De 9 beste voedingsboeken van 2023, volgens een diëtist

De 9 beste voedingsboeken van 2023, volgens een diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Beste voedingsboeken

bodymindspirit Pasvorm / Amelia Manley


Een op voeding gericht boek kan u helpen uw dieet en levensstijl nieuw leven in te blazen om slimmere keuzes te maken, maar met zoveel op de markt, kan het moeilijk zijn om degenen te vinden die vol zitten met geweldige inhoud en tegelijkertijd boeiend zijn. De beste voedingsboeken kunnen op basis van begeleiding of recepten zijn en zullen zich richten op een onderwerp dat uw specifieke interesses aanwakkert.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Onze topkeuze is “Gentle Nutrition: A Non-Diet Approach to Healthy Eating” door Rachael Hartley, RD omdat het gemakkelijk te begrijpen is en eenvoudig, bruikbaar advies heeft om te volgen. Als je van de wetenschappelijke kant van voeding houdt, probeer dan “How Not to Die: Discover the Foods Scientifically Proven to Prevent and Reverse Disease” door Michael Greger, MD.

Wanneer u op zoek bent naar een voedingsboek, wilt u op zoek gaan naar boeken die zijn geschreven door een gekwalificeerde expert en die door bewijsmateriaal ondersteunde informatie hebben. Het boek moet ook overeenkomen met uw niveau van begrip van het onderwerp. Als je niet bekend bent met de basistermen van voeding, is een gemakkelijker te lezen met minder nadruk op wetenschappelijk materiaal ideaal. We hebben een verscheidenheid aan boeken voor verschillende doelgroepen onderzocht met deze functies in gedachten.

Hier zijn de beste voedingsboeken, volgens een diëtist.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Gentle Nutrition bij Amazon

Beste voor wetenschapsliefhebbers:

Hoe niet te sterven bij Amazon

Beste over voedselpolitiek:

In Defense of Food bij Amazon

Beste voor baby’s en peuters:

Little Foodie bij Amazon

Beste voor supplementen:

Versterk je leven bij Amazon

Beste Kookboek:

The Well Plated Cookbook bij Amazon

Beste gemakkelijk te lezen:

Dressing on the Side (en andere dieetmythes ontkracht) bij Amazon

Beste voedselindustrie-gericht:

Onsmakelijke waarheid bij Amazon

Het beste voor een gezondere relatie met voedsel:

Intuïtief eten bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Hoe we hebben geselecteerd
 • Waar moet je op letten
 • FAQ

Beste overall

Zachte voeding: een niet-dieetbenadering van gezond eten

4.9


Zachte voeding

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Barnesandnoble.com
Pros

 • Geschreven door een geregistreerde diëtist

 • Inclusief 50+ recepten

 • Leert intuïtieve eetfilosofieën

Tegens

 • Een beetje duurder dan andere boeken

Als u op zoek bent naar de ultieme vereenvoudigde benadering van voeding en gezond eten, kijk dan naar Rachael Hartley, RD. Haar boek , “Gentle Nutrition: A Non-Diet Approach to Healthy Eating” biedt duidelijk en bruikbaar advies om de gezondheid te verbeteren door flexibiliteit te leren in plaats van zich te concentreren op dieetrages en cijfers.

Rachael duikt in het opbouwen van gezonde gewoonten met bevredigende maaltijden en snacks terwijl hij de dieetcultuur achter zich laat. Het evidence-based advies wordt onderwezen door middel van gemakkelijk te lezen verhalen en tips, terwijl je leert om je mindset over gezondheid en voedsel te veranderen. Je leert ook hoe je meer in harmonie kunt zijn met je honger- en verzadigingssignalen. Hartley richt zich op echt genieten van wat je eet zonder alle verwarring en druk die gepaard gaat met het volgen van rage diëten.

Als je op zoek bent naar een boek dat je zelfzorg en voeding leert, dan is dit degene voor jou. Bovendien bevat het meer dan 50 recepten om u op weg te helpen met uitgebalanceerde maaltijdideeën!

