Kisses in melkchocolade. Hershey’s Lava Cake Kisses die op de markt worden gebracht voor Valentijnsdag bevatten echter tarwe.

Als je Kisses in een hartvormig blik koopt, zorg er dan voor dat het allemaal glutenvrije variëteiten zijn (sommige blikken zijn dat wel en sommige niet). Vermijd bovendien de reus (7 oz.) Hershey’s Kisses, omdat ze niet voorkomen op de glutenvrije lijst van het bedrijf. Vermijd ook Hershey’s Hearts, omdat ze niet op de glutenvrije lijst van het bedrijf staan.

Junior Mints (hartvormig)

Deze worden geproduceerd door Tootsie Roll Industries, dat stelt dat al haar producten als glutenvrij worden beschouwd.

Lifesavers Candy ’n Stickers

Lifesavers, gemaakt door Wrigley, worden als glutenvrij beschouwd, net als de Valentijns snoep-en-stickerspakketten, die vierkant gericht zijn op mensen die een doos met lekkernijen nodig hebben om de hele basisschoolklas te bedekken.

M&Mevrouw

Er zijn tal van Valentijns M & M-producten waaruit u kunt kiezen, waaronder speciaal gekleurde roze en rode M & M’s en M &m “Sweet Sayings” (een beetje zoals M &M-gespreksharten). M &m’s, zoals Dove Chocolates, worden gemaakt door Mars Chocolate, die zegt dat het alle glutenkorrelingrediënten op het etiket zal vermelden. Het is duidelijk dat pretzel M&M’s niet veilig zijn, maar andere soorten M&M’s die de neiging hebben om veilig te klinken, kunnen lijden aan het risico van glutenkruisbesmetting.

Mogelijke kruisbesmetting wordt op het etiket vermeld in een waarschuwing “kan tarwe bevatten”. Sommige M&M’s “Cupido Berichten” hebben deze waarschuwing. Zoek naar die waarschuwingen op het etiket, zodat u die producten kunt vermijden.

Peeps

Het is gemakkelijk om Valentijnsdag hartvormige Peeps te vinden, en fabrikant, Just Born, labelt pakketten ‘glutenvrij’. Zoek naar de aanduiding in hetzelfde gebied als de voedingsinformatie. Ga er echter niet vanuit dat alle Peeps glutenvrij zijn; een paar worden gemaakt in faciliteiten met de mogelijkheid voor gluten kruisbesmetting, zoals Peep pops (Peeps op een stokje) en gevulde Peeps.

Reese’s Pindakaas Cups

Deze pinda-traktaties verschijnen op de huidige glutenvrije lijst van Hershey en worden geleverd in verschillende Valentijnsdag-specifieke wikkels. De hartvormige en de mini’s worden echter NIET als glutenvrij beschouwd.

Zorg er bij de aankoop van Reese’s snoep voor dat de pindakaasbekers door Hershey’s zelf worden vervaardigd. De snoepgigant licentieert pindakaasbekers aan andere bedrijven voor speciale vakantieversies, en die snoepjes zijn niet per se veilig.

Het etiket zal duidelijk aangeven of de fabrikant Hershey’s of iemand anders is, dus zorg ervoor dat je alleen Hershey’s-made regular-shaped Reese’s koopt. Hershey’s brengt ook een hartvormige doos met gewone pindakaasbekers op de markt, zodat die als veilig worden beschouwd.

Starburst Candy ’n Stickers en Jelly Beans

Net als de Lifesavers (die in een bijna identieke verpakking worden geleverd), zijn deze lekkernijen glutenvrij.

Sweethearts Gesprek Harten

Deze kleine lekkernijen met schattige spreuken erop (zoals “Be Mine”, “New Love” en “Dream”) zijn gemaakt door Necco. Necco beschouwt ze als glutenvrij. Merk op dat de grote Necco-harten een waarschuwing “kan tarwe bevatten” bevatten, dus ze zijn mogelijk niet veilig.

Tootsie Rolls met conversatieberichten

Volgens het bedrijf zijn alle Tootsie Roll-producten glutenvrij met uitzondering van Andes-koekjes, dus deze Valentine-producten moeten veilig zijn.

York Pepermunt Pasteitjes

Zoek naar “glutenvrij” op de verpakking. Als je Peppermint Patties op deze manier gelabeld vindt, dan zijn ze veilig. Koop geen hartvormige pepermuntpasteitjes die geen glutenvrij label dragen.

Valentijnssnoep om te vermijden

Valentijnsdag bevat veel speciaal snoep, en helaas is een groot deel ervan niet veilig voor mensen die een glutenvrij dieet volgen. De volgende snoepjes die speciaal voor Valentijnsdag op de markt worden gebracht, zijn niet glutenvrij. Mensen met coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid moeten ze vermijden, tenzij het etiket expliciet vermeldt dat ze nu glutenvrij zijn.

 • Balmer Cuddly Cuties chocolade teddyberen en honden (gemaakt op gedeelde apparatuur)
 • Butterfinger hartvormige snoepjes (merk op dat de gewone Butterfingers veilig zijn)
 • Elmer Chocolate verpakt Valentijnssnoepjes (gemaakt op gedeelde apparatuur)
 • Ghirardelli verpakte chocolaatjes (de meeste van deze zijn eigenlijk veilig, maar een paar bevatten tarwe- en gerstingrediënten, dus controleer het etiket voor de zekerheid)
 • Lindt Lindor truffels (ze bevatten gerst)
 • Lindt chocolademuntjes (ze bevatten tarwebloem)
 • Mrs. Field’s diverse chocolaatjes in een hartvormig blik (bevat tarwebloem)
 • Russell Stover verpakt snoep (voor de beperkte lijst van geschenkverpakkingen die snoep in geschenkverpakkingen bevatten die is kluis, lees over Glutenvrije Snoepdozen)

Een woord van bodymindspirit

Glutenvrij eten is niet eenvoudig, vooral wanneer populaire producten steeds veranderende recepten en productiepraktijken hebben. Items waar je ooit zonder zorgen van hebt genoten, kunnen van jaar tot jaar veranderen. Om onbedoelde gluteninname te voorkomen, neemt u rechtstreeks contact op met de voedselfabrikant om erachter te komen wat er in uw favoriete snoepjes zit.

Zorg er bij de aankoop van Reese’s snoep voor dat de pindakaasbekers door Hershey’s zelf worden vervaardigd. De snoepgigant licentieert pindakaasbekers aan andere bedrijven voor speciale vakantieversies, en die snoepjes zijn niet per se veilig.