Fitbit Aria 2 Wi-Fi Smart Scale Beoordeling

Fitbit Aria 2 Wi-Fi Smart Scale Beoordeling

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Fitbit Aria 2 Wi-Fi Slimme Weegschaal
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi
Wat we leuk vinden

 • Strak design

 • Eenvoudige installatie

 • Informatie blijft privé

 • Koppelt goed met app

Wat we niet leuk vinden

 • Niet zo informatief als andere schalen

 • Duur

Waar het op neer komt

De Fitbit Aria 2 Wi-Fi Smart Scale is een aantrekkelijk ogende weegschaal die gemakkelijk kan worden gekoppeld aan telefoons en effectief fitnessdoelen bijhoudt. In vergelijking met andere opties is het echter mogelijk de kosten niet waard, tenzij je al een Fitbit-gebruiker bent.

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Best Buy
3.8


Fitbit Aria 2 Wi-Fi Slimme Weegschaal

Fitbit Aria 2 Wi-Fi Slimme Weegschaal
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi
Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Best Buy

In dit artikel

 • Installatieproces
 • Ontwerpen
 • Voorstelling
 • Precisie
 • Compatibiliteit
 • Extra functies
 • Batterij
 • Prijs
 • Concurrentie
 • Eindoordeel
 • Specs

We hebben de Fitbit Aria 2 Wi-Fi Smart Scale gekocht, zodat onze recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productrecensie.

De Fitbit Aria 2 Wi-Fi Smart Scale meet gewicht, lichaamsvetpercentage, vetvrije massa en BMI. In combinatie met de Fitbit-app kunnen maximaal acht gebruikers privé hun fitnessvoortgang bijhouden, doelen stellen en hun gezondheidsgegevens bijhouden. De Aria 2 biedt slechts kleine wijzigingen ten opzichte van de originele Aria, waaronder een eenvoudigere installatie en een grotere gewichtscapaciteit van 400 pond. We hebben de slimme weegschaal getest en vergeleken met vergelijkbare badkamerweegschalen op de markt om te beslissen of de Fitbit Aria 2 het prijskaartje van ongeveer $ 130 waard is.

Body Mass Index (BMI) is een gedateerde, bevooroordeelde meting die geen rekening houdt met verschillende factoren, zoals lichaamssamenstelling, etniciteit, ras, geslacht en leeftijd.

Ondanks dat het een gebrekkige maatregel is, wordt BMI tegenwoordig veel gebruikt in de medische gemeenschap omdat het een goedkope en snelle methode is voor het analyseren van potentiële gezondheidsstatus en -uitkomsten.

Installatieproces: eenvoudige, stapsgewijze instructies

Het instellen van de weegschaal is eenvoudig, vooral als je de Fitbit-app al hebt. Zo niet, dan moet je de app downloaden (deze is gratis beschikbaar in zowel de Apple- als de Android-app store) en een account maken, een proces dat vijf minuten duurt.

Van daaruit gebruik je je telefoon om via Bluetooth verbinding te maken met de weegschaal. Voer uw wi-fi-wachtwoord in en volg de aanwijzingen om de weegschaal te verbinden. Dit is ook wanneer u een pictogram kiest om uzelf op de schaal weer te geven, dat op het scherm van de weegschaal wordt weergegeven in plaats van op uw naam.

Fitbit Aria 2 Wi-Fi Slimme Weegschaal
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Ontwerp: Strakke materialen en interface

De Fitbit Aria 2 is een aantrekkelijke weegschaal die je goed in het zicht kunt laten. De bovenkant is gemaakt van strak gehard glas, verkrijgbaar in zwart of wit, met een licht gespiegeld oppervlak. We waren bang dat dit materiaal voetafdrukken zou achterlaten en er vies uit zou zien, maar het bleef vlekvrij. Het is echter gevoelig voor het tonen van stof en je moet het af en toe afvegen om het er schoon uit te laten zien.

Als u de weegschaal in de badkamer wilt houden, kunt u dit doen zonder angst voor waterschade. Het is ontworpen om te werken in een vochtige badkameromgeving, dus condensatie zal het niet beschadigen. Druppel er alleen geen grote hoeveelheden water op en dompel de weegschaal nooit helemaal onder.

Het gebruik van de weegschaal is leuk, met zijn semi-interactieve gebruikerservaring. Het LCD-scherm gebruikt een bewegende voetafdrukafbeelding om u op en naast de weegschaal te instrueren, en nadat u uw gewicht en lichaamsvetpercentage hebt weergegeven, verschijnt het door u gekozen pictogram om aan te geven dat het u als gebruiker heeft herkend. (Als het niet zeker is van de identiteit van een gebruiker, zal het hem of haar vragen om te verifiëren door op de zijkant van de schaal te stappen die overeenkomt met een X of een vinkje.)

Hoewel het uiterlijk van de weegschaal belangrijk is, zul je jezelf waarschijnlijk meer op de app vinden dan op de schaal. Daar kunt u uw gewichtsveranderingen volgen via grafieken, die even eenvoudig van ontwerp zijn als gemakkelijk te begrijpen. Maar tenzij u andere functies van de app gebruikt, like calorie tracking of als je een Fitbit activity tracker hebt, kan de app er schaars uitzien.

