Fitbit Zip draadloze activiteitentracker

Fitbit Zip draadloze activiteitentracker
Fitbit Zip - 10000 stappen


Fitbit Zip.
Wendy Bumgard

De Fitbit activity tracker-familie omvat de kleine Rits, die je om je tailleband of in je zak draagt in plaats van om je pols. Een groot voordeel van de Fitbit Zip is dat deze gebruik maakt van een vervangbare batterij die maanden meegaat. De nadelen in vergelijking met sommige andere Fitbit-modellen zijn dat het geen slaap of trainingen bijhoudt en geen inactiviteitswaarschuwingen geeft.

Deze kleine stappenteller maakt gebruik van een geavanceerde 3-assige versnellingsmeter om uw stappen bij te houden en uw afstand en verbrande calorieën te schatten. U kunt uw statistieken bekijken op de Zip en het kan ook uw gegevens uploaden naar een telefoon-app via Bluetooth of naar een USB-stick op een pc of Mac-computer.

Je kunt je dieet, waterinname, gewicht en andere activiteiten bijhouden via de app of op je pagina met persoonlijke gegevens in de Fitbit-app en -website. Je kunt contact maken met vrienden die Fitbit hebben en elkaar uitdagen.

Fitbit Zip kopen bij Amazon.com

De Fitbit Zip instellen

De Zip is klein, slechts 1,5 inch bij 1,1 inch bij 0,38 inch, en hij weegt minder dan een derde van een ons. Het glijdt in een zachte siliconen / metalen cliphouder die je kunt gebruiken om het op je tailleband of op een halslijn of bh te dragen. Het is een 3-assige versnellingsmeter, dus je zou hem ook gewoon in een zak kunnen dragen. Hier zijn de basisprincipes van dit model:

 • Het is stil, zonder vervelend klikken als old-school stappentellers.
 • Zip werkt tot zes maanden op een vervangbare 3v-muntbatterij, u hoeft deze niet om de paar dagen op te laden.
 • U kunt stappen, afstand en calorieën op de Zip zelf bekijken in plaats van een app te moeten openen.
 • Als je geen mobiele telefoon hebt om deze mee te synchroniseren, kun je deze instellen om draadloos naar een pc of Mac te verzenden door de USB-ontvanger aan te sluiten en de Fitbit Connect-software te downloaden.
 • Als u de draadloze Bluetooth-verbinding wilt gebruiken, downloadt u de gratis app voor iOS-, Android- of Windows-telefoons. U kunt het volledig instellen met een mobiele app in plaats van het in te stellen met een computer.
 • Maak een gratis persoonlijk account aan op Fitbit.com of in de app om uw gegevens bij te houden. Premium accounts zijn ook beschikbaar voor persoonlijke coaching. Als je een bestaand Fitbit-account hebt, kun je overschakelen naar de Zip en je gegevens in stand houden. Je kunt op elk gewenst moment heen en weer schakelen tussen Fitbit-apparaten.

De Fitbit Zip is een van de meest elementaire Fitbit-modellen die beschikbaar zijn. Het werkt geruisloos op een vervangbare batterij, telt stappen en vereist geen smartphone-app om het te gebruiken. U hebt echter nog steeds toegang tot uw activiteitsgegevens als u dat wilt door u online aan te melden bij uw account.

De Fitbit Zip dragen

De Fitbit Zip glijdt in een silcone jas met een clip. De clip is zeer veilig, maar een dergelijke clip is niet waterdicht. Je kunt de zip aan je tailleband of bh vastklikken, of gewoon los in een zak of tas dragen. Het is niet waterdicht, dus je kunt het niet zwemmend dragen. Omdat het de slaap niet bijhoudt, is het niet nodig om het naar bed te dragen. Je kunt verschillende gekleurde siliconen jassen kopen voor de Zip om zijn stijl te veranderen, en derden hebben zelfs houders om het om te zetten in een polsbandje.

De Fitbit Zip heeft bewezen duurzaam te zijn. Je kunt verwachten dat het jaren meegaat als je het niet per ongeluk witwast.

