De beste wandelstokken voor een veiligere trektocht

De beste wandelstokken voor een veiligere trektocht

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Wandelen is een uitdagende maar lonende manier om te sporten. Een hulpmiddel dat kan helpen uw ervaring te verbeteren, zijn wandelstokken, ook bekend als wandelstokken. Wandelstokken bieden stabiliteit, gewrichtsbescherming en comfort terwijl u elk soort terrein verovert. Het is belangrijk om palen te vinden die licht van gewicht zijn en duurzaam genoeg om elk seizoen mee te gaan.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Onze top overall keuze zijn de Black Diamond Alpine Carbon Trekking Poles omdat ze compact, verstelbaar en in alle seizoenen kunnen worden gebruikt. De Montem Ultra Strong Trekking Poles zijn een goede prijs en bieden functies die vergelijkbaar zijn met duurdere merken.

Zoek bij het winkelen voor wandelstokken naar stokken die de juiste maat hebben. Sommige stokken zijn verstelbaar, maar andere hebben een vaste maat. Houd ook rekening met de weersomstandigheden en het terrein waarvoor u ze wilt gebruiken. Veel stokken worden geleverd met functies om aan alle soorten omstandigheden te voldoen, maar sommige zijn gespecialiseerd voor wandelen op de stoep of wandelen in de sneeuw. We hebben wandelstokken beoordeeld op hun verstelbaarheid, materiaal, duurzaamheid, handvatten en toegevoegde functies zoals verwijderbare manden.

Hier zijn de beste wandelstokken op de markt.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Black Diamond Alpine Carbon Trekking Poles bij Amazon

Beste budget:

Montem Ultra Strong Trekking Poles bij Amazon

Beste opvouwbaar:

Sterling Endurance Opvouwbare trekkingstokken bij Amazon

Beste voor vrouwen:

Black Diamond Trail Pro Shock Trekking Poles bij L.L.Bean

Beste voor reizen:

Mountainsmith Halite 7075 Trekking Pole bij Amazon

Beste lichtgewicht:

Hiker Hunger 100% Koolstofvezel trekkingstokken bij Amazon

Beste voor kinderen:

YOURJOY 2 Pack Kids Telescopische Trekking Pole bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Black Diamond Alpine Carbon Trekking Stokken

4.7


Black Diamond Alpine Carbon Trekking Stokken

Met dank aan Backcountry


Bekijk op Amazon
Bekijk op Backcountry.com
Bekijk op Blackdiamondequipment.com

Deze opvouwbare palen van Black Diamond staan consequent bovenaan de lijst met favorieten van wandelaars die van hun duurzaamheid, prestaties en veelzijdigheid houden, daarom hebben we ze over het algemeen het beste gekozen. Gemaakt voor gebruik in alle vier de seizoenen, hebben ze compacte koolstofvezel assen, dubbele FlickLok Pro-verstelinrichtingen en kurkgrepen. En maak je geen zorgen of je links- of rechtshandig bent, want de gewatteerde polsband kan worden aangepast aan beide. Twee sets manden zijn inbegrepen om zowel sneeuw als regelmatige trailwandelingen mogelijk te maken.

De lengte van de palen kan worden aangepast van 25 tot 51 inch en het paar weegt in totaal iets meer dan 1 pond. Over het algemeen zeggen klanten dat deze stokken alles bieden wat je wilt in wandelstokken voor een redelijke prijs.

Prijs op het moment van publicatie: $190

Beste budget

Montem Ultra Sterke Trekking Stokken

4.2


Montem Ultra Strong Wandelen / Wandelen / Trekking Stokken - Een paar

Met dank aan Montem


Bekijk op Amazon
Bekijk op Montemlife.com

Montem is een nieuw bedrijf op de markt, maar de polen krijgen geweldige recensies voor hun lage prijzen en solide prestaties. Dit paar is een koopje en heeft alle kenmerken van veel duurdere merken. Gemaakt van aluminium 7075 (hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt om vliegtuigen te bouwen), weegt het paar iets meer dan 19,2 gram. Ze kunnen worden aangepast aan hoogtes van 24 tot 53 inch en hebben een speciaal Flick-Lock-systeem om ze veilig op hun plaats te houden.

Ze zijn klein genoeg om ze goed te maken voor op reis, maar zijn gemaakt van aluminium, dus ze zijn ook stevig. Ze zijn een geweldige set palen voor iemand die net begint of als een extra paar om bij de hand te hebben. Klanten zijn enthousiast over hen en zeggen dat ze een uitzonderlijke waarde zijn, goed ontworpen en wandelen gemakkelijker en aangenamer maken, er zal geen verschil zijn in wandelen of wandelen.

Prijs op het moment van publicatie: $70

Beste Opvouwbaar

Sterling Endurance Opvouwbare Trekking Stokken

Sterling Endurance Opvouwbare Trekking Stokken

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Deze wandelstokken van Sterling Endurance bieden maximale draagbaarheid, omdat ze inklappen tot slechts 13,5 inch. Een opbergtas is ook inbegrepen, dus je kunt ze gewoon in een rugzak of andere tas gooien om ze onderweg mee te nemen.

