Factor beoordeling

Factor beoordeling

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

een taco bowl met maïssalsa op een blauw bord

bodymindspirit Fit / Eric Kleinberg


Factor is een geweldige keuze voor mensen die smaakvolle, eiwitrijke, vetrijke maaltijden willen die elke week vers aan hun deur worden bezorgd. Hoewel de service misschien niet ideaal is als u op zoek bent naar lichtere maaltijdopties, kan het een goed hoofdbestanddeel zijn voor diegenen die keto-centrische diëten volgen.

Pros

 • Smaakvolle maaltijden met kwaliteitsbronnen

 • Transparantie van voeding en allergenen

 • Ondersteund door diëtisten

Tegens

 • Weinig diëten ondergebracht

 • Verzendkosten extra

 • Geen maatwerk

Meld u nu aan

4.3


Factor

een taco bowl met maïssalsa op een blauw bord

bodymindspirit Fit / Eric Kleinberg


In dit artikel

 • Prijzen
 • Hoe het werkt
 • Maaltijden kiezen
 • Verpakking
 • Klantenondersteuning
 • Voeding
 • Het kookproces
 • Smaak, versheid en kwaliteit
 • Factor is goed voor
 • Methodologie
 • Eindoordeel
 • Specs

Factor is opgericht om verse, door de chef bereide maaltijden te leveren die het giswerk uit gezond eten halen, en Factor-maaltijden worden ondersteund door diëtisten en bereid door gastronomische chef-koks. Het bedrijf werd opgericht in 2012 en werd in 2020 overgenomen door maaltijdpakketgigant HelloFresh.

Factor heeft tractie gekregen in de industrie door maaltijden te serveren die lager zijn in koolhydraten en hoger in vet en eiwitten om tegemoet te komen aan mensen die op zoek zijn naar keto, koolhydraatarm en plantaardig eten. We hebben de service uitgeprobeerd om te zien hoe goed deze zich verhoudt tot verwachtingen en claims.

De weekmenu’s van Factor worden ontwikkeld door chef-koks en diëtisten. Hoewel de service voornamelijk gericht lijkt op keto- en koolhydraatarme eetplannen, zijn er ook calorie-slimme, veganistische, vegetarische en ‘eiwit plus’ menu-opties.

Prijzen: Flat Fee Verzending

Prijzen voor Factor-maaltijden worden minder duur naarmate u meer voedsel koopt, wat meestal standaard is voor maaltijdbezorgdiensten. Plannen omvatten Chef’s Choice, Keto, Calorie Smart en Vegan &Veggie, die allemaal hetzelfde geprijsd zijn. Factor rekent een vaste $ 9,99 voor verzending bovenop de kosten van maaltijden, wat er ook gebeurt, en de kosten van maaltijden zijn als volgt verdeeld:

 • 4 maaltijden per week: $15 per maaltijd
 • 6 maaltijden per week: $12.83 per maaltijd
 • 8 maaltijden per week: $12.38 per maaltijd
 • 12 maaltijden per week: $11.50 per maaltijd
 • 18 maaltijden per week: $ 11 per maaltijd

Hoe het werkt: bereide maaltijden, abonnementsstijl

Factor biedt een abonnementsservice van single-serving, heat-and-eat maaltijden voor mensen die keto (of keto-ish) opties willen. Klanten selecteren een plan dat keto-specifiek, Calorie Smart, Chef’s Choice of Vegan &Veggie is om af te stemmen op waar ze in geïnteresseerd zijn. We hebben wel gemerkt dat de website stelt dat er paleo-opties zijn, maar we zagen dit niet als een tag op maaltijden en het wordt niet aangeboden als een plan.

Factor vraagt ook hoeveel maaltijden er per week gewenst zijn, variërend van vier tot 18. Er is een wisselend weekmenu en een verscheidenheid aan add-ons, maar er is geen maatwerk beschikbaar. Klanten hoeven alleen hun bezorgdatum en maaltijdselecties te kiezen, waardoor het een onderhoudsarme optie is. Factor beveelt aan om binnen een week maaltijden te eten, en elk komt met een datumstempel voor optimale consumptie.

De weekmenu’s van Factor zijn ontwikkeld door chef-koks en diëtisten, gericht op specifieke hogere vet- en eiwitvoedingsprofielen, en volgen meestal een eiwit-side-sausformaat. Hoewel er elke week nogal wat opties zijn om uit te kiezen, is er veel herhaling tussen ingrediënten en smaakprofielen.

