De beste erwteneiwitpoeders, volgens een diëtist

De beste erwteneiwitpoeders, volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Erwteneiwitpoeder is een geweldige plantaardige eiwitoptie die wordt gemaakt door eiwitten uit erwten te extraheren, complete eiwitten die alle negen essentiële aminozuren bevatten. Erwteneiwit is een goede bron van vertakte aminozuren, die helpen bij spierherstel en -synthese, en is ook relatief hoog in ijzer, een essentieel mineraal dat laag kan zijn in veganistische en vegetarische diëten. Het wordt meestal goed verdragen, licht verteerbaar en biedt een romige textuur wanneer het wordt gemengd in drankjes en shakes.

Beoordeeld & Goedgekeurd

 • Beste overall: Naked Nutrition Pea Protein Powder is een veganistisch eiwitpoeder met één ingrediënt, waardoor het een uitstekend plantaardig alternatief is om uw eiwitinname aan te vullen. Vrij van kunstmatige zoetstoffen en additieven, biedt de formule een indrukwekkende hoeveelheid eiwit per portie.
 • Beste voor atleten: Garden of Life SPORT Organic Plant-Based protein powder is een NSF Certified for Sport formule gemaakt met behulp van een combinatie van erwt en andere plantaardige eiwitten met een toegevoegde herstelmix met antioxidanten uit biologisch fruit.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Volgens functional medicine physician Dr. Chistine Maren, D.O., IFMCP, “Erwteneiwit kan een gemakkelijke en handige manier zijn om extra eiwitten aan het dieet toe te voegen. Hoewel ik de voorkeur geef aan hele voedingsmiddelen, is er een tijd en plaats voor eiwitpoeders om eiwittekort te helpen voorkomen. Dit is vooral relevant voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, atleten en oudere patiënten. Dit geldt ook voor patiënten die veel voedselgevoeligheden hebben of ervoor kiezen om een veganistisch of vegetarisch dieet te volgen.”

Hoewel erwteneiwitpoeder over het algemeen goed wordt verdragen, is het belangrijk om uw individuele tolerantie te controleren bij het toevoegen van een nieuw supplement aan uw dieet. Bovendien kunnen sommige erwteneiwitsupplementen toegevoegde ingrediënten bevatten, zoals probiotica en kruidenmengsels die mogelijk niet voor iedereen geschikt zijn. Bij het selecteren van onze toplijst met erwteneiwitpoeders, hebben we prioriteit gegeven aan producten die door derden zijn getest, kwaliteitsingrediënten bevatten en beperkte additieven zoals suiker, stabilisatoren en conserveermiddelen.

Is een erwteneiwitsupplement gunstig?

Als u voldoende eiwitten uit hele voedingsmiddelen consumeert, zou het toevoegen van een eiwitsupplement waarschijnlijk niet gunstig zijn. Als u iemand bent met een verhoogde eiwitbehoefte of als u over het algemeen moeite heeft om aan uw eiwitbehoeften te voldoen door alleen voedsel, kan het een goede optie zijn om aan te vullen met een eiwitpoeder.

Wanneer extra eiwit nodig is, beveelt Dr. Maren erwteneiwit aan “als patiënten de voorkeur geven aan een plantaardig eiwitpoeder en / of geen melkeiwitten of collageenpeptiden verdragen.”

Populaties die baat kunnen hebben bij een erwteneiwitsupplement zijn onder meer:

Mensen met dieetbeperkingen als gevolg van allergieën of levensstijlkeuzes: Als u iemand bent met meerdere voedselallergieën of een vegetarische of veganistische levensstijl volgt, kan het moeilijker zijn om aan uw eiwitbehoeften te voldoen door alleen voedsel. Erwteneiwit is veganistisch en bevat meestal geen van de topallergenen, waaronder pinda’s, noten, ei, vis, schaaldieren, koemelk, tarwe en soja, waardoor het een goede optie is voor veganisten, vegetariërs en mensen met voedselallergieën.

Topsporters of mensen die de spiermassa willen vergroten: Erwt eiwit wordt beschouwd als een hoogwaardig plantaardig eiwit omdat het alle negen essentiële aminozuren bevat. Bovendien is het een goede bron van vertakte aminozuren, met name leucine, isoleucine en valine. Onderzoek suggereert dat een erwteneiwitsupplement net zo effectief kan zijn als op zuivel gebaseerde eiwitten voor het verbeteren van de algehele spiermassa en kracht, waardoor het een vergelijkbare vervanger is voor atleten die hun eiwitinname uit een niet-dierlijke bron willen verhogen.

