Een overzicht van fitnesstrends

Een overzicht van fitnesstrends
Rijpe vrouw die gewogen baloefeningen doet

SolStock/E+/Getty Afbeeldingen


 • Wat zijn fitnesstrends?
 • Top 6 dingen om te weten over fitnesstrends
 • Meest populaire fitnesstrends
 • 4 vragen om jezelf te stellen voordat je een fitnesstrend probeert

Het is moeilijk om een week door te komen zonder te horen over de nieuwste, grootste fitnessrevolutie om je blok, je stad te raken … schiet, je hele land. Of het nu gaat om een nieuwe workout-app, een late night infomercial shilling van een nieuwe trainingsroutine, een celebrity workout endorsement of een top 10-lijst die opduikt op je Facebook-nieuwsfeed, fitnesstrends zijn overal. En in een wereld die geobsedeerd is door het bijhouden van de Joneses, kan het moeilijk zijn om door de flotsam en jetsam te bladeren om de training te vinden die bij je past. Het goede nieuws is dat het mogelijk is. Je hebt slechts een paar tips nodig om te helpen navigeren door de vloed van schetterende muziek en parmantige fitnessinstructeurs.

Wat zijn fitnesstrends?

“Fitnesstrends” is een breed onderwerp dat vrijwel alles omvat wat met fitness te maken heeft, of het nu een soort training, een apparaat of een kledingstijl is. Het is echter belangrijk om te erkennen dat trends geen kortstondige rages zijn. Trends hebben uithoudingsvermogen dat veel langer duurt dan een nieuwjaarsresolutie-rage, vaak jarenlang blijven hangen.

De Shake Weight is bijvoorbeeld het perfecte voorbeeld van een kortstondige fitnessrage – het kwam en ging als een flits in de pan. Jazzercise daarentegen is het perfecte voorbeeld van een langdurige trend. De training veranderde het landschap van de fitnessindustrie volledig in de jaren 1980, en hoewel decennia zijn verstreken en tijden zijn veranderd, blijft het vandaag de dag gedijen als een trainingsklasse van een merk.

Top 6 dingen om te weten over fitnesstrends

Sommige fitnesstrends zijn groot, terwijl andere klein zijn. De omvang en het volgen van de trend is niet zo belangrijk als de werkzaamheid als een op onderzoek gebaseerd trainingsprotocol en het vermogen om een geïnteresseerd publiek te bereiken en een toegewijde aanhang te krijgen.

1. Trends met uithoudingsvermogen zijn methodologisch verantwoord of wetenschappelijk onderbouwd.

Als het gaat om fitness, als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Neem bijvoorbeeld ’toning schoenen’. Deze sneakers, uitgebracht door grote merken zoals Reebok en Sketchers, beloofden gebruikers dat ze meer welgevormde benen konden krijgen door gewoon hun kicks te dragen. Helaas waren de claims niet alles wat ze waren, en de American Council on Exercise kon in een onderzoek uit 2010 bewijzen dat hun voordelen min of meer onbestaande waren. Als gevolg van FTC-onderzoeken en daaropvolgende schikkingen moesten Reebok en Sketchers respectievelijk $ 25 miljoen en $ 40 miljoen betalen aan consumenten die hun schoenen kochten.

Trainingen, supplementen, dieetplannen en apparatuur die met vrijwel geen moeite geweldige resultaten beloven, zijn waarschijnlijk een kortstondige rage.

Minimalistische hardloopschoenen, aan de andere kant, werden beroemd na het boek van Christopher McDougall uit 2010, Geboren om te rennen, in de schappen. Het boek leverde wat wetenschappelijk bewijs om de mechanische voordelen van hardlopen op blote voeten te ondersteunen, en de minimalistische schoenentrend was geboren. Hoewel er daaropvolgende class-action rechtszaken zijn geweest tegen schoenfabrikanten in blote voeten-stijl vanwege misleidende reclame, blijft de trend zelf sterk omdat er wetenschappelijk bewijs is, zowel voor hardloop- als atletische inspanningen, dat de effectiviteit van de trend in bepaalde omgevingen en bij sommige individuen legitiem kan ondersteunen.

2. Sommige trends ontwikkelen een cult-achtige aanhang. Je hoeft je niet aan te sluiten bij de sekte … maar dat kan wel.

Het is volkomen acceptabel om een les te proberen, van de training te genieten en je niet aan te melden voor een maandelijks lidmaatschap van $ 200, ongeacht hoeveel je vrienden en klasgenoten je vertellen dat “het absoluut de moeite waard is.” Misschien wel, misschien niet.

