Garmin Forerunner 235 Beoordeling

Garmin Forerunner 235 Beoordeling

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Garmin Forerunner 235

bodymindspirit Fit / Joline Buscemi


Wat we leuk vinden

 • Goed voor hardlopers

 • Lichtgewicht band en wijzerplaat

 • Telefonische meldingen

 • Uitgebreide fitnessgegevens

Wat we niet leuk vinden

 • Niet geschikt voor alle soorten oefeningen

 • De hoeveelheid gegevens kan overweldigend zijn

Waar het op neer komt

Serieuze hardlopers zullen zich afvragen hoe ze ooit hebben gefunctioneerd zonder de Garmin Forerunner 235 (zo goed is het), maar casual sporters kunnen overweldigd worden door de uitgebreide functionaliteit en gegevens.

Bekijk op Amazon
4.3


Garmin Forerunner 235 GPS hardloophorloge

Garmin Forerunner 235

bodymindspirit Fit / Joline Buscemi


Bekijk op Amazon

In dit artikel

 • Installatieproces
 • Algemene prestaties
 • Oefening
 • Hartslag
 • Slaap bijhouden
 • Comfort en design
 • Compatibiliteit
 • Batterij
 • Waterproofing
 • Extra functies
 • Prijs
 • Concurrentie
 • Eindoordeel
 • Specs

We hebben de Garmin Forerunner 235 gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productrecensie.

De Garmin Forerunner 235 is, zoals je misschien al uit de naam hebt geraden, speciaal ontworpen voor hardlopers. Het komt op de hielen van zijn voorganger, de Forerunner 225, maar deze keer met een groter scherm en een hele reeks nieuwe functies. De Forerunner 235 is veelzijdig. Op het eerste gezicht is het een horloge, maar het is ook een fitness-, slaap- en hartslagtracker. Het maakt verbinding met uw telefoon om berichten, meldingen en gebeurtenissen te delen. Vanaf daar gaat de lijst echt door. Ik heb de Garmin Forerunner 235 door joggen, slapen en alles daartussenin gezet om erachter te komen of het de aankoop waard is.

Garmin Forerunner 235
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Installatieproces: kan onhandig zijn

Toen ik de Garmin Forerunner 235 ontving, was de accu helemaal leeg. Terwijl het werd opgeladen, heb ik de gratis Garmin Connect gedownload van de Apple Store. Het proces van het aanmaken van een account was eenvoudig en omvatte het beantwoorden van een paar vragen. Nadat de batterij van de Garmin wat was opgeladen, begon ik met het koppelen aan mijn telefoon, maar dit is waar ik in de problemen kwam. Ik heb de stappen op het scherm van de telefoon gevolgd om de apparaten aan te sluiten, maar mijn telefoon kon de Garmin niet vinden. Zelfs na het volgen van wat advies voor het oplossen van problemen, maakten de tracker en de app geen verbinding.

Ik heb eindelijk het probleem ontdekt. Hoewel niet vermeld in de app noch in de snelstartgids in de doos, moet u er zeker van zijn dat u naar de Bluetooth-instellingen op uw telefoon gaat en de apparaten elkaar laat vinden voordat u koppelt. Deze stap was nooit nodig met andere fitnessapparaten die ik heb geprobeerd, dus ik was verrast om te ontdekken dat ik het hier moest doen.

Nadat ze waren verbonden, verliep het proces soepel en werden de gegevens van het horloge automatisch gesynchroniseerd met de app. Ik merkte wel dat de Bluetooth na een paar weken de Garmin niet meer te hebben gebruikt weer losgekoppeld en ik naar mijn telefooninstellingen moest gaan om ze weer te verbinden.

Algemene prestaties: boordevol functies

Hoewel de Garmin Forerunner 235 in de eerste plaats een hardloophorloge is, vond ik het ook de hele dag nuttig. Wanneer u niet traint, zal het horloge u op de hoogte stellen van oproepen, sms-berichten en agenda-afspraken. Je kunt niet antwoorden, maar ik vond deze functie nog steeds nuttig, vooral toen ik wachtte op telefoontjes.

De Garmin Forerunner 235 is in de eerste plaats een hardloophorloge, maar het is ook de hele dag nuttig.

Zelfs wanneer deze niet in gebruik is, is de wijzerplaat altijd zichtbaar. ‘S Nachts voegt een druk op de knop een achtergrondverlichting toe voor gemakkelijker kijken. De andere knoppen brengen je rechtstreeks naar een oefenmenu, laten je door menu’s bladeren en opties selecteren, terwijl je met een andere kunt volgen via de schermen.