Mensen met verhoogde eiwitbehoeften als gevolg van de levensfase of medische aandoening: Zwangerschap, borstvoeding en latere levensfasen komen met verhoogde eiwitbehoeften. Bovendien vereisen sommige medische aandoeningen een verhoogde eiwitinname, waaronder kanker, brandwonden, letsel en postoperatief. Hoewel het het beste is om je eerst te concentreren op eiwitten uit voedsel, kunnen supplementen helpen om aan de verhoogde eiwitbehoeften te voldoen.

Wie heeft er misschien geen baat bij Erwteneiwit?

Voordat u toevoegting elk nieuw supplement op uw dagelijkse routine, het is belangrijk om het te bespreken met een zorgverlener, vooral als u een gediagnosticeerde medische aandoening of als u medicijnen gebruikt.

Er zijn veel gevallen waarin een erwteneiwitsupplement niet nodig is en zelfs gecontra-indiceerd kan zijn, waaronder:

Degenen die al een adequaat of eiwitrijk dieet consumeren: Als u voldoende eiwitten uit voedsel consumeert, is het toevoegen van een eiwitpoeder niet nodig. Hele voedselbronnen van eiwitten bevatten andere nuttige voedingsstoffen en zijn daarom meestal de voorkeursmanier om aan uw eiwitbehoeften te voldoen.

Degenen die allergisch of gevoelig zijn voor erwten: Erwten behoren tot de peulvruchtenfamilie. Hoewel erwtenallergieën zeldzaam zijn, moet u voorzichtig zijn bij het introduceren van erwteneiwit als u een allergie of intolerantie voor peulvruchten heeft. Zoals bij het starten van elk nieuw supplement, is het belangrijk om eventuele bijwerkingen op te merken en deze aan een zorgverlener te melden.

Die op natriumbeperkte diëten: In vergelijking met andere eiwitpoeders kan erwteneiwit hoger zijn in natrium. Gemiddeld bevatten producten ongeveer 100-400 mg per portie. Als u een natriumbeperkt dieet volgt, overweeg dan uw totale natriuminname voor de dag om te beoordelen of een erwteneiwitpoeder geschikt voor u is.

Die op eiwitbeperkte diëten: Als u een eiwitbeperkt dieet volgt vanwege gezondheidsproblemen, zoals nierziekte, raden we u niet aan om aan te vullen met extra eiwitten, tenzij geadviseerd door een zorgverlener.

In dit artikel

 • Is Erwten eiwit poeder gunstig
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

NAKED voeding NAKED PEA 1LB Erwteneiwit Isolaat

4.5


Naakt erwteneiwitisolaat

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Nkdnutrition.com
Pros

 • Product met één ingrediënt

 • Vrij van additieven en kunstmatige zoetstoffen

 • Informed Choice geverifieerd

Tegens

 • Mist smaak als het alleen in water wordt gemengd

Naked Pea-eiwitpoeder is onze topkeuze omdat het een formule met één ingrediënt is die is gemaakt van alleen gele erwten afkomstig van Amerikaanse en Canadese boerderijen en verwerkt zonder het gebruik van chemicaliën.

In twee schepjes van de niet-gearomatiseerde optie ontvangt u 27 gram eiwit en slechts 110 milligram natrium, waardoor Naked Nutrition Pea-eiwit een van de hogere eiwitbelastingen is en tegelijkertijd een van de laagste hoeveelheden natrium per portie bijdraagt.

Naast het feit dat het onafhankelijk door derden is getest op zware metalen, is het poeder niet-GMO en vrij van kunstmatige smaakstoffen en zoetstoffen. Naked Pea Protein komt ook in chocolade- of vanille-gearomatiseerde opties. Als u een atleet bent, is dit product ook Informed Choice-geverifieerd, wat garandeert dat het product vrij is van ingrediënten die verboden zijn in professionele sporten.

Omdat dit poeder niet gearomatiseerd is, raden we aan het te mengen in gearomatiseerde melk of sap, het te mengen in een smoothie of pannenkoeken of muffins ermee te maken in plaats van het gemengd in gewoon water te drinken.

