Geweldige glutenvrije bagelmakers

Geweldige glutenvrije bagelmakers

Als je iemand met coeliakie of niet-coeliakie glutengevoeligheid vraagt welk broodproduct ze het meest missen, zullen veel mensen ‘bagels’ antwoorden. Dat komt omdat traditionele bagels – de met gluten gevulde variëteit – sterk afhankelijk zijn van de gluten in het meel voor hun smaak en textuur.

Het is moeilijk om een glutenvrije bagel te maken die dicht bij het origineel smaakt. Maar vier bekende glutenvrije bakkerijen proberen het, en slagen er over het algemeen in om fatsoenlijke bagels te maken. Smeer ze in met roomkaas, of beter nog, voeg wat glutenvrije lox toe en je kunt het verschil misschien niet zien.

Dit is wat er beschikbaar is in glutenvrije bagels:

1

Canyon Bakhuis

Canyon Bakehouse glutenvrije bagels
Canyon Bakhuis

Canyon Bakehouse biedt vijf soorten glutenvrije bagels: effen, bosbessen, kaneel-rozijnen, “Stay Fresh” deli witte bagels en “alles”, die knoflook, ui, maanzaad en zonnebloempitten bevatten. Ze zijn gemaakt van een mengsel van tapiocameel, bruine rijstmeel en aardappelzetmeel en bevatten eieren.

Deze bagels van Canyon Bakehouse zijn glutenvrij gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie (GFCO), die testen vereist op minder dan 20 delen per miljoen (ppm) gluten. Ze zijn ook kosher gecertificeerd.

2

Kleefstof

Glutino glutenvrije bagels in New York-stijl
Kleefstof

Glutino biedt twee verschillende soorten bagels: effen en sesam. Ze bevatten allemaal soja, melk en eieren en worden verkocht met vijf bagels in een verpakking.

Glutino test zijn producten om er zeker van te zijn dat ze minder dan 20 delen per miljoen gluten bevatten.

Deze bagels zijn verkrijgbaar in de glutenvrije diepvriesafdeling van veel van de grotere en gezondheidsgerichte supermarkten. Daarnaast is het mogelijk om ze online te bestellen en te laten verzenden.

3

Kinnikinnick Voedingsmiddelen

Glutenvrije bagels
Kinnikinnick Voedingsmiddelen

Kinnikinnick Foods maakt drie verschillende bagels: effen, kaneel rozijn en bosbes. Ze worden allemaal gefactureerd als “zachte” bagels en bevatten suiker, maïs, gist en eieren, maar zijn vrij van zuivel,soja, noten en aardappelingrediënten. De bagels zijn gebaseerd op een mengsel van witte rijstmeel en tapiocazetmeel.

Kinnikinnick Foods test zijn producten om minder dan 5 delen per miljoen gluten te bevatten als onderdeel van zijn GF-certificering van de Coeliakie Sprue Association. Kinnikinnick adviseert om de bagels bevroren te houden tot gebruik en ze vervolgens te roosteren of in de magnetron te doen voor de beste textuur en smaak.

4

Handelaar Joe’s

Trader Joe's glutenvrije bagels
Handelaar Joe’s

Eigenzinnige retailer Trader Joe’s verkoopt één verscheidenheid aan glutenvrije bagels van winkelmerken: gewoon. Je vindt ze in de bakkerij sectie. Ze zijn gemaakt van een mix van bruine rijst en sorghummeel, plus tapiocazetmeel en ze bevatten eieren.

De Bagels van Trader Joe zijn zuivel-, soja- en notenvrij.

5

Udi’s glutenvrije voedingsmiddelen

Udi's volkoren bagel
Udi’s glutenvrije voedingsmiddelen

Udi’s maakt vier verschillende smaken glutenvrije bagels: gewoon (het dichtst bij een traditionele bagel die je zult vinden), kaneel rozijn, volkoren en Everything Inside (met gierstzaad, lijnzaad, maanzaad, ui en knoflook). Ze bevatten allemaal bruine rijst, tapioca en aardappelzetmeel, samen met gist en eieren.

De bagels zijn glutenvrij gecertificeerd door de Glutenvrije Certificeringsorganisatie, die testen op 20 delen per miljoen gluten vereist. Ze zijn ook zuivelvrij en sojavrij en zijn kosher gecertificeerd.

6

O’Doughs

O'Doughs bagels

O’Doughs Bagels


O’Doughs maakt verschillende soorten glutenvrije bagels die ook kosher, veganistisch en niet-GMO gecertificeerd zijn. Variëteiten omvatten pumpernickel, alles, sesam, origineel en gekiemd.

Ingrediënten zijn onder meer aardappelzetmeel, sojameel, tapiocazetmeel, bruine rijstmeel, kikkererwtenmeel, cellulose, zonnebloemolie, gist, rijstsiroop en aardappelvezels. Ze zijn veganistisch, dus bevatten geen eieren, maar worden verwerkt in een faciliteit die eieren verwerkt.