Gids voor herfstfitness en gezondheid

Gids voor herfstfitness en gezondheid

Het einde van de zomer kan een trieste tijd van het jaar lijken, maar er is iets met de koele, frisse lucht die je gebruikelijke routine nieuw leven kan inblazen, vooral als het gaat om lichaamsbeweging.

1

Profiteer van het buitenleven

Vrienden die samen trails lopen op winterochtend
Thomas Barwick / Getty Afbeeldingen

Zonder de hitte en vochtigheid worden buitentrainingen veel comfortabeler en na een drukke zomer zijn velen van ons klaar om terug te keren naar een soort fitnessroutine. Herfstweer biedt voor veel gebieden het hele jaar door enkele van de beste buitentrainingen.

Met kinderen terug naar school en vakanties onderweg, kan het een uitdaging zijn om tijd te vinden om te oefenen, vooral als er niet zoveel daglicht is. Uitdaging is echter de kern van fit blijven, vooral met de lange dagen van de winter die komen gaan.

Door nu aan de slag te gaan, kun je genoeg momentum genereren om de komende seizoenen door te komen zonder aan te komen. Probeer deze geweldige herfsttrainingen om je fit te houden.

Wandelen

Wandelen is zowat de gemakkelijkste manier om buiten te sporten en een geweldige manier om de hele dag door wat extra beweging te krijgen. Bij koeler weer hoef je je minder zorgen te maken over zweten, dus dat kan het gemakkelijker maken om de hele dag actief te zijn.

Het enige wat je echt nodig hebt, is een goed paar wandelschoenen en misschien wat herfstweeruitrusting om je warm, droog en beschermd te houden. De sleutel om het leuk te maken, is om er een dagelijks iets van te maken:

 • Maak er een gewoonte van om elke dag te lopen als je thuiskomt van je werk of ’s avonds na het eten.
 • Sta 10 minuten vroeg op en begin je dag met een stevige wandeling rond het blok. Gebruik de tijd om na te denken over wat je wilt bereiken en maak je takenlijst.
 • Plan herfstactiviteiten waarbij je moet wandelen: appels plukken, op jacht gaan naar de perfecte pompoen of genieten van de prachtige kleuren met wat kleurrijke herfstwandelingen.
 • Ga een paar minuten eerder aan het werk en maak een paar rondjes over de parkeerplaats.

Wandelen

De herfst is een geweldige tijd om te gaan wandelen, met koel weer, geen insecten en natuurlijk een prachtig uitzicht. Bovendien verbrandt wandelen megacalorieën als je je hoogte verhoogt en die benen echt werkt.

Slechts een paar redenen om wandelen aan je routine toe te voegen:

 • Het werkt op meerdere gebieden van fitness: Je versterkt niet alleen je spieren door te klimmen, maar je verhoogt ook je cardio-uithoudingsvermogen. Wandelen of wandelen op een helling zorgt ervoor dat je hartslag omhoog gaat, waardoor je calorieën verbrandt en fit wordt.
 • Het werkt meerdere spieren: Wandelen op en neer, zelfs kleine hellingen, omvat de bilspieren, quads, hamstrings, kuiten, kern en de voeten.
 • Het brengt je naar buiten: Als je bent zoals de meeste mensen, breng je veel tijd door binnen om te werken. Wandelen laat je teruggaan naar de natuur, je hoofd leegmaken en onthouden dat er een wereld buiten is.
 • Wandelen is een geweldige herfstoefening: Niet alleen is de herfst perfect om te wandelen, als je het op het juiste moment doet, kun je verbazingwekkende kleuren zien als de bladeren veranderen.

Als je in een vlak gebied bent, zoek dan naar kleine meren, bosreservaten of fietspaden waarmee je weg kunt komen van het stadsleven en kunt genieten van het buitenleven. Je kunt ook de 10 beste herfstwandelpaden bekijken.

Als je wandelt, wil je ervoor zorgen dat je de juiste uitrusting hebt, zoals wandelschoenen, en een manier om gehydrateerd te blijven.

Lopend

Het afronden van de top outdoor herfstactiviteiten is hardlopen.

De herfst is waarschijnlijk de beste tijd van het jaar om buiten te rennen. Het is niet te warm, niet te koud en kijken hoe de bladeren van kleur veranderen elke keer dat je naar buiten gaat, kan elke training een nieuw avontuur maken.

De echte sleutel om hardlopen in de herfst comfortabeler te maken, is om je in lagen te kleden, zodat je het niet te warm of te koud krijgt. Volgend? Zorg ervoor dat mensen je kunnen zien als je in het donker loopt door reflecterende hardloopkleding te dragen.