Prijs op het moment van publicatie: $30

Aantal pagina’s: 256 | Referenties van de auteur: RD, LD | Publicatie jaar: 2021

Beste voor wetenschapsliefhebbers

Hoe niet te sterven

Hoe niet te sterven

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Abebooks.com
Pros

 • Geschreven door een arts

 • Vertaalt complexe wetenschap naar bruikbare adviezen

 • Leert over een lang leven door middel van voedsel

Tegens

 • Nadruk op een plantaardig dieet is misschien niet voor iedereen geschikt

Met een pakkende titel begint Michael Greger, MD, met het feit dat we misschien op oudere leeftijd leven, maar we leven meer van die jaren in ziekte. Dus, hij probeert de levensstijlfactoren te schetsen – het meest kritisch een heel voedsel, plantaardig dieet. Hij suggereert dat deze veranderingen in levensstijl belangrijke doodsoorzaken kunnen voorkomen, stoppen en omkeren, waaronder hartaandoeningen, longziekten, sommige kankers en diabetes. Hij biedt zijn “dagelijkse dozijn”, een lijst met voedingsmiddelen en oefeningen die de gezondheid ten goede komen, waaronder lijnzaad, bonen en bessen om er maar een paar te noemen. Zijn algemene uitgangspunt is om de oorzaak van ziekte aan te pakken in plaats van de symptomen te behandelen.

In tegenstelling tot sommige boeken op de markt die beweren de levensduur te stimuleren, gebruikt “How Not to Die” wetenschappelijk bewezen voedingsadvies dat het consumeren van hele voedingsmiddelen zoals fruit en groenten bevordert, evenals door bewijs ondersteunde kruiden, zoals kurkuma, die kunnen helpen om kankerverwekkende stoffen te blokkeren. Het boek is geworteld in de wetenschap – het bevat een overvloed aan citaten – en vertaalt complex wetenschappelijk onderzoek in uitgebreid, gemakkelijk te lezen en bruikbaar advies.

Prijs op het moment van publicatie: $ 17 voor hardcover

Aantal pagina’s: 576 | Referenties van de auteur: Md | Publicatie jaar: 2015

Beste over voedselpolitiek

Ter verdediging van voedsel

Ter verdediging van voedsel

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Barnesandnoble.com
Pros

 • Geeft tips om een bewuste consument te worden

 • Geschreven door een expert, onderzoeksjournalist van voedsel, mens en natuur

Tegens

 • Kan te dicht zijn voor sommigen

In zijn boek “In Defense of Food” benadrukt de populaire journalist Michael Pollan de Amerikaanse obsessie met voedsel en wijst hij erop hoe de natie de neiging heeft om minder gezond te worden naarmate we ons meer zorgen maken over voedsel. Bekend om zijn beroemde stelregel van zeven woorden : “Eet voedsel. Niet te veel. Meestal planten.” Pollan is niet bang om de aandacht te vestigen op de manier waarop de industrialisatie van eten ons ertoe heeft aangezet om producten van de voedingswetenschap te eten in plaats van voedsel dat in de natuur wordt aangetroffen.

De focus van zijn boek is ‘nutritionisme’, of de gemeenschappelijke Amerikaanse fascinatie voor enkelvoudige voedingsstoffen (zoals vezels of vitamine C) als bakens van gezondheid, in plaats van het algehele genot van voedingsmiddelen die deze gezonde ingrediënten bevatten. Hij bespreekt hoe nutritionisme heeft geleid tot ziekte en instrueert vervolgens hoe je kunt breken met het westerse dieet. Pollan stelt lezers in staat om “echt voedsel” te kiezen voor de gezondheid van de bevolking, het Amerikaanse land en de Amerikaanse eetcultuur. Hij nodigt mensen uit om afstand te nemen van de verpakte supermarktartikelen en overvloedige producten te omarmen die vrij zijn van gezondheidsclaims, voedingsetiketten en zelfs kleurrijke verpakkingen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 22 voor hardcover