Maaltijden komen vers, nooit, bevroren en klaar om te worden verwarmd door een magnetron of oven. Factor’s eten wordt bereid door een team van meer dan 15 culinairen in dienst en wordt ook gecontroleerd door culinaire assurance- en duurzaamheidsteams die toezicht houden op kwaliteit, voedselveiligheid en sourcing.

Maaltijden kiezen: fatsoenlijk volume, lage variëteit

Het dieettype dat wordt geselecteerd bij het maken van een account bepaalt vooraf geselecteerde menuaanbevelingen, maar Factor staat klanten wel toe om te kiezen uit maaltijden buiten deze categorie. Dus degenen die op zoek zijn naar keto-maaltijden kunnen ook iets plantaardigs selecteren als ze dat willen. We vinden het leuk dat dit zorgt voor meer variatie in het dieet, omdat de richtlijnen van strikte diëten niet altijd ideaal zijn voor langdurige naleving.

Factor biedt een Veganistisch & Veggie maaltijdplan – hoewel het, met slechts vier tot zes opties per week, meer een flexitarisch dieet lijkt dan een goede optie voor mensen die voornamelijk plantaardig willen zijn.

Elke week bestaat het menu van Factor uit meer dan 20 voorgerechten, ongeveer twee tot drie ontbijten en een paar andere add-ons voor snacks en drankjes. Hoewel dit misschien als veel klinkt, is er een behoorlijke hoeveelheid cross-over tussen ingrediënten en smaakprofielen tussen gerechten. We zagen ook veel herhalingsgerechten week na week en hadden het moeilijk om items te kiezen waarvan we dachten dat ze iets anders zouden bieden.

Over het algemeen is het maaltijdselectieproces supereenvoudig, vooral zonder aanpassingen of upgrades beschikbaar. Kies gewoon wat er goed uitziet op het menu tot het aantal maaltijden per week dat u op uw plan hebt en ontvang uw add-ons. We raden echter aan om uw maaltijden eerder dan later te kiezen, omdat sommige items uitverkocht kunnen zijn.

zes factor bereide maaltijden op een aanrecht

bodymindspirit Fit / Eric Kleinberg


Wat we hebben gemaakt

We bestelden de minimale hoeveelheid van vier maaltijden, zodat we een combinatie van maaltijden uitprobeerden voor verschillende dieetopties en smaakprofielen. Onze selectie omvatte veganistische, vegetarische, zeevruchten- en keto-vriendelijke kipmaaltijden.

 • Mango salsa zalm met kokosrijst en zwarte bonen
 • Romige parmezaanse kip met broccoli en tomaten
 • Plantaardige ratatouille met mascarpone polenta
 • Gerookte tofu amandel roerbak met edamame succotash

Verpakking: meestal plastic, standaard hoeveelheid

Factormaaltijden komen aan in een vrij standaard verpakking, zowel in materiaal als in hoeveelheid. Deze service maakt gebruik van zowel plastic als kartonnen verpakkingen, waarbij sommige gerecyclede materialen worden gebruikt in de isolatie. Over de maaltijden die we bestelden en de levering zelf, hadden we in totaal 17 afzonderlijke verpakkingen.

Onze levering kwam verpakt in een kartonnen doos met in plastic verpakte stofisolatie en twee gelijspakketten om alles koud te houden. De ijspakken kunnen worden afgetapt en het plastic kan worden gerecycled in een speciale recyclingfaciliteit.

Elke individuele maaltijd wordt verpakt in een plastic bakje met een plastic folie, in een kartonnen hoes. Maaltijden die vergezeld gaan van een extra saus bevatten een klein plastic bekertje in de maaltijd, met extra plastic folie. Kartonnen stukken kunnen worden gerecycled, evenals harde kunststoffen. De plastic folies konden echter niet gerecycled worden in onze omgeving.

zes bereide maaltijden in zwarte bakjes op een aanrecht

bodymindspirit Fit / Eric Kleinberg


Klantenondersteuning: gratis diëtistenondersteuning

Binnen de bezorging zelf zijn er geen extra ondersteuningsmaterialen die bij de maaltijden komen. Omdat de service alleen warmte-en-eetmaaltijden aanbiedt, lijken ondersteunende materialen geen noodzaak. Als klanten echter op zoek zijn naar extra hulp, zijn er een paar ruimtes waar dat virtueel te vinden is, vooral met betrekking tot voeding.

