Frozen Yogurt Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen

Frozen Yogurt Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen
20140624-bramen-bevroren-yoghurt-max-falkowitz.jpg

Max Falkowitz

 • Voedingswaarde feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Bijwerkingen
 • Variëteiten
 • Opslag en voedselveiligheid

Een nietje op date-avonden, familie-uitjes en traktaties na het diner, je kunt bevroren yoghurt vinden in speciaalzaken in het hele land en in bijna elke supermarkt. Het is verkrijgbaar in standaard smaken (chocolade, aardbei en vanille) en meer creatieve smaken, met voor elk wat wils.

De voeding in frozen yoghurt is sterk variabel van het ene merk of product tot het andere. Hoewel deze zoete traktatie vaak wordt aangeprezen als gezonder dan ijs, is dit niet noodzakelijkerwijs het geval. In plaats daarvan gaat het meer om het kiezen van degene die je het leukst vindt, omdat beide met mate in een gezond dieet kunnen passen.

Frozen Yogurt Voedingsfeiten

Deze voedingsinformatie is voor één kopje (174 gram) bevroren yoghurt in andere smaken dan chocolade, die hoger is in calorieën, en wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 221
 • Vet: 6,3 g
 • Natrium: 110 mg
 • Koolhydraten: 37,6 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 34,6 g
 • Eiwit: 5,2 g

Koolhydraten

Frozen yoghurt bevat een grote hoeveelheid koolhydraten, waarvan de meerderheid afkomstig is van suiker. Je kunt bevroren yoghurtmerken met weinig of geen suiker op de markt vinden, maar de meeste bevatten hogere hoeveelheden vet om het lagere niveau van zoetheid te overwinnen dat wordt gecreëerd door het gebrek aan suiker. Sommige bevatten ook suikervrije vervangers, die gastro-intestinale problemen kunnen veroorzaken.

Bevroren yoghurt wordt beschouwd als een laag glycemisch voedsel op de glycemische index, hoewel het nog steeds wordt aanbevolen als een “soms voedsel”, of een voedsel dat slechts af en toe mag worden gegeten.

Vetten

Het meeste vet in bevroren yoghurt komt van de melk waarmee het is gemaakt, wat vloeibare melk of poedermelk kan zijn, afhankelijk van het merk. Om het vetgehalte van bevroren yoghurt te verminderen, zoekt u naar “niet-vette melk” op de ingrediëntenlijst.

Eiwit

Omdat frozen yoghurt zuivel bevat, levert het wel een kleine hoeveelheid eiwit op. De melk levert wei en caseïne, die beide worden beschouwd als hoogwaardige eiwitten die essentiële aminozuren bevatten.

Vitaminen en Mineralen

Micronutriënten in bevroren yoghurt zijn calcium (174 mg), kalium (271 mg), vitamine C (1,2 mg) en magnesium (17,4 mg). Het bevat ook sporenhoeveelheden ijzer, zink, koper, fluoride, selenium en een verscheidenheid aan B-vitamines.

Calorieën

De hoeveelheid calorieën in bevroren yoghurt varieert per merk, maar is meestal ongeveer 200 tot 250 calorieën per kopje. Dit omvat merken die zijn gelabeld als vetarm en zonder toegevoegde suikers.

Houd er rekening mee dat alleen omdat een voedingsmiddel meer of minder van een bepaalde macro- of micronutriënt bevat, dat niet hoeft te bepalen of we het eten of zelfs hoeveel we ervan eten. Het zijn onze algemene voedingskeuzes die de meeste impact hebben.

Gezondheidsvoordelen

De voedzame ingrediënten in bevroren yoghurt dragen bij aan het gezondheidsprofiel. Hier is een nadere blik op enkele van de gezondheidsvoordelen die u kunt krijgen van het eten van bevroren yoghurt.

Kan probiotica bevatten

Als het gaat om probiotica, is yoghurt vaak een hoofdbestanddeel dat mensen zoeken om te bieden wat ze nodig hebben. Voorbeeld: het is goed voor het grootste deel van de probiotische verkoop.

Volgens een recensie gepubliceerd in het tijdschrift ISRN Voeding, probiotica kunnen de volgende gezondheidsvoordelen bieden:

 • Verbetering van de darmgezondheid
 • Versterking van de immuunrespons
 • Cholesterol verlagen
 • Kanker helpen voorkomen
 • Het voorkomen van diarree en diarree ziekten
 • Verbetering van het lactosemetabolisme

Kan gemakkelijker te verteren zijn

Als u gastro-intestinale problemen ervaart bij het consumeren van ijs, kan bevroren yoghurt dienen als een minder pijnlijke vervanging. Volgens de Tijdschrift voor Zuivelwetenschap, bevroren yoghurt bevat niet meer dan 10% melkvet en een minimale zuurgraad van 0,3% melkzuur.

