De gezondheidsvoordelen van vloeibaar chlorofyl

De gezondheidsvoordelen van vloeibaar chlorofyl
Vloeibare chlorofyl voedingsfeiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Chlorofyl voordelen
 • Voordelen
 • Bijwerkingen
 • Dosering en bereiding
 • Waar moet je op letten?
 • Veelgestelde vragen

Chlorofyl is het pigment dat planten groen maakt. Het is verantwoordelijk voor het helpen van planten om energie uit zonlicht te absorberen tijdens fotosynthese. Het is bekend dat het consumeren van chlorofyl veel gezondheidsvoordelen heeft.

Wat is vloeibaar chlorofyl?

Vloeibaar chlorofyl is een extractie van het pigment chlorofyl dat in planten wordt aangetroffen. Een manier om vloeibaar chlorofyl in uw dieet te krijgen, is door sap te maken en tarwegras en andere donkere bladgroenten te drinken. Een andere manier is om vloeibaar chlorofyl als supplement te consumeren.

Chlorofyl voordelen

 • Kan kanker voorkomen of behandelen
 • Helpt de lever te ontgiften
 • Kan ontstekingen verminderen
 • Kan de spijsvertering bevorderen
 • Reguleert hemoglobine
 • Helpt gewichtsverlies

Gezondheidsvoordelen

Het grootste deel van het onderzoek dat is uitgevoerd naar chlorofylvoordelen is gericht op het actuele gebruik ervan. Wanneer topisch toegepast, is bekend dat chlorofyl acne en tekenen van veroudering vermindert. Verschillende studies hebben ook de antioxiderende voordelen van chlorofyl gesuggereerd als beschermend tegen kanker.

Hoewel de informatie beperkt is, is er bewijs en literatuur die de gezondheidsvoordelen ondersteunen die chlorofyl kan hebben wanneer het intern wordt ingenomen. Aanvullend chlorofyl kan worden ingenomen in vloeibare, poeder- of tabletvorm.

Vermindert kankertumoren en cellen

Studies tonen aan dat chlorofyl mogelijk kanker kan voorkomen en zelfs kanker kan behandelen. Er zijn aanwijzingen dat chlorofyl een rol speelt bij de dood van kankercellen bij alvleesklier- en darmkanker. Het is ook in verband gebracht met de preventie van darmkanker.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel relatief niet-polytoxisch, chlorofyl in grote hoeveelheden schadelijk kan zijn. Omdat vloeibaar chlorofyl wordt ingenomen, hebben onderzoekers verondersteld dat het supplement het meest gunstig zou zijn bij het beschermen tegen spijsverteringsgerelateerde kankers.

Verbetert de ontgifting van de lever

Van chlorofyl is aangetoond dat het het natuurlijke vermogen van de lever om gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen verbetert. Dit proces staat bekend als ontgifting. Een studie op menselijke en rattenlevers bijna dertig jaar geleden introduceerde deze eigenschappen van chlorofyl. Specifiek, in dit onderzoek, chlorofylline, een koper / natriumzout van chlorofyl, bleek te vechten tegen leverschade en mogelijk leverkanker door het ontgiftingsproces effectiever te maken.

Behandelt hemoglobinetekorten

Vloeibaar chlorofyl kan een zogenaamde ‘bloedbouwer’ zijn. Dit betekent dat het mogelijk het aantal rode bloedcellen kan verhogen en hun kwaliteit kan verbeteren.

Rode bloedcellen bevatten een molecuul genaamd hemoglobine, dat een zeer vergelijkbare chemische structuur heeft als chlorofyl. Vanwege deze bijna identieke samenstelling kan chlorofyl een effectieve behandeling zijn bij patiënten met hemoglobinetekorten zoals bloedarmoede.

Een studie uit 2016 die een vorm van chlorofyl gebruikte om patiënten met bloedarmoede te behandelen, ontdekte dat het gebruik ervan de symptomen van bloedarmoede kan verbeteren. Een andere studie suggereert dat grasdranken met een hoog chlorofylgehalte hemoglobinetekorten kunnen behandelen vanwege de antioxiderende activiteit van het chlorofyl en de moleculaire structuur die lijkt op rode bloedcellen.

Hulpmiddelen bij gewichtsverlies

Verschillende kleine studies zijn uitgevoerd om te bepalen of chlorofyl gezond gewichtsverlies bij mensen ondersteunt. Hoewel meer onderzoek nodig is om een meer zelfverzekerde claim te maken over chlorofyl en gewichtsverlies, suggereert enig bewijs dat maaltijden die rijk zijn aan chlorofyl de verzadiging of een gevoel van volheid kunnen verhogen, wat de eetlust op korte termijn kan verminderen.

Voordelen die meer onderzoek vereisen

Vloeibaar chlorofyl wordt verondersteld veel meer gezondheidsvoordelen te hebben dan is onderzocht. Een aanzienlijke hoeveelheid onderzoek suggereert dat actueel chlorofyl veel voordelen heeft, maar het onderzoek naar vloeibaar chlorofyl loopt achter.

Andere gezondheidsvoordelen van vloeibaar chlorofyl die meer onderzoek nodig hebben, zijn onder meer:

 • Verbetert de spijsvertering
 • Verlicht constipatie
 • Vermindert ontstekingen, vooral bij artritis
 • Anti-aging voordelen
 • Voorkomt lichaamsgeur
 • Vermindert gist bij patiënten met Candida

Mogelijke bijwerkingen

Bij het introduceren van een nieuw supplement in uw routine, is het belangrijk om de mogelijke sid te overwegene effecten. De bijwerkingen geassocieerd met het nemen van vloeibaar chlorofyl zijn mild. Ze worden vooral geassocieerd met de spijsvertering. Chlorofyl wordt verondersteld niet-toxisch te zijn. Voor het grootste deel is vloeibaar chlorofyl een veilig en mild supplement.