Voor algemene vragen heeft Factor een pagina met veelgestelde vragen en een paar mogelijkheden om de klantenservice te bereiken, hoewel u alleen tijdens kantooruren ondersteuning kunt krijgen, op centrale tijd. We namen contact op met enkele eenvoudige vragen met betrekking tot de voedingscriteria, en hoewel we met vriendelijke mensen spraken, zowel telefonisch als livechat, kon geen van beiden een antwoord geven. Beide gaven ons echter de opdracht om onze gratis sessie van 20 minuten met de diëtist te gebruiken, waarvan we denken dat het zou hebben geholpen bij het beantwoorden van onze vragen en een geweldige bron is voor klanten om toegang toe te hebben.

Voeding: Meestal Fat-Forward

Om de startpagina van Factor te lezen, krijgt u misschien geen duidelijk beeld van hoe de maaltijden eruit zullen zien, hetzij in voedingswaarde of de samenstelling van ingrediënten. Hoewel we niet zullen proberen het gebruik van vage “schoon eten” en “vrij van pluis” -zinnen te decoderen die veel voorkomen in de marketing van Factor, als je een beetje graaft, zul je merken dat Factor gaat over het bieden van vetrijke, eiwitrijke, koolhydraatarme opties.

Factor schetst duidelijk de definitie van ketogene en keto-achtige maaltijden, die we waardeerden en toeschrijven aan het gebruik van geregistreerde diëtisten. In overeenstemming met die richtlijnen zul je merken dat Factor-maaltijden zwaar zijn met vet en eiwitten en meestal gepaard gaan met de voorspelbare koolhydraatvervangende voedingsmiddelen. Extra opties bestaan uit een Vegan &Veggie maaltijdplan en een “Calorie Smart” keuze die een zeer losse definitie heeft van “rond of minder dan 550 calorieën.

Helaas, maakt niet uit welk plan of type voedsel je kiest, je krijgt bijna altijd een keto-achtige maaltijd, en we vonden dit rigide en repetitief. Het leidt ook tot een schaarste aan ingrediënten zoals volle granen, die een bron van vezels en bepaalde voedingsstoffen zijn. We juichen zeker het gebruik van echte experts en het niveau van informatie dat beschikbaar is voor de klant toe (alle voedings- en allergeeninformatie is zeer duidelijk geëtiketteerd). Uiteindelijk is Factor misschien niet logisch als een unieke bron van maaltijden, aangezien men alleen zoveel bloemkool en selderijwortelpuree kan eten.

nutriton-etiketten op twee bereide maaltijden

bodymindspirit Fit / Eric Kleinberg


Het kookproces: gemakkelijk opgewarmde maaltijden

Factor biedt twee verschillende sets instructies voor zijn warmte-en-eetmaaltijden, voor de magnetron en de oven. We probeerden beide methoden en voelden dat elk gemakkelijk uit te voeren zou zijn en even goede resultaten zou opleveren.

Hoewel je waarschijnlijk een gelijkmatig verwarmde maaltijd krijgt, ongeacht welke methode je kiest, denken we dat veel hiervan te maken heeft met de menu-opties. Geen van de Factor-maaltijden beloofde knapperige of knapperige texturen die baat zouden hebben bij het opwarmen van de oven versus de magnetron, wat een slimme keuze is, maar het beperkt ook enigszins je eetervaring.

Smaak, versheid en kwaliteit: heerlijke smaak, maar repetitief

Zoals bij alle bereide maaltijden, is er geen echte ruimte om recepten te bedenken en smaken te verbeteren tijdens het kookproces. Gelukkig levert Factor smaken zonder extra hulp nodig te hebben. Maaltijden waren allemaal goed gekruid, smaakvol en maakten slim gebruik van ingrediënten, wetende dat deze maaltijden zijn ontworpen om opnieuw te worden opgewarmd. Er was geen droevig, papperig paneermeel waar je had gehoopt op een frisse buitenkant.

Hoewel de maaltijden erg goed smaakten, bevatten ze een onontkoombare zwaarte van rijke sauzen en een zeer comfort-food benadering van menu’s. Denk aan vlees en aardappelen, behalve in dit geval vlees en bloemkool. We vonden ook dat de menu’s en ingrediënten repetitief waren, over maaltijden en over weken heen. Hoewel alles van kwaliteit was, leende het soort voedsel zich niet noodzakelijkerwijs om zich ‘vers’ te voelen.