In dit opzicht is het belangrijk om enig bewustzijn te hebben van uw persoonlijke benadering van fitness. Sommige mensen zijn ’triers’ en andere mensen zijn ‘kopers’. Geen van beide benaderingen is goed of fout. Maar als je het leuk vindt om nieuwe lessen en ervaringen uit te proberen zonder jezelf te wijden aan een enkele trainingsstijl, ga je gang en spring je van de ene trend naar de andere. Variatie is tenslotte het kruid van het leven, en er is geen regel die je zegt moeten word lid van een specifieke les of sportschool, gewoon omdat al je vrienden het doen.

Er is ook geen regel die zegt dat je Niet. Als je een les bijwoont, van de instructeur houdt, geniet van de andere deelnemers en de training plezierig vindt, meld je dan aan en overspoel de jouweelf in de gemeenschap. De beste training is de training die je zult volhouden, dus het vinden van een motiverende les is een geweldige manier om toegewijd te blijven aan je trainingsroutine.

3. Niet alle trends zijn voor iedereen geschikt.

Afgezien van basisplezier, zijn er veel redenen waarom een bepaalde trend misschien niet de juiste trend voor u is, overweeg de volgende scenario’s:

 • U heeft chronische pijn of een recent letsel. Als u een blessure of aanhoudende pijn verzorgt, met name in uw rug of onderste ledematen, is dit waarschijnlijk niet de beste tijd om deel te nemen aan lessen of programma’s die zich richten op oefeningen met een hoge impact, plyometrische bewegingen of zware gewichten. Als je dat doet, zul je waarschijnlijk je blessure verergeren.
 • Je bent zwanger. Je hebt waarschijnlijk artikelen gezien over zwangere vrouwen die zware gewichten tillen en marathons lopen – deze verhalen zijn inspirerend en kunnen volkomen veilig zijn onder toezicht van een arts. Dat gezegd hebbende, ze zijn niet geschikt voor elke zwangerschap, vooral als je nieuw bent om te oefenen. Dit is het moment om naar je lichaam te luisteren, je arts te raadplegen en vast te houden eerste tot low-impact vormen van lichaamsbeweging. Al het andere is slechts taart.
 • Uw budget en tijd zijn beperkt. Het is geen schande om toe te geven dat je je geen studiolidmaatschap van $ 200 kunt veroorloven. Het is ook geen schande om te erkennen dat je niet de tijd hebt om vijf keer per week een les van een uur bij te wonen, vooral als je extra tijd moet besteden aan het rijden naar de sportschool en je moet voorbereiden op de les. Er zijn veel trainingen die comfortabel passen in een bescheiden budget en een beperkt tijdsbestek. Sla jezelf niet in elkaar als je de trend die je beste vriend doet niet kunt volgen – ga verder en juich jezelf toe voor het vinden van een trend die voor jou werkt.
 • Je bent nieuw om te sporten. Sommige trainingen zijn beginnersvriendelijk en bieden aanpassingen met een lagere intensiteit en duidelijke instructies over de vorm, terwijl andere trainingen dat niet doen. Als je al jaren geen consistent trainingsprogramma hebt gevolgd, duik dan niet in een te intensieve training op de eerste dag, het zal je alleen maar voorbereiden op extreme pijn en mogelijk letsel. Begin in plaats daarvan met op beginners gerichte trainingen of trends met een lagere impact, zoals fietsen, yoga, Pilates, aerobe dans of basiskrachttrainingslessen. Het is echt niet nodig om jezelf te doden in een bootcamp of CrossFit-les. Daar kun je naartoe werken.
 • Je vindt het gewoon niet leuk. Het maakt niet uit hoeveel je willen om van een training te houden, als je er niet van geniet, geniet je er niet van. Het is niet nodig om elke training te martelen. Blijf nieuwe opties proberen totdat je op iets terechtkomt dat je echt leuk vindt. Of in ieder geval Zoiets als.

4. De populariteit van een trend kan in de loop van de tijd eb en vloed zijn.

Neem bijvoorbeeld fitness op basis van dans. Deze stijl werd beroemd in de jaren 1980 met Jazzercise, maar nam een achterbank naar kickboks-achtige trainingen zoals Tae Bo in de jaren ’90. Al die tijd sudderde de trend echter op de achtergrond, wachtend op de kans om weer te stijgen. Het deed precies dat in de vroege jaren 2000 toen Zumba op een grote manier op de markt kwam en uiteindelijk een groot aantal spin-offklassen inspireerde, waaronder Broadway-geïnspireerde fitness, Afrikaanse danslessen, club-stijl danstrainingen, Bollywood-danstrainingen, buikdansen en meer.

