De beste hardloopschoenen voor dames op blote voeten van 2023

De beste hardloopschoenen voor dames op blote voeten van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Als het idee van nog een mijl op de loopband je niet opwindt, kun je merken dat je kiest voor de uitdaging van hardlopen op blote voeten. Blootsvoets hardlopen biedt meer verbinding met de grond (hoewel het nog een open vraag is of het blessures vermindert). Barefoot hardloopschoenen bieden een geweldige manier om over te stappen naar deze stijl van hardlopen, omdat ze je voeten enige bescherming bieden.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Onze topkeuze is de Vibram FiveFingers Women’s KSO EVO omdat ze comfortabel, betaalbaar en veelzijdig genoeg zijn om op verschillende terreinen te gebruiken. Ondertussen zijn de Vibram FiveFingers V-Run schoenen geweldig voor hardlopen op de weg.

De beste hardloopschoenen op blote voeten zijn goed passend en beperken je bewegingsbereik niet. Deze minimale schoenen hebben de neiging om in slip-on stijl te zijn en gemaakt van lichtgewicht, flexibel materiaal, en sommige kunnen teenzakken hebben. Bij het winkelen voor dit type schoen moet u rekening houden met de hiel-tot-teen drop, ademend vermogen en tractie. We hebben populaire opties onderzocht met deze functies in gedachten.

Dit zijn de beste hardloopschoenen voor vrouwen op blote voeten, volgens een hardloopcoach.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Vibram FiveFingers Women’s KSO EVO bij Amazon

Beste voor hardlopen op de weg:

Vibram FiveFingers V-Run bij Amazon

Beste voor afstandslopen:

Merrell Women’s Bare Access Arc 3 Trail Running Shoe bij Amazon

Beste voor trailrunning:

Vibram Women’s V-Trail Runner bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Vibram FiveFingers KSO EVO Dames

4.8


Vibram FiveFingers KSO EVO Dames

Zappos


Bekijk op Amazon
Bekijk op Zappos

Wat zeggen kopers? 70% van de meer dan 1.500 Amazon-recensenten beoordeelde dit product met 4 sterren of hoger.

De Vibram FiveFingers KSO EVO blotevoeten hardloopschoen verdient de hoogste ranking op deze lijst vanwege het algehele comfort, de betaalbaarheid en de prestaties. Net als andere FiveFingers-schoenen beschikt de KSO EVO over individuele teensleuven, die de vorm van de menselijke voet nabootsen. Het FiveFingers-ontwerp laat je tenen op natuurlijke wijze spelen, waardoor hun natuurlijke behendigheid wordt verbeterd en de schoen zich aanpast aan je individuele biomechanica.

Met precies de juiste hoeveelheid grondfeedback en bescherming kunt u met de KSO EVO het terrein of de weg onder uw voeten voelen en tegelijkertijd uitstekende flexibiliteit en tractie bieden. Het beschikt ook over een ademend en flexibel bovenwerk en een snel vetersysteem voor gemak en gemak. De zool is minder dan 5 millimeter dik, dus deze schoen moedigt een natuurlijke stijl van hardlopen aan, maar is nog steeds solide en duurzaam genoeg om schokken te absorberen en je voeten te beschermen. Deze lichtgewicht, veelzijdige hardloopschoen op blote voeten werkt heel goed als een weg- of trailrunningschoen, maar kan ook worden gebruikt voor crosstraining, wandelen en andere activiteiten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties, zodat u degene kunt kiezen die het beste bij uw stijl past.

Prijs op het moment van publicatie: $100

Het beste voor hardlopen op de weg

Vibram FiveFingers V-Run

Vibram FiveFingers V-Run Schoen

Moosejaw


Bekijk op Amazon
Bekijk op Moosejaw.com

Een andere FiveFingers-optie van Vibram, de V-Run-schoen heeft een 8 mm dikke zool en biedt voldoende demping en bescherming dat hij perfect is voor hardlopen op de weg. Het is ook een leuke keuze voor die hardlopers die overstappen van traditionele naar blote voeten hardloopschoenen. Het zachte bovenwerk is gemaakt van een comfortabel polyester Lycra stretch mesh met kleine gaatjes voor ventilatie, waardoor je voeten koel en droog blijven. Ze zijn ontworpen om zonder sokken te worden gedragen, maar kunnen ook teensokken herbergen als je wat extra warmte nodig hebt.

Prijs op het moment van publicatie: $140

Beste voor afstandslopen

Merrell Dames Bare Access Arc 3 Trail Running Schoen

Merrell Dames Bare Access Arc 3 Trail Running Schoen

Amazone


Bekijk op Amazon

Als je een afstandsloper bent of gloednieuw bent in blootsvoets hardlopen, Merrell’s Bare Access Arc 3 zero drop hardloopschoenen stellen je in staat om op een natuurlijke manier te rennen, terwijl ze wat teen-tot-hiel demping bieden voor extra bescherming en comfort. Het gemakkelijk te wassen, ademende mesh bovenwerk zorgt voor een goede pasvorm terwijl je je voeten koel en comfortabel houdt. Deze schoen is bedoeld voor neutrale hardlopers die een lichtgewicht, maar toch duurzame hardloopschoen op blote voeten willen. Het werkt ook heel goed voor fervente wandelaars of iedereen die veel tijd aan haar voeten doorbrengt.

