Drie van Pentakels Tarotkaart Betekenis

Drie van Pentakels Tarotkaart Betekenis

De Aas en Twee van Pentakels richtten zich op het bereiken van dingen alleen. De Drie van Pentakels herinnert ons eraan dat er een bijzondere kracht zit in een gedeelde visie.

John C. Maxwell zegt dat “teamwork droomwerk maakt” en de drie mannen in de Drie van Pentakels zouden het daarmee eens zijn.

Als deze kaart zich heeft aangediend als onderdeel van je spread, wees dan klaar om je inner circle te omarmen en samen te werken om het meeste te halen uit wat er aan de horizon ligt.

Drie van Pentakels Trefwoorden

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde betekenis van de Drie van Pentakels, hebben we de belangrijkste woorden opgeschreven die door deze Kleine Arcana-kaart worden vertegenwoordigd.

Rechtop Teamwork, gerichte inspanning, groei en leren, meesterschap, erkenning
Omgekeerd Gebrek aan samenwerking, geen motivatie, weinig doelen, verkeerde afstemming
Ja of nee Ja
Numerologie 3
Element Aarde
Planeet Saturnus
Astrologisch teken Steenbok

Drie van Pentakels Tarotkaart Beschrijving

Om de tarotkaart van de Drie van Pentakels volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

drie van pentakels tarot

Het getal drie wordt door veel religies als een heilig getal beschouwd. Drie is ook het aantal voltooiingen. De samenwerking tussen het trio op de Drie van Pentakels belichaamt deze symbolen.

De boog in het midden van de scène omvat drie schijfvormige pentakels die met elkaar verbonden zijn. Deze emblemen belichamen de betekenis van de Drie van Pentakels en vertegenwoordigen integratie en partnerschap.

De kaart toont een jonge leerling die aan een kathedraal werkt. Staand op een bankje kijkt hij achterom naar de twee mannen, een priester en een edelman, die hem begeleiden. Sommige tarot decks laten zien dat ze plannen hebben, waardoor deze mannen worden gekarakteriseerd als architecten van het gebouw.

Ongeacht hun rol zijn de oudsten en de steenhouwer een voor de hand liggend team. Op dit moment luistert het duo naar de steenhouwer. Het lijkt erop dat hij zijn vooruitgang bespreekt, en hoewel hij minder ervaren is, laat de lichaamstaal van de twee man ons zien dat ze zijn mening en specialistische expertise waarderen.

Werken aan projecten met anderen, een essentieel onderdeel zijn van een team en dingen tot voltooiing brengen, is de sleutel tot een bevredigend leven. Ik weet zeker dat onze steenhouwer en de twee oudsten het daarmee eens zouden zijn.

Drie van Pentakels Tarot Betekenis

Als je bekend bent met pentakels, dan weet je al dat dit pak meestal wordt geassocieerd met veiligheid en groei op veel verschillende gebieden. Omdat de pentakels op munten lijken en vaak op deze manier worden geïllustreerd in tarotsets, gaan we er vaak van uit dat ze altijd geassocieerd worden met financiën.

Toch is de rechtopstaande drie van pentakels gaat minder over geld en meer over meesterschap. Het staat voor studeren en stage en is een aanmoediging dat je op de goede weg bent. Je bent competent in wat je doet en je boekt vooruitgang.

Echter, net zoals de Stoneman en de architecten de kathedraal niet alleen konden bouwen, kan de Drie van Pentakels kaart ook een teken zijn om samen te werken met anderen.

Het leert je om de talenten van de anderen die je omringen niet te negeren en synergieën te creëren om nog grotere resultaten te bereiken.

Geld en
Carrière betekenis

Als het gaat om de Drie van Pentakels, ‘r’-woorden zijn er in overvloed. Als je deze kaart in een tarotlezing hebt getrokken, liggen beloning en herkenning in het verschiet. Dit is echter alleen waar als je bereid bent om het harde in te zetten werk.

De leerling die in de kaarten staat, staat immers niet aan de zijlijn te kijken. Hij is gefocust op de taak die voor hem ligt, net als de anderen in de kathedraal.