Fitbit Aria 2 Wi-Fi Slimme Weegschaal
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Prestaties: precies wat u nodig hebt om de voortgang van de conditie bij te houden

De weegschaal meet gewicht en lichaamsvetpercentage en koppelt naadloos met de app om uw vetvrije massa en body mass index (BMI) bij te houden. Om het percentage lichaamsvet te meten, gebruikt de Fitbit Aria 2 bio-elektrische impedantieanalyse (BIA), die een volledig niet-detecteerbaar elektrisch signaal door je lichaam stuurt en de hoeveelheid tijd meet die nodig is om terug te keren naar de weegschaal. Het signaal beweegt langzamer door vet en gebruikt dit om de vetmassa in het lichaam te meten. Bio-impedantie-apparaten worden als nauwkeurig en veilig beschouwd, maar mensen met pacemakers wordt geadviseerd ze niet te gebruiken. Fitbit raadt ook af om te gebruiken door mensen die zwanger zijn, hoewel andere weegschalen zoals de Nokia Body + zwangerschapsmodi hebben.

Buiten de merknaam – en vooral als je nog geen Fitbit-gebruiker bent – heeft de Fitbit Aria 2 slimme weegschaal gewoon niet de functies om de kosten te rechtvaardigen.

Nadat je jezelf hebt gewogen, worden de gegevens via wifi naar de Fitbit-app verzonden. We ontdekten dat deze informatie niet altijd meteen in de app terechtkwam, zelfs niet nadat ze meerdere keren waren vernieuwd. Zodra de informatie naar de app is verzonden, zijn de grafieken gemakkelijk te begrijpen. Er zijn grafieken die gewichtstrends volgen, vetvrije massa versus vet, lichaamsvetpercentage en BMI. U kunt die verder opsplitsen in wekelijkse, maandelijkse, jaarlijkse of volledige voortgang. Door deze cijfers te kennen – en door ze te zien veranderen – kunnen gebruikers hun gezondheid nauwkeuriger volgen. Als u bijvoorbeeld kijkt hoe uw gewicht verandert, samen met uw lichaamsvetpercentage, kunt u inzicht krijgen in of u spieren krijgt of niet.

Precisie: Goed genoeg

Een van de belangrijkste vragen als het gaat om een weegschaal: werkt het? In vergelijking met andere schalen met vergelijkbare mogelijkheden, waren de resultaten altijd iets lager, maar nooit met meer dan een pond of een procentpunt. In sommige gevallen zou ons gewicht of vetpercentage zelfs een minuut later enigszins worden gewijzigd. Maar omdat de verschillen zo klein waren, geloven we dat deze schaal nog steeds nauwkeurig genoeg is om langetermijnveranderingen te volgen.

Fitbit Aria 2 Wi-Fi Slimme Weegschaal
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Compatibiliteit: Een smartphone en Wi-Fi zijn noodzakelijk

Dit is een slimme weegschaal, wat betekent dat het een paar meer verbindingen nodig heeft dan uw typische schaal. Ten eerste hebt u een iPhone 4S of hoger, iPad van de 3e generatie of nieuwer of een toonaangevend Android- of Windows-apparaat nodig om verbinding te maken. De telefoon moet Bluetooth hebben en je hebt ook wifi nodig om de weegschaal met je telefoon te synchroniseren en je metingen in kaart te brengen. De weegschaal herkent maximaal acht gebruikers op basis van gewicht en lichaamssamenstelling. Gasten kunnen de weegschaal zonder problemen gebruiken; het synchroniseert gewoon niet met de app.

Je kunt de Fitbit-app alleen gebruiken met de Aria 2 – helaas integreert Fitbit niet met Apple’s HealthKit of de meeste andere apps, dus houd daar rekening mee. Houd er ook rekening mee dat hoewel het niet nodig is om een Fitbit-tracker te hebben, het de ervaring van het gebruik van de app verbetert door je een vollediger beeld van je fitnessactiviteit te geven. Omdat de Fitbit-tracker stappen kan tellen en trainingen kan opnemen, is het gemakkelijk om te zien hoe je activiteit de cijfers op de weegschaal beïnvloedt. We voelden ons ook meer gemotiveerd om onze trainingsdoelen te bereiken toen we het hele ecosysteem van de Fitbit-app hadden om ons aan te moedigen. Na een week van het volgen van een nieuwe gewichthefroutine via onze Fitbit Charge 3, konden we op de weegschaal staan en een kleine sprong in spiermassa zien, wat alle aanmoediging is die we nodig hadden om door te gaan.

Extra functies: slechts een app verwijderd

Hoewel de weegschaal zelf je alleen je gewicht en lichaamsvetpercentage vertelt, vind je meer functies in de Fitbit-app. Als u bijvoorbeeld een doel voor gewicht of lichaamsvet instelt, kan de app u helpen dit te bereiken. Met behulp van de Fitbit-voedseltracker (beschikbaar in de app) kun je zien hoeveel calorieën je binnenkrijgt. En als je een Fitbit-fitnesstracker hebt, kun je ook oefeningen volgen.

