FootBalance Custom Molded Inlegzolen Review

FootBalance Custom Molded Inlegzolen Review
FootBalance Max Binnenzool

Wendy Bumgard


Inlegzolen kunnen een groot verschil maken in hoe uw sportschoenen aanvoelen tijdens gebruik, door demping en boogondersteuning toe te voegen om voet- en beenblessures zoals plantaire fasciitis en posterieure tibiale tendinitis te helpen voorkomen. Het kan echter veel trial-and-error winkelen vergen om de juiste binnenzool te vinden die je voet geeft wat hij nodig heeft.

FootBalance inlegzolen worden ter plekke op maat gegoten om de ondersteuning te bieden die uw voet nodig heeft. Ze zijn verkrijgbaar bij geselecteerde sport- en outdoorschoenenwinkels, die u kunt vinden op de website van FootBalance.

Voetanalyse eerst

Als een winkel de FootBalance-inlegzoolvorm aanbiedt, krijgt u eerst een geautomatiseerde voetanalyse voordat u de inlegzolen probeert. Dit bepaalt je booghoogte en waar je de meeste druk op je voet uitoefent als je staat. Elke voet is anders en je hebt misschien andere behoeften voor elke voet. Voetanalyse en een semi-aangepaste binnenzool kunnen een oplossing zijn en het analyseproces duurt slechts een paar minuten.

Quick Custom Molding voor FootBalance Inlegzolen

Na het in kaart brengen van de voet selecteert de schoenverkoper de FootBalance-binnenzool die het beste bij uw behoeften past. U mag bijvoorbeeld alleen lopen of hardlopen voor korte afstanden, of u kunt trainen voor langeafstandsevenementen zoals de halve marathon en het dragen van schoenen met kussens. Uw individuele situatie zal van invloed zijn op de aanbeveling die voor u wordt gedaan.

De verkoper zal de inlegzolen opwarmen en je zult er ongeveer vijf minuten op verschillende manieren op staan terwijl ze ze naar je voet vormen. Je moet enkele minuten in de winkel rondlopen met de inlegzolen. Als u ongemak heeft of de boog te hoog of te laag lijkt te zijn, kunt u om een herhalingstest vragen. Hiervoor worden meestal geen extra kosten in rekening gebracht.

Sommige FootBalance inlegzolen kunnen ook motion control bieden om te corrigeren voor overpronatie, evenals ondersteuning en demping. Of je nu een hoge boog of platvoeten hebt, je moet zoveel ondersteuning kunnen krijgen als je nodig hebt.

Het verschil voelen met FootBalance Inlegzolen

Eenmaal gegoten, zijn de FootBalance inlegzolen klaar om te dragen. Wanneer je ze in je schoenen schuift, voel je waarschijnlijk meteen het verschil. Deze verbetering kan een beetje gevaarlijk zijn wanneer u in een schoenenwinkel bent en verschillende modellen probeert. Ze kunnen zich allemaal zo goed voelen dat het moeilijker kan zijn om te bepalen welke het beste is om te kopen. (Een verkoper kan hier echter gemakkelijk bij helpen.)

Maar de echte test van de inlegzolen komt in het dragen ervan voor je trainingen. Het is het beste om ze in het begin uit te testen op kortere en langzamere trainingen, voor het geval ze je gang veranderen. Dat is altijd een mogelijkheid, dus je wilt je tijd geleidelijk opbouwen. Als je geen nieuwe pijntjes hebt, kun je binnen een week je snelheid en afstand verhogen. Draag je gebruikelijke inlegzolen voor langere en snellere trainingen.

Een van de voordelen van op maat gemaakte inlegzolen is dat je mogelijk minder voet- en beenvermoeidheid hebt. De inlegzolen zijn schokdempers voor je voeten, dus als ze werken, zouden je benen en voeten minder moe moeten aanvoelen.

Blaren kunnen een probleem zijn wanneer u uw schoenen of inlegzolen verwisselt. Maar omdat deze inlegzolen zich beter aanpassen aan je voet, kunnen ze zorgen voor minder blaren. Dit was de ervaring van de recensent. De typische blaren die ze had tijdens een halve marathon werden geëlimineerd en ze heeft ze nooit meer ervaren na het dragen van FootBalance-inlegzolen voor tientallen halve marathons.

Verlengen inlegzolen de levensduur van de schoen?

Wandel- en hardloopschoenen verliezen hun dempende effecten en beginnen af te breken nadat je ze een paar honderd kilometer hebt gedragen. Een vuistregel is om ze op 500 mijl te vervangen, hoewel u ze mogelijk vaker moet vervangen als u slijtage waarneemt. Goede inlegzolen kunnen helpen de bruikbare levensduur van je schoenen te verlengen.

De FootBalance inlegzolen zelf zullen ook aan vervanging toe zijn. Ze moeten acht tot 12 maanden meegaan, wat ongeveer twee keer zo lang is als je schoenen mee zouden moeten gaan.

Een woord van bodymindspirit

Hoewel ze geen gegarandeerde oplossing zijn, kunnen FootBalance-inlegzolen u helpen zich minder vermoeid te voelen en uw algemene atletische prestaties te verbeteren. Er zijn echter een paar nadelen. Om te beginnen zijn ze duur – ongeveer de kosten van een paar sneakers. Dat gezegd hebbende, elimineert u de kosten van trial-and-error proberen van andere soorten inlegzolen, en het kan een goedkopere optie zijn om degenen te krijgen die in één keer op uw voet passen. Ze zijn ook niet online te koop; in plaats daarvan moet je een winkel vinden die ze draagt. Voor een semi-custom doe-het-thuis binnenzool kun je kan FootBalance QuickFit inlegzolen bestellen, die je zelf verwarmt en vormgeeft.