De gebreken van Fitbit-sluitingen oplossen

De gebreken van Fitbit-sluitingen oplossen
Bitbelt

Amazon.com


  • Huidproblemen voorkomen
  • Keepers om te voorkomen dat u uw fitnessband verliest
  • Vind een betere band
  • Profiteer van uw garantie

Veel eigenaren van de Fitbit Flex en Fitbit Alta worstelen elke keer om ze veilig aan te trekken. Deze en verschillende andere fitnessbanden knikken niet dicht, maar hebben een nub om door slots in de band te forceren. Dit kan erg moeilijk zijn om met één hand te doen, en je krijgt het misschien niet veilig gesloten na de strijd.

Eigenaren van de Flex en verschillende andere fitnessbanden die geen gespsluitingen hebben, klagen ook dat ze niet alleen moeilijk te sluiten zijn, maar dat ze ze ook kunnen verliezen als ze er niet geobserveerd af vallen.

Een deel van het probleem met sommige ontwerpen is het ontbreken van een “keeper”, een lus om het uiteinde van de band door te zetten die helpt voorkomen dat de band verloren gaat als de sluiting loskomt. Er zijn manieren om je riem aan te passen zodat deze een houder heeft, of je kunt misschien overstappen op een andere stijl riem.

Hoe u uw Fitbit Flex-sluiting veilig kunt sluiten

Voor fitnessbanden zoals de Fitbit Flex en Alta die de nub-en-slotsluitingen hebben, is er een truc om het veilig te sluiten zonder dat iemand het voor je doet:

Plaats een dubbeltje, stuiver of een ander dun vast voorwerp onder de sluiting naast je huid, zodat je een hard oppervlak hebt om tegenaan te drukken.

Dit maakt het gemakkelijker om een goede afsluiting te krijgen. Als dat nog steeds niet werkt, kunt u iemand vragen om u te helpen uw fitnessband veilig aan te trekken.

Huidproblemen voorkomen

Het is onvermijdelijk dat je van tijd tot tijd je fitnessband moet afdoen. Regelmatig wassen onder de band voorkomt geur, huiduitslag en zelfs infecties.

Je moet je huid controleren om er zeker van te zijn dat je niet gevoelig bent voor de materialen in de band. Een eerder Fitbit-ontwerp, de Force, werd bijvoorbeeld teruggeroepen omdat de oplaadcontacten veel dragers irriteerden.

Als je van band verandert naar een nieuwe stijl, draag het dan eerst slechts een uur of twee en controleer of je reageert.

Fitbit raadpleegde een raad van dermatologen voor verzorgingstips, waaronder:

  • Schrob taaie vlekken met een tandenborstel met zachte borstel
  • Beperk blootstelling aan vocht
  • Vermijd parfum, insectenwerend middel, olie of lotiongebruik onder de band

Keepers om te voorkomen dat u uw fitnessband verliest

Cardioloog Dr. Richard Fogoros stelt voor om een pak o-ringen te kopen bij uw lokale ijzerhandel. (Het pakket zou slechts een dollar of twee moeten kosten, kosteneffectieve verzekering voor een dure fitnessband.) Schuif het gewoon over de sluiting om het vast te houden. Het moet comfortabel en onopvallend zijn.

Een o-ring of kleine rubberband kan een goede oplossing zijn, maar het past misschien niet bij uw stijl. Als dat het geval is, zoek dan naar siliconen hoezen zoals de Bitbelt die fungeren als een add-on keeper die je over de band schuift.

U kunt kleuren mixen of matchen. Ze hebben maten voor grotere fitnessbanden en de Flex en andere kleinere banden. Deze kunnen naast fitnessbanden worden verkocht in de big box-winkels.

Je kunt ook veel fitnessbanden vinden in metallic en strass accenten, waarvan sommige ook kunnen dienen als een stijlvolle accessoire. Je kunt ze meestal vinden naast de fitnessbanden of online op sites zoals Amazon.

Vind een betere band

Terwijl de originele Fitbit Flex en vele andere fitnessbanden geen optie hadden om riemen te vervangen, doen nieuwere modellen dat wel. De Flex 2 en Fitbit Alta zijn voorbeelden van bijgewerkte modellen waarmee je verschillende riemen kunt kopen.

Hoewel uw opties van de fabrikant beperkt zijn, zijn er veel keuzes van externe leveranciers. Deze zijn meestal goedkoop online en komen in een breed scala aan kleuren, materialen en stijlen.

Als je een zeer veilige riem nodig hebt, zoek dan naar opties met gespsluitingen, die waarschijnlijk niet loskomen, zelfs bij de meest krachtige activiteiten. U zult niet dezelfde moeite hebben om ervoor te zorgen dat de nub-and-slotsluiting veilig is.

Een stijlvolle optie zijn de metalen bandjes met magnetische sluiting, vergelijkbaar met de Milanese lusband voor de Apple Watch. Je kunt deze vinden in zilver-, goud- en roségoudtinten en -kleuren, waaronder blauw, rood, wit en zwart.

Deze stijl is het gemakkelijkst aan en uit te trekken, maar dragers melden dat ze er nooit problemen mee hebben dat ze onbedoeld loskomen.

Profiteer van uw garantie

Veel bands bieden een vorm van garantie, zoals Fitbit, waarvan de beperkte productgarantie een verbintenis van een jaar belooft om geen defecten of fouten te maken. Als het apparaat of de meegeleverde riem breekts, scheurt of stopt met werken binnen dat tijdsbestek, zullen ze het product repareren of opknappen.

Voor fitnessbanden zoals de Fitbit Flex en Alta die de nub-en-slotsluitingen hebben, is er een truc om het veilig te sluiten zonder dat iemand het voor je doet:

Plaats een dubbeltje, stuiver of een ander dun vast voorwerp onder de sluiting naast je huid, zodat je een hard oppervlak hebt om tegenaan te drukken.

Dit maakt het gemakkelijker om een goede afsluiting te krijgen. Als dat nog steeds niet werkt, kunt u iemand vragen om u te helpen uw fitnessband veilig aan te trekken.