Wat de Fitbit Zip Tracks

Wat je krijgt met de Zip:

 • Stappen: Het stappentellermechanisme houdt nauwkeurig stappen bij en wordt elke dag om middernacht gereset. U kunt het totale aantal dagelijkse stappen zien op de Zip en app. De website en app tonen details voor elke vijf minuten van de dag.
 • Afstand: Dit wordt geschat op basis van uw lengte en geslacht, maar u kunt een paslengte op uw profiel invoeren om in plaats daarvan te gebruiken voor een betere nauwkeurigheid.
 • Verbrande calorieën: Het display is het aantal verbrande calorieën tot nu toe elke dag, sinds middernacht. Dit maakt gebruik van je basale stofwisseling en je activiteit. Als je niet-stappentelleractiviteiten registreert met de Fitbit-app of -website, worden die calorieën toegevoegd aan het totaal wanneer je synchroniseert.
 • Tijd van de dag: U kunt de tijd bekijken op de Zip, maar deze heeft geen alarmen of stopwatchfuncties.
 • Fitbit Smiley: Een gezicht vertoont verschillende uitdrukkingen, afhankelijk van hoe actief je bent, plus ze beloven ‘verrassingen’.

De Fitbit Zips houdt stappen, afstand, verbrande calorieën bij en geeft het tijdstip van de dag. Het houdt geen slaap-, hartslag- of andere trainingsgegevens bij. Het biedt ook een leuke smiley-functie om de gebruiker te betrekken.

Als u de verschillende gegevensschermen wilt zien, tikt u gewoon op het scherm. De cijfers worden groot genoeg weergegeven voor de meeste ouder wordende ogen om zie zonder leesbril, hoewel het geen achtergrondverlichting heeft voor ’s nachts gebruik. De kleine pictogrammen die stappen, afstand en calorieën aangeven, zijn moeilijker te onderscheiden zonder een leesbril.

Wat je niet krijgt

Er is geen stopwatchfunctie om individuele trainingen bij te houden, hoewel u de optie Oefening bijhouden in de mobiele app kunt gebruiken om dit te doen als u uw telefoon bij u draagt. Er is geen bewaking van de slaapkwaliteit en er is geen tracking van traplopen. Je kunt ook geen eerdere dagen bekijken op de Zip zelf, je moet naar de app of website gaan om gegevens van voorgaande dagen te bekijken. In tegenstelling tot nieuwere modellen van Fitbit, houdt het geen inactieve tijd bij en geeft het je een inactiviteitswaarschuwing.

Dieet en meer volgen met de Fitbit-app

Je kunt de Fitbit-app of -website gebruiken om bij te houden wat je eet en calorieën in balans te brengen versus calorieën uit. Met de app kunt u ook uw gewicht volgen door het handmatig in te voeren of verbinding te maken met hun met WiFi verbonden Aria-weegschaal.

Je kunt individuele trainingen volgen met de Fitbit-app met behulp van hun optie “Oefening bijhouden”. Hiermee kunt u stappen, afstand, calorieën en tijd voor individuele trainingen krijgen.

Fitbit speelt goed met andere online fitness- en gezondheidstrackingdatabases. Je kunt ervoor kiezen om je Fitbit-gegevens te exporteren naar Microsoft HealthVault, Endomondo, SparkPeople, Nike+ en meer.

U verdient badges voor mijlpalen zoals dagelijkse stappen, levenslange stappen en afstand. De Fitbit-app heeft sociale functies om verbinding te maken met andere gebruikers en deel te nemen aan uitdagingen, evenals het plaatsen van je prestaties op sociale media.

Bottom Line op de Fitbit Zip

De Zip is geweldig voor diegenen die hun fitnessmonitor niet om de paar dagen willen opladen of die geen polsbandje-activiteitenmonitor willen dragen. Als je op reis bent, is dat een oplaadkabel minder die je mee moet nemen. De Zip is duur voor een eenvoudige stappenteller, maar is een zeer goede prijs voor een die gegevens uploadt naar een app of computer. Met alle functies van de Fitbit-app heb je ze misschien niet ingebouwd in de stappenteller zelf nodig.

De Zip krijgt geen prominente plaats op de Fitbit-site, maar is nog steeds beschikbaar in hun online winkel. Alternatieve modellen om te overwegen zijn de Fitbit Flex 2 en Fitbit Alta. Dit zijn polsbandmodellen, maar u kunt de tracker zelf van de polsband verwijderen en in een clip plaatsen om op uw tailleband of in een kettinghanger te dragen. Veel stijlen clips zijn verkrijgbaar bij externe verkopers. Die trackers hebben meer functies dan de Zip, maar je moet ze om de paar dagen opladen. De Flex 2 heeft als voordeel dat hij waterdicht is om te zwemmen.

Vind Fitbit Zip van Amazon.com

De Fitbit Zips houdt stappen, afstand, verbrande calorieën bij en geeft het tijdstip van de dag. Het houdt geen slaap-, hartslag- of andere trainingsgegevens bij. Het biedt ook een leuke smiley-functie om de gebruiker te betrekken.