Prijs op het moment van publicatie: $ 16 ($ 1,07 per portie)

Belangrijkste eiwitbron(nen): Erwteneiwit Portiegrootte: 2 schepjes | Hoeveelheid eiwit per portie: 27 gram | Calorieën per portie: 120 | Natrium per portie: 110 milligram | Extra ingrediënten: De gearomatiseerde opties bevatten biologische kokossuiker en cacao- of vanillearoma’s.

Beste koopje

Now Foods NOW Sportvoeding Erwteneiwit

4.3


NU Sport Erwteneiwit

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Herbspro.com
Pros

 • ConsumerLab.com geverifieerd

 • Non-GMO, biologisch en vrij van belangrijke allergenen

 • Product met één ingrediënt

 • Betaalbare prijs per portie

Tegens

 • Mist smaak als het alleen in water wordt gemengd

NU Sports Organic Pea-eiwit is gemaakt van erwteneiwitisolaat en biedt 15 gram veganistisch eiwit per portie. Het wordt geproduceerd in een gecertificeerde GMP-faciliteit, vrij van belangrijke allergenen, gecertificeerd biologisch, niet-GMO en ConsumerLab.com en Informed Sport geverifieerd. Dit zorgt ervoor dat het product bevat wat het zegt dat het bevat zonder mogelijk harmvolle verontreinigingen.

Deze formule is een goede keuze voor atleten vanwege de natuurlijke rijkdom aan aminozuren (BCAA’s) en de rigoureuze tests van derden die het heeft ondergaan, inclusief testen door de laboratoria van NOW op locatie. Het bevat ook 230 milligram natrium per portie, wat kan helpen bij het aanvullen van natriumverliezen door zweet tijdens trainingen met hoge intensiteit.

Prijs op het moment van publicatie: $ 20 ($ 0,74 per portie)

Belangrijkste eiwitbron(nen): Erwteneiwitisolaat Portiegrootte: 2 schepjes | Hoeveelheid eiwit per portie: 15 gram | Calorieën per portie: 80 | Natrium per portie: 230 milligram | Extra ingrediënten:Geen

Beste voor atleten

Garden of Life Sport Biologisch Plantaardig Eiwitpoeder

Garden of Life Sport Biologisch Plantaardig Eiwitpoeder

Vitamine Shoppe


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Vitamin Shoppe
Pros

 • NSF-gecertificeerd voor sport en geïnformeerde keuze geverifieerd

 • Biologisch, niet-GMO en vrij van belangrijke allergenen

 • Bevat antioxidant mix voor sport herstel

 • 30 gram eiwit per portie

Tegens

 • Bevat probiotica die mogelijk niet voor iedereen geschikt zijn

 • Duur

Garden of Life SPORT Organic Plant-Based Protein poeder is een mix van eiwitten uit garbanzo, marinebonen, linzen, veenbessen en erwten. Eén portie biedt 30 gram veganistisch eiwit en is NSF-gecertificeerd voor sport en geïnformeerde keuze geverifieerd, waardoor het een geweldige keuze is voor atleten met verhoogde eiwitbehoeften.

Naast de vegan-vriendelijke complete eiwitmix, bevat dit eiwitpoeder ook een antioxidantmix van biologische kersen, appels, kurkuma, gojibessen en bosbessen om te helpen bij spierherstel en 2 miljard CFU’s aan Bifidobacterium lactis een probioticum dat kan helpen bij immuunondersteuning.

Naast certificeringen van derden is Garden of Life SPORT Organic Plant-Based Protein USDA Organic en non-GMO. De toevoeging van stevia en biologische vanillesmaken geeft deze formule een subtiel zoete, vanillesmaak.

Prijs op het moment van publicatie: $ 41 ($ 2,16 per portie)

Belangrijkste eiwitbron(nen): Erwt, Marineboon, Linzen, Garbanzo en Cranberry Portiegrootte: 2 schepjes | Hoeveelheid eiwit per portie: 30 gram | Calorieën per portie: 160 | Natrium per portie: 160 milligram | Extra ingrediënten: Stevia, Zeezout, Probiotica, Vanille Smaakstoffen, Biologische Fruit Recovery Blend

Beste biologisch

NorCal Organic Premium Erwteneiwit

4.5


NorCal Organic Premium Erwteneiwit

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Norcal-organic.com
Pros

 • Product met één ingrediënt

 • Vrij van toegevoegde zoetstoffen en belangrijke allergenen

 • USDA Biologisch en non-GMO

 • Meerdere pakketgroottes

Tegens

 • Mist smaak als het alleen in water wordt gemengd

NorCal Organic Pea Protein bevat erwten geteeld in Canada die vervolgens worden gemalen en verpakt in de Verenigde Staten. NorCal Organic is er trots op alleen te werken met boeren die biologische en duurzame landbouwpraktijken volgen.