Als de Drie
van Pentakels heeft zich aan jullie gepresenteerd, nu is het tijd om in een nieuw project te springen
of financiële onderneming. Dit kan een bedrijfsidee zijn, een mogelijke promotie, gaan
terug naar school, of iets anders waar je gepassioneerd over bent.

Gewoon binnen blijven
let wel, dit is niet iets om in eenzaamheid aan te pakken. Samenwerken met
anderen zullen zowel verwacht als nodig zijn.

Liefde en
Relaties Betekenis

De collectieve geest van de Drie van Pentakels maakt het een welkomstkaart voor liefde en relatielezingen. Over het algemeen vertegenwoordigt het liefde en acceptatie van de mensen om je heen. Vriendschappen, familiebanden en romantische relaties zullen flourish onder leiding van het pentakeltrio.

Misschien heb je
zijn single en op zoek naar die ene speciale persoon. De Drie van Pentakels
stelt voor om hulp te zoeken bij anderen, zoals een vertrouwde vriend of zelfs een matchmaker.
Zodra je een soort gids hebt, zal er waarschijnlijk een nieuwe partner naar voren komen.

Op dezelfde manier, als je al een relatie hebt, zijn de vooruitzichten goed. Als je je richt op het leggen van een solide basis van vertrouwen, respect en communicatie, zal je vereniging bloeien.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Als het gaat om gezondheid en spiritualiteitde Drie van Pentakels Tarotkaart vertelt je dat al je harde werk en vastberadenheid zijn vruchten begint af te werpen en dat de resultaten snel zichtbaar zullen zijn. Geef gewoon niet op!

Bovendien, als u genezing of verbetering nodig heeft als het gaat om specifieke problemen of algemeen welzijn, is dit het moment voor actie. Of het nu spiritueel of fysiek is, je moet er niet alleen mee omgaan.

Samenwerken met een andere persoon (d.w.z. een arts, therapeut, personal trainer of religieuze leider) is de sleutel. Door dit te doen, zal de essentie van samenwerking van deze pentakel leiden tot verhoogde motivatie en resultaten.

Drie van Pentakels omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Drie van Pentakels tarotkaart in de omgekeerde positie hebt getrokken.

drie van pentakels omgekeerd

Wanneer omgekeerdde Drie van Pentakels vertegenwoordigt de ongewenste effecten van gebrek aan focus en samenwerking. Het presenteert zich vaak, niet op een veroordelende manier, maar als een herinnering dat het Afrikaanse spreekwoord “it takes a village” waar is.

Voor het grootste deel beschouwen mensen de woorden die deze omkering vertegenwoordigen als ongunstig. Zinnen als gebrek aan samenwerking, geen motivatie, weinig doelen, niet leren van fouten en weinig groei zijn immers niet bepaald positief.

Maar je moet de boodschap van de Drie van Pentakels niet zien als een karakteraanval. Beschouw het in plaats daarvan als een beetje begeleiding om je te laten zien wat je misschien tegenhoudt.

Heb je geworsteld met een specifieke relatie of vriendschap? Zijn er problemen met collega’s in overvloed? Verrassend genoeg is dit misschien het moment om je te verzoenen.

In plaats van zich te concentreren op het negatieve, is het hard nodig om doelen opnieuw af te stemmen, relaties te versterken en aan communicatie te werken. Het is echter niet buiten uw bereik.

Alles bij elkaar genomen, is het zitten en het maken van een persoonlijke inventarisatie van elk gebied van je leven waar meer samenwerking en motivatie nodig zijn de eerste stap. Door dit te doen, kun je jezelf ontdoen van de omgekeerde Drie van Pentakels waarschuwing.

Er is veel kans op groei, kansen en erkenning binnen je bereik als je bereid bent om je te committeren.

Drie pentakels: Ja of Nee

De Drie van Pentakels in een Ja of nee lezen is een kaart van ‘ja’s’ vooral als het gaat om carrière en opleiding.

Heb je erover nagedacht om naar school te gaan om een vak te leren? Ben je op zoek naar een mentor om je naar het volgende niveau te helpen? Is er een ander carrièrepad dat je hebt overwogen? Als dat zo is, dan zijn ze dat nu.

