Fitbit Charge 3 Recensie

Fitbit Charge 3 Recensie

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Fitbit Charge 3 Fitness Tracker

bodymindspirit Fit / Joline Buscemi


Wat we leuk vinden

 • Uitgebreide gezondheidstracking

 • Gebruiksvriendelijke app

 • Batterij met lange levensduur

 • Nuttige gezondheidsinzichten

 • Waterdicht

Wat we niet leuk vinden

 • Onnauwkeurige stappen bijhouden

 • Niet-ademende band

Waar het op neer komt

De Fitbit Charge 3 is een van de meest solide fitnesstrackers op de markt. Ongeacht je fitnessniveau, je zult er iets vinden om van te houden.

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
4.7


Fitbit Charge 3 Fitness Activity Tracker

Fitbit Charge 3 Fitness Tracker

bodymindspirit Fit / Joline Buscemi


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

In dit artikel

 • Installatieproces
 • Compatibiliteit
 • Activiteiten de hele dag bijhouden
 • Oefening volgen
 • Hartslagmeting
 • Design/Comfort
 • Waterproofing
 • Extra functies
 • Batterij
 • Prijs
 • Concurrentie
 • Eindoordeel
 • Specs

We hebben de Fitbit Charge 3 gekocht, zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productrecensie.

De derde iteratie van Fitbit’s charge-serie wordt de ‘meest geavanceerde fitnesstracker ooit’ van het merk genoemd. De Fitbit Charge 3 houdt stappen, oefeningen, hartslag, slaap en meer bij. Het trainingshorloge heeft een slanker ontwerp dan eerdere modellen en heeft de zijknop en tikbediening afgeschaft in plaats van een gebruiksvriendelijker touchscreen. In combinatie met de Fitbit-app heb je een volledig overzicht van je fitnessvoortgang. Is de Fitbit Charge 3, die de 2018 Wareable Tech Award voor Fitness Tracker of the Year won, de beste keuze voor jou? Blijf lezen om erachter te komen wat het kan doen en of het zal werken met uw levensstijl.

Fitbit Charge 3 Fitness Tracker
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Installatieproces: eenvoudig via Bluetooth

Het instellen van de Fitbit is heel eenvoudig. Download de Fitbit-app en de instructies op het scherm leiden je door het eenvoudige proces. U moet de Charge 3 aansluiten om op te laden, maar het synchronisatieproces met uw telefoon is volledig draadloos via Bluetooth. My Charge 3 had wat software-updates nodig, een proces dat ongeveer 12 minuten wachten duurde om te downloaden en te installeren, waarna het klaar was voor gebruik en al volledig was opgeladen.

Compatibiliteit: Beperkt

Om de Fitbit te gebruiken, heb je een relatief nieuwe Apple-, Android- of Windows-telefoon nodig. Je kunt controleren of je apparaat compatibel is op de website van Fitbit.

Je hebt ook de Fitbit-app nodig, die gratis beschikbaar is in zowel de Apple- als de Android-appstore. De Fitbit-app speelt niet goed met andere apps en je zult slechts een paar andere vinden die mogelijk compatibel zijn. Het maakt bijvoorbeeld geen verbinding met Apple Health. Ik vond de Fitbit-app echter zo uitgebreid dat dit nooit een probleem was, en de meeste gebruikers zullen alles wat ze nodig hebben in de app alleen vinden.

De Fitbit-app speelt niet goed met andere apps en je zult slechts een paar andere vinden die mogelijk compatibel zijn.

De Fitbit synchroniseert je gegevens met de app wanneer het maar kan, maar in het geval dat ze geen verbinding kunnen maken, slaat de Fitbit zelf enkele gegevens op, zoals je dagelijkse totalen voor de afgelopen 30 dagen en 7 dagen aan gedetailleerde bewegingsgegevens.

Fitbit Charge 3 Fitness Tracker
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Activiteiten bijhouden de hele dag: alles van stappen tot calorieën, maar niet altijd nauwkeurig

Door de Fitbit de hele dag te dragen, kreeg ik een overzicht van mijn beweging en verbrande calorieën. De verbrande calorieën omvatten uw basale stofwisseling of BMR, wat een berekening is van de calorieën die uw lichaam heeft verbrand door middel van een berekening van uw lengte en gewicht. Je kunt meer te weten komen over hoe het de verbrande calorieën schat op de Fitbit-site.

Deze tracker is niet altijd perfect nauwkeurig en ik ontdekte dat hij armbewegingen telde als stappen die werden gelopen.