Het product met één ingrediënt biedt 22 gram eiwit per portie en is vrij van belangrijke allergenen, smaken en toegevoegde suiker. NorCal Organic voert voor en na de productie tests van derden uit om ervoor te zorgen dat haar producten voldoen aan de voedings- en zware metaalspecificaties.

NorCal Organic Pea Protein bevat een van de laagste natriumhoeveelheden, met slechts 90 milligram per portie, waardoor het een geschikte optie is voor diegenen die hun natriuminname willen beperken. Met drie verschillende maatopties kunt u reispakketten kopen, een tas van 2 pond of een tas van 4 pond.

Prijs op het moment van publicatie: $ 38 ($ 1,09 per portie)

Belangrijkste eiwitbron(nen): Erwteneiwit Isolaat Portiegrootte: 2 schepjes | Hoeveelheid eiwit per portie: 22 gram | Calorieën per portie: 100 | Natrium per portie: 90 milligram | Extra ingrediënten:Geen

Beste eiwit- en groentemix

Ontwerpen voor Health Organic PurePea Plus met Greens

PurePea Plus

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Designsforhealth.com
Bekijk op Pureformulas.com
Pros

 • USDA Biologisch, niet-GMO erwten en vrij van belangrijke allergenen

 • Inclusief mix van biologische groenten, groenten en fruit

 • Bevat vezels

Tegens

 • Duur

Designs for Health Organic PurePea Plus bevat erwteneiwit en bevat ook een mix van groenten, groenten en fruit. De organische mengsels worden geoogst op hun hoogtepunt van fytonutriëntenpotentie en vervolgens gedroogd om de voedingsintegriteit te behouden. Elke portie bevat 18 gram eiwit en 2 gram voedingsvezels.

Designs for Health volgt strikte productiepraktijken om hoogwaardige en betrouwbare producten te garanderen. Het bedrijf voert tests van derden uit op zijn producten om zuiverheid, kwaliteit en samenstelling te garanderen. Merk op dat hoewel dit een goede keuze kan zijn als je niet veel groenten en fruit eet, het aanzienlijk duurder is dan andere opties. Als u regelmatig producten eet, bent u misschien beter af met een meer betaalbare pure erwteneiwitoptie.

Prijs op het moment van publicatie: $ 67 ($ 4,47 per portie)

Belangrijkste eiwitbron(nen): Erwteneiwit Portiegrootte: 2 schepjes | Hoeveelheid eiwit per portie: 18 gram | Calorieën per portie: 120 | Natrium per portie: 240 milligram | Additieven: Stevia, groente- en fruitmix

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab.com. Indien relevant, geven we ook prioriteit aan producten die vrij zijn van onnodige en potentieel schadelijke additieven.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Wat te zoeken in Erwteneiwitpoeder

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 1. Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 2. Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 3. De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab.com, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 4. Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 5. Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

Eiwitpoeders kunnen zware metalen in sporenhoeveelheden bevatten. Zware metalen worden aangetroffen in bodem en water, die voedsel en supplementen kunnen besmetten, inclusief eiwitpoeders, maar dit is alleen een zorg wanneer het in overmaat wordt geconsumeerd. Specifieke factoren die van invloed zijn op het niveau van verontreiniging met zware metalen in de voedingsmiddelenindustrie zijn voedseltype, groeiomstandigheden en het landbouwproces. Recente studies suggereren echter dat de hoeveelheid in eiwitpoeders waarschijnlijk niet schadelijk is wanneer deze met mate wordt geconsumeerd (inclusief dagelijkse consumptie).

Door derden geteste eiwitpoeders kunnen ervoor zorgen dat het product onder de FDA-drempels voor verontreiniging met zware metalen ligt. Dr. Maren zegt: “Ik ben voorzichtig met de merken die ik gebruik en beveel aaneinde omdat eiwitpoeders (net als andere voedingssupplementen) besmet kunnen zijn. Kwaliteit en verteerbaarheid zijn erg belangrijk! Ik zoek altijd naar farmaceutische bedrijven die grondstoffen testen en naast GMP-gecertificeerd ook testen van derden gebruiken.”

