Gezondheidsvoordelen van fietsen naar het werk

Gezondheidsvoordelen van fietsen naar het werk
Woon-werkverkeer met de fiets

Getty Images / Westend61


  • Voordelen van Biking to Work
  • Veiligheid tijdens het woon-werkverkeer op de fiets
  • Wat u nodig hebt voor een succesvol woon-werkverkeer op de fiets
  • Tips voor het starten van een fiets woon-werkverkeer

Er zijn veel fysieke, mentale, ecologische en financiële voordelen van fietsen naar het werk. Een fiets woon-werkverkeer “verbetert het mentale welzijn door lichaamsbeweging te combineren met buiten zijn en nieuwe uitzichten te verkennen”, zegt Jessica Mazzucco, een gecertificeerde fitnesstrainer in New York City.

Maar voor degenen die nieuw zijn in het wielrennen, kan het ook ontmoedigend zijn. Dit is wat u moet weten over de voordelen van een woon-werkverkeer met de fiets en hoe u aan de slag kunt gaan.

Voordelen van Biking to Work

Hoewel de voordelen van fietsen naar het werk van persoon tot persoon kunnen verschillen, kunnen nieuwe fietsforenzen een verbeterde geestelijke gezondheid, verhoogde gezondheid van het hart, gewichtsverlies, verbeterde gewrichtsfunctie, financiële besparingen en positief milieubewustzijn ervaren.

Verbeterde geestelijke gezondheid

Regelmatige lichaamsbeweging kan uw risico op depressie en angst verminderen en u ook helpen beter te slapen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. “Vooral gezien hoe opgesloten we het afgelopen jaar allemaal zijn geweest, heeft het zeker de voordelen voor de geestelijke gezondheid van het buiten zijn in de open lucht”, zegt Erich G. Anderer, MD, het hoofd van neurochirurgie in het NYU Langone Hospital in Brooklyn, New York.

Het is goed voor je hart

Fietsen is een aërobe activiteit die “goed is voor de cardiovasculaire gezondheid”, zegt Anderer. Onderzoek suggereert dat regelmatige aërobe oefening, inclusief fietsen, het risico op het ontwikkelen van ernstige hartaandoeningen en vaatziekten vermindert. Het verbetert ook de algehele hartfunctie, zodat uw hart efficiënter werkt. Bovendien kan het de bloeddruk verlagen en atherosclerose voorkomen.

Kan gewichtsbeheersing bevorderen en kracht verhogen

Afhankelijk van hoe lang uw woon-werkverkeer is en hoe uw dieet eruit ziet, kan fietsen naar het werk u helpen uw gewicht te beheersen. U hoeft niet eens uw weg naar kantoor te versnellen om gewichtsverlies op te treden – intensiteit is veel belangrijker dan snelheid omdat trainingen met een hogere intensiteit leiden tot meer verbrande calorieën. Paardrijden helpt ook bij het opbouwen van spieren rond de hamstrings, bilspieren, kuiten en quads, waardoor uw woon-werkverkeer een duurzame, effectieve training wordt.

Het is goed voor de gewrichten

Fietsen is een activiteit met een lage impact, wat betekent dat het minder waarschijnlijk is dat het resulteert in een overbelastingsblessure dan sommige andere vormen van lichaamsbeweging, zoals jump roping of CrossFit. “Als je net weer aan het sporten bent na een tijdje vrij te zijn geweest, is het een goede instap omdat het een lage impact heeft,” zegt Anderer.

U bespaart geld

Als je naar je werk fietst, hoef je je benzinetank niet zo vaak te vullen, wat meer geld in je zak betekent. Bovendien, zoals The League of American Bicyclists aangeeft, bespaart u op onderhoudskosten voor uw voertuig en op parkeren. De groep zegt ook dat sommige fietsforenzen vaak niet hoeven te betalen voor lidmaatschappen van de sportschool, omdat fietsen naar het werk een geweldige training biedt.

Je helpt het milieu

Verkeersopstoppingen dragen bij aan klimaatverandering, evenals lucht- en geluidsoverlast. Fietsen helpt je ecologische voetafdruk te verkleinen, zegt Anderer. “Veel steden proberen mensen weg te halen van het rijden, dus als we meer mensen kunnen aanmoedigen om te fietsen en meer auto’s van de weg te halen in het algemeen, denk ik dat dat een goede zaak zou zijn.” Een recente studie wees uit dat het kiezen van een fiets boven een auto eenmaal per dag de koolstofemissies van de gemiddelde persoon door transport met 67% verminderde.

Veiligheid tijdens het woon-werkverkeer op de fiets

Alle lichaamsbeweging heeft inherente risico’s, zegt Anderer, inclusief fietsen. Als neurochirurg in een traumaziekenhuis ziet hij de ergste fietsincidenten, zoals hoofd- en wervelkolomletsel. Volgens de Nationale Veiligheidsraad steeg het aantal doden door fietsincidenten met 6% in 2019 en 37% in de afgelopen 10 jaar, van 793 in 2010 naar 1.089 in 2019.