Gemaakt van een speciaal type aluminium, ze zijn extreem duurzaam (vergelijkbaar met sommige staalsoorten in feite), maar ze zijn lichtgewicht. Ze kunnen zich aanpassen aan hoogtes van 44 tot 54 inch en hebben een Quick Flip Lock om ze op hun plaats te houden.

Prijs op het moment van publicatie: $23

Beste voor vrouwen

Black Diamond Trail Pro Shock Trekking Stokken

Dames Black Diamond Trail Pro Shock Trekking Poles

Met dank aan L.L. Bean


Zicht op L.L.Bean

Black Diamond staat bekend om zijn hoogwaardige, duurzame wandelstokken, en deze, die speciaal voor vrouwen zijn ontworpen, zijn geen uitzondering. Ze zijn gebouwd om de polsen van vrouwen te beschermen tegen stoten en de ergonomische schuimgreep is ook geschikt voor vrouwenhanden. Ze passen zich gemakkelijk aan van 26 tot 55 inch met Flock Lock-aanpassingen en het paar weegt slechts 1 pond, 4 gram.

Ze worden ook geleverd met Control Shock Technology, waarvan klanten zeggen dat het de impact op knieën, heupen en andere gewrichten aanzienlijk vermindert. Over het algemeen zeggen recensenten dat deze palen geweldig zijn voor veiligheid en stabiliteit, zelfs op moeilijk terrein en de prijs waard zijn.

Beste voor reizen

Bergsmid Halite 7075 Trekking Pole

Bergsmid Halite 7075 Trekking Pole

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Als je onderweg je stokken wilt meenemen, is dit paar van Mountainsmith klaar. Perfect voor op reis, ze zijn lichtgewicht (1 pond, 5 gram voor het paar) en vouwen zich neer tot slechts 16 inch, zodat ze niet te veel ruimte in beslag nemen in je bagage, maar ze bieden nog steeds alle functionaliteit die je wilt in een set stevige palen die klaar zijn om moeilijk terrein aan te pakken.

Helder in Marokkaans blauw, dit paar wordt geleverd met sneeuwmanden (voor sneeuwschoenwandelen), evenals wandelmanden. Ze hebben kurk en EVA (ethyleen-vinylacetaat) handgrepen en gewatteerde polsbanden voor comfort, en met een Interlock-systeem kunt u zich eenvoudig aanpassen aan hoogtes tussen 48 en 54 inch. Ze worden ook geleverd met vervangbare rubberen kofferbaktips en hardmetalen tips die u kunt verwisselen, afhankelijk van het terrein.

Beste lichtgewicht

Hiker Hunger 100% Koolstofvezel TrekkingStokken

Hiker Hunger 100% Koolstofvezel TrekkingStokken

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon

Als je niet wilt dat je stokken je verzwaren, zijn er deze wandelstokken van Hiker Hunger die minder dan een pond wegen. Beide palen samen wegen slechts 15,2 gram, waardoor ze geweldig zijn om in een koffer, rugzak of een andere tas te gooien die je zult dragen. De inklapbare palen kunnen zich uitstrekken van 24 tot 54 inch en de stukken kunnen worden gescheiden en opgeslagen in een draagtas, die bij de palen wordt geleverd.

Ondanks dat ze licht zijn, zijn deze palen ook sterk. Gemaakt van 100% koolstofvezel, zijn ze schokabsorberend en hebben ze een ergonomische kurkgreep voor comfort dat perfect is voor nordic walking. Ze worden ook geleverd met sneeuwmanden, moddermanden, rubberen tips en rubberen voetjes – alles wat je nodig hebt om te wandelen, sneeuwschoenwandelen en meer.

Prijs op het moment van publicatie: $80

Het beste voor kinderen

YOURJOY 2 Pack Kids Telescopische Trekking Pole

YOURJOY 2 Pack Kids Telescopische Trekking Pole in roze

Amazone


Bekijk op Amazon

Voeg een heel nieuw element van plezier toe aan wandelen voor kinderen met een paar van hun eigen wandelstokstokken. Kinderen houden ervan om hun eigen spullen te hebben, en deze palen zijn gemaakt om ze precies goed te passen. Ze zijn er ook in een reeks felle kleuren, waaronder roze, groen en blauw, wat het altijd leuker maakt.

Deze palen kunnen worden aangepast aan lengtes van 17 tot 33,5 inch en de polsbanden zijn ook verstelbaar. Gemaakt van lichtgewicht aluminium, wegen ze iets meer dan 11 gram per stuk, en ze worden geleverd met twee sets tips en twee sets manden om te voorkomen dat ze in sneeuw of modder zinken. Klanten zeggen dat deze palen niet alleen schattig zijn voor de kleintjes, maar ook lichtgewicht, stevig en gemakkelijk aan te passen aan kinderen van verschillende hoogtes.