Relatief gezien is het melkvetgehalte in ijs minstens 10% tot 16%, terwijl het melkzuurpercentage kan oplopen tot 1%.

Kan de gezondheid van de botten verbeteren

Het calcium in yoghurt kan spieren en cellen helpen goed te werken. Naarmate het lichaam ouder wordt, nemen hormonale signalen dagelijks calcium uit de botten in een poging omo het calciumgehalte in het bloed reguleren. Het consumeren van calciumproducten helpt je botten sterk te houden, vooral als je ouder wordt.

Kan beschermen tegen depressie

In een studie van 105 vrouwen tussen de 41 en 57 jaar ontdekten onderzoekers dat degenen die de minste hoeveelheid calcium consumeerden hogere zelfgewaardeerde depressiescores hadden. Een kopje bevroren yoghurt levert 174 mg calcium of bijna 20% van de aanbevolen dagelijkse inname.

Kan osteoporose helpen voorkomen

Osteoporose is een ziekte waarbij botten verzwakken, waardoor ze vatbaarder worden voor fracturen en breuken. Deze gezondheidstoestand is een ernstig probleem in het land en treft meer dan 10 miljoen volwassenen ouder dan 50 jaar , van wie de meesten vrouwen zijn.

Het volgen van een dieet dat calcium bevat, kan helpen om een diagnose van osteoporose zo lang mogelijk te voorkomen of te voorkomen. Frozen yoghurt bevat ook een kleine hoeveelheid vitamine D, een voedingsstof die helpt bij de opname van calcium.

Allergieën

Omdat frozen yoghurt met melk wordt gemaakt, is het niet geschikt voor iemand met een melkallergie. Er zijn niet-zuivel bevroren yoghurt beschikbaar, maar zorg ervoor dat u het etiket leest, vooral als u andere voedselallergieën heeft (zoals soja, pinda’s of noten), omdat deze ingrediënten ook aanwezig kunnen zijn.

Als u vermoedt dat u een allergie voor melk heeft, praat dan met een zorgverlener over uw symptomen. Tekenen van een allergische reactie zijn huiduitslag, netelroos, gezwollen lippen of tong, ademhalingsmoeilijkheden en meer. Een zorgverlener kan helpen bepalen of u een echte voedselallergie of voedselintolerantie heeft.

Bijwerkingen

Degenen die lactose-intolerant zijn (niet in staat om suiker of lactose in zuivelproducten volledig te verteren) kunnen mogelijk bevroren yoghurt in kleine hoeveelheden eten zonder een opgeblazen gevoel, pijn in de maag en diarree te ervaren. Probeer eerst een kleine hoeveelheid om te zien hoe je lichaam reageert.

Hoewel de meeste bevroren yoghurtmerken minder zuivel bevatten dan ijs, kunt u na consumptie nog steeds ernstige gastro-intestinale problemen ondervinden. Als uw reactie ernstig is, praat dan met een zorgverlener om meer te weten te komen en om een dieet te creëren dat uw gastro-intestinale nood vermindert.

Variëteiten

Bij het winkelen voor bevroren yoghurt – of het nu in een supermarkt of op een speciale markt is – kunt u kiezen uit tientallen variëteiten. Dit omvat suikervrije, vetvrije, suikerarme en niet-zuivelopties. Smaken variëren van één vrucht (zoals aardbei) tot een verscheidenheid aan inventieve, kleurrijke opties.

Het selecteren van een fruitsmaak zal je op zijn minst wat extra vitamines en mineralen opleveren, waardoor je dessert een beetje voedzamer wordt dan op snoep gebaseerde keuzes. En als je een frozen yogurt-winkel bezoekt waarin je je eigen toppings toevoegt, is het stapelen op vers fruit en noten een geweldige manier om voedingsstoffen toe te voegen.

Opslag en voedselveiligheid

Je kunt frozen yoghurt op een aantal manieren in de vriezer bewaren. Je kunt het bijvoorbeeld in een luchtdichte container plaatsen of het product in een plastic zak scheppen die goed gesloten is. Je kunt bevroren yoghurt ook in een ijsblokjesbakje doen voor kleinere porties.

De yoghurt kan tot 2 maanden in de vriezer blijven. Laat het niet langer dan 2 uur uit de vriezer staan, anders riskeert u bacteriegroei en mogelijke voedselvergiftiging. Bacteriën groeien het beste bij temperaturen tussen 40 °F en 140 °F en maken je extreem ziek.

 • Calorieën: 221
 • Vet: 6,3 g
 • Natrium: 110 mg
 • Koolhydraten: 37,6 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 34,6 g
 • Eiwit: 5,2 g

Houd er rekening mee dat alleen omdat een voedingsmiddel meer of minder van een bepaalde macro- of micronutriënt bevat, dat niet hoeft te bepalen of we het eten of zelfs hoeveel we ervan eten. Het zijn onze algemene voedingskeuzes die de meeste impact hebben.