Prijs op het moment van publicatie: $115

Het beste voor trailrunning

Vibram V-Trail Runner dames

Vibram V-Trail Runner dames

Amazone


Bekijk op Amazon

De Vibram FiveFingers V-Trail hardloopschoen op blote voeten biedt de perfecte balans tussen grondgevoel en bescherming tegen rotsen en ander vuil op ruige trailoppervlakken, waardoor het een ideale schoen is voor een hardloper die zijn natuurlijke hardloopstijl off-road wil nemen. Wanneer u over stenen rent, helpt het verlengde rotsbeschermingsgaas van de schoen onder de zool de schok te verminderen, waardoor uw risico op blauwe plekken wordt verminderd. Deze schoen heeft ook vulling rond de hiel, teenbumpers aan het einde van de tenen en een agressief loopvlakontwerp voor extra comfort en bescherming.

Eindoordeel

Vibram FiveFingers KSO EVO-damesschoenen (bekijk op Amazon) bieden een minimale stijl en bieden toch bescherming tegen het terrein. De teenzakken bootsen je natuurlijke vorm na en de schoen is een solide keuze voor zowel hardlopen als wandelen.

Waar je op moet letten in een hardloopschoen op blote voeten

Passend

Het vinden van de juiste pasvorm in een hardloopschoen op blote voeten vereist meestal wat vallen en opstaan. En bepaalde voetproblemen kunnen het dragen van blotevoetenschoenen uitdagend maken:

 • Hoge bogen: Hardloopschoenen op blote voeten hebben niet de extra demping die vaak nodig is om hardlopers met hoge bogen te beschermen.
 • Voetvorm: Veel blotevoetenschoenen hebben een brede teenbox en een strakke hielcup. Dit kan leiden tot enig ongemak als je smallere voeten of grotere hakken hebt.
 • Gang: Als je overproneert of onderproneert en extra demping nodig hebt om blessures te voorkomen, krijg je dat niet in een minimalistische of blotevoetenschoen.

Mobiliteit

Elke goede blotevoetenschoen is licht van gewicht en biedt weinig demping in de hakken voor een betere voet- en enkelmobiliteit. Wanneer je ze aantrekt, moeten de schoenen niet aanvoelen alsof je veel van iets draagt. Ze moeten meer aanvoelen als een verlengstuk van je voeten. Je moet in staat zijn om je enkels en voeten te bewegen met een volledig bewegingsbereik.

Hiel-tot-teen drop

De hiel-tot-teen drop is een meting gerelateerd aan de dempingshoogte. De hiel-tot-teen daling in blote voeten schoenen is nul millimeter. De val van een schoen kan belangrijk zijn als je een geschiedenis van knieblessures hebt. Schoenen met een lagere drop kunnen meer stress op de knieën veroorzaken.

Veelgestelde vragen


 • Zijn hardloopschoenen op blote voeten goed voor je?

  Hardloopschoenen op blote voeten kunnen goed zijn voor bepaalde hardlopers, omdat ze een zuiverdere vorm van hardlopen en meer verbinding met de grond bieden. Je moet echter tolerantie voor hen opbouwen. De meeste hardlopers zijn niet gewend om op blote voeten te gaan en je voeten kunnen een tijdje geschokt zijn als je je aanpast aan deze nieuwe look en feel.

  Je moet ook rekening houden met waar je loopt. Als je constant over wegafval en bij koud weer rent, bieden blotevoetenschoenen mogelijk niet genoeg bescherming tegen de elementen.


 • Hoe beïnvloeden hardloopschoenen op blote voeten je voeten?

  Omdat je voeten geen demping of een uitlopende hak hebben van een traditionele hardloopschoen, zit je nu lager bij de grond. Je achillespees zal harder moeten werken, wat kan leiden tot blessures of belasting van je kuitspieren.

  Je kunt ook de eerste paar weken te maken krijgen met blaarvorming en bloederig eelt als je voeten wennen aan deze nieuwe manier van hardlopen.


 • Kun je een marathon lopen in hardloopschoenen op blote voeten?

  Je kunt een marathon lopen in hardloopschoenen op blote voeten. Je moet hier echter wel voor trainen. Je moet in staat zijn om minstens 20 mijl in blote voeten hardloopschoenen te lopen voordat je een marathon probeert. Wanneer u begint met uw marathontraining, verhoogt u geleidelijk uw afstand door elke week blotevoetenschoenen met 10% te dragen om uw voeten te laten aanpassen.


 • Hoe beïnvloeden hardloopschoenen op blote voeten de prestaties?

  Een studie in de Journal of Sports Science and Medicine ontdekte dat hardloopschoenen op blote voeten zorgen voor een optimale stijfheid van de voorvoetbuiging, wat de prestaties ten goede kan komen. Ook kunnen blotevoetenschoenen het looprendement verbeteren door een groter bewegingsbereik mogelijk te maken dan traditionele schoenen.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Christine Luff heeft een passie voor duursporten. Als fitnessschrijver, fervent hardloper en gecertificeerd hardloopcoach heeft Christine jarenlang onderzoek gedaan naar hardloop- en wandelschoenen. Om comfortabel te rennen of te lopen en het risico op blessures te verminderen, stelt ze voor om door een professional voor schoenen te worden gepast.

Onze topkeuze is de Vibram FiveFingers Women’s KSO EVO omdat ze comfortabel, betaalbaar en veelzijdig genoeg zijn om op verschillende terreinen te gebruiken. Ondertussen zijn de Vibram FiveFingers V-Run schoenen geweldig voor hardlopen op de weg.

Vibram FiveFingers KSO EVO-damesschoenen (bekijk op Amazon) bieden een minimale stijl en bieden toch bescherming tegen het terrein. De teenzakken bootsen je natuurlijke vorm na en de schoen is een solide keuze voor zowel hardlopen als wandelen.