2

Ga terug naar de sportschool

Wanneer het weer moeilijk wordt, kan naar de sportschool gaan je helpen op schema te blijven met je trainingen, vooral als je betrokken raakt bij verschillende activiteiten.

Om het meeste uit je tijd in de sportschool te halen, moet je niet elke keer dat je gaat dezelfde apparaten doen, maar profiteren van alles wat je sportschool te bieden heeft:

 • Zwemmen: Zwemmen is zo’n geweldige activiteit zonder impact en perfect voor een complete training voor het hele lichaam.
 • Fitnesslessen: Er is een energie die je van andere mensen verzamelt wanneer je traint in een klasomgeving die jeu komt vaak niet alleen aan het sporten.
 • Huur een personal trainer in: De herfst is het perfecte moment om een professional in te huren en je trainingen vanaf dag één op het juiste spoor te krijgen.
 • Sporten met een maatje: Als je je geïntimideerd voelt of het niet leuk vindt om alleen te trainen, koop dan een vriend om om met je te trainen. Weten dat je moet komen opdagen, houdt je gemotiveerd.
 • Houd het interessant: Als je de neiging hebt om je aan te trekken tot bepaalde cardioapparaten, kun je altijd dingen veranderen met intervaltraining, wat een geweldige manier is om calorieën te verbranden en in vorm te komen. Je kunt zelfs meer variatie proberen door verschillende cardioapparaten te mixen en te matchen, zoals in deze cardio medley-workout.

Je trainingsgewoonte laten beklijven

Het maken van een fitnessstick draait (onder andere) om momentum, dus als je een beginner bent, begin dan met ongeveer 3 dagen lichaamsbeweging per week.

Doe meer als je kunt, maar begin altijd waar je bent in plaats van waar je wilt zijn. Verlicht je lichaam en je geest in je nieuwe trainingsschema om het risico op blessures te minimaliseren en toe te voegen terwijl je gesetteld raakt.

Voorbeeld trainingsschema

Dag 1: 20 minuten elliptische training; 20 minuten totale lichaamskracht en stretching
Dag 2: 30-45 minuten cardiotraining
Dag 3: 20 minuten elliptische training; 20 minuten totale lichaamskracht en stretching

3

Word fit thuis

Je hoeft niet naar een sportschool om weer fit te worden. Thuis trainen kan net zo effectief zijn, vooral als je gewoon niet gek bent op de sportschool of als je een beperkt budget hebt.

Thuis trainen heeft een aantal voordelen, waaronder:

 • Gemak: Je hoeft geen tas in te pakken of ergens naartoe te rijden.
 • Flexibiliteit: Het hebben van een thuisgymnastiek betekent dat je op elk moment een training kunt doen.
 • Variëteit: Hoewel je misschien geen toegang hebt tot alle apparaten die een sportschool heeft, heb je wel toegang tot verschillende manieren om te oefenen. Workout video’s, workout apps op je smartphone of tablet of het maken van je eigen workouts.
 • Makkelijk voor de portemonnee: Het enige wat je echt nodig hebt voor een geweldige training is je eigen lichaam. Naarmate je verder komt van lichaamsgewichtoefeningen, kun je goedkope apparatuur kopen, zoals weerstandsbanden of halters.

Een ding om in gedachten te houden is dat thuis trainen enige zelfdiscipline vereist. Er is altijd iets dat moet worden gedaan, of het nu gaat om werk, wasgoed of het betalen van rekeningen. Het is gemakkelijk om dat een excuus te laten worden om je trainingen over te slaan.

Creëer een gewoonte die je kunt behouden door elke dag op hetzelfde tijdstip te trainen en veel variatie in je routine op te nemen.

4

Probeer iets nieuws

De zomer zorgt er vaak voor dat we weekendstrijders zijn – lange fietstochten maken, sporten en gewoon over het algemeen naar buiten gaan en actiever zijn.

Wanneer de herfst toeslaat, gaan velen van ons naar de sportschool of brengen onze trainingen naar binnen en dat kan snel leiden tot verveling en burn-out. Dit is dus een goed moment om iets heel anders te proberen.

Tai-Chi

Tai chi, ook bekend als een bewegende meditatie, is een langzame, vloeiende activiteit die helpt bij het verbeteren van balans en kracht, terwijl je ontspannen en verbonden blijft met je lichaam.

