Eendensaus Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen

Eendensaus Voedingsfeiten en gezondheidsvoordelen
Eendensaus en loempia's

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Voedingswaarde feiten
 • Gezondheidsvoordelen
 • Allergieën
 • Opslag en voedselveiligheid
 • Hoe zich voor te bereiden

Als een van de meest populaire specerijen in Aziatische restaurants biedt eendensaus een gunstige zoetzure smaak, een feloranje kleur en een geleiachtige consistentie. De meeste eendensausconsumenten kiezen ervoor om Aziatische kanten, zoals loempia’s, loempia’s en wontons, in de kruiderij te dopen en ze gieten de saus lichtjes over op eiwitten gebaseerde gerechten om de algehele smaak te zoeten.

Eendensaus is gemaakt van voornamelijk suiker, dus je moet de specerij met mate consumeren. Je vindt weinig eiwitten, vitamines en mineralen en een grote hoeveelheid natrium en koolhydraten in de saus. Dit is wat je moet weten over eendensaus.

Duck Sauce Voedingsfeiten

Deze voedingsinformatie, voor 1 eetlepel (16 gram) eendensaus, wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 39.2
 • Vet: 0,021 g
 • Natrium: 114 mg
 • Koolhydraten: 9,71 g
 • Vezel: 0,096 g
 • Suikers: 4,88 g
 • Eiwit: 0,058 g

Koolhydraten

Een eetlepel eendensaus bevat iets minder dan 10 gram koolhydraten, afhankelijk van het merk. De koolhydraten zijn te vinden in de abrikozenjam, sojasaus en ingelegd fruit, zoals pruimen en ananas.

Eendensaus is hoog op de glycemische index omdat de kruiderij bijna allemaal suiker is, dus je moet de saus met mate gebruiken. Een strategie die je kunt gebruiken is om de hoeveelheid te meten die je wilt en de saus aan de zijkant te serveren.

Vetten

Het vetgehalte in eendensaus is laag, met minder dan 0,03 gram per portie. De totale vetzuren, waaronder enkelvoudig onverzadigd en meervoudig onverzadigd vet, zijn verwaarloosbaar en meten 0,007 gram. Omdat suiker geen vet bevat, is eendensaus bijna vetvrij.

Eiwit

Eendensaus bevat bijna geen eiwitten. De meeste mensen kiezen ervoor om eendensaus te consumeren naast eiwitten zoals geroosterd vlees.

Vitaminen en Mineralen

Vitaminen en mineralen in eendensaus omvatten 0,8 milligram magnesium, 0,032 milligram vitamine E en 1,76 milligram calcium. Eendensaus bevat ook 0,272 milligram choline.

Calorieën

Een portie eendensaus bevat ongeveer 40 calorieën. Een klein pakketje dat je vaak bij je take-out krijgt bevat 22 calorieën. Een grotere hoeveelheid van 100 gram heeft 245 calorieën. Het grootste deel van de calorieën komt uit de suiker.

Gezondheidsvoordelen

Eendensaus staat bekend om zijn zoete en fruitige smaak die afkomstig is van een mix van fruit die alles kan bevatten, van appels en pruimen tot abrikozen. Eendensaus bevat zeer kleine hoeveelheden magnesium en calcium, evenals wat vitamine A en vitamine E. Dat gezegd hebbende, eendensaus is een kruiderij met veel suiker, dus mensen met diabetes en degenen die naar hun suikerinname kijken, willen misschien hun gebruik van eendensaus beperken.

Hoewel eendensaus minimale gezondheidsvoordelen biedt, verbetert het de smaak en smakelijkheid van de gerechten waaraan het wordt toegevoegd, zoals loempia’s, geroosterd vlees en wontons. Er zijn zelfs aanwijzingen dat een voedingsmiddel dat goed smaakt voor de consument, meer verzadigend is en kan helpen bij gewichtsbeheersing. Dus als je vooral van eendensaus houdt, zul je merken dat het toevoegen van een kleine hoeveelheid aan je favoriete gerecht je helpt om je verzadigd te voelen.

Allergieën

Eendensaus bevat geen van de belangrijkste voedselallergenen. De saus bevat een paar vruchten, en hoewel allergieën voor fruit zeldzaam zijn, kunnen ze voorkomen. U moet met een zorgverlener spreken als u symptomen ervaart na het consumeren van eendensaus, omdat u mogelijk een allergie heeft door de Rosaceae familie (een middelgrote familie van bloeiende planten).

Veel voorkomende allergiesymptomen zijn zwelling, jeuk, netelroos en zelfs ademhalingsmoeilijkheden. Houd er rekening mee dat als u verschillende ingrediënten tegelijk consumeert, uw allergische reactie verband kan houden met alles in uw maaltijd, dus het is belangrijk om allergietests te ondergaan om precies te bepalen wat uw reactie veroorzaakt.

Opslag en voedselveiligheid

Eendensaus is het beste direct na het openen van een pot, maar het gaat lang mee als het na opening wordt gekoeld. Eenmaal geopend, zal een pot eendensaus 1 jaar in de koelkast blijven staan.

Als u hou ervan om vast te houden aan pakjes afhaalsaus, je kunt eendensaus tot 1 jaar in een keukenlade bewaren. De saus gaat lang mee omdat het geen gemakkelijk bedorven ingrediënten bevat, zoals zuivel. De oranje kleur kan in de loop van de tijd veranderen, maar de saus is veilig om te eten.

Hoe zich voor te bereiden

De beste manier om eendensaus te gebruiken is om de saus naast Aziatische maaltijden als dipsaus te serveren. Op deze manier kunt u bepalen hoeveel van de suikerachtige saus u consumeert. Over het algemeen vult de smaak van eendensaus een aantal gerechten aan. Deze omvatten roerbakgerechten, loempia’s, loempia’s, roomkaas wontons en aziatische maaltijden op basis van eiwitten.

 • Calorieën: 39.2
 • Vet: 0,021 g
 • Natrium: 114 mg
 • Koolhydraten: 9,71 g
 • Vezel: 0,096 g
 • Suikers: 4,88 g
 • Eiwit: 0,058 g