Deze eb en vloed is normaal en benadrukt twee dingen: ten eerste, de blijvende aard van echte trends – ze kunnen stijgen en dalen, maar ze zijn er altijd. En ten tweede, het potentieel voor “subtrends” binnen een grotere categorie om trends op zich te worden. In dit geval, als op dans gebaseerde fitness de overkoepelende trend is, kunnen subtrends cardiogerichte danslessen zoals Jazzercise en Zumba omvatten (die beide trends op zich zijn) en ballet-geïnspireerde fitnesslessen zoals barre workouts.

5. Klassen zijn vaak duur, maar het is mogelijk om een deal te scoren.

Een andere trend op zich is de opkomst van de moderne boutique fitnessstudio. Ooit vonden trainingen plaats in grote sportscholen en fitnesscentra waar leden een beetje van alles konden proeven – gewichten, cardioapparaten en een paar groepsfitnesslessen. Kleinere studio’s waren gereserveerd voor lessen die ooit als ‘fringe’ werden beschouwd, zoals yoga en Pilates.

Maar na de economische ineenstorting van 2008 die leidde tot een verschuiving van duurdere “mega-sportscholen” en de deur opende voor kleinere, goedkopere faciliteiten die meestal de voorzieningen van groepsfitnesslessen misten, zagen ondernemende ondernemers een opening voor gespecialiseerde “boutique” -studio’s die herhaalde aanvallen van een enkele stijl van klasse op herhaling konden leveren. Als gevolg hiervan begonnen fiets-, barre-, yoga-, TRX- en CrossFit-sportscholen u te knallenp op elke hoek. Outdoor bootcamps verspreidden zich.

En de kosten schoten omhoog.

In plaats van bijvoorbeeld $ 30 tot $ 100 per maand te betalen voor een lidmaatschap van een sportschool, begonnen studio’s meer dan $ 20 tot $ 40 in rekening te brengen per klas, afhankelijk van de markt, of tussen $ 150 en $ 250 per maand voor all-access passes. De argumenten voor dergelijke hoge prijzen liggen in de gespecialiseerde stijl van elke training – je krijgt theoretisch een betere ervaring van meer gekwalificeerde instructeurs. Ook is de sfeer afgestemd op een niche van klanten, waardoor een duidelijke community ontstaat die vaak wordt ondersteund door speciale evenementen en sociale activiteiten.

Dit zijn allemaal goede dingen… behalve de prijs.

Hoe te besparen op boetiekklassen

Als je een boetiekklas of trend vindt waar je van houdt, maar je weet niet zeker of je de rekening kunt betalen:

 • Koop een ponskaart die de kosten van elke les verlaagt
 • Probeer een ClassPass-lidmaatschap voor toegang tot meerdere studio’s bij jou in de buurt
 • Controleer sites zoals Groupon om te zien of er beschikbare deals zijn
 • Profiteer van “eersteklas gratis” opties

6. Leer jezelf voordat je gaat.

Als het gaat om fitnesstrends, ben je verantwoordelijk voor het opleiden van jezelf over de voordelen en risico’s van elke training. Voordat je een les probeert, moet je ervoor zorgen dat je de website van de training bekijkt en recensies leest op sites van derden zoals Yelp. Het belangrijkste van alles is dat je kritisch nadenkt voordat je blindelings elke instructeur of trainer volgt. De fitnessindustrie is nog steeds zeer ongereguleerd, wat betekent dat niemand actief toezicht houdt op de referenties van een instructeur. Je moet je eigen huiswerk doen om ervoor te zorgen dat de instructeur of coach die je klas leidt, de juiste certificeringen en ervaring heeft.

