Fitbit Flex 2 Recensie

Fitbit Flex 2 Recensie

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Fitbit Flex 2

bodymindspirit Fit / Ashley Mateo


Wat we leuk vinden

 • Onopvallend, minimaal ontwerp

 • Automatische training-tracking

 • Waterbestendig met lap tracking

Wat we niet leuk vinden

 • Geen speciaal display voor waarschuwingen

 • Tweepuntige sluiting moeilijk te hanteren

 • Traag om op te laden en een tekort aan levensduur van de batterij

Waar het op neer komt

De Fitbit Flex 2 is een geweldige keuze voor mensen die een betrouwbare manier willen om basisstatistieken te controleren, niet gestrest zijn over liefhebberfuncties zoals GPS en hartslag en geen omvangrijk scherm om hun pols willen dragen.

Bekijk op Amazon
4.7


Fitbit Flex 2

Fitbit Flex 2

bodymindspirit Fit / Ashley Mateo


Bekijk op Amazon

In dit artikel

 • Activiteiten bijhouden
 • Ontwerpen
 • De App
 • Batterijleven
 • Prijs
 • Concurrentie
 • Eindoordeel
 • Specs

We hebben de Fitbit Flex 2 gekocht, zodat onze recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productrecensie.

Tegenwoordig lijkt het dragen van een activity tracker om je pols een gegeven. (Ik bedoel, ben je zelfs een actief persoon als andere mensen niet kunnen zien dat je je statistieken bijhoudt? Grapje natuurlijk!) Maar toen de originele Fitbit Flex in 2013 debuteerde, was het eigenlijk de eerste wearable voor polsbandjes die op de markt kwam. Sindsdien heeft dit specifieke apparaat de standaard gezet voor alle polstrackers, en hoewel de technologie van de originele sensor is verbeterd (behoorlijk aanzienlijk), is het basisontwerp – eenvoudig, slank en onopvallend genoeg om naast een horloge te worden gedragen – vrijwel hetzelfde gebleven.

De Fitbit Flex 2 verbetert het origineel echter op een paar heel belangrijke manieren: de trackermodule is verwijderbaar, wat zorgt voor gemakkelijker schoonmaken, en het is niet alleen waterbestendig voor douches en afwassen – het kan het zelfs aan om volledig onder water te zijn. Natuurlijk houdt het apparaat nog steeds je genomen stappen, gelopen afstand en verbrande calorieën bij, en kun je nog meer gezondheidsgerelateerde gegevens bijhouden in de gebruiksvriendelijke, onlangs opnieuw ontworpen Fitbit-app. Lees verder om te zien of deze tracker degene is die u kan helpen uw doelen te bereiken.

Fitbit Flex 2
bodymindspirit Fit / Ashley Mateo

Activity Tracking: behandelt alle basisprincipes

Met behulp van de ingebouwde versnellingsmeter houdt de Flex 2 automatisch stappen bij die zijn genomen, de gelopen afstand en de verbrande calorieën; een ding dat ontbreekt is een hoogtemeter, zodat je niet kunt zien hoeveel trappen je per dag hebt beklommen. Een strook LED-lampjes op de band zal oplichten wanneer je je dagelijkse stapdoel nadert of wanneer je te lang hebt gezeten. Het apparaat houdt ook automatisch uw slaapkwaliteit bij, registreert wanneer u in slaap valt en wanneer u wakker wordt (u kunt zelfs een doel instellen voor hoeveel uur u wilt slapen, en het apparaat zal u wakker maken met een zachte trilling versus een schetterend alarm).

Als iemand die allerlei workouts doet, vond ik het fijn dat ik niet hoefde te onthouden om aan het begin van een run op ‘start’ te drukken.

Naast het bijhouden van die basisstatistieken, verbetert de Flex 2 de oorspronkelijke versie met de toevoeging van een oefeningsherkenningsfunctie genaamd SmartTrack die automatisch geselecteerde activiteiten met hoge beweging oppikt, zoals wandelen, hardlopen, buiten fietsen, sporten, aerobe trainingen, elliptische trainingen en zelfs zwemmen (het apparaat is waterdicht tot 50 meter en houdt uw gezwommen ronden en verbrande calorieën in het water bij, iets waar de meeste budgettrackers niet toe in staat zijn) – en neem ze op in het oefengedeelte van de app. Gewoon een heads-up: omdat er geen GPS is, krijg je niet veel meer gegevens van je cardiotrainingen dan verbrande calorieën en hoe dat van invloed is op de activiteit van je dag. Zelfs zonder hartslagmeting en GPS vond ik de nummers in lijn met die van mijn Apple Watch, die ik tegelijkertijd droeg.