Waar te letten bij wandelstokken

Materiaal

Walkoningspalen zijn meestal gemaakt van aluminium of koolstofvezel. Aluminium wandelstokken zijn veel duurzamer dan hun koolstofvezel tegenhangers en zijn minder duur, ideaal voor wandelende beginners. Koolstofvezel wandelstokken zijn echter lichter, waardoor ze een goede keuze zijn als je licht wilt inpakken.

Telescopisch vs. Opvouwbaar

Als je op zoek bent naar wandelstokken die kunnen worden neergeklapt, moet je kiezen tussen vouwstokken en telescopische palen. Vouwstokken zijn verbonden aan een touwtje en stellen u in staat om de secties uit elkaar te halen om ze te vouwen. Deze pakken het beste omdat ze kunnen worden opgevouwen tot een klein formaat en zijn over het algemeen lichtgewicht. Telescopische palen daarentegen storten in door terug te schuiven in secties met behulp van sluitsystemen. Deze zijn zeer duurzaam en kunnen lang meegaan als ze goed worden verzorgd. Ze kunnen echter zwaar zijn en als een slot vastloopt of breekt, kun je ze niet gebruiken.

Grepen

Wandelstokken bieden een verscheidenheid aan handvatten om u te helpen extra comfort te bieden op elk terrein. Grips zijn over het algemeen gemaakt van schuim, rubber of kurk. Schuim is het zachtste van de drie en het minst duurzaam, omdat zweet het schuim na verloop van tijd kan slijten. Rubber is beter voor wandelingen bij kouder weer, omdat het je handen isoleert en geen water absorbeert. Het kan echter ongemakkelijk zijn. Kurk is het beste voor warmere activiteiten omdat het vocht absorbeert en de meest comfortabele pasvorm biedt, omdat het na verloop van tijd naar je hand zal schimmelen.

Veelgestelde vragen


 • Hoe gebruik je een wandelstok op de juiste manier?

  Volg deze aanbevelingen om een wandelstok correct te gebruiken:

  • Plaats palen voorzichtig in de grond. De American Hiking Society zegt om fragiele vegetatie en gemakkelijk getekende rotsen te vermijden, omdat dit de natuur die je wilt behouden permanent kan schaden.
  • Zorg ervoor dat je andere wandelaars vermijdt.
  • Steek de uiteinden van je paal alleen in het padoppervlak.


 • Hoe weet ik welke maat wandelstok ik nodig heb?

  De grootte van de wandelstok die je nodig hebt, kan variëren. Als algemene regel geldt dat je ellebogen in een hoek van 90 graden moeten staan wanneer je je wandelstokken vasthoudt. Sommige palen zijn verkrijgbaar in vaste maten, terwijl andere verstelbaar zijn, dus zorg ervoor dat je ze uitprobeert voordat je ze koopt. Met verstelbare stokken kunt u uw palen inkorten of verlengen wanneer u bergop of omlaag gaat.


 • Hoe lang gaan wandelstokken mee?

  Wandelstokken kunnen jaren meegaan, zelfs een leven lang als je er goed voor zorgt. Vermijd goedkope tips, omdat ze na 30 tot 50 mijl kunnen slijten. U kunt stokken van goede kwaliteit online of in sportwinkels kopen.


 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van een wandelstok?

  Wandelstokken bieden schokabsorberende technologie, bestrijden trillingen en verminderen de impact op uw gewrichten. De tips kunnen ook helpen bij de stabiliteit: hardmetalen tips kunnen graven in zachter terrein, zodat u zich veiliger voelt, en rubberen koffer tips helpen om balans te bieden op hardere oppervlakken.


 • Is het beter om met één paal of twee te wandelen?

  Gebruik indien mogelijk twee wandelstokken tijdens het wandelen. Dit helpt je om aan beide kanten van je lichaam in balans te blijven. Twee polen geven je lichaam symmetrische ondersteuning, wat het risico op blessures na verloop van tijd kan verminderen.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Megan Foster is een doorgewinterde handelsschrijver en voormalig universiteitsatleet. Ze geeft prioriteit aan gezondheid en fitness in haar dagelijks leven en ze is altijd op zoek naar nieuwe, betrouwbare en door experts ondersteunde fitnessproducten om met haar lezers te delen. Ze leeft de meeste dagen praktisch in leggings en ze houdt vooral van leggings die ondersteunend genoeg zijn om te dragen voor een training, maar ook schattig genoeg om te dragen tijdens een snelle boodschappenrun.

Onze top overall keuze zijn de Black Diamond Alpine Carbon Trekking Poles omdat ze compact, verstelbaar en in alle seizoenen kunnen worden gebruikt. De Montem Ultra Strong Trekking Poles zijn een goede prijs en bieden functies die vergelijkbaar zijn met duurdere merken.