Meest populaire fitnesstrends

Het voortdurend veranderende landschap van fitnesstrends betekent dat er altijd iets nieuws aan de horizon is, terwijl andere populaire trainingen zich vestigen in de status van “klassiekers” op de lange termijn. Enkele van de meest populaire trends van de eerste 20 jaar van het nieuwe millennium zijn:

 • Indoor fietsen: Groepsfietslessen, zoals SoulCycle, Flywheel en CYC
 • Bootcamps: Indoor en outdoor militair geïnspireerde groepslessen die zich richten op “back to basics” -oefeningen zoals push-ups en squats; populaire voorbeelden zijn Barry’s Bootcamp en Camp Gladiator
 • Cardio dans: Elke dans-geïnspireerde workout die is ontworpen om de hartslag te verhogen, zoals Jazzercise, Zumba en Doonya
 • Barre Trainingen: Elke op ballet geïnspireerde training die zich richt op balans, coördinatie en kernkracht door een mix van oefeningen op te nemen die een volledig bewegingsbereik doorlopen en die uitdagende posities isoleren en vasthouden; populaire voorbeelden zijn Physique 57, The Bar Method, Pure Barre en Pop Physique
 • Intervaltraining: Intervaltraining is een overkoepelende trend die vaak wordt opgenomen in andere trainingen, waaronder bootcamps, online en app-gebaseerde training en indoor cycling; deze trainingsstijl omvat afwisselende aanvallen van hoge en lage intensiteitsoefeningen om de hartslag van de deelnemers hoog te houden.
 • Crossfit: CrossFit en zijn imitators richten zich op het opnemen van hoge intensiteit, functionele oefeningen en zware krachttraining in hun kale trainingsprogramma’s; je kunt een “primaire” trainingsomgeving en een sterk gemeenschapsgevoel verwachten.
 • Yoga en Pilates Workouts: Deze blijvende trends (yoga bestaat letterlijk al meer dan 3.000 jaar en Pilates sinds de jaren 1950) blijven fris met een steeds veranderende benadering van levering. Je kunt bijvoorbeeld luchtyoga, Rage Yoga of hiphopyoga proberen. Op dezelfde manier kun je je Pilates-routine veranderen met een op matten gebaseerde training of een nieuwe kijk op de Pilates Reformer met een groeps-Megaformer-les.
 • Functionele training: Functionele trainingsklassen bevatten meestal gespecialiseerde apparatuur of omgevingen die zijn ontworpen om balans, coördinatie, behendigheid en snelheid te verbeteren, terwijl ze variaties van traditionele krachttrainingsoefeningen uitvoeren. Perfecte voorbeelden zijn TRX, zandfitnesstraining, surf-geïnspireerde workouts en BOSU workouts.
 • Stand Up Paddleboarding: Stand-up paddleboarding, of SUP, is een op water gebaseerde activiteit vergelijkbaar met surfen, maar op een groter, stabieler board, en het heeft zijn titel verdiend als een “trend” op zich, omdat lessen en programma’s, waaronder races, fitnesslessen op waterbasis en paddleboarding yoga overal in het land opduiken.
 • Boksen en Kickboksen: Boksen en kickboksen zijn trends die zichzelf blijven uitvinden als groepstrainingen; populaire voorbeelden zijn Tae Bo, 9Round, Title Boxing, eend Amenzone Rebel.
 • Fitness Wearables: Naarmate technologie de wereld blijft overnemen, blijft het de wereld van fitness infiltreren met draagbare apparaten die alles bijhouden, van stappen en hartslag tot lichaamsvetpercentage en hydratatie.
 • Online en app-gebaseerde training: In de altijd verbonden wereld wenden meer ondernemers zich tot het internet om de massa te motiveren en te inspireren; populaire trends zijn fitness-apps, trainingen op sociale media en online trainingsplatforms en -services.
 • Races en evenementen: Ooit was een 5K een behoorlijk groot probleem, maar tegenwoordig verleggen races en evenementen voortdurend de grenzen, op zoek naar een voorsprong om op te vallen. Hoewel standaardraces altijd populair zullen blijven, zijn andere trending evenementen triatlons, hindernisbaanraces, themaraces, trapklimevenementen, extreme afstandsraces en gemengde sportraces met niet-traditionele activiteiten zoals skiën, kajakken of skateboarden; een bijproduct van de trend van hindernisbaanraces is de opkomst van hindernisbaanscholen en tot op zekere hoogte parkour.
 • Fitness Reizen: Drukke schema’s en een passie voor lichaamsbeweging hebben geleid tot een hausse in de industrie van fitnessgerelateerde reizen, waaronder race- of zelfs reizen, fitnessretraites en op fitness gebaseerde tours zoals hardloop- of fietstochten.
 • Oefening Herstel: Naarmate meer mensen deelnemen aan intense vormen van lichaamsbeweging, is het belang van rust en herstel hun moment; populaire trends zijn schuimrollen en slapen.
 • Trainingskleding en Athleisure-kleding: Yogabroeken zijn overal en grote merken bieden nu hun eigen lijn trainingskleding aan; volgens de NPD-groep zorgde deze nieuwe stijl van casual mode die ook dienst doet als sweat-to-street kleding voor de toename van de modeverkoop in 2014.