Het apparaat is waterdicht tot 50 meter en houdt je gezwommen ronden en verbrande calorieën in het water bij, iets waar de meeste budgettrackers niet toe in staat zijn.

Die automatische tracking is geweldig voor beginners die net beginnen met het volgen van hun gedrag. (Ter info: zwemmen wordt niet automatisch bijgehouden vanwege het effect op de batterijlading, dus je moet die mogelijkheid via de app inschakelen en de lengte van het zwembad instellen als je je baantjes wilt volgen.) Als iemand die allerlei workouts doet, vond ik het leuk dat ik hoefde niet te onthouden om aan het begin van een run op “start” te drukken, maar het was frustrerend om te moeten onthouden om handmatig iets als yoga of een gewichtstraining met lage intensiteit aan de app toe te voegen.

Fitbit Flex 2
bodymindspirit Fit / Ashley Mateo

Ontwerp: Strak en comfortabel

De Fitbit Flex is sinds het begin slank en minimalistisch geweest, en de Flex 2 is geen uitzondering – deze versie is echter 30 procent kleiner dan het origineel met minder dan een halve inch breed. De trackermodule, een kleine plastic rechthoek, knalt in een magere rubberen riem; een stalen sluiting met twee tanden, die, ondanks dat deze aanzienlijk moeilijker te beveiligen is dan uw gemiddelde horlogegesp, het apparaat precies houdt waar het hoort te zijn. Het wordt geleverd met twee banden in verschillende maten voor de perfecte pasvorm, en je kunt de standaard riem verwisselen voor meer kleuren of mooiere armbanden en hangers, hoewel die de prijs zeker zullen verhogen.

Zonder een omvangrijk scherm komt het hele ding binnen op minder dan een halve inch dik en minder dan een ons – je zult nauwelijks merken dat het er is wanneer je het draagt.

Er is geen omvangrijk scherm waarop u uw statistieken kunt bekijken (er is niet eens een klok om de tijd aan de voorkant te controleren); in plaats daarvan waarschuwen kleurgecodeerde LED-lampjes u wanneer het tijd is om te bewegen (elk licht vertegenwoordigt 20 procent van uw dagelijkse doel) of wanneer u een sms ontvangt. Om het kleurcoderingssysteem te begrijpen of aan te passen – paars betekent verplaatsen, geel signaleert een inkomend gesprek en blauw betekent dat je een tekst hebt – zou je de gebruikershandleiding moeten lezen, wat voelde als extra inspanning die ik niet echt wilde doen. Zonder dat scherm komt het hele ding echter binnen op minder dan een halve inch dik en minder dan een ons – je zult nauwelijks merken dat het er is als je het draagt.

Fitbit Flex 2
bodymindspirit Fit / Ashley Mateo

De app: gebruiksvriendelijk en intuïtief

Vanwege het minimalistische ontwerp is deze Fitbit eigenlijk een beetje moeilijker te gebruiken dan hightech-opties. Nogmaals, omdat het LED-lichtdisplay zo discreet is, moet je eigenlijk de gebruikershandleiding lezen om ze te ontcijferen – en wie heeft daar tijd voor?

Uw belangrijkste controlecentrum is de partner-app. Het koppelen van uw apparaat via Bluetooth met uw iOS-, Android- of Windows-apparaten is supereenvoudig wanneer u de installatieprompts volgt; het kostte me minder dan vijf minuten om mijn Flex 2 operationeel te hebben.

De app is ook waar je echt in je statistieken kunt graven. U kunt niet alleen uw genomen stappen, afgelegde afstand, verbrande calorieën, actieve minuten en slaapactiviteit bekijken, u kunt ook handmatig uw gewicht, lichaamsbeweging, voedsel- en waterinname en zelfs menstruatiecyclus toevoegen. Fitbit biedt ook gepersonaliseerde aanbevelingen op basis van je fitnessdoelen en de gegevens die het registreert, wat super handig is voor mensen die specifieke gewoonten willen ontwikkelen.

De Fitbit-app heeft onlangs een make-over gekregen en het is gemakkelijker dan ooit om je informatie op het hoofdscherm te bekijken, dat alle basisprincipes bij het openen prominent weergeeft. Scroll naar beneden en je vindt alle categorieën waar je de informatie handmatig kunt toevoegen. De app slaat al uw gegevens afzonderlijk op binnen elke categorie, zodat u eenvoudig patronen in de loop van de tijd kunt vergelijken.