De Charge 3 houdt ook je stappen bij gedurende de dag, waardoor je 10.000 kunt bereiken (maar je kunt dit doel indien nodig wijzigen). Het weet dat je loopt – of rent, of traint – vanwege de accele met drie assenrometer die bewegingen meet en vertaalt naar data. Dit is nauwkeuriger dan de eenassige stappentellers die voor het eerst op de markt kwamen. Ik vind het leuk dat het je zelfs meldingen kan sturen als het merkt dat je niet veel hebt bewogen, wat de Charge 3 interpreteert als 250 stappen per uur. Het is niet altijd perfect nauwkeurig en ik ontdekte dat het armbewegingen telde als stappen die werden gelopen. Een twee uur durende autorit registreerde honderden stappen.

De hoogtemeter houdt bij hoeveel verdiepingen je hebt beklommen. Helaas is er geen optie om dit aantal in voeten te bekijken, dus degenen die de Fitbit tijdens wandelingen gebruiken, moeten vertrouwen op het aantal beklommen verdiepingen in plaats van de werkelijke beklommen afstand. Ik vond ook dat dit nummer niet altijd helemaal nauwkeurig was en verwijderde deze functie uiteindelijk van mijn startscherm.

Exercise Tracking: Goed voor alle oefeningen

De Fitbit houdt ten minste 15 oefeningen bij, waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen, gewichtheffen en meer (zelfs activiteiten zoals stabiliteitstraining op balansborden), en je kunt doelen stellen en realtime statistieken voor elk krijgen. Zodra je een oefening start, worden je statistieken op het scherm weergegeven. Tijdens mijn run kon ik bijvoorbeeld zowel afstand als tijd bijhouden en door de schermen vegen om de hartslag en verbrande calorieën te bekijken. Andere oefeningen bevatten ook deze gegevens, minus afstandslopen (tenzij je fietst, natuurlijk). De Charge 3 heeft op zichzelf geen GPS, maar hij koppelt wel met je telefoon om de afstand via GPS bij te houden (dit betekent natuurlijk dat je je telefoon mee moet nemen terwijl je rent). Anders kunt u het toestaan om uw afstand te berekenen op basis van uw staplengte.

Na je training geeft je Charge 3 de hoogtepunten weer, maar je kunt ook in de app klikken waar je nog meer inzicht krijgt in je workout. Samen met dezelfde informatie die ik van mijn Fitbit ontving, kon ik een diepere blik werpen op mijn tijd in elke hartslagmodus, samen met een grafiek van HR-veranderingen, een grafiek van verbrande calorieën en de impact op mijn dag (zoals hoeveel stappen, calorieën en actieve minuten het toevoegde). Hardloop- en fietstochten geven je een kaart van je pad en een uitsplitsing van je tempo per mijl.

Fitbit Charge 3 Fitness Tracker
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Hartslagmeting: nauwkeurig en inzichtelijk

De Fitbit Charge 3 volgt de hartslag gedurende de dag in realtime via een optische hartslagmeter, die licht gebruikt om de bloedstroom te meten (je zult dit licht niet opmerken wanneer je de Fitbit draagt, maar als je ooit het groene LED-lampje ziet knipperen, is dit wat je ziet). Door de Charge 3 vaak en ’s nachts te dragen, kreeg ik ook mijn rusthartslag. Zoals hierboven vermeld, biedt de app een diepere kijk op de hartslag via grafieken, en die gegevens worden opgeslagen in de app, wat betekent dat ik terug kon gaan en kon zien hoe mijn hartslag in de loop van de tijd veranderde.

Ik waardeer het dat het ook laat zien hoe lang mijn hartslag was in elk van de drie zones: vetverbranding, cardio en piek. Als je nieuwsgierig bent hoe je hartslag in rust is beïnvloed door lichaamsbeweging of veranderingen in levensstijl, kun je daar ook een grafiek van zien, van de afgelopen week of de afgelopen maand. Er is ook een app-scherm dat je een cardiofitnessscore geeft, gewoonlijk een VO2 Max genoemd.

Toen ik mijn hartslag vergeleek met die bepaald door andere HR-leesmethoden, ontdekte ik dat ze altijd overeenkwamen. De effectiviteit van het apparaat kan echter veranderen, afhankelijk van hoe je het draagt, en Fitbit heeft wat advies over hoe je de meest nauwkeurige meting kunt krijgen.

Fitbit Charge 3 Fitness Tracker
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Ontwerp/Comfort: Kan bezweet zijn

De Fitbit Charge 3 is gemaakt van lichtgewicht aluminium van ruimtevaartkwaliteit en Corning Gorilla Glass 3, dat chemisch is ontworpen om superduurzaam en schadebestendig te zijn. Het apparaat zelf is goed zoals het is en de meegeleverde band is comfortabel, maar je kunt enkele upgrades uitvoeren om het uiterlijk en gebruik ervan te verbeteren.