Formulier

Erwteneiwitpoeders zijn verkrijgbaar in veel verschillende formuleringen. Sommige zijn op 100 procent erwten gebaseerd, terwijl anderen een mix van twee of drie verschillende eiwitbronnen kunnen zijn om het supplement te vormen. Sommige kunnen extra vitamines, mineralen, spijsverteringsenzymen of probiotica toevoegen. Zorg ervoor dat u voedingsetiketten leest om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten veilig zijn voor uw individuele behoeften.

Ingrediënten &potentiële interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te bekijken.

Bij het vinden van het beste supplement voor u, is het belangrijk om uit te kijken naar toegevoegde ingrediënten zoals kruidenmengsels, probiotica, spijsverteringsenzymen en prestatieverbeteraars die mogelijk niet geschikt zijn voor uw individuele behoeften. Hier zijn enkele dingen om op te letten:

 • Additieven: Eiwitpoeders kunnen toegevoegde vezels, probiotica, kruidenmengsels, cafeïne, vitamines en mineralen bevatten. Deze ingrediënten kunnen interageren met bepaalde medicijnen of andere supplementen en kunnen bijwerkingen hebben. Lees daarom de etiketten en begrijp elk ingrediënt om te beslissen of een supplement geschikt voor u is. Overweeg om een zorgverlener te raadplegen als u op zoek bent naar een supplement met een van deze additieven.
 • Toegevoegde suiker en kunstmatige zoetstoffen: Sommige eiwitpoeders kunnen grote hoeveelheden toegevoegde suiker bevatten, wat moet worden overwogen in de context van uw totale dagelijkse inname van suiker. Dit kan vooral belangrijk zijn als u een aandoening heeft die van invloed is op de bloedsuikerspiegel, zoals PCOS of diabetes. Andere eiwitpoeders kunnen kunstmatige zoetstoffen bevatten, die bij sommigen gastro-intestinaal ongemak kunnen veroorzaken, vooral bij mensen met aandoeningen zoals IBS.
 • Prestatieverbeteraars: Bepaalde prestatieverbeteraars kunnen worden opgenomen in eiwitsupplementen, met name die welke aan atleten worden verkocht. Dergelijke ingrediënten kunnen worden vermeld als vertakte aminozuren (BCAA’s), cafeïne, glutamine en creatinine. De veiligheid en werkzaamheid van deze ingrediënten variëren. Het is belangrijk om te verwijzen naar NIH-richtlijnen voor lichaamsbeweging en atletische prestaties bij het evalueren van deze ingrediënten en overweeg overleg met een zorgverlener.
 • Geneesmiddel-voedingsstof interacties: Als u medicijnen gebruikt of momenteel een medische behandeling ondergaat, is het belangrijk om een zorgverlener te raadplegen voordat u een eiwitpoedersupplement inneemt om de veiligheid ervan te garanderen.

Erwten eiwit poeder dosering

De DRI (Daily Recommended Intake) voor eiwitten, zoals gedefinieerd door The Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine, is 0,8 gram per kilogram lichaamsgewicht voor gezonde volwassenen. Ter referentie, dat is 55 gram per dag voor een volwassene met een gewicht van 150 pond. Individuele behoeften variëren echter afhankelijk van leeftijd, lengte, gewicht, lichaamssamenstelling, levensfase, activiteitsniveau en algehele gezondheidstoestand. Sommige atleten hebben bijvoorbeeld ergens tussen de 1,2 en 2,0 gram per kilogram lichaamsgewicht nodig om training en spierherstel te optimaliseren. Bovendien kunnen degenen die zwanger zijn, borstvoeding geven, ouderen of met bepaalde medische aandoeningen ook verhoogde behoeften hebben.

Het is het beste om je eiwitten eerst uit verschillende voedselbronnen te halen, omdat ze extra voedingsstoffen bevatten voor een optimale gezondheid. Probeer ook uw eiwitinname over de dag te spreiden voor optimale eiwitabsorptie en -gebruik. Beoordeel hoeveel eiwit er in uw dieet zit uit hele voedingsmiddelen en overweeg om indien nodig eiwitpoeders te gebruiken om de gaten op te vullen om aan uw individuele eiwitbehoeften te voldoen.

