Gezonde gearomatiseerde waterrecepten voor gewichtsverlies

Gezonde gearomatiseerde waterrecepten voor gewichtsverlies
4 mason jars water met fruit erin

karinsasaki / Getty Afbeeldingen

We hebben allemaal gehoord dat we meer water moeten drinken om af te vallen. Maar als je bent zoals veel mensen, pak je vaak een frisdrank of een sportdrank omdat het beter smaakt. Zou het niet geweldig zijn als je naar water hunkerde op dezelfde manier als je hunkert naar gezoete dranken? Nou, dat kan met een paar eenvoudige trucs. Gebruik deze gezonde gearomatiseerde waterrecepten voor gewichtsverlies.

Gearomatiseerde waterrecepten en tips

Je doet zowel je lichaam als je portemonnee een plezier als je thuis je eigen gearomatiseerde water maakt. Water dat je in de winkel koopt is niet alleen duur, maar het kan ook ongezonde ingrediënten bevatten. Dus waarom zou je thuis niet je eigen gezonde gearomatiseerde water maken?

Gearomatiseerd water dat je in de winkel koopt, bevat vaak toegevoegde suiker of kunstmatige zoetstoffen. De producten zijn vaak een bron van lege calorieën die je dieet zullen laten ontsporen.

Je eigen gezonde waterrecept kan zo eenvoudig zijn als bevroren aardbeien in water doen of zo ingewikkeld als het combineren van hartige kruiden en groenten. De sleutel is om te experimenteren met verschillende smaken totdat je er een of twee vindt die je echt leuk vindt. Probeer een van deze combinaties.

  • Voeg bevroren bessen toe aan water. Waarom zou je moeite doen met saaie ijsblokjes als je in plaats daarvan bevroren bessen kunt toevoegen? Bevroren bramen, aardbeien, frambozen en bosbessen houden je water koud en voegen smaak toe. Ze voegen ook een vleugje kleur toe aan je drankje. Je kunt een paar bevroren bessen rechtstreeks aan je water toevoegen (koop ze in bulk in de supermarkt) of ijsblokjesbakjes gebruiken om bessen in blokjes te vriezen. Water met bessensmaak helpt je verlangen naar zoete lekkernijen te verminderen en je kunt zelfs geld besparen en verspilling in het proces voorkomen. Neem verse bessen die slecht gaan en gooi ze in de vriezer voor later gebruik.
  • Maak komkommerwater. Als je de voorkeur geeft aan een smaak die minder zoet is, dan zul je dol zijn op komkommerwater. Voeg gewoon een paar plakjes toe aan je glas en de subtiele smaak geeft je water een frisse, spa-achtige smaak. Als je meer tijd hebt, vul dan een kruik met een handvol plakjes komkommer en laat deze in je koelkast staan. De koele smaak helpt je de drang om een koude frisdrank te drinken of hunkeren naar junkfood over te slaan. Probeer komkommerschijfjes in te vriezen om aan water toe te voegen in plaats van ijsblokjes.
  • Maak sinaasappelwater of voeg andere citrussmaken toe. Citroenen en limoenen kunnen je water er verfijnder uit laten zien en een vleugje smaak toevoegen, maar vergeet andere citrusvruchten niet. Sinaasappels, grapefruit, mandarijnen en mandarijnen smaken ook geweldig in water. Bewaar een kom met plakjes fruit in je koelkast om de hele dag door te mixen en matchen. Mijn favoriete combinatie is sinaasappel en basilicum. Voeg een paar plakjes sinaasappel en een paar takjes basilicum toe aan een kan water en laat het een uur of twee staan. Het mengsel klinkt vreemd, maar dit heerlijke waterrecept doodt mijn verlangen naar zout hartig voedsel. Als je de voorkeur geeft aan een warm drankje, voeg dan ’s ochtends een schijfje citroen toe aan heet water. Het is een geweldige oppepper die geen calorieën toevoegt.
  • Maak muntwater. Maak verfrissende muntijsblokjes door een klein takje groene munt, pepermunt of citroenmunt in de ijsblokjesbak te gooien, voeg dan water toe en vries in. Je kunt deze gezonde gearomatiseerde waterblokjes ook maken met je favoriete kruiden, zoals rozemarijn of basilicum. Dit waterrecept is het beste voor mensen die niet van gezoete dranken houden, maar toch de voorkeur geven aan wat smaak. En soms kan de smaak van munt je drang om te snacken verminderen, dus dit gezonde water is geweldig voor gewichtsverlies.
  • Sapblokjes voor kinderen (of volwassenen!). Als je probeert te bezuinigen op gezoete dranken in je huis, probeer dan deze truc. Kinderen zijn er dol op en jij ook. Pak je favoriete sap en vries het in blokjes in. Limonade werkt ook goed. Gooi vervolgens de kleurrijke blokjes in een glas water als je een drankje nodig hebt. Je krijgt een deel van de smaak van het sap, maar veel minder calorieën. Je kunt ook smaken mengen. Gooi kleurrijke blokjes sinaasappelsap en limonade in een hoog glas water en geniet.

Waarom gearomatiseerd water goed voor je is

Wanneer je meer water begint te drinken, zul je merken dat je minder frisdrank, minder koffie en minder calorierijke dranken drinkt. U zult drie voordelen voor gezondheid en gewichtsverlies opmerken.

  • Het verwisselen van water voor frisdrank helpt om uw dagelijkse calorie-inname te verminderen
  • Meer water drinken helpt je om je de hele dag vol te voelen, zodat je het juiste aantal calorieën uit snacks eet.
  • Genieten van de subtiele smaken van hele voedingsmiddelen die minder verwerkt en minder calorieën bevatten, helpt je je smaakpapillen te “trainen” om gezondere keuzes te willen.

En terwijl je misschien water drinkt om te verliezen gewicht, je zult merken dat het ook goed is voor je portemonnee. Heb je ooit nagedacht over de jaarlijkse kosten van je frisdrankgewoonte? De totale kosten van uw dagelijkse frisdrank kunnen meer zijn dan u zich realiseert. Dus, omwille van je taille en je portemonnee, probeer deze gezonde waterrecepten eens.

Gearomatiseerd water dat je in de winkel koopt, bevat vaak toegevoegde suiker of kunstmatige zoetstoffen. De producten zijn vaak een bron van lege calorieën die je dieet zullen laten ontsporen.