De gezondheidsvoordelen van Dream Water

De gezondheidsvoordelen van Dream Water
 • Wat zit er in Dream Water?
 • Potentiële voordelen
 • Mogelijke bijwerkingen
 • Dosering en bereiding
 • Interacties
 • Andere manieren om de slaap te verbeteren

De statistieken over slaap zijn opzienbarend: naar schatting hebben 50 tot 70 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten een soort slaapstoornis. Bijna 40 procent van de 20- tot 39-jarigen meldt een korte slaapduur en meer dan 35 procent van de volwassenen zegt dat ze minder dan zeven uur per nacht slapen.

Wanneer miljoenen mensen moeite hebben om in slaap te vallen, is het geen verrassing dat drogisterijen, supermarkten en natuurvoedingswinkels allemaal hun schappen vullen met vrij verkrijgbare slaapmiddelen. Gebrek aan slaap wordt onder andere geassocieerd met slechte besluitvorming, auto-ongelukken, slechte voedingskeuzes, stemmingswisselingen en gebrek aan motivatie.

Wat zit er in Dream Water?

Dream Water is een vrij verkrijgbaar slaapmiddel dat beweert het beste volledig natuurlijke, niet-gewoontevormende slaapsupplement te zijn. Het bevat een gepatenteerde mix van drie ingrediënten, die allemaal zijn geassocieerd met verbeteringen in het vallen en in slaap blijven.

Gaba

GABA, of gamma-aminoboterzuur, is een aminozuur dat van nature in de hersenen wordt geproduceerd. Het werkt als een neurotransmitter die impulsen blokkeert tussen zenuwcellen in de hersenen. Hierdoor wordt vermoed dat GABA uw humeur kan stimuleren of een kalmerend, ontspannend effect op het zenuwstelsel kan hebben.

Door het zenuwstelsel te kalmeren, kan GABA stress en angst verminderen, pijn en pijn verlichten en de algehele ontspanning verhogen. GABA is de belangrijkste remmende neurotransmitter van het lichaam, wat betekent dat het de activiteit van zenuwcellen in de hersenen en het centrale zenuwstelsel verlaagt, waardoor de hersenen en het lichaam effectief in een lagere versnelling worden gebracht.

Lage niveaus van GABA in het lichaam zijn in verband gebracht met angst, chronische stress, depressie, concentratieproblemen, hoofdpijn, slapeloosheid,en verslavingsstoornissen.

Het is algemeen bekend en geaccepteerd dat GABA geproduceerd in de hersenen belangrijk is voor het slaappatroon van het lichaam.Omdat de natuurlijke niveaus van GABA van het lichaam van cruciaal belang zijn voor de slaap, is het logisch dat supplementen ook worden verondersteld te helpen.

Wetenschappers hebben echter geen consensus bereikt over de vraag of – of hoe effectief – aanvullende GABA de bloed-hersenbarrière passeert.

Zoals met alle supplementen, zijn het echte werk (dat je lichaam zelf produceert) en de supplementversie anders en kunnen ze anders werken in je lichaam. Sommige beperkte onderzoeken onderzoeken de directe relatie tussen aanvullende GABA en slaap. Een studie suggereert dat de orale inname van GABA zoals het van nature in voedsel wordt aangetroffen, gunstige effecten op de slaap kan hebben.

Melatonine

Melatonine is waarschijnlijk de meest gebruikte over-the-counter slaap supplement wereldwijd. Het staat bekend om zijn vermogen om slaap op te wekken en het is populair vanwege zijn oorsprong als een natuurlijk voorkomend hormoon.

Er wordt gedacht dat melatonine veilig en effectief is voor langdurig gebruik. Honderden wetenschappelijke studies hebben melatonine geaccepteerd als een gunstig alternatief voor andere vrij verkrijgbare of voorgeschreven slaapmiddelen. Melatonine wordt niet beschouwd als gewoontevormend.

Melatonine speelt een cruciale rol bij het reguleren van je circadiane ritme, of de biologische klok die je vertelt wanneer je moet gaan slapen en wanneer je wakker moet worden. Een hormoon geproduceerd in de pijnappelklier in de hersenen, melatonine wordt meestal ’s nachts vrijgegeven en melatonine niveaus in het bloed blijven verhoogd voor ongeveer 12 uur. Een uitzondering is bij mensen met het vertraagde slaapfasesyndroom of andere circadiane ritmestoornissen.