Tai chi is een uitstekende activiteit om te doen op een kille herfstavond om je te helpen actief te blijven. Het kan je humeur verbeteren, de houding verbeteren en zelfs de gezondheid van je hart verbeteren.

Met de stress van het teruggaan naar werk en school, is tai chi de perfecte stressverlichtende training.

Yoga

Yoga is een andere vorm van bewegende meditatie die balans, flexibiliteit en kalmerende verbindingen tussen lichaam en geest bevordert. Afhankelijk van het type dat je kiest, kan yoga ontspannend of uitdagend zijn, soms beide.

Je vindt een lokale yogastudio bij jou in de buurt, probeert een yoga-app of video’s of stelt zelfs je eigen reeks poses samen.

Barre Trainingen

Deze op ballet geïnspireerde training richt zich op balans, coördinatie en kernkracht door een mix van oefeningen op te nemen die een volledig bewegingsbereik doorlopen en oefeningen die uitdagende posities isoleren en vasthouden. Populaire voorbeelden zijn Physique 57, The Bar Method, Pure Barre en Pop Physique.

Crossfit

Als je echt je grenzen wilt testen, probeer dan zoiets als CrossFit. Dit type training omvatte intervaltraining met hoge intensiteit, het doen van oefeningen met zeer zware belastingen en het meten van een verscheidenheid aan statistieken tijdens elke training, zodat u uw verbetering kunt zien. De bewegingen worden als functioneel beschouwd, wat betekent dat ze je hele lichaam op verschillende manieren betrekken.

CrossFit is zeer hoge intensiteit en niet noodzakelijkerwijs voor beginners, dus je wilt wat trainingservaring hebben en ervoor zorgen dat de sportschool die je kiest een goede reputatie heeft.

Circuit Training

Als je iets wilt met veel afwisseling maar zonder de intensiteit van zoiets als CrossFit, is goede ouderwetse circuittraining een goede keuze.

Met circuittraining kies je 10 of meer oefeningen, cardio, krachttraining of beide en doe je ze allemaal, de een na de ander zonder rust ertussenin. Met dit soort training werk je op meerdere gebieden van fitness, verbrand je meer calorieën en maak je je trainingen interessanter.

Voorbeeld cardiocircuit

Warm op met 5 minuten lichte cardio en doe dan elke oefening hieronder, de een na de ander, zonder tussendoor te rusten. Voltooi 1-3 circuits.

 • 1 min – Plyo Jacks
 • 1 min – Burpees
 • 1 min – Jog in Plaats
 • 1 min – Hoge knie joggen
 • 1 min – Plyo Lunges
 • 1 min – Ski Abs
 • 1 min – Squat Schoppen
 • 1 min – Jumping Jacks
 • 1 min – Squat Jumps
 • 1 min – Schaatsers
5

Word gezond met herfstvoedsel

Alleen omdat de zomer voorbij is, betekent niet dat je de groenteafdeling moet vermijden. In feite brengt de herfst een aantal geweldige keuzes met zich mee om de voedingswaarde van uw maaltijden te verhogen terwijl u geniet van enkele van de geweldige voedingsmiddelen die in het seizoen zijn.

Pompoen

Pompoenen zijn geweldige jack-o-lantaarns en ze zijn ook geweldig voor voedzame en lekkere maaltijden. Pompoen biedt carotenoïden (die helpen bij het bestrijden van hartaandoeningen en kanker), vitamine C, E en riboflavine, ijzer, vezels en kalium, om er maar een paar te noemen.

Appels

Deze tijd van het jaar zijn appels op hun best en omdat ze zo veelzijdig zijn, kun je veel manieren vinden om ze in je dieet te verwerken. Appels bevatten weinig calorieën, veel vezels, hebben geen cholesterol en geven je lichaam belangrijke voedingsstoffen zoals kalium, vitamine C, calcium en foliumzuur. Je kunt ze alleen eten of toevoegen aan een willekeurig aantal gerechten voor extra smaak en voeding.

Pecannoten

Je weet waarschijnlijk dat noten goed voor je zijn (zolang je maar wat portiecontrole beoefent) en pecannoten staan bovenaan de lijst als het gaat om gezonde noten. Pecannoten bieden zink, magnesium, kalium, thiamine, foliumzuur en vitamine B6, om er maar een paar te noemen, en ze zijn geweldig gestrooid op salades of alleen gegeten als snack.

Dag 1: 20 minuten elliptische training; 20 minuten totale lichaamskracht en stretching
Dag 2: 30-45 minuten cardiotraining
Dag 3: 20 minuten elliptische training; 20 minuten totale lichaamskracht en stretching