De beste halve en halve vervangers

De beste halve en halve vervangers
koffie creamer

Gedrongen


 • Halve en halve voedingswaarden
 • Voedselallergieën
 • Voordelen van half en half
 • Zuivelvrije vervangers
 • Extra vervangers

Een hoofdbestanddeel van keukens, diners en elke pauzeruimte op kantoor, pakketten van half en half worden geopend en de inhoud wordt elke dag in miljoenen koffiekopjes gegoten. Deze populaire zoetstof gaat de bitterheid van koffie tegen en verlicht de donkere kleur, waardoor de cafeïnehoudende drank aanvaardbaar is voor diegenen die niet de voorkeur geven aan de krachtige smaak van pure, zwarte koffie.

Half en half wordt gebruikt voor meer dan het opfleuren van koffie. Je vindt de creamer in recepten voor gebak, soepen en thee, omdat half en half een romige textuur en zoete smaak creëert.

Voor personen die half en half moeten vervangen door een alternatief, vanwege zuivelallergieën,
dieetbeperkingen, of een duidelijke afkeer van de smaak, u kunt ingrediënten in uw koelkast gebruiken, zoals niet-vette melk, sojamelk en kokosmelk, als alternatief.

Halve en halve voedingswaarden

Half en half is een basismengsel van gelijke delen volle melk en room. Het melkvetgehalte is ongeveer 10,5 tot 18%, afhankelijk van het merk.

Deze voedingsinformatie, voor 30 milliliter van half en half, wordt verstrekt door het Amerikaanse ministerie van Landbouw FoodData Central.

 • Calorieën: 39.9
 • Vet: 3,5 g
 • Natrium: 24,9 mg
 • Koolhydraten: 0,999 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 0,999 g
 • Eiwit: 0,999 g

Vitaminen en Mineralen

Half en half is gemaakt met een mengsel van melk, room en natriumcitraat.

Vitaminen en mineralen die half en half worden aangetroffen, variëren per merk, maar omvatten meestal het volgende:

 • Calcium: Je ontvangt ongeveer 35,1 milligram per portie, wat helpt om spieren en sterke botten op te bouwen en te onderhouden.
 • Cholesterol: Half en half heeft ongeveer 15 milligram per portie, dat is vijf procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Voedselallergieën

Voedselovergevoeligheden kunnen voorkomen dat mensen half en half drinken. Iedereen met de volgende gevoeligheden moet met een medische professional praten over het gebruik van half en half of overschakelen naar een meer levensvatbaar alternatief.

Lactose-intolerantie


Een lactose-intolerantie treedt op wanneer uw lichaam lactose niet kan afbreken of verteren omdat uw dunne darm niet genoeg maakt van het spijsverteringsenzym lactase. Vanwege deze storing kunt u pijnlijke symptomen ervaren na het drinken of eten van een melkproduct. Symptomen zijn misselijkheid, gas, diarree en maagkrampen.

Melkallergie

Een koemelkallergie (soms aangeduid als een caseïneallergie) is de meest voorkomende voedselallergie bij zuigelingen en jonge kinderen. Hetzelfde geldt voor volwassenen. Symptomen van een melkallergie variëren van netelroos tot krampen tot ernstige, levensbedreigende effecten, zoals anafylaxie.

Voordelen van half en half

Als je geen zuivelgevoeligheid hebt, wil je misschien vasthouden aan half en half – geen alternatief. Waarom? Voor recepten waarin je de exacte smaak van half en half wilt, zullen de meeste vervangingen niet werken. Het gebruik van andere ingrediënten kan het recept wateriger, boterachtiger of romiger laten smaken.

Zuivelvrije halve en halve vervangers

Als u een zuivelintolerantie ervaart, zijn de volgende vervangingen het proberen waard in uw volgende recept:

Gelijke delen kokosroom en sojamelk

Dit zorgt voor een romige, dikke textuur in je ovenschaal en je zult een lichte kokossmaak opmerken. Als je het in koffie gebruikt, kan een laag crème naar de top drijven. Je kunt dat afschuimen als je de textuur niet leuk vindt.

Melkalternatief en koolzaadolie

Gebruik 3/4 kopje van een gewoon melkalternatief (zoals amandel of haver) en 1/4 kopje koolzaadolie. Dit kan het gerecht minder zoet maken met de grote hoeveelheid melkvervanger die wordt gebruikt.

Dagelijks gratis half en half

Schakel half en half over op zuivelvrij en lactosevrij. Hoewel je niet dezelfde romige, melkachtige textuur krijgt, zal je maag de ruil waarderen.

Extra half- en halve vervangers

Als u geen melkallergieën of gevoeligheden voor zuivel heeft en u eenvoudigweg geen toegang hebt tot half en half, bieden deze vervangingen opties:

Volle melk en zware room

Voor een bijna perfecte match met half en half, gebruik 3/4 kopje volle melk met een 1/4 kopje zwaar
room. Hierdoor ontstaat een mengsel met 10% vetgehalte, dicht bij het vetgehalte van 10,5 tot 18% dat je in de helft en de helft krijgt.

Vette melk en zware room

Gebruik voor een vetarme optie 2/3 kopje niet-vette melk met 1/3 kopje zware room. Dit biedt bijna hetzelfde smaakvetgehalte met minder werkelijke vetpercentage.

Melk en boter

Om room te vermijden, gebruik je een kopje melk en een halve eetlepel boter. Dit zorgt voor een boterachtige smaak in een gerecht. Dit mengsel kan de smaak van uw gerecht aanzienlijk veranderen en het wordt niet aanbevolen voor koffie of hartig koken.

Volle melk en Griekse yoghurt

Voor personen die een keto-dieet volgen, gebruik 1/2 kopje volle melk en 1/2 kopje Griekse yoghurt. Dit zorgt voor een romige consistentie in je gerecht en verhoogt ook je eiwit- en vetpercentage.

Volle melk en zware room

Als je je geen zorgen maakt over een laag vetgehalte, gebruik dan 1/2 kopje volle melk en 1/2 kopje zware room. Dit mengsel heeft een melkvet van 36%, veel hoger dan je standaard half en half. Dit is handig voor gebak en in soepen voor extra rijkdom.

 • Calorieën: 39.9
 • Vet: 3,5 g
 • Natrium: 24,9 mg
 • Koolhydraten: 0,999 g
 • Vezel: 0g
 • Suikers: 0,999 g
 • Eiwit: 0,999 g