Bijna alles wat je nodig hebt, zit in het horloge zelf (hoewel je nog meer zult vinden in de Garmin Connect app). Op het horloge fietst u door om uw stappenteller voor de dag, hartslag inclusief huidige HR, rust-HR en een grafiek van uw laatste vier uur te zien. Schermen zijn beschikbaar voor zowel weer- als voor agendagegevens, maar mijn horloge vertelde me dat een app connection was vereist, en deze werden niet weergegeven voor mij.

Garmin Forerunner 235
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Oefening: Het beste voor hardlopen

De Forerunner 235 blinkt uit als het gaat om het volgen van runs. Het werkt ook goed voor andere activiteiten op afstand, zoals fietsen. Het maakt gebruik van GPS en GLONASS, de Russische versie van GPS, om uw afstand en bewegingen bij te houden. Als u op een loopband of een hometrainer zit, wordt deze nog steeds nauwkeurig bijgehouden via de ingebouwde versnellingsmeter die afstands- en tempogegevens meet.

Helaas ontdekte ik dat het niet noodzakelijkerwijs nuttig is tijdens oefeningen zoals gewichtheffen, omdat het tijd en afstand bijhoudt wanneer het niet logisch is om dit te doen. U kunt het nog steeds gebruiken om hartslag en tijd bij te houden en de training te categoriseren als ‘Overig’, maar het proces is niet zo gestroomlijnd en de informatie kan onnauwkeurig aanvoelen.

Na een activiteit bekijkt het horloge zelf enkele statistieken, zoals afstand, tijd en gemiddeld tempo. De app is echter waar ik mezelf het vaakst vond. De informatie is extreem uitgebreid en verdeelt categorieën zoals tempo, snelheid en timing nog verder in statistieken zoals beste tempo, bewegende tijd, enzovoort. Ik vond het leuk om zo’n gedetailleerd beeld van mijn run te krijgen, en ik geloof dat serieuze hardlopers zullen merken dat het hen helpt te verbeteren, maar degenen die slechts terloops rennen of die niet om elk klein detail geven, kunnen de ervaring omslachtig vinden.

De app biedt ook iets dat het Training Effect noemt, waarbij de hartslag wordt gebruikt om de impact te meten die een individuele activiteit heeft op uw algehele training. Ik vond het interessant om te leren welke runs mijn conditie verbeterden versus die welke alleen maar handhaafden of geen voordeel opleverden.

Garmin Forerunner 235
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Hartslag: 24/7 meting

De Garmin Forerunner 235 houdt de hartslag bij tijdens regelmatig dragen en sporten met behulp van een ingebouwde optische sensor, die licht gebruikt om veranderingen in het bloedvolume en dus uw hartslag te meten. De huidige hartslag wordt weergegeven op het horloge en dagelijkse hartslaggegevens zijn beschikbaar in een grafiek in de Garmin Connect app. Tijdens het sporten wordt de hartslag weergegeven in een extra grafiek binnen uw trainingsdetails.

Tijdens een work-out geeft het horloge weer waar je binnen de vijf hartslagzones staat. Verschillende zones geven uw huidige drempel van maximale hartslag aan. Naarmate je hartslag stijgt, beweegt het door de zones, helemaal tot 100 tot 110 procent van je drempelhartslag. Ik vond dit nuttig om te begrijpen hoe hard ik mezelf pushte tijdens het hardlopen, en het kan hardlopers ook helpen efficiënter te trainen.

Garmin legt uit dat de hartslagmeter is ontworpen om te allen tijde hartslaggegevens te verzamelen tijdens het dragen, maar hoe vaak deze daadwerkelijk meet, kan variëren. Het hangt bijvoorbeeld af van de hoeveelheid activiteit : wanneer u met een activiteit begint, wordt deze vaker gemeten. De nauwkeurigheid van de metingen hangt ook af van hoe goed de Garmin past en de fysieke kenmerken van een individu (hoewel ze hier niet op ingaan). Hoewel ik vond dat mijn resultaten nauwkeurig waren voor de meeste activiteiten, leek de hartslagmeter tijdens één run slechts om de paar minuten te meten, en het ging nooit zo hoog als ik had verwacht.

Slaaptracking: houdt beweging, tijd en diepte bij

De Forerunner 235 houdt automatisch uw slaap bij, inclusief de totale slaaplengte en de tijd in diepe en lichte slaap. Het volgt ook beweging, die het weergeeft op een grafiek van lage naar hoge beweging. Hoewel het horloge noch de app enige context biedt over hoe slaap past in de rest van mijn fitness, vond ik het nuttig om te ontdekken hoe mijn dagelijkse energie veranderde met de kwaliteit van mijn slaap. Hoewel ik niet kan spreken over de exacte nauwkeurigheid, toonde de grafiek correct tijden waarop ik weet dat ik ’s nachts wakker was, dus ik weet dat de algemene slaap- en waaktijden correct waren.