Als je de Charge 3 voornamelijk gebruikt om te sporten, raad ik aan om met de sportband te gaan die ventilatie mogelijk maakt. Hoewel het geen dealbreaker is, ontdekte ik dat zweet de neiging heeft zich op te bouwen onder de stevige elastiek van het origineel. Je kunt dit kopen bij Fitbit, maar er zijn ook tal van andere (zij het ongeautoriseerde) versies online beschikbaar. Als je de Fitbit wilt dragen om ’s nachts te werken of uit te gaan, kun je banden kopen waardoor hij meer op een armband of horloge lijkt dan op een fitnessapparaat. De Charge 3 maakt ook wat aanpassing aan de wijzerplaat mogelijk via de Fitbit-app.

Ik vond het gemakkelijk om mijn statistieken te zien tijdens buitentrainingen, en het was ook niet schokkend helder ’s nachts.

Er zijn een paar updates die ik thinkt maakt de Charge 3 aangenamer in gebruik dan de tweede iteratie, zoals automatische schermhelderheid en de mogelijkheid om het licht te dimmen. Ik vond het gemakkelijk om mijn statistieken te zien tijdens buitentrainingen, en het was ook niet schokkend helder ’s nachts.

Het uitschakelen van meldingen terwijl ik sliep, was ook waardevol. Het aanraakscherm reageert snel, in tegenstelling tot eerdere modellen die een ruwe tik vereisten. Het is ook dunner en toch groter dan oudere modellen, dus het is gemakkelijker te lezen dan de Charge 2. Het is echter nog steeds een monochroom scherm in vergelijking met andere opties, zoals de Fitbit Versa, die kleuren-LCD-schermen bieden.

Je zult waarschijnlijk een goede hoeveelheid tijd op de app besteden aan het beoordelen van je gegevens, en ik denk dat de informatie daar mooi is ingedeeld. Het hoofdscherm toont uw dashboard, dat een overzicht van uw statistieken toont (zoals hartslag, slaaptracking, calorieën, enz.) en waarmee u op een van hen kunt klikken voor meer informatie. Dit is ook waar u doelen kunt stellen en uw gezondheidsvoortgang voor de dag kunt volgen. Andere tabbladen in de Fitbit-app zijn uitdagingen (inclusief evenementen zoals stapwedstrijden), begeleiding (die trainingen biedt), community (met groepen en berichtenborden) en meldingen (waar je berichten en updates kunt bekijken). Ga naar de Fitbit-website om te zien wat je kunt verwachten.

Waterdichting: Tot 50 meter

De Charge 3 is waterbestendig tot 50 meter (een welkome verbetering ten opzichte van de vorige versie), dus je kunt hem dragen om zwemsessies bij te houden, hem onder de douche te dragen en je nooit zorgen te maken over een run-out in de regen. Omdat ik geen seconde activiteit wilde missen, koos ik ervoor om het onder de douche te dragen. Daarna was ik voorzichtig om het te verwijderen en af te drogen (volgens de instructies), en de Charge 3 werkte prima.

Extra functies: Een uitgebreide app

De Fitbit Charge 3 is meer dan alleen verbrande calorieën en gelopen stappen. Het heeft ook een breed scala aan andere functies die u een dieper inzicht geven in uw algehele gezondheid. Slaaptracking is een van de nuttigste aanbiedingen. De slaaptrackingfunctie is ontworpen om u te helpen beter te slapen en vertelt u precies hoe lang u hebt geslapen en hoe lang u in elke slaapfase hebt doorgebracht.

Bovendien heeft de Fitbit Charge 3 een ingebouwde Relative SpO2-sensor, die de zuurstofconcentratie in het bloed meet. Traditioneel wordt dit gebruikt om aandoeningen zoals slaapapneu of andere ademhalingsproblemen tijdens de slaap te diagnosticeren. Helaas moet deze functie zich nog vertalen naar iets in de app, hoewel Fitbit zegt dat het uiteindelijk kan worden gebruikt om gebruikers een “slaapscore” te geven. De Fitbit is ook uitgerust met een stil alarm dat gebruikers wakker maakt door te trillen.

De Charge 3 heeft een breed scala aan andere functies die u een dieper inzicht geven in uw algehele gezondheid.

Met het volgen van de gezondheid van vrouwen kunnen vrouwen hun menstruatie, symptomen en trends in de menstruatiecyclus volgen. Begeleide ademhalingssessies geven je een paar minuten ontspanning. Je kunt agenda-updates en meldingen van je telefoon ontvangen en het weer controleren, en er is zelfs een timerfunctie (kies uit stopwatch of countdown) die ik super nuttig vond, of ik het nu gebruikte voor fitness of als een herinnering om het diner uit de oven te verwijderen.