Aantal pagina’s: 256 | Referenties van de auteur: Deskundige schrijver en journalist | Publicatie jaar: 2008

Het beste voor baby’s en peuters

Kleine foodie

Kleine foodie

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Barnesandnoble.com
Bekijk op Thriftbooks.com
Pros

 • Bevat meer dan 100 recepten

 • Richtlijnen voor wanneer te beginnen met het voeren van verschillende voedingsmiddelen

Tegens

 • Bevat geen afbeeldingen voor alle recepten

Voor veel ouders is het uitzoeken hoe ze baby’s en peuters het beste kunnen voeden een ongelooflijk stressvolle prestatie. Met haar boek bewapent blogger Michele Olivier lezers met de kennis en hulpmiddelen die nodig zijn om kinderen voedzaam voedsel te geven dat de ontwikkeling van de hersenen en het lichaam ondersteunt, terwijl kinderen vanaf het begin een breed gehemelte kunnen opbouwen. “Little Foodie” is een uitstekende eerste bron om in pediatrische voeding te springen, te beginnen met het voeden van je baby vaste stoffen.

De bron is meer dan een kookboek, hoewel het meer dan 100 recepten bevat. Het bevat nuttige antwoorden op typische vragen over baby- en peutervoeding en eetgewoonten, evenals een diepgaande how-to voor het maken van puree en hapjes. De doordachte, smakelijke recepten zijn perfect voor het hele gezin en bevatten een verscheidenheid aan voedzame ingrediënten om avontuurlijke en gezonde eters te creëren.

Prijs op het moment van publicatie: $ 15 voor paperback

Aantal pagina’s: 346 | Referenties van de auteur: Een babyvoeding blogger en een voedingstherapeut (MNT) | Publicatie jaar: 2015

Beste voor supplementen

Versterk je leven: je gids voor vitamines, mineralen en meer

Bekijk op Amazon
Bekijk op Barnesandnoble.com
Pros

 • Geschreven door een arts

 • Biedt richtlijnen voor het lezen van productetiketten

Tegens

 • Bevat geen informatie over minder populaire supplementen

Als je nieuwsgierig bent naar hoe supplementen passen in een algemeen voedingsbeeld, is “Fortify Your Life” een uitstekend startpunt. Integratieve gezondheidsarts Tieraona Low Dog, MD, leidt u door belangrijke mineralen en vitamines, geeft eenvoudige instructies over het lezen van productetiketten en praat over veelvoorkomende tekorten aan voedingsstoffen in ons moderne leven. Hoewel het gemakkelijk is om aangetrokken te worden tot bepaalde supplementen vanwege hun vermeende gezondheidsclaims en aantrekkelijke labels, distilleert Dr. Low Dog de supplementenindustrie tot de essentiële feiten en informeert lezers over hoe ze kunnen overwegen wat hen ten goede kan komen.

Gewoonlijk bevelen artsen supplementen aan zonder begeleiding over welke te kiezen. Laat het over aan Dr. Low Dog, een vertrouwde arts voor natuurlijke gezondheid, om u te helpen navigeren door de complexe en verwarrende wereld van supplementen.

Prijs op het moment van publicatie: $16 voor hardcover

Aantal pagina’s: 336 | Referenties van de auteur: Md | Publicatie jaar: 2016

Beste Kookboek

Het goed vergulde kookboek: snelle, gezonde recepten die je wilt eten

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Barnesandnoble.com
Pros

 • Alle ingrediënten zijn te vinden in de meeste supermarkten

 • Bevat ideeën voor ruilen in het seizoen

 • Recepten zijn snel en budgetvriendelijk

 • Geschreven door de maker van een populaire receptenwebsite

Tegens

 • Niet geschreven door een diëtist of arts

Als u op zoek bent naar een kookboek met gezonde recepten en manieren om comfortfood te verlichten, is Erin Clarke’s “The Well Plated Cookbook” een uitstekende keuze. Het kookboek richt zich op flexibele en eenvoudige recepten met heerlijke smaak en schone ingrediënten. De verzameling van meer dan 130 recepten omvat alles van soepen en salades tot pasta’s, vellendiners en zelfs desserts.