4 vragen om jezelf te stellen voordat je een fitnesstrend probeert

Voordat je in de volgende trending class duikt, stel jezelf een paar vragen. De antwoorden zullen helpen om de ervaring te verbeteren.

1. Kan ik de trend zelf uitproberen? Zo ja, moet ik dat doen?

Sommige fitnesstrends zijn gemakkelijk om zelf te proberen. Online fitnesslessen en -programma’s zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen om thuis volgens uw eigen schema te worden gedaan. Dat gezegd hebbende, als je al lang niet hebt getraind of als je niet bekend bent met de juiste vorm van specifieke oefeningen, is het een goed idee om de training in een klasomgeving te proberen met de hands-on voogdij van een instructeur. Je zou immers waarschijnlijk niet voor het eerst snowboarden zonder een les te nemen, dus waarom zou indoor cycling anders zijn?

2. Is de instructeur goed gekwalificeerd?

Instructie van hoge kwaliteit is de sleutel tot een positieve trainingservaring. Doe je onderzoek en zorg ervoor dat je coach een actuele trainingscertificering heeft van een bekende organisatie en goede beoordelingen van huidige en voormalige studenten.

3. Is de training geschikt voor mijn fitnessniveau? Zo nee, zijn er dan wijzigingen?

Het is altijd een goed idee om de instructeur te vragen voor welk fitnessniveau de les of het programma bedoeld is. Als de instructeur onmiddellijk reageert, “alle niveaus!” moet je op meer details drukken. De meeste lessen, zelfs “alle niveaus” -klassen, zijn eigenlijk gericht op beginnende, gemiddelde of gevorderde deelnemers, en instructeurs zijn dan belast met het bieden van aanpassingen voor studenten die uitschieters zijn. Als push komt om te duwen, en je weet niet zeker of de les geschikt is voor je fitnessniveau, vraag de instructeur dan of je een les kunt observeren voordat je het probeert, of kijk of er een online versie is die je thuis kunt bekijken voordat je lid wordt.

Als je een beginner bent, is het het beste om lessen of programma’s te selecteren die zijn gericht op beginners. Als je gevorderd bent, is het het beste om klassen te selecteren die zijn ontworpen om je grenzen te verleggen.

4. Moet ik spullen kopen voordat ik ga?

De meeste trainingen vereisen niets meer dan je eigen lichaam en een paar stevige schoenen, maar het is altijd verstandig om de instructeur of studiomanager te vragen of er van je wordt verwacht dat je iets meeneemt naar de les. Sommige fietsstudio’s vereisen bijvoorbeeld dat je een waterfles bij je hebt, terwijl sommige yogastudio’s vereisen dat je je eigen mat meeneemt. Het is beter om het te weten voordat je gaat dan met lege handen te verschijnen.

Een woord van bodymindspirit

De schoonheid van de fitnessindustrie is het enorme scala aan mogelijkheden. Sommige trends zijn intens, andere zijn low-key. Sommige trends brengen je naar buiten, andere houden je binnen. Sommige trends zijn luid en gemeenschapsgericht, andere zijn rustige, solo-inspanningen. Uiteindelijk hoef je geen enkele trend na te jagen; in plaats daarvan hoeft u alleen de soorten trends te vinden die voor u werken. Dabble, commit, en geniet ervan!

Trainingen, supplementen, dieetplannen en apparatuur die met vrijwel geen moeite geweldige resultaten beloven, zijn waarschijnlijk een kortstondige rage.

Als je een boetiekklas of trend vindt waar je van houdt, maar je weet niet zeker of je de rekening kunt betalen:

 • Koop een ponskaart die de kosten van elke les verlaagt
 • Probeer een ClassPass-lidmaatschap voor toegang tot meerdere studio’s bij jou in de buurt
 • Controleer sites zoals Groupon om te zien of er beschikbare deals zijn
 • Profiteer van “eersteklas gratis” opties

Als je een beginner bent, is het het beste om lessen of programma’s te selecteren die zijn gericht op beginners. Als je gevorderd bent, is het het beste om klassen te selecteren die zijn ontworpen om je grenzen te verleggen.