Drie van Pentakels en Astrologie

Wanneer je in de meeste decks naar de Drie van Pentakels kijkt, zie je drie figuren verzameld in wat een workshop lijkt te zijn, die deze kaart associëren met het uitbreiden van vaardigheden of het verkrijgen van erkenning in een handel.

Dit zou gemakkelijk kunnen passen bij elk van de Aardetekens, dus ga met je buikgevoel mee. Sommigen zullen echter kijken naar de massieve pilaren die in sommige versies van deze kaart worden afgebeeld en dit gedetailleerde vakmanschap associëren met Steenbok.

Steenbok is ijverig, hardwerkend en kan volharden in zelfs de meest vervelende werkomgevingen. Dit teken wordt ook geassocieerd met structuren, fundamenten en kaders.

Belangrijke kaartcombinaties

De Drie van Pentakels gaat over teamwork, gerichte inspanning en groei en leren. Afhankelijk van de omringende kaarten kan dit op het gebied van liefde, werk of reizen zijn. Hieronder vind je de belangrijkste kaartcombinaties van de Drie van Pentakels.

Drie van Pentakels en Matigheid

De Drie van Pentakels gaat helemaal over het klaren van de klus. De dag is gekomen dat je je krachten moet bundelen met iemand anders voor het grotere goed. Is er een groot project dat je hoopte te bereiken, maar niet lijkt te kunnen voltooien? Is er een doel waar je altijd van hebt gedroomd, maar waarvan je niet zeker weet waar je moet beginnen?

Matigheid suggereert finding een balans met iemand anders die uw ‘partner in crime’ kan worden.

Drie van Pentakels en de Geliefden

Ben je op zoek naar een nieuwe romance? Als dat zo is, hoef je niet ver te zoeken. Wanneer gekoppeld aan de Lovers-kaart, suggereert de Drie van Pentakels dat je partner op je werkplek is. Hoewel de meeste mensen hun wenkbrauwen fronsen bij het mengen van zaken met plezier, is het misschien niet zo’n slecht idee.

Drie van Pentakels en de Wereld

Ben je klaar om te reizen? Deze kaartcombinatie zegt dat het tijd is – met een twist. Wanneer de wereld en de Drie van Pentakels een baan in het buitenland verenigen, is iets om te overwegen. Zijn er kansen in uw vakgebied of misschien een andere die u in staat zou stellen om op een nieuwe plek te schitteren? Als dat zo is, is het misschien tijd om een sprong in het diepe te wagen.

Drie van Pentakels en de Drie van Staven

Als je geen toekomstplannen in gang hebt gezet, waar wacht je dan nog op? Wanneer deze drieën in dezelfde lezing vallen, hebben ze een duidelijke boodschap: stop met nadenken over het verleden en bereid je voor op wat nog moet komen.

Drie van Pentakels en de Acht van Zwaarden

Heb je behoefte aan een boost aan inspiratie? De Drie van Pentakels en de Acht van Zwaarden suggereren dat je zelfvertrouwen opraakt. Misschien mis je richting of voel je je gewoon niet opgewassen tegen de baan. Aangezien de Drie van Pentakels de kaart van samenwerking is, zoek dan een mentor die je door deze moeilijke tijd heen kan helpen.

Drie van Pentakels in andere decks

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat ik al mijn beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck. Dit betekent niet dat ik ook andere decks gebruik. En er zijn zoveel mooie decks die er zijn! Hieronder vind je een kleine selectie van mooie Drie van Pentakels kaarten.

drie van pentakels moderne manier tarot deck
Koop dit deck op Amazon!

Drie van Pentakels in een Lezing

Dat is alles voor de Drie van Pentakels tarotkaart betekenis! Als je deze kaart hebt getrokken in je lezing, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?

Ik hoor graag over spot-on lezingen, dus neem even de tijd om het me te laten weten in de reacties hieronder!

Ben jij een Tarot beginner? Leer hoe je de tarot kunt lezen in deze Tarot Beginners Gids.