FitStar Yoga met Tara Stiles App Review

FitStar Yoga met Tara Stiles App Review
FitStar Yoga met Tara Stiles

Foto met dank aan FitStar

FitStar Yoga is een yoga-app van de mensen achter de bekroonde FitStar Personal Trainer-app. De yoga-iteratie bevat instructies van Strala Yoga-oprichter Tara Stiles. Deze app onderscheidt zich om verschillende redenen van de massa. Het meest opvallende is de mogelijkheid van de app om een gepersonaliseerde sessie voor u te maken, hoewel er ook de mogelijkheid is om reeds bestaande routines te kiezen. De andere innovatie is dat de app volledig is geïntegreerd in online sociale netwerksites.

Slag

De eerste download van FitStar Yoga is gratis, maar het wordt vrij snel duidelijk dat je slechts toegang krijgt tot een klein deel van de functies van de app, tenzij je upgradet naar het premiumniveau, dat $ 7,99 per maand of $ 39,99 voor een jaar kost.

Wanneer u zich aanmeldt bij de app (wat u kunt doen via Facebook, hoewel ik u aanraad de Servicevoorwaarden zorgvuldig te lezen als u zich zorgen maakt over uw privacy), wordt u gevraagd om uw niveau van yoga-ervaring te selecteren: beginner, gemiddeld, gevorderd of expert. Je wordt vervolgens naar een inleidende reeks van 20 minuten geleid om te meten of je het juiste ervaringsniveau hebt geselecteerd. (Je kunt dit uitstellen als je op dat moment niet in staat bent om yoga te starten.) Ik koos voor een geavanceerde oefening en vond de intensiteit behoorlijk perfect. Deze introsessie biedt een goed voorproefje van hoe de aangepaste yogalessen eruit zullen zien, en het verloopt vrij soepel, wat een duidelijke verbetering is ten opzichte van eerdere pogingen tot dit soort technologie.

Gedurende de sessie zijn er mogelijkheden om aan te geven of bepaalde houdingen te moeilijk, te gemakkelijk of precies goed zijn, maar maak je geen zorgen als je deze signalen mist, omdat je aan het einde van de training nog een kans krijgt om de geselecteerde houdingen te bekijken. Na deze eerste evaluatie is het tijd om te beslissen of je wilt pony-up voor de premium level versie van de app.

Hoe het werkt

Er zijn twee soorten sessies op FitStar Yoga: Personalized en Freestyle. De gepersonaliseerde trainingen houden rekening met uw niveau van oefenen, inclusief hoe u uitdagende houdingen in uw vorige sessies hebt beoordeeld. De Freestyle-sequenties, die maandelijks worden aangevuld, zijn vooraf ingesteld (wat voor iedereen hetzelfde betekent) en richten zich op populaire thema’s zoals heupen, core, balans en voor het slapengaan.

Op het Basic (gratis) niveau krijg je slechts één gepersonaliseerde yogasessie van 20 minuten per week, plus toegang tot één Freestyle-sessie naar keuze. Op Premium-niveau krijgt u onbeperkte toegang tot alles, plus de mogelijkheid om uw gepersonaliseerde sessies aan te passen door de duur en intensiteit aan te passen aan uw schema en behoeften. Gepersonaliseerde sessies worden voor u gesequenced op basis van uw reactie op eerdere lessen.

Gemeenschap

De FitStar Yoga app biedt veel mogelijkheden om in contact te komen met de community van gebruikers voor motivatie en advies. Je kunt de app verbinden met je bestaande sociale media-accounts op Facebook en Twitter om iedereen op de hoogte te houden wanneer je yoga doet, of met fitnesstrackingtechnologie zoals Fitbit, MyFitnessPal, Jawbone UP en zelfs de iOS Health-app. Net zo belangrijk is dat u zich vrij eenvoudig kunt afmelden voor delen. Er is een intern systeem van badges die worden toegekend wanneer sessies worden voltooid als je door dat soort dingen wordt gemotiveerd. Je kunt de app ook zo instellen dat je eraan wordt herinnerd om te trainen en om je te waarschuwen voor de activiteiten van je vrienden als je dat wilt.

Moet je het krijgen?

FitStar Yoga is de realisatie van het soort gepersonaliseerde virtuele yogaleraar in huis dat sommigen van ons zich hebben voorgesteld sinds Wii Fit Yoga in 2008 werd geïntroduceerd. De technologie heeft de droom uiteindelijk op vele manieren ingehaald. Het is absoluut de meest geïntegreerde, naadloze app in zijn soort die ik heb geprobeerd. Het kan een echte zegen zijn voor mensen die thuis yoga willen doen, vooral degenen met op zijn minst een beetje yoga-ervaring.

Ik was niet in staat om de beginnersniveausequenties te zien, maar ik heb meestal het gevoel dat meer hands-on tijd met een leraar nodig is voor absolute beginners. Deze app zou echter zeker elke bestaande yogaroutine kunnen aanvullen. De sociale/motiverende aspecten zijn voor mij niet echt belangrijk, maar ze zijn er wel voor mensen die ze willen. Mijn advies is om de app te downloaden en de eerste sessie te proberen. Het geeft je een vrij goed idee van wat je kunt verwachten. Als je daarna nog steeds op het hek staat, kun je altijd bij de basisversie blijven en later upgraden als je het nuttig vindt.