Garmin Forerunner 235
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Comfort en design: dun en lichtgewicht

Ik was onder de indruk van hoe slank de Garmin Forerunner 235 is en hoe licht hij om mijn pols voelt. Ik vond ook de siliconen band, die overal geperforeerd is, zodat het zeer ademend is. De geperforeerde gaten doen ook dienst als de gespverstellingsgaten, zodat u de band zo groot of klein kunt maken als u nodig hebt.

Er is een beetje een leercurve als het gaat om het ontwerp van de horloge-interface. Het bewegen door het horlogescherm bracht veel indrukken van de knop met zich mee en ik wou dat dit proces een beetje soepeler verliep. Na enig gebruik merkte ik echter dat ik aan de knoppen gewend raakte en ze beter begreep. Toch scrollen door menu’s of backtracking vergt veel indrukken van de knop en het zou veel gemakkelijker zijn geweest met een touchscreen.

U kunt de wijzerplaat ook wijzigen via de Connect IQ store in de Garmin Connect app. Er zijn honderden gratis wijzerplaten om uit te kiezen om verschillende statistieken weer te geven. Ik vond het proces van het selecteren, downloaden en synchroniseren van de wijzerplaat relatief eenvoudig.

Compatibiliteit: maakt verbinding met sommige apps van derden

Garmin Connect, de bijbehorende app van de Forerunner, zit absoluut vol met tools en gegevens. Na wekenlang gebruik vond ik nog steeds verrassingen. Om deze reden heb ik het gevoel dat het misschien te veel informatie is voor degenen die niet in de details van elke training willen graven, maar iedereen die gedijt op cijfers zal het geweldig vinden.

De app is gratis, maar je hebt een compatibele telefoon nodig om hem te gebruiken. De meeste nieuwere telefoons werken, maar u kunt hier lezen over de minimale vereisten voor de Connect-app.

Als u andere apps hebt die u graag gebruikt, kunt u deze mogelijk verbinden via uw Garmin Connect app. Op dit moment zijn er een paar sites van derden die u kunt gebruiken, waaronder Runkeeper, Strava en MyFitnessPal. Meer informatie hierover vindt u op de website van Garmin.

Batterij: Meer dan een week van de levensduur

De Garmin Forerunner 235 laadt op via een USB-kabel die op het horloge wordt geklikt. Het duurt ongeveer twee uur voordat het van leeg naar vol is opgeladen. Eenmaal opgeladen, zou het tot negen dagen mee moeten gaan in smartwatch-modus, of tot 11 uur in GPS-modus. Het maakt gebruik van de GPS-modus tijdens activiteiten, dus degenen die lange runs maken, zullen waarschijnlijk vaker moeten opladen. De Forerunner 235 ging voor mij iets meer dan een week mee, zelfs met een paar korte runs.

Om u wat batterijduur te besparen, heeft de Forerunner 235 een energiebesparende functie die wordt geactiveerd na perioden van inactiviteit. Als je te lang op een ander scherm dan het startscherm blijft, zoemt en telt het horloge af van 30, waarna het naar huis terugkeert.

Waterproofing: Tot 50 meter diep

Na vele zweetsessies en douches bleef de Garmin Forerunner 235 perfect werken. Het heeft een waterclassificatie van 5 ATM, wat betekent dat het “bestand is tegen drukken die gelijk zijn aan een diepte van 50 meter.” Je bent veilig om het aan te laten in de regen en de douche, en je kunt het ook zwemmen – neem het gewoon niet duiken.

Extra functies: Meer dan ik kan tellen

In combinatie met de app zit de Forerunner 235 serieus boordevol functies. Je kunt het gebruiken als wekker en stopwatch. Het kan u het weer vertellen en smartphonemuziek bedienen. Familie en vrienden kunnen uw bewegingen tijdens trainingen of races volgen met Garmin LiveTrack. Ik vond de functie Mijn telefoon zoeken die in het horloge is ingebouwd, vooral handig meerdere keren wanneer ik mijn telefoon kwijtraakte.

In de app kun je workouts en cursussen maken. Voeg uitrusting toe, zoals schoenen of fietsen, om de kilometerstand bij te houden. Als u ermee instemt om uw gegevens te delen, krijgt u inzicht in hoe uw activiteiten zich verhouden tot anderen van uw leeftijd en geslacht.