Fitbit Flex 2
bodymindspirit Fit / Ashley Mateo

Levensduur van de batterij: niet de beste

Mijn enige klacht met dit apparaat was de batterijlading; hoewel het bedrijf zegt dat het tot vijf dagen duurt, rekent dat om te beginnen op een volledige lading. Ik merkte dat ik nooit echt tijd had om het apparaat te laten zitten voor de bijna twee uur die het nodig had om een volledige lading te bereiken, dus ik moest het uiteindelijk steeds opnieuw opladen. Andere online beoordelingen hebben ook een ondermaatse levensduur van de batterij opgemerkt, en dit kan een gebied zijn waarop het bedrijf op functionaliteit heeft beknibbeld om de grootte van het apparaat zo klein te houden.

Mijn enige klacht met dit apparaat was de batterijlading.

Prijs: Helemaal redelijk voor wat je krijgt

Met een verkoopprijs van ongeveer $ 100 is de Flex 2 een van de meest betaalbare fitnesstrackers die er zijn met deze reeks functionaliteiten. Ja, er zijn goedkopere opties zoals de Xiaomi Mi Band 3 of de Letscom Fitness Tracker HR, die ik beide heb beoordeeld en die beide rond de $ 30 kosten. Door echter te investeren in de Flex 2, bent u gedekt door alle basisprincipes en toegang hebben tot de diepgaande gegevensdeconstructie van de Fitbit-app, waardoor dit een perfecte keuze is voor mensen die gewoon hun tenen in de draagbare markt dompelen. Als je echter meer geavanceerde mogelijkheden wilt, moet je bereid zijn om nog meer uit te geven.

Concurrentie: Dit is een instappunt in de wereld van wearables

Fitbit heeft een aantal wearables, van de Fitbit Alta HR, die voor $ 149,95 wordt verkocht, tot de Fitbit Versa Smartwatch, die voor $ 199,95 wordt verkocht; deze apparaten bieden meer geavanceerde functies zoals hartslagmeting en GPS-mogelijkheden, die aantrekkelijk kunnen zijn voor meer intense atleten of zelfs mensen die meer gericht zijn op specifiek gewichtsverlies of fitnessdoelen. En natuurlijk zijn er meer sportspecifieke horloges zoals de Garmin Forerunner 35 en mainstream opties zoals de Apple Watch die nog meer verfijnde inzichten bieden.

Maar de toegankelijke prijs, basisstatistieken en intuïtieve app maken de Flex 2 allemaal een no-brainer voor degenen die nieuw zijn in het volgen van activiteiten en hun gewoonten willen gaan volgen zonder een paar honderd dollar uit te geven.


Eindoordeel

Ja, koop het.

Als je op zoek bent naar een toegangspunt tot activity trackers, is de Fitbit Flex 2 de beste keuze. Met aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van het origineel, is het een van de meest toegankelijke, betaalbare trackers op de markt voor wearables – als je kunt leven zonder hartslagmeting en GPS.

Specs

 • Productnaam

  Flex 2

 • Product merk

  Fitbit

 • UPC

  810351028888

 • Prijs

  99,95 dollar

 • Gewicht

  0.83 oz.

 • Afmetingen van het product

  31,7 x 0,4 x 0,4 inch.

 • Kleur

  Zwart, Lavendel, Magenta, Marineblauw

 • Materiaal

  Rubber

 • Tracker Afmetingen

  31,7 x 8,9 x 6,8 mm

 • Batterijleven

  Tot 5 dagen

 • Garantie

  1 jaar

De Fitbit Flex 2 is een geweldige keuze voor mensen die een betrouwbare manier willen om basisstatistieken te controleren, niet gestrest zijn over liefhebberfuncties zoals GPS en hartslag en geen omvangrijk scherm om hun pols willen dragen.

Als iemand die allerlei workouts doet, vond ik het fijn dat ik niet hoefde te onthouden om aan het begin van een run op ‘start’ te drukken.

Het apparaat is waterdicht tot 50 meter en houdt je gezwommen ronden en verbrande calorieën in het water bij, iets waar de meeste budgettrackers niet toe in staat zijn.

Zonder een omvangrijk scherm komt het hele ding binnen op minder dan een halve inch dik en minder dan een ons – je zult nauwelijks merken dat het er is wanneer je het draagt.

Mijn enige klacht met dit apparaat was de batterijlading.

Ja, koop het.

Als je op zoek bent naar een toegangspunt tot activity trackers, is de Fitbit Flex 2 de beste keuze. Met aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van het origineel, is het een van de meest toegankelijke, betaalbare trackers op de markt voor wearables – als je kunt leven zonder hartslagmeting en GPS.