Hoeveel is te veel?

Eiwitpoeder heeft geen vastgestelde bovenste toelaatbare limiet (UL), omdat het consumeren van overtollig eiwit geen negatieve bijwerkingen lijkt te hebben. Het overschrijden van de ADH-bereiken voor eiwitten biedt echter geen extra voordelen en wordt daarom niet aanbevolen.

Bovendien is overmatige eiwitinname uit supplementen niet goed bestudeerd en sommige eiwitpoederproducten kunnen ingrediënten bevatten die nadelige bijwerkingen kunnen veroorzaken wanneer ze in overmaat worden geconsumeerd, zoals kruiden- en enzymatische mengsels, evenals toegevoegde vitaminen en mineralen. Ten slotte moeten mensen met of met een risico op chronische nierziekte de eiwitaanbevelingen van een zorgverlener volgen, omdat hoge innames van eiwitten een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van de nieren in deze patiëntenpopulaties.

Wanneer u ervoor kiest om een eiwitpoeder in uw dagelijkse routine op te nemen, is het belangrijk om enkele belangrijke punten te onthouden:

 • Oversuppletie van iets, inclusief eiwitpoeder, vormt het risico op een onbalans van de inname via de voeding. Een onbalans in de inname kan leiden tot suboptimale consumptie van macronutriënten zoals koolhydraten, vetten of eiwitten, evenals belangrijke vitamines en mineralen.
 • De Academie voor Voeding en Diëtetiek beveelt aan om de eiwitinname over de dag te verspreiden en de RDA’s niet te overschrijden zoals voorgeschreven voor uw individuele behoeften. De aanbevolen eiwitinname is ongeveer 0,8 gram / kilogram lichaamsgewicht per maaltijd, maar varieert afhankelijk van de individuele eiwitbehoeften.
 • Bij het bepalen van het beste eiwitpoeder voor u, is het belangrijk om eerst te beoordelen hoeveel extra eiwitten u nodig heeft om uw doelen te bereiken en het beste supplement te vinden om uw huidige voedingsinname en levensstijl aan te vullen.
 • De Academie voor Voeding en Diëtetiek beveelt een food-first benadering van eiwitinname aan, maar merkt op dat hoogwaardige eiwitpoeders een handige manier kunnen zijn om indien nodig eiwitten aan het dieet toe te voegen. Ze kunnen vooral nuttig zijn voor atleten met verhoogde behoeften en dienen als een goede snackoptie na de training als er geen op eiwitten gebaseerd voedsel beschikbaar is.

Veelgestelde vragen


 • Is erwteneiwit laag FODMAP?

  Of een erwteneiwitpoeder al dan niet een laag FODMAP-laag is, hangt af van de verwerking van de erwten en of het poeder extra ingrediënten bevat, waaronder enkele kunstmatige zoetstoffen die als hoog FODMAP worden beschouwd.

  Typisch, erwteneiwitpoeders zonder kunstmatige zoetstoffen of additieven worden beschouwd als laag FODMAP omdat ze zijn ontdaan van bijna alle koolhydraten en vezels, wat het deel is van de erwten dat oligosacchariden bevat (de “O” in FODMAP). Als u een laag FODMAP-dieet volgt, vermijd dan erwteneiwitpoeders die suikeralcoholen bevatten, waaronder sorbitol en xylitol.


 • Welke erwten worden gebruikt in erwteneiwit?

  Erwteneiwit wordt meestal gemaakt van gedroogde gele erwten. De erwten worden gedroogd, gereinigd en gesplitst om de zetmeel- en eiwitcomponenten te scheiden. Het eiwit wordt vervolgens gemalen, waardoor een eiwitpoeder ontstaat.


 • Is erwteneiwit een compleet eiwit?

  Ja, erwteneiwit bevat alle negen essentiële aminozuren waardoor het een compleet eiwit is. Hoewel alle negen essentiële aminozuren aanwezig zijn, is het niveau van methionine relatief laag. Als u een veganistische levensstijl volgt, kunt u bruine rijst of quinoa gebruiken om uw methionine-inname te stimuleren. Als u geen veganistische levensstijl volgt, kunt u dit compenseren met vlees, gevogelte of wat vis, omdat ze allemaal uitstekende bronnen van methionine zijn.