In combinatie met de app zit de Forerunner 235 serieus boordevol functies.

Ik heb het meest genoten van de inzichten die ik heb opgedaan in mijn VO2 Max, een indicator van cardiovasculaire fitheid. Degenen die racen, zullen de racevoorspellerfunctie leuk vinden, evenals de hersteladviseur die u laat weten hoe lang u moet wachten tot uw volgende run.

Prijs: De kosten waard

Voor $ 249,99 denk ik dat de Garmin Forerunner 235 de prijs waard is. Het is goedkoper dan completere horloges zoals de Apple Watch, maar de functies maken het de moeite waard om meer uit te geven dan meer betaalbare opties.

Houd er echter rekening mee dat u voor dezelfde prijs een vergelijkbare Garmin smartwatch kunt kopen die ook tot 500 nummers opslaat (die kunnen worden afgespeeld via een Bluetooth-hoofdtelefoon) en wordt geleverd met Garmin Pay, een contactloze betalingsoplossing.

Garmin Forerunner 235 versus Fitbit Charge 3

Ik probeerde zowel de Garmin Forerunner 235 als de Fitbit Charge 3 en vond ze om verschillende redenen en voor verschillende situaties geweldig. Voor runs geef ik de voorkeur aan de Garmin zonder twijfel. De informatie die het me geeft over mijn runs is grondiger dan wat de Fitbit Charge 3 me vertelt. Voor dagelijks gebruik geef ik echter de voorkeur aan de Charge 3 vanwege zijn eenvoud. Ik geef ook de voorkeur aan de Fitbit omdat deze nuttiger is voor het volgen van niet op afstand gebaseerde activiteiten, zoals gewichtheffen, yoga of fitnesslessen. Als die activiteiten uw favoriete trainingsmethoden zijn, overweeg dan de Fitbit boven de Garmin – deze doet nog steeds geweldig werk bij het bijhouden van runs. De Garmin Forerunner is duurder dan de Fitbit, op $ 250 versus $ 150, maar dit prijsverschil is logisch als je kijkt naar de complexiteit van de Garmin versus de Fitbit.


Eindoordeel

Koop – als je een serieuze hardloper bent.

Het lijdt geen twijfel dat hardlopers zullen merken dat dit horloge hen helpt hun trainingen beter te begrijpen en uiteindelijk te verbeteren. Ik vind het leuk dat het me een compleet overzicht geeft van mijn dag en runs, maar als je op zoek bent naar een eenvoudige interface, zul je merken dat de Garmin meer is dan je wilt. En als je de voorkeur geeft aan oefeningen zoals krachttraining of pilates, is de Forerunner 235 ook niets voor jou. Maar als u uw hardlopen en algehele conditie wilt verbeteren en begrijpen, is de Garmin Forerunner 235 een van de beste aankopen die u kunt doen.

Specs

 • Productnaam

  Forerunner 235 GPS-hardloophorloge

 • Product merk

  Garmin

 • Mpn

  010-03717-54

 • Prijs

  249,99 dollar

 • Gewicht

  1,6 oz.

 • Afmetingen van het product

  0,5 x 1,8 x 1,8 inch.

 • Kleur

  Zwart/grijs, blauw/zwart, zwart/magenta

 • Materiaal

  Siliconen, chemisch versterkt glas

 • Batterijleven

  Tot 9 dagen in smartwatch-modus, tot 11 uur in GPS-modus

 • Garantie

  1 jaar, beperkt

Serieuze hardlopers zullen zich afvragen hoe ze ooit hebben gefunctioneerd zonder de Garmin Forerunner 235 (zo goed is het), maar casual sporters kunnen overweldigd worden door de uitgebreide functionaliteit en gegevens.

De Garmin Forerunner 235 is in de eerste plaats een hardloophorloge, maar het is ook de hele dag nuttig.

In combinatie met de app zit de Forerunner 235 serieus boordevol functies.

Koop – als je een serieuze hardloper bent.

Het lijdt geen twijfel dat hardlopers zullen merken dat dit horloge hen helpt hun trainingen beter te begrijpen en uiteindelijk te verbeteren. Ik vind het leuk dat het me een compleet overzicht geeft van mijn dag en runs, maar als je op zoek bent naar een eenvoudige interface, zul je merken dat de Garmin meer is dan je wilt. En als je de voorkeur geeft aan oefeningen zoals krachttraining of pilates, is de Forerunner 235 ook niets voor jou. Maar als u uw hardlopen en algehele conditie wilt verbeteren en begrijpen, is de Garmin Forerunner 235 een van de beste aankopen die u kunt doen.