Hoewel je de Fitbit niet kunt gebruiken om te bellen of sms’en, kan hij je op de hoogte stellen van oproepen en sms-berichten op het scherm weergeven. Momenteel kun je oproepen van de Fitbit beantwoorden of weigeren als je een iPhone of Android-apparaat hebt, maar alleen degenen met een Android-telefoon kunnen sms-berichten van de Fitbit beantwoorden met behulp van vooraf ingestelde antwoorden. Alle gebruikers kunnen de apps kiezen waaruit ze meldingen ontvangen, samen met agenda-afspraken en e-mails.

Speciale edities van de Charge 3 zijn beschikbaar tegen een meerprijs, inclusief near-field communication (NFC), waarmee Fitbit Pay mogelijk is. Fitbit Pay werkt net als andere contactloze betaalmethoden en wordt geaccepteerd waar die methoden beschikbaar zijn. De speciale edities worden ook geleverd met een geventileerde sportband.

Batterij: duurzaam en snel op te laden

De Charge 3 heeft een batterij die wordt opgeladen via een USB-oplaadkabel en wordt ook geleverd met een stekker. Fitbit beweert dat de Charge 3 tot zeven dagen meegaat zonder op te laden, dus ik heb het op de proef gesteld. Ik zette de Fitbit op een woensdagmiddag aan en na bijna constante slijtage keek ik de volgende woensdag naar beneden om een groot batterijpictogram te zien dat me waarschuwde dat ik nog maar 6% van de batterij over had. Zelfs op dat moment duurde het de hele avond.

Gebruikers die meer tijd besteden aan het gebruik van de Charge 3 om te oefenen, zullen waarschijnlijk merken dat deze niet de volledige zeven dagen meegaat, maar zelfs dan kost het helemaal geen tijd om op te laden. Toen mijn Fitbit-batterij leeg was, duurde het slechts een uur en 40 minuten voordat deze weer 100% bereikte.

Prijs: Betaalbaar gezondheidsinzicht

De Fitbit Charge 3 verkoopt voor $ 149,95, met speciale edities beschikbaar voor $ 169,95. Als je kijkt naar de functies van de Charge 3, denk ik dat dit een geweldige prijs is. In vergelijking met andere Fitbit-trackers valt de Charge 3-prijs precies in het midden, dus je krijgt het beste van twee werelden. Het heeft hartslagmeting in tegenstelling tot sommige modellen, maar het heeft geen muziekopslag en ingebouwde GPS zoals andere modellen.

Fitbit Charge 3 Fitness Tracker versus Garmin Forerunner 235

Ik heb ook de Garmin Forerunner 235 getest, een fitnesshorloge dat speciaal is ontworpen voor hardlopers. Hoewel ik zowel de Fitbit als Garmin graag gebruikte, was dit om heel verschillende redenen. Uiteindelijk komt het neer op het type fitness dat je leuk vindt. Hoewel ze u allebei gegevens geven over uw hartslag en het bijhouden van stappen en slaap, lijdt het geen twijfel dat hardlopers dol zullen zijn op de Garmin Forerunner vanwege zijn gedetailleerde inzichten in hardloopsessies. De Garmin heeft ook de voorsprong voor zijn lichtgewicht wijzerplaatontwerp. Maar zelfs als hardloper merkte ik dat de Fitbit me een uitgebreider beeld gaf van mijn conditie. De Fitbit is ook ongeveer $ 100 goedkoper dan de Garmin.


Eindoordeel

Ja, koop het!

De Fitbit Charge 3 is een van de meest betrouwbare, uitgebreide fitnesstrackers op de markt en is absoluut zijn prijs waard , die nog steeds lager is dan sommige concurrenten. Fitness-nieuwkomers en sportschoolratten zullen het inzicht waarderen dat het geeft in hun oefening, samen met de speciale functies zoals slaaptracking en meldingen.

Specs

 • Productnaam

  Charge 3 Fitness Activity Tracker

 • Product merk

  Fitbit

De Fitbit Charge 3 is een van de meest solide fitnesstrackers op de markt. Ongeacht je fitnessniveau, je zult er iets vinden om van te houden.

De Fitbit-app speelt niet goed met andere apps en je zult slechts een paar andere vinden die mogelijk compatibel zijn.

Deze tracker is niet altijd perfect nauwkeurig en ik ontdekte dat hij armbewegingen telde als stappen die werden gelopen.

Ik vond het gemakkelijk om mijn statistieken te zien tijdens buitentrainingen, en het was ook niet schokkend helder ’s nachts.

De Charge 3 heeft een breed scala aan andere functies die u een dieper inzicht geven in uw algehele gezondheid.

Ja, koop het!

De Fitbit Charge 3 is een van de meest betrouwbare, uitgebreide fitnesstrackers op de markt en is absoluut zijn prijs waard , die nog steeds lager is dan sommige concurrenten. Fitness-nieuwkomers en sportschoolratten zullen het inzicht waarderen dat het geeft in hun oefening, samen met de speciale functies zoals slaaptracking en meldingen.