Spijsverteringsongemakken

Het spijsverteringsstelsel begint in de mond. Omdat vloeibaar chlorofyl via de mond wordt ingenomen en door het spijsverteringskanaal reist, is dit waar de meeste bijwerkingen optreden.

Enkele van de gemelde milde bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid
 • Gastro-intestinale krampen
 • Diarree
 • Verkleurde ontlasting
 • Braken

Deze symptomen treden meestal op wanneer vloeibaar chlorofyl overmatig of op een lege maag wordt ingenomen.

Contra-indicatie

Het bestaande onderzoek suggereert dat bijwerkingen als gevolg van het consumeren van chlorofyl zeldzaam zijn. Er is echter niet genoeg onderzoek om te concluderen of vloeibaar chlorofyl veilig is voor zwangere mensen of mensen die borstvoeding geven.

Chlorofyl supplementen kunnen ook remmen bepaalde voorgeschreven medicijnen. In het bijzonder kunnen ze interfereren met medicijnen die de gevoeligheid voor zonlicht verhogen. Het nemen van chlorofyl naast fotosensibiliserende medicijnen kan het risico op zonnebrand en schade door de zon verhogen.

Dosering en bereiding

Vloeibaar chlorofyl wordt oraal ingenomen. Het wordt geleverd in vloeibare of poedervorm gemengd met water of een andere drank. U kunt chlorofyl ook in tabletvorm innemen. Vloeibaar chlorofyl is een toegankelijk supplement dat verkrijgbaar is in veel reformwinkels, online en vrij verkrijgbaar bij lokale apotheken. Zoek ernaar in de sectie kruidensupplementen.

Vloeibaar chlorofyl wordt vaak toegevoegd aan smoothies en sappen. Het wordt ook vaak aangetroffen in poeders gemengd met andere greens, zoals spirulina, tarwegras en chlorella.

Er is geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vloeibaar chlorofyl. Doses variëren per vloeibaar chlorofylsupplement, maar de gemiddelde hoeveelheid is 100 mg per portie.

Waar moet je op letten?

Omdat chlorofylsupplementen niet gereguleerd zijn, moet u op zoek gaan naar opties die derden hebben getest op potentie, zuiverheid en veiligheid. Kies degenen die worden geproduceerd in door de FDA gereguleerde faciliteiten voor supplementen die zijn gemaakt onder de strengste normen.

Het chlorofyl in supplementen is een verbinding die bekend staat als chlorofyl, afgeleid van chlorofyl en zeer vergelijkbaar in structuur. Dit zou het belangrijkste ingrediënt in chlorofylsupplementen moeten zijn. Puur chlorofyl kan worden afgeleid van hele voedingsmiddelen zoals alfalfa of tarwegras. Zorg ervoor dat het product aangeeft waar de chlorofylline vandaan komt.

Voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan chlorofyl

Een alternatief voor vloeibare chlorofylsupplementen is het consumeren van voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan chlorofyl. Dit kan ook worden gedaan naast het nemen van chlorofyl supplementen.

Chlorofyl-rijke voedingsmiddelen omvatten:

 • Peterselie
 • Luzerne
 • Raketsla
 • Tarwegras
 • Zeewier
 • Spirulina
 • Spinazie

Veelgestelde vragen


 • Moet vloeibaar chlorofyl gekoeld worden?

  De meeste vloeibare chlorofylsupplementen moeten na opening op een koele plaats worden bewaard. Voor het beste resultaat, koelen wanneer niet in gebruik. Dit zal per supplement verschillen, dus lees de instructies op de verpakking.


 • Hoe neem je vloeibaar chlorofyl?

  Vloeibare chlorofyl supplementen worden oraal ingenomen. Afhankelijk van het specifieke product, kunt u een druppelaar of eetlepel gebruiken om het te meten. Meng het vloeibare chlorofyl in een andere vloeistof zoals water, sap of een smoothie. Je kunt het vloeibare chlorofyl ook onverdund en op zichzelf drinken, maar veel gebruikers houden niet van de aardse smaak.

We hebben de beste greens-poeders geprobeerd, getest en beoordeeld. Als u op zoek bent naar een greens-poeder, onderzoek dan welke optie het beste voor u is.

Vloeibaar chlorofyl is een extractie van het pigment chlorofyl dat in planten wordt aangetroffen. Een manier om vloeibaar chlorofyl in uw dieet te krijgen, is door sap te maken en tarwegras en andere donkere bladgroenten te drinken. Een andere manier is om vloeibaar chlorofyl als supplement te consumeren.

Het chlorofyl in supplementen is een verbinding die bekend staat als chlorofyl, afgeleid van chlorofyl en zeer vergelijkbaar in structuur. Dit zou het belangrijkste ingrediënt in chlorofylsupplementen moeten zijn. Puur chlorofyl kan worden afgeleid van hele voedingsmiddelen zoals alfalfa of tarwegras. Zorg ervoor dat het product aangeeft waar de chlorofylline vandaan komt.

We hebben de beste greens-poeders geprobeerd, getest en beoordeeld. Als u op zoek bent naar een greens-poeder, onderzoek dan welke optie het beste voor u is.