Het informatieve boek staat ook boordevol tips voor het hergebruiken van restjes, het bewaren en opwarmen van voedsel en het ruilen van ingrediënten. “The Well Plated Cookbook” biedt recepten die eenvoudig en gezond zijn waar alle leden van het gezin van kunnen genieten. Recepten variëren van enchiladas tot sheet pan tandoori kip en een zeer populair bosbessen bananenbrood.

Prijs op het moment van publicatie: $30 voor hardcover

Aantal pagina’s: 320 | Referenties van de auteur: Maker van een populaire receptenwebsite | Publicatie jaar: 2020

Beste gemakkelijk te lezen

Dressing on the Side (en andere dieetmythes ontkracht): 11 op wetenschap gebaseerde manieren om meer te eten, minder stress te hebben en je geweldig te voelen over je lichaam

Bekijk op Amazon
Bekijk op Barnesandnoble.com
Bekijk op Ebooks.com
Pros

 • Leest alsof je met je beste vriend praat

 • Leert je om “nep” voedingsnieuws te identificeren

 • Biedt praktische toepassing van onderzoek

Tegens

 • Sommigen genieten misschien niet van haar geestige schrijfstijl

Voedingsboeken kunnen complex onderzoek bevatten dat uitdagend is, en niet te vergeten saai, om te lezen. Als je op zoek bent naar een leuke, vermakelijke en informatieve lezing die dieetmythes ontkracht, bekijk dan ‘Dressing on the Side’. Geschreven door geregistreerde diëtist Jaclyn London, de eerste Goede huishouding voedingsregisseur. Het geestige, goed onderzochte boek leest alsof je met je beste vriend praat. Het is slim, grappig en conversatief.

Elk hoofdstuk begint met een paar opsommingstekens van wat je zult bereiken en springt dan meteen in een goed doordachte discussie. Onderwerpen behandelen de top elf excuses die mensen gebruiken als het gaat om veranderingen in levensstijl, waaronder gebrek aan wilskracht, geen tijd en te veel reizen. In de hele tekst zijn er nuttige tips en strategieën (die natuurlijk evidence-based zijn) om u te helpen levenslange gewoonten te creëren die leiden tot blijvende verandering. Dit “anti-dieet” boek maakt gebruik van praktische toepassing van voedingsonderzoek om lezers in staat te stellen eigenaar te worden van hun schema’s en eetgewoonten om de algehele gezondheid te verbeteren.

Prijs op het moment van publicatie: $26 voor hardcover

Aantal pagina’s: 320 | Referenties van de auteur: MS, RD | Publicatie jaar: 2019

Beste voedselindustrie-gericht

Onsmakelijke waarheid: hoe voedselbedrijven de wetenschap van wat we eten scheeftrekken

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • De lezers van Open zien een bewuste consument te worden

 • Leert lezer dieper in onderzoek te graven

Tegens

 • Misschien een beetje te technisch voor sommigen

Kijk naar Marion Nestle, PhD, MPH, Amerika’s toonaangevende pleitbezorger voor volksgezondheid en voeding, om te decoderen hoe de voedingsindustrie voedingsonderzoek manipuleert om zeer winstgevende, gemakkelijk op de markt te brengen gezondheidsclaims te creëren. In “Unsavory Truth” graaft Nestle in de morele en ethische aspecten van voedselmarketing en werpt licht op hoe bedrijven vertalen en onderzoek doen om producten te ondersteunen die misschien niet de gezondste opties zijn. Nestle wijst op met suiker gezoete dranken en Olestra als voorbeelden van door de industrie gefinancierde studies die de sponsor bevoordelen.