Voor sommige mensen lijkt melatonine te helpen de slaap te verbeteren. In studies die melatonine vergelijken met een placebo, is hetzelfde voordeel echter niet altijd aanwezig. Bewijs dat melatonine de lichaamsklok kan resetten is beter vastgesteld, maar een goede blootstelling aan licht en duisternis kan net zo effectief zijn.

5-HTP

5-HTP, of 5-Hydroxytryptophan, is een andere verbinding gemaakt in het lichaam en van nature gevonden in veel voedingsmiddelen. Het is een bijproduct van het aminozuur L-tryptofaan, dat in grote hoeveelheden aanwezig is in kalkoen (wat een deel is van de reden waarom mensen zeggen dat kalkoen je slaperig maakt).

Ons lichaam maakt van nature geen L-tryptofaan aan, dus we moeten het essentiële aminozuur opnemen uit het voedsel dat we eten. 5-HTP wordt gemaakt in het lichaam nadat we consumeren en absorberen L-tryptofaan.

De meeste aanvullende 5-HTP is afgeleid van de zaden van de Griffonia simplicifolia plant, een struikachtige plant afkomstig uit West- en Centraal-Afrika.

5-HTP verbetert de slaap omdat het helpt het lichaam meer serotonine te produceren. Serotonine is een neurotransmitter die slaap-waakcycli op verschillende manieren beïnvloedt, met name door de relatie met melatonine. Serotonine en melatonine werken symbiotisch – gezonde serotonineniveaus zijn essentieel voor het handhaven van gezonde melatonineniveaus, en beide hormonen zijn van cruciaal belang voor een goed functionerende biologische klok.

Onderzoek suggereert dat 5-HTP kan verkorten de tijd die nodig is om in slaap te vallen, en vanwege de serotonine-stimulerende kwaliteit, 5-HTP wordt ook gedacht te helpen met stemmingsstoornissen, stress, pijn, en eetlust controle.

Potentiële voordelen

Er zijn verschillende potentiële voordelen aan Dream Water.

Induceert slaap

De drie ingrediënten in Dream Water zijn allemaal wetenschappelijk onderbouwde slaapmiddelen. Ze zijn allemaal op de een of andere manier van nature in het lichaam aanwezig en beïnvloeden allemaal het zenuwstelsel en de slaap-waakcycli.

Bevordert ontspanning

Door het zenuwstelsel tot rust te brengen, de interne bioklok te regelen en de productie van serotonine te verhogen, kan Dream Water effectief zijn om u te helpen ontspannen, vooral voor het slapengaan.

Vermindert angst

5-HTP en GABA zijn beide aangetoond dat anti-angst eigenschappen hebben. Onderzoek naar 5-HTP suggereert dat de verbinding het risico op paniekaanvallen en emotionele stress kan verminderen. De rol van 5-HTP in angst wordt voornamelijk toegeschreven aan de serotonine-stimulerende kwaliteit.

De primaire rol van GABA in het lichaam is om de activiteit van neuronen in de hersenen en het centrale zenuwstelsel te dempen, wat kan helpen bij het verlichten van angst. Het is echter belangrijk op te merken dat aanvullende GABA dit op andere manieren kan doen (zoals door zijn activiteit in het darmmicrobioom).

Mogelijke bijwerkingen

GABA, melatonine, en 5-HTP worden allemaal over het algemeen goed verdragen door gezonde volwassenen. Er zijn echter nog steeds enkele mogelijke bijwerkingen van Dream Water waarvan u op de hoogte moet zijn.

Kan interfereren met slaapcycli

Als u Dream Water op het verkeerde moment inneemt of te veel inneemt, kan dit de natuurlijke slaapcyclus van uw lichaam verstoren.

Het nemen van Dream Water kan ervoor zorgen dat u te vroeg in slaap valt of te laat slaapt, wat uw slaapcyclus op de lange termijn negatief kan veranderen.

Slaperigheid overdag

Iedereen reageert anders op slaapmiddelen. Sommige mensen kunnen vinden dat Dream Water te sterk voor hen is en overdag vermoeidheid of problemen veroorzaakt om ’s ochtends wakker te worden.

Slaapmiddel afhankelijkheid

Hoewel de ingrediënten in Dream Water natuurlijk zijn en denken dat ze niet-gewoontevormend zijn, is het nog steeds mogelijk om een afhankelijkheid van het product te ontwikkelen. In feite is het mogelijk om een afhankelijkheid te ontwikkelen van elk slaapmiddel, natuurlijk of niet.

