Franse dressing voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen

Franse dressing voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen
Franse dressing voedingsfeiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Een pittige smaakmaker met een mix van felle kleuren van mosterd, paprikapoeder en knoflookpoeder, franse dressing is een veelzijdige, romige topping voor salades, gegrilde groenten en magere eiwitten. Enigszins vergelijkbaar met thousand island en Catalina dressing, onderscheidt franse dressing zich van andere dressing keuzes met zijn pittige ingrediënten en het vermogen om te worden vervangen door ketchup.

Franse Dressing Nutrition Feiten

Deze voedingsinformatie voor 30 gram franse dressing, wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 120
 • Vet: 11g
 • Natrium: 250 mg
 • Koolhydraten: 5g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 3g
 • Eiwit: 0g

Koolhydraten

Een portie Franse saladedressing bevat 5 gram koolhydraten, die afkomstig zijn van glucosestroop, suiker en mosterd – die allemaal in bloem-, vloeibare of poedervorm zijn.

Vetten

Franse dressing heeft 11 gram vet per portie. Dit vertegenwoordigt 17% van uw dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vet. Het totale aantal vetzuren van franse dressing is 1,5 gram per portie, wat neerkomt op 8% van het totale verzadigde vet dat u op een dag zou moeten consumeren. U kunt echter merken op de markt vinden met minder vet, gemaakt met een kleinere hoeveelheid sojaolie of overwegen om uw eigen dressing te maken.

Eiwit

Franse dressing biedt geen eiwitten.

Vitaminen en Mineralen

Franse dressing bevat ongeveer 250 milligram natrium per portie. Amerikanen wordt geadviseerd om minder dan 2.300 milligram per dag te eten, wat ongeveer 1 theelepel keukenzout is.

Je zult geen cholesterol, calcium, vitamine C, vitamine A, ijzer of calcium vinden in de meeste Franse dressingmerken. Als je wat vitamine C wilt toevoegen, kun je een citrusvrucht in het recept opnemen bij het maken van de dressing thuis in plaats van een in de winkel gekocht merk te gebruiken. Je kunt ook citroensap toevoegen om je vitamine C-inname te verhogen.

Calorieën

Franse dressing bevat veel calorieën. Afhankelijk van het merk bevat de dressing 120 calorieën voor een portie van 30 gram.

Gezondheidsvoordelen

De ingrediënten in franse dressing bevatten vitaminen en mineralen die kunnen bijdragen aan de gezondheidsvoordelen. Hier is een overzicht van de potentiële gezondheidsvoordelen van Franse dressing.

Kan de gezondheid van het oog verbeteren

De vitamine E in frans verband kan helpen uw risico op staar te verlagen, die uw ooglens vertroebelt, vooral als u ouder wordt. In observationele gepubliceerde studies ontdekten onderzoekers dat de helderheid van de lens beter was bij deelnemers die vitamine E-supplementen consumeerden en bij degenen die hogere bloedspiegels van vitamine E hadden dan degenen die op deze noodzakelijke vitamine beknibbelden.

Kan van invloed zijn op glucose- en insulineniveaus

Azijn, een van de belangrijkste ingrediënten in Franse dressing, kan helpen de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels te verlagen. Een uitgebreide systematische review van controleproeven die azijninname-effecten bestudeerden, wees uit dat azijn zowel glucose- als insulineniveaus effectief kan verlagen om de glycemische controle te verbeteren. Als glucose- en insulinespiegels belangrijke kwesties voor u zijn, zorg er dan voor dat u ook de ingrediëntenlijst leest om te bepalen hoeveel suiker aan de dressing is toegevoegd.

Kan de gezondheid van de botten behouden

Paprika, dat franse dressing zijn rode kleur geeft, kan helpen de gezondheid van de botten te behouden. Een studie uit 2020 gepubliceerd in Voedings- en voedingsonderzoek bleek dat de carotenoïde in paprika de botomzet bij 100 postmenopauzale vrouwen verbeterde in vergelijking met een placebo.

In deze studie gaven onderzoekers één groep 20 milligram paprikacarotenoïde-extract per dag of een placebo gedurende 24 weken. De groep die het extract consumeerde, ervoer minder botweefselafbraak dan de placebo.

Allergieën

De belangrijkste allergische reacties die worden ervaren bij het consumeren van Franse dressing zijn te wijten aan de mosterd en mayonaise in het verband. Hoewel zeldzaam, zijn sommige mensen allergisch voor mosterdzaden. Over het algemeen treden allergische reacties op binnen enkele minuten tot 2 uur na het eten.

Allergische reacties omvatten netelroos op het lichaam, tintelingen in de mond en zwelling van het gezicht en de keel. Ernstige reacties kunnen variëren van moeilijkheidsgraadvan misselijkheid. Als u een van deze symptomen ervaart, of deze nu mild of ernstig zijn, moet u contact opnemen met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg.

Mayonaise kan ook allergische reacties veroorzaken voor mensen met ei- of melkallergieën, afhankelijk van de ingrediënten in de mayonaise. En als u andere allergieën zoals soja of tarwe heeft, moet u het etiket lezen om ervoor te zorgen dat u niet per ongeluk een allergeen consumeert.

Opslag en voedselveiligheid

De meeste in de winkel gekochte merken gaan tot 9 maanden mee in de koelkast. De azijn zorgt ervoor dat de dressingkwaliteit meer dan een half jaar meegaat. Voor de zelfgemaakte dressing moet je het na 2 weken weggooien. Zelfgemaakte versies bevatten minder conserveermiddelen, waardoor de opslagduur afneemt.

Je moet franse dressing in de koelkast bewaren zodra deze is geopend. Zorg ervoor dat u de fles aanspant om te voorkomen dat het product bederft. Als u de dressing voor een langere tijd uit de koelkast moet bewaren, is deze 24 uur houdbaar. (De zuurgraad van verbanden die in winkels worden gekocht, voorkomt over het algemeen bacteriegroei.)

Alle dressing die langer dan een dag uit de koelkast wordt gelaten, moet echter worden weggegooid om voedselvergiftiging te voorkomen. Je zult de dressing waarschijnlijk elke keer moeten schudden voordat je het giet, omdat de textuur zal veranderen als het zit.

 • Calorieën: 120
 • Vet: 11g
 • Natrium: 250 mg
 • Koolhydraten: 5g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 3g
 • Eiwit: 0g