Als je geïnteresseerd bent in voedselbeleid en manipulaties van voedselwetenschap, is “Unsavory Truth” iets voor jou. De tekst opent de ogen van lezers voor het verontrustende feit dat bedrijven over het algemeen winst boven de volksgezondheid stellen. Voor andere favorieten die gericht zijn op de voedingsindustrie, bekijk Nestlé’s ‘Voedselpolitiek’ en ‘Wat te eten’.

Prijs op het moment van publicatie: $30 voor hardcover

Aantal pagina’s: 320 | Referenties van de auteur: PHD | Publicatie jaar: 2018

Het beste voor een gezondere relatie met voedsel

Intuïtief eten

Bekijk op Amazon
Bekijk op Barnesandnoble.com
Pros

 • Geschreven door twee diëtisten

 • Helpt jojo-diëten te beëindigen

 • 10 principes om mindset shift te begeleiden

Tegens

 • Sommigen hebben eerdere edities gemakkelijker te lezen gevonden

Geschreven door twee geregistreerde diëtisten, Intuïtief eten is onze topkeuze voor het ontwikkelen van een gezondere relatie met voedsel. Je zult niet alleen leren om de cyclus van jojo-diëten te doorbreken, maar je zult ook in staat zijn om gemeenschappelijke mythes van de dieetcultuur te verwerpen.

Dit boek geeft je een manier om je lichaam te vertrouwen om je te vertellen wat het nodig heeft. Het kan helpen om alle verwarring van externe invloeden te blokkeren en in plaats daarvan te leren opnieuw verbinding te maken met interne signalen. Het kan tijd kosten om die ontkoppeling van ons lichaam ongedaan te maken, maar auteurs vragen en helpen lezers te begeleiden bij het bouwen van een nieuw kader van genezing en het eren van jezelf.

De 10 principes gaan ook over het omgaan met emoties, het respecteren van je lichaam, beweging en meer. Dus als je je verslagen voelt en een anti-dieetbenadering van voeding wilt, is dit boek iets voor jou. Er is ook een intuïtief eetwerkboek dat complementair is aan dit werkboek en oefeningen biedt om je nieuw geleerde vaardigheden te verbeteren.

Prijs op het moment van publicatie: $ 18 voor paperback

Aantal pagina’s: 400 | Referenties van de auteur: MS, RDN, CERDR-S en MS, RDN, CEDRD-S, FAND | Publicatie jaar: 2020

Hoe we hebben geselecteerd

Om de beste voedingsboeken op de markt te vinden, hebben we een heleboel gesorteerd om gerenommeerde auteurs te vinden, die voedingsinformatie nauwkeurig doorgeven. We hebben ook rekening gehouden met leesbaarheid en plezierigheid, evenals belangrijke onderwerpen bij het kiezen van deze boeken.

Waar je op moet letten in een voedingsboek

Geloofwaardig en door onderzoek ondersteund

Wanneer u een voedingsboek kiest, zoek dan naar de referenties van de auteur; wat is de opleidingsachtergrond van de auteur? Is deze persoon een arts of diëtist? Iedereen kan een boek publiceren, dus zorg ervoor dat dit advies afkomstig is van een gekwalificeerde expert.

Ook kunnen het advies en de aanbevelingen van invloed zijn op uw gezondheid, dus het is belangrijk om deze persoon en de informatie die ze presenteren te kunnen vertrouwen. Aanbevelingen moeten gebaseerd zijn op hoogwaardige wetenschappelijke studies, klinische proeven en andere geloofwaardige bronnen. De boeken die geen referenties hebben voor dergelijke beweringen zijn over het algemeen onbetrouwbare bronnen.

Voorkennis

Als je nieuw bent in voeding, heb je misschien wat meer begeleiding en uitleg nodig over basisvoedingstermen en -theorieën. Als je meer gevorderd bent, geef je misschien de voorkeur aan een boek dat voedingsbeleid en wetenschap bespreekt, evenals specifieke studies.