Een bijzonder opvallend gerecht was echter de mango salsa zalm, die werd geleverd met een kant van kokosrijst en zwarte bonen. Hoewel het concept van “magnetronvis” op zijn best twijfelachtig lijkt, blies de zalm van Factor onze verwachtingen uit het water. De vis was goed gekruid, met een schilferige en weelderige textuur, en de fruitige mangosalsa was de perfecte begeleiding om de rijkdom van de zalm te compenseren. Bovendien was het feit dat het na slechts twee minuten in de magnetron klaar was om te eten de kers op de taart.

Hoewel de maaltijden van Factor allemaal slechts één portie zijn, zijn ze snel en gemakkelijk te koken en boordevol smaak. De service lijkt meer gericht op drukke, fitnessbewuste volwassenen dan gezinnen.

Toen we het gebruik van ingrediënten evalueerden, zochten we ook naar informatie over de bron. Factor verklaart het gebruik van grasgevoerde, weide-en antibiotica- en hormoonvrije ingrediënten op zijn menu’s en verpakkingen. We vonden het geweldig om dit op elk gerecht te kunnen bekijken zoals we ze kozen, maar hadden graag wat meer informatie over de inkoop gehad. Factor geeft substantiële details over zijn normen (heden en toekomst) voor kip, met een opsomming van zijn doelen voor kippenwelzijn tegen 2024 tot 2026, maar niet voor echt andere ingrediënten. Omdat dit zo centraal staat in het merk, zou het geweldig zijn om het te laten zien.

Factor is goed voor

Factor werkt geweldig voor mensen die robuuste smaken willen met comfortfoodgevoelens in vetrijke en eiwitrijke voedingsprofielen. We zouden Factor echter niet noodzakelijkerwijs aanbevelen aan degenen die specifieke behoeften hebben in hun vet-, cholesterol- en / of natriuminname. We denken ook dat het zou kunnen werken voor individuen of koppels, in plaats van grotere gezinnen of groepen, omdat de maaltijden beginnen bij $ 11 per stuk.


Eindoordeel

Factor bereikt zijn doel als een bron voor heerlijke maaltijden in keto-stijl, en hoewel het misschien geen tekort heeft aan smaak of vet, laat het wel iets te wensen over in verscheidenheid. Zonder extra opties voor smaken, ingrediënten en voeding, weten we niet zeker of het werkt als een consistente oplossing voor de lange termijn voor de vraag wat er voor het avondeten is.

Methodologie

We bestelden, kookten en evalueerden maaltijden van 40 verschillende maaltijdbezorgdiensten om elk aanbod, voedingsprofielen, prijzen, duurzaamheid en, natuurlijk, smaken te beoordelen. We namen contact op met de klantenserviceteams van elk van de bedrijven, verzamelden gegevens en beoordeelden elk bedrijf grondig.

Onze bodymindspirit Fit-schrijvers zijn allemaal geregistreerde diëtisten die vertrouwden op hun onderzoek en de daaruit voortvloeiende gegevens om hun beoordelingen te informeren.

Specs

 • Productnaam

  Factor

 • Vanafprijs

  $ 11 per maaltijd

 • Leveringsgebied

  48 staten

 • Producten komen aan

  Vers

 • Klanten kunnen de leverdatum kiezen?

  Ja

 • Gratis verzending?

  Nee

Factor is een geweldige keuze voor mensen die smaakvolle, eiwitrijke, vetrijke maaltijden willen die elke week vers aan hun deur worden bezorgd. Hoewel de service misschien niet ideaal is als u op zoek bent naar lichtere maaltijdopties, kan het een goed hoofdbestanddeel zijn voor diegenen die keto-centrische diëten volgen.

De weekmenu’s van Factor worden ontwikkeld door chef-koks en diëtisten. Hoewel de service voornamelijk gericht lijkt op keto- en koolhydraatarme eetplannen, zijn er ook calorie-slimme, veganistische, vegetarische en ‘eiwit plus’ menu-opties.

Hoewel de maaltijden van Factor allemaal slechts één portie zijn, zijn ze snel en gemakkelijk te koken en boordevol smaak. De service lijkt meer gericht op drukke, fitnessbewuste volwassenen dan gezinnen.

Factor bereikt zijn doel als een bron voor heerlijke maaltijden in keto-stijl, en hoewel het misschien geen tekort heeft aan smaak of vet, laat het wel iets te wensen over in verscheidenheid. Zonder extra opties voor smaken, ingrediënten en voeding, weten we niet zeker of het werkt als een consistente oplossing voor de lange termijn voor de vraag wat er voor het avondeten is.