 • Veroorzaakt erwteneiwit gas?

  Erwteneiwit wordt gemaakt door het eiwit uit de eigenlijke erwt te isoleren. In dit proces heeft veel van de vezel de neiging om te worden verwerkt en veroorzaakt het meestal niet alleen gas. Dat gezegd hebbende, sommige erwteneiwitpoeders kunnen andere ingrediënten bevatten, zoals kunstmatige zoetstoffen, die bij sommige personen een opgeblazen gevoel kunnen veroorzaken, vooral voor mensen met IBS en andere gastro-intestinale ontstekingsaandoeningen.


 • Hoe verhoudt erwteneiwitpoeder zich tot andere eiwitpoeders?

  In vergelijking met andere plantaardige eiwitpoeders heeft erwteneiwit een vergelijkbaar eiwitgehalte als zowel soja-eiwitpoeder als rijsteiwitpoeder, dat hoger is dan hennepeiwit. Elk van deze heeft echter een ander aminozuurprofiel. Erwteneiwit bevat alle negen essentiële aminozuren en is een goede bron van BCAA’s, maar het is lager in methionine en hoger in lysine in vergelijking met andere plantaardige eiwitten.

  Wei-eiwit is het meest onderzochte eiwitpoeder en blijkt het meest effectief te zijn in spierherstel en -synthese vanwege de biologische beschikbaarheid en het hogere gehalte aan essentiële aminozuren en BCAA’s.

  Erwteneiwit is een goed alternatief voor mensen die geen dierlijk voedsel consumeren of voor mensen met zuivelgevoeligheden of allergieën.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Als levenslange atleet en geregistreerde diëtist houdt Brittany Scanniello voortdurend op de hoogte van de nieuwste sportvoedingsonderzoeken, trends en nieuwe producten die op de markt zijn gekomen. In haar dagelijkse leven werkt ze met actieve mensen en helpt ze hen te coachen bij hun voedingskeuzes voor, tijdens en na de training om ervoor te zorgen dat ze hun beste beentje voorzetten.

 • Beste overall: Naked Nutrition Erwteneiwit Powder is een veganistisch eiwitpoeder met één ingrediënt, waardoor het een uitstekend plantaardig alternatief is om uw eiwitinname aan te vullen. Vrij van kunstmatige zoetstoffen en additieven, biedt de formule een indrukwekkende hoeveelheid eiwit per portie.
 • Beste voor atleten: Garden of Life SPORT Organic Plant-Based protein powder is een NSF Certified for Sport formule gemaakt met behulp van een combinatie van erwt en andere plantaardige eiwitten met een toegevoegde herstelmix met antioxidanten uit biologisch fruit.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Belangrijkste eiwitbron(nen): Erwteneiwit Portiegrootte: 2 schepjes | Hoeveelheid eiwit per portie: 27 gram | Calorieën per portie: 120 | Natrium per portie: 110 milligram | Extra ingrediënten: De gearomatiseerde opties bevatten biologische kokossuiker en cacao- of vanillearoma’s.

Belangrijkste eiwitbron(nen): Erwteneiwitisolaat Portiegrootte: 2 schepjes | Hoeveelheid eiwit per portie: 15 gram | Calorieën per portie: 80 | Natrium per portie: 230 milligram | Extra ingrediënten:Geen

Belangrijkste eiwitbron(nen): Erwt, Marineboon, Linzen, Garbanzo en Cranberry Portiegrootte: 2 schepjes | Hoeveelheid eiwit per portie: 30 gram | Calorieën per portie: 160 | Natrium per portie: 160 milligram | Extra ingrediënten: Stevia, Zeezout, Probiotica, Vanille Smaakstoffen, Biologische Fruit Recovery Blend

Belangrijkste eiwitbron(nen): Erwteneiwit Isolaat Portiegrootte: 2 schepjes | Hoeveelheid eiwit per portie: 22 gram | Calorieën per portie: 100 | Natrium per portie: 90 milligram | Extra ingrediënten:Geen

Belangrijkste eiwitbron(nen): Erwteneiwit Portiegrootte: 2 schepjes | Hoeveelheid eiwit per portie: 18 gram | Calorieën per portie: 120 | Natrium per portie: 240 milligram | Additieven: Stevia, groente- en fruitmix