FitnessGlo: Online Fitness Programma Review

FitnessGlo: Online Fitness Programma Review
FitnessGlo Programma's

Met dank aan FitnessGlo


Ik heb mijn lidmaatschap van de sportschool ongeveer een jaar geleden gedumpt ten gunste van thuistrainingen. Hoewel ik regelmatig schrijf en mijn eigen trainingen volg, zal ik de eerste zijn om toe te geven dat het leuk is om af en toe het denken uit de training te halen en de routine van iemand anders te volgen. En hoewel ik geen onbekende ben voor fitness-dvd’s, heb ik een diepe waardering ontwikkeld voor online fitnessprogramma’s.

In tegenstelling tot dvd’s zijn online programma’s meestal gebaseerd op abonnementen of lidmaatschappen, hebben ze veel trainingen om uit te kiezen en in sommige gevallen ook veel instructeurs. Dus in plaats van vast te zitten aan een enkele dvd voor $ 10, heb je toegang tot honderden trainingen voor ongeveer dezelfde prijs.

Dat gezegd hebbende, de wereld van online fitness groeit en ontwikkelt zich nog steeds en diensten zijn nog niet geperfectioneerd. Mijn laatste uitstapje naar de online wereld was met FitnessGlo, en hoewel ik veel geweldige dingen te zeggen heb over de service, zijn er een paar dingen die ik graag van het bedrijf zou willen zien in de toekomst.

FitnessGlo: De basis

FitnessGlo is een full-service online fitnessoplossing die een breed scala aan lessen en programma’s biedt binnen een eenvoudig te beheren interface. Voor slechts $ 12 per maand krijg je toegang tot alle programma’s en trainingen, zonder verborgen kosten of extra kosten.

Een van de beste eigenschappen van FitnessGlo is het enorme scala aan beschikbare trainingen. U kunt trainingen sorteren op lengte, niveau, stijl of instructeur en vervolgens verder naar beneden bellen op type apparatuur. Of je nu houdt van danstrainingen, HIIT-training, yoga fusion of barre, er is letterlijk voor elk wat wils.

Lessen plannen en doelen beheren

Een van de functies die FitnessGlo onderscheidt van andere online fitnessdiensten, is hoe gemakkelijk het is om uw trainingsschema vooraf te plannen, doelen te stellen en uw routine te beheren. U kunt snel trainingen toevoegen aan een weekschema door:

 • Workouts sorteren en de workouts selecteren die je wilt doen op basis van lengte, niveau, stijl of cursusleider
 • De datum en tijd instellen waarop u de training wilt uitvoeren
 • Een e-mailherinnering maken om u te waarschuwen wanneer uw trainingstijd arriveert

Deze planning kon niet eenvoudiger zijn – het kostte me letterlijk minder dan 10 minuten om vijf wekelijkse trainingen te vinden, te selecteren en toe te voegen aan mijn schema, en de enige reden waarom het zo lang duurde, was omdat ik niet kon beslissen welke trainingen ik wilde doen – zoveel van hen zagen er goed uit!

U kunt uw doelen ook beheren op basis van de hoeveelheid tijd die u elke week wilt trainen en de soorten trainingen die u wilt volgen. Het systeem houdt uw trainingstijd bij op uw persoonlijke dashboard en u kunt altijd trainingstijd toevoegen voor routines die u offline hebt uitgevoerd.

Programma-opties

FitnessGlo heeft ook een breed scala aan 8-weekse programma’s die u kunt kiezen om te volgen. Deze programma’s omvatten:

 • Geen apparatuur
 • Piek 10
 • Drukke bruid
 • 8 weken beginner
 • 8 weken intermediate
 • 8 weken gevorderden

Hoewel ik er de voorkeur aan geef om mijn trainingen te kiezen en te kiezen terwijl ik ga, als je liever een vast schema volgt dat het giswerk wegneemt van welke training je moet volgen, zijn deze programma’s iets voor jou.

Lessen, instructeurs en uitrusting

Omdat er zo’n breed scala aan lessen is om uit te kiezen (meer dan 500, met 3 nieuwe klassen die elke week worden gefilmd en toegevoegd) en acht verschillende instructeurs om te volgen, zul je je nooit vervelen. Hoewel het enorme aantal opties het moeilijker kan maken om te kiezen tussen lessen (vooral als je besluiteloos bent zoals ik), kun je altijd een les starten, proberen en besluiten om een paar minuten van instructeur of stijl te wisselen als je denkt dat je het niet leuk vindt.

Het is ook belangrijk op te merken dat hoewel sommige klassen apparatuur vereisen, de gebruikte apparatuur minimaal en goedkoop is. Items zoals handgewichten, stoelen, stappen en medicijnballen worden gebruikt, die allemaal leuk zijn om bij de hand te hebben voor thuistrainingen. Het is niet zo dat ze meer ongebruikelijke apparatuur nodig hebben, zoals ophangtrainers of gevechtstouwen, om deel te nemen.

Toegang tot programma’s

Er zijn een aantal verschillende manieren waarop u toegang krijgt tot FitnessGlo-programma’s:

 • Online via een computer, laptop of mobiel apparaat
 • Via uw Roku na het aansluiten van uw apparaat
 • Via een Samsung Smart TV na het koppelen van uw apparaat

Dit is waar ik een beetje baalde. Ik ben nog steeds een sucker voor fitnessprogramma’s die ik op mijn grote scherm kan openen en ik heb geen Roku of een Samsung Smart TV. Wat ik doen hebben zijn Amazon Fire TV en een Vizio Smart TV … geen van beide eenopnieuw ondersteund. Dit betekent dat ik via mijn laptop of telefoon toegang moet hebben tot programma’s wanneer ik wil volgen. Hoewel het geen deal-breaker is, zal ik veel enthousiaster zijn om alle trainingen te testen wanneer ze hun service upgraden om te werken met de apparaten die ik heb.

Waar is de Yoga?

FitnessGlo lijkt zowat elk type fitnessles aan te bieden dat de mens kent … behalve traditionele yoga. Begrijp me niet verkeerd, er zijn yoga fusion lessen op de site, maar als je op zoek bent naar een serieuze yogasessie, zul je teleurgesteld zijn. Om toegang te krijgen tot een volledig scala aan yogalessen, moet je je aanmelden voor de zustersite van FitnessGlo, Glo (voorheen YogaGlo), die meer dan 4.000 volledige lessen beschikbaar heeft voor $ 18 per maand.