Begeleiding vs. Recepten

Bekijk de inhoudsopgave om te zien of het boek meer gericht is op voedingsaanbevelingen, diepgaande beleidsdiscussies of recepten. Bedenk vervolgens hoe je het boek gaat gebruiken. Als u op zoek bent naar educaEen boek met tonnen evidence-based voedingsaanbevelingen, tips en verklaringen is misschien wel het beste.

Focus

Voeding is een brede en voortdurend evoluerende wetenschap die vele subcategorieën heeft, zoals voedselbeleid, nutrigenomics en voedingswetenschap. Houd rekening met je interesses bij het kiezen van een voedingsboek. Als u bijvoorbeeld graag kookt, geeft u misschien de voorkeur aan een kookboek of een op voedselwetenschap gebaseerd boek, maar als u liever over voedselbeleid leest, kan een boek over de voedingsindustrie aantrekkelijker voor u zijn.

Veelgestelde vragen


 • Wat zijn de voordelen van leren over voeding?

  Iedereen kan baat hebben bij een beter begrip van voeding. Gewapend met de juiste kennis kun je gezondere keuzes maken voor jezelf en je gezin. Je kunt leren hoe je nieuw voedsel kunt koken, betere maaltijden kunt kiezen voor een gezondheidstoestand of geïnspireerd worden om politieke actie te ondernemen nadat je hebt geleerd over de systemen die ons voedsel produceren.


 • Waarom is goede voeding belangrijk?

  Een voedzaam dieet is essentieel voor een goede gezondheid. Voedsel ondersteunt het leven en gezonde voeding helpt chronische ziekten te voorkomen, verlaagt het risico op overgewicht en obesitas en zet kinderen onder andere in staat tot een gezondere volwassenheid. Beter eten betekent vaak dat je je beter voelt.


 • Wat kan ik verwachten te leren van een voedingsboek?

  Uw afhaalmaaltijden uit elk voedingsboek zijn afhankelijk van het onderwerp, het vermogen van de auteur om informatie te presenteren en uw eigen interesseniveau. Dat gezegd hebbende, kun je verwachten dat je meer te weten komt over allerlei voedingsonderwerpen uit boeken. Misschien ben je geïnteresseerd in het uitbreiden van je kennis over het maken van gezonde recepten, of je supplementen moet nemen of wat je je baby moet geven. Het enige wat een boek niet biedt, is het eten zelf!

Onze topkeuze is “Gentle Nutrition: A Non-Diet Approach to Healthy Eating” door Rachael Hartley, RD omdat het gemakkelijk te begrijpen is en eenvoudig, bruikbaar advies heeft om te volgen. Als je van de wetenschappelijke kant van voeding houdt, probeer dan “How Not to Die: Discover the Foods Scientifically Proven to Prevent and Reverse Disease” door Michael Greger, MD.

Aantal pagina’s: 256 | Referenties van de auteur: RD, LD | Publicatie jaar: 2021

Aantal pagina’s: 576 | Referenties van de auteur: Md | Publicatie jaar: 2015

Aantal pagina’s: 256 | Referenties van de auteur: Deskundige schrijver en journalist | Publicatie jaar: 2008

Aantal pagina’s: 346 | Referenties van de auteur: Een babyvoeding blogger en een voedingstherapeut (MNT) | Publicatie jaar: 2015

Aantal pagina’s: 336 | Referenties van de auteur: Md | Publicatie jaar: 2016

Aantal pagina’s: 320 | Referenties van de auteur: Maker van een populaire receptenwebsite | Publicatie jaar: 2020

Aantal pagina’s: 320 | Referenties van de auteur: MS, RD | Publicatie jaar: 2019

Aantal pagina’s: 320 | Referenties van de auteur: PHD | Publicatie jaar: 2018

Aantal pagina’s: 400 | Referenties van de auteur: MS, RDN, CERDR-S en MS, RDN, CEDRD-S, FAND | Publicatie jaar: 2020