Andere bijwerkingen

De bijwerkingen van de individuele ingrediënten in Dream Water zijn ongewoon, maar sommige gemelde bijwerkingen omvatten:

 • 5-HTP: misselijkheid, duizeligheid, diarree
 • Melatonine: slaperigheid, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid
 • Gaba: lage eetlust, slaperigheid, spierzwakte, misselijkheid

Dosering en bereiding

Dream Water is er in twee vormen: Sleep Shot en Sleep Powder. De Dream Water-website zegt dat het een van beide vormen van Dream Water moet aannemen wanneer:

 • Je hebt een extra “zetje” nodig om in slaap te komen
 • Je kunt in slaap vallen, maar blijf wakker worden
 • Je reist vaak en moet slapen tijdens of na het reizen om te helpen met jetlag

De Sleep Shot is een 74 ml fles die 135 mg GABA, 10 mg 5-HTP, en 5 mg melatonine bevat. De beste tijden om het product te consumeren variëren op basis van individuele behoeften, maar het wordt aanbevolen om ongeveer 30 minuten voor het slapengaan één sleepshot te drinken. Er zijn nul calorieën in de Sleep Shots.

Sleep Powder wordt geleverd in individuele, draagbare pakketten. Je hoeft het poeder niet met water te mengen, maar voor een gemakkelijkere consumptie en een betere smaak zou je dat moeten doen. Elk sleep poeder pakket bevat 65 mg GABA, 7,5 mg 5-HTP, en 2,5 mg melatonine. Er zitten 10 calorieën in één poederpakket.

Interacties

De ingrediënten in Dream Water kunnen interageren met veel voorkomende medicijnen. 5-HTP alleen kan interageren met bijna 10 medicijnen. Van GABA is bekend dat het interageert met verschillende geneesmiddelen, waaronder benzodiazepinen (voornamelijk gebruikt voor de behandeling van angst) en barbituraten (vaak voorgeschreven voor slaapstoornissen).

Geneesmiddelen en medicijnen die mogelijke nadelige interacties met melatonine kunnen hebben, omvatten anticoagulants en anti-bloedplaatjes medicijnen, anticonceptiepillen, anti-hypertensieve geneesmiddelen, en immunosuppressiva.

Dit is geen uitputtende lijst. Het is altijd het beste om met uw arts te praten als u medicijnen gebruikt en overweegt Dream Water of een van de afzonderlijke ingrediënten als supplementen te nemen.

Andere manieren om de slaap te verbeteren

U hoeft mogelijk geen toevlucht te nemen tot een supplement als u ’s nachts moeite heeft met slapen. Er zijn veel slaapverbeteringstechnieken die u kunt proberen, waaronder:

 • Breng minder wakkere tijd door in bed (lezen, scrollen op je telefoon en meer)
 • Maak je slaapkamer zo donker mogelijk
 • Houd je slaapkamer op een koele temperatuur
 • Probeer stressverlagende tactieken
 • Luister naar witte ruis
 • Verminder uw consumptie van alcohol en cafeïne
 • Overdag sporten
 • Schakel televisies en andere apparaten een paar uur voor het slapengaan uit

Een woord van bodymindspirit

Dream Water kan een effectief vrij verkrijgbaar slaapmiddel zijn. Iedereen reageert echter anders op slaapmiddelen en supplementen. Het is belangrijk op te merken dat hoewel elk ingrediënt in Dream Water een belangrijke rol speelt in ons lichaam, hun rol als supplementen veel minder duidelijk is.

Als u problemen ondervindt bij het in slaap vallen, moet u uw situatie en symptomen met uw arts bespreken. Een arts kan u het beste helpen bij het vinden van een geschikt slaapmiddel en, indien nodig, een recept of cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid.

Vergeet niet dat veel factoren de slaap beïnvloeden, waaronder dieet en lichaamsbeweging. Een onvermogen om in slaap te vallen kan wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen, evenals complicaties bij de geestelijke gezondheid.

Wetenschappers hebben echter geen consensus bereikt over de vraag of – of hoe effectief – aanvullende GABA de bloed-hersenbarrière passeert.

Het nemen van Dream Water kan ervoor zorgen dat u te vroeg in slaap valt of te laat slaapt, wat uw slaapcyclus op de lange termijn negatief kan veranderen.