Fitbit Aria 2 Wi-Fi Slimme Weegschaal
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Batterij: Goed voor een jaar

De Fitbit Aria 2 maakt gebruik van drie AA-batterijen, die al zijn meegeleverd en bij aankoop zijn geïnstalleerd. De gebruikershandleiding zegt dat de batterijen meestal een levensduur van een jaar hebben, maar dit zal variëren op basis van uw individuele gebruik en de soorten batterijen die u gebruikt. Je kunt zien hoeveel batterij er nog over is in de Fitbit-app.

Prijs: Steil voor een weegschaal

De Fitbit Aria 2 wordt verkocht voor $ 129,95. Hoewel het een merknaam heeft om de hoge kosten te ondersteunen, zijn er verschillende andere slimme weegschalen die dezelfde informatie bieden als de Aria 2 – soms zelfs meer – tegen een aanzienlijk lagere prijs. We vonden vergelijkbare schalen voor minder dan $ 50, hoewel ze niet dezelfde uitgebreide app-ervaring hebben als de Fitbit.

Hoewel het een reeks functies en een merknaam heeft om het te ondersteunen, zijn er verschillende andere slimme weegschalen die dezelfde informatie bieden als de Aria 2 – soms meer – voor een aanzienlijk lagere prijs. Je kunt slimme weegschalen op de markt vinden voor minder dan $ 50, maar velen komen niet met de uitgebreide app-ervaring en merknaam als Fitbit.

Fitbit Aria 2 Wi-Fi Slimme Weegschaal
bodymindspirit Fit / Joline Buscemi

Fitbit Area 2 Wi-Fi Smart Scale vs. Withings Body+ Lichaamssamenstelling Wi-Fi Schaal

De Withings (voorheen Nokia) Body+ is een andere Wi-Fi digitale weegschaal die ook koppelt met je smartphone en meet via bio-impedantie-analyse. De Body + doet echter meer dan de Fitbit Aria 2, en tegen een lagere prijs van ongeveer $ 100.

Bovendien meet de Body + het percentage lichaamswater en de spier- en botmassa en heeft het functies om de zwangerschap en het gewicht van uw baby bij te houden. Alle informatie wordt geüpload naar de Health Mate-app. Hoewel minder uitgebreid dan de Fitbit-app, maakt Health Mate wel verbinding met andere op gezondheid gebaseerde apps.


Eindoordeel

Ga ervoor, Fitbit-fans!

Als je al een Fitbit-fitnesstracker bezit, is de Fitbit Aria 2 Wi-Fi Smart Scale een solide keuze. Het werkt gemakkelijk en nauwkeurig, combineert goed met de Fitbit-app en is een genot om te gebruiken. Voor niet-Fitbit-gebruikers heeft de slimme weegschaal echter gewoon niet de functies om de kosten te rechtvaardigen. Andere opties bieden meer tegen een lagere prijs.

Specs

 • Productnaam

  Aria 2 Wi-Fi Slimme Weegschaal

 • Product merk

  Fitbit

 • Prijs

  129,95 dollar

 • Gewicht

  4,7 pond.

 • Afmetingen van het product

  12,3 x 12,3 x 1,3 inch.

 • Kleur

  Zwart, wit

 • Materiaal

  Gehard glas, ABS

 • Batterijleven

  Ongeveer 1 jaar

 • Garantie

  1 jaar, beperkt

De Fitbit Aria 2 Wi-Fi Smart Scale is een aantrekkelijk ogende weegschaal die gemakkelijk kan worden gekoppeld aan telefoons en effectief fitnessdoelen bijhoudt. In vergelijking met andere opties is het echter mogelijk de kosten niet waard, tenzij je al een Fitbit-gebruiker bent.

Body Mass Index (BMI) is een gedateerde, bevooroordeelde meting die geen rekening houdt met verschillende factoren, zoals lichaamssamenstelling, etniciteit, ras, geslacht en leeftijd.

Ondanks dat het een gebrekkige maatregel is, wordt BMI tegenwoordig veel gebruikt in de medische gemeenschap omdat het een goedkope en snelle methode is voor het analyseren van potentiële gezondheidsstatus en -uitkomsten.

Buiten de merknaam – en vooral als je nog geen Fitbit-gebruiker bent – heeft de Fitbit Aria 2 slimme weegschaal gewoon niet de functies om de kosten te rechtvaardigen.

Ga ervoor, Fitbit-fans!

Als je al een Fitbit-fitnesstracker bezit, is de Fitbit Aria 2 Wi-Fi Smart Scale een solide keuze. Het werkt gemakkelijk en nauwkeurig, combineert goed met de Fitbit-app en is een genot om te gebruiken. Voor niet-Fitbit-gebruikers heeft de slimme weegschaal echter gewoon niet de functies om de kosten te rechtvaardigen. Andere opties bieden meer tegen een lagere prijs.