Toch is het mogelijk om veilig met de fiets te pendelen. Hier zijn enkele tips:

Draag een helm

Dit is van vitaal belang, zegt Anderer – en je helm moet goed passen. Volgens The League of American Bicyclists zou je slechts twee vingers tussen je wenkbrauwen en helm moeten kunnen passen en zou er weinig beweging moeten zijn als je je hoofd van links naar rechts gooit.

Selecteer een fiets die de juiste maat voor u heeft

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je fiets bij je past en dat hij bijvoorbeeld niet te groot is, waardoor je het risico loopt om te vallen. In New York, whEre Anderer woont, er is een Citi Bike-programma waarmee mensen fietsen kunnen huren voor hun woon-werkverkeer, school of waar ze ook naartoe gaan. Het is geweldig, zegt hij, behalve dat Citi Bikes in één maat verkrijgbaar zijn, wat betekent dat ze niet noodzakelijkerwijs geschikt voor u zijn.

Verkeerssignalen gehoorzamen

Fietsers moeten zich houden aan stopborden, rode lichten en rijstrookmarkeringen. Kijk en signaleer altijd voordat u van rijstrook wisselt. Rijd nooit tegen de stroom van het verkeer in en probeer voorspelbaar te zijn. Anderer voegt eraan toe dat het belangrijk is om je bewust te zijn van je omgeving en te allen tijde goed in de gaten te houden wie of wat er bij je in de buurt is.

Wat u nodig hebt voor een succesvol woon-werkverkeer op de fiets

Voordat u begint met uw fiets woon-werkverkeer, moet u versnellingen oppakken die de ervaring helpen optimaliseren. Hier zijn enkele nuttige items:

Een hoorn of een bel

Gebruik dit om voetgangers en fietsers te laten weten wanneer je ze passeert. Je kunt dit ook vocaal bevestigen door luid tegen anderen te zeggen “aan je linkerkant”, zodat de persoon die je passeert weet dat je nadert.

Een slot

Als je van plan bent om je fiets onbeheerd achter te laten, heb je een goed slot nodig. De League of American Bicyclists stelt voor om “een kabelslot door je stoel te lusen en een U-slot om het fietsframe en het voorwiel aan het fietsenrek te koppelen.” Een kettingslot, hoewel efficiënt, is zwaar om te dragen.

Lichten

Op veel plaatsen is het verplicht om ’s nachts koplampen te gebruiken: een witte vooraan, met een achterreflector achterin. Het kan ook handig zijn om een rood lampje aan de achterkant van je fiets te installeren om je zichtbaarheid te vergroten.

Neon Kleding

De National Safety Council raadt fietsforenzen aan neon- of fluorescerende kleding te dragen; als je ’s nachts moet rijden, draag dan reflecterende kleding.

Tips voor het starten van een fiets woon-werkverkeer

Zoals elke nieuwe onderneming, begint soms het moeilijkste deel van een fietsrit. Hoewel dit een nieuw onderdeel van je routine kan zijn, is een doordachte voorbereiding nuttig om de beginfasen comfortabel en veilig te maken.

Zorg ervoor dat je een manier hebt om je op te frissen op het werk

Dit kan betekenen dat je een plunjezak in de buurt van je werkruimte moet houden met basistoiletartikelen, zegt Collins; sommige bedrijven bieden douches aan voor dit specifieke doel. (Anders kunnen lichaamsdoekjes de truc doen.) Bovendien kan woon-werkverkeer in waterdichte, ademende stoffen en het bewaren van een reserveset kleding op kantoor helpen om fris te blijven voor de komende werkdag.

Plan uw route zorgvuldig

Gebruik Google maps of een app zoals Strava of MapMyRide om de beste route te plannen om naar je werk te gaan. Collins zegt dat het belangrijk is om goed na te denken over de route die je kiest. “Blijf van wegen met slechte schouders of complexe kruispunten af”, zegt hij. “Probeer het gebruik van paden, rustige straten en wegen met brede schouders te maximaliseren.”

Oefen uw route op een vrije dag van het werk


Dit zal je helpen wennen aan de rit zonder de druk om ergens op tijd aan te komen, merkt Mazzucco op. Het zorgt ervoor dat je weet waar je naartoe gaat en het geeft je de kans om te timen hoe lang het duurt om je bestemming te bereiken. Dan kun je plannen hoe laat je elke dag van huis moet. (Mazzucco raadt aan om extra tijd in je schema in te bouwen om rekening te houden met slecht weer of vertragingen op de weg.)

Begin klein en rijd een of twee keer per week naar het werk

Na een paar weken, wanneer je een goed gevoel hebt voor je woon-werkverkeer, voeg je nog een dag of twee toe aan je routine, stelt Mazzucco voor. Binnenkort kun je misschien regelmatig pendelen. “Op deze manier ontwikkel je het uithoudingsvermogen en de kracht om elke dag naar je werk te fietsen en verbrand je jezelf niet in één keer,” zegt ze.