De 7 chakrakleuren uitgelegd plus hun krachtige betekenissen

De 7 chakrakleuren uitgelegd plus hun krachtige betekenissen

De zeven chakra’s zijn de zeven belangrijkste energiepunten van het menselijk lichaam. Elk heeft zijn eigen positie langs de wervelkolom van het menselijk lichaam en dient een specifiek doel. Het verschil chakra kleuren help ook om je huidige fysieke, emotionele en spirituele toestanden aan te geven.

Door elk van de chakrakleuren te gebruiken, kun je je helende en meditatieve ervaringen verhogen wanneer je je concentreert op hoe je chakra’s werken en eventuele blokkades opruimen. Sommige mensen zullen zelfs bijpassende kristallen met kraag of chakrastenen gebruiken om hun chakra’s tijdens meditatie te versterken.

Dus, ben je klaar om alles te leren over de kleuren van de chakra’s en wat ze betekenen? We gaan!

De Charka-kleuren: betekenissen en symbolieken

Elk chakra heeft zijn eigen overeenkomstige kleur die spreekt tot zijn kracht en focus. Een goed uitgebalanceerd chakra is afgestemd op zowel je interne als externe energieën en deze chakra’s moeten gedeblokkeerd en volledig stromend blijven voor een optimale algehele gezondheid.

De chakrakleuren zijn als een regenboog die door ons lichaam stroomt en het is net zo belangrijk om de kleuren te begrijpen als de zeven chakra’s zelf.

Violet – Het Kruinchakra

Hoewel ik hier de kleur violet voor het kruinchakra heb gebruikt, wordt het soms ook bekeken met de kleur wit. Violet is de kleur van dromen en verbeelding, terwijl wit zuiverheid, onschuld en verlichting betekent.

Violet is ook de kleur van eenheid, eenheid en spiritualiteit. Het biedt een gevoel van heelheid en daarmee een gevoel van voltooiing van verschillende processen. Deze kleur kan je helpen je te verbinden met je innerlijke zelf en helpt je bij het ontvangen van hulp van hoge spirituele rijken.

Het is ook een zeer helende kleur die kan helpen om pijn weg te nemen. Dit is een van de chakrakleuren die reinigend en zuiverend is.

chakra kleuren

Violette mensen hebben de neiging om zeer ruimdenkend, nieuwsgierig en ook ongelooflijk diepe denkers te zijn. Ze stellen voortdurend vragen aan de wereld om hen heen en zoeken naar antwoorden. Sommige uitdagingen waarmee een violet persoon te maken kan krijgen, zijn een onwil om de manier van denken van andere mensen te valideren. Ze kunnen ook erg hebzuchtig, dominant en materialistisch zijn.

Spiritueel gezien kan violet aangeven dat een persoon aan anderen kan geven zonder de noodzaak van lofbetuigingen of schouderklopjes. Ze ervaren een grote eenheid met het goddelijke en zeer waardevolle wezen van dienstbaarheid aan anderen.

Indigo – Het Derde Oog Chakra

De diepblauwe en paarse tinten van het indigochakra duiden op wijsheid en diep innerlijk weten. Het is een van de chakrakragen die de deur naar het goddelijke kan openen en helderheid brengt in je zintuigen. Het is een kleur van diepe verandering die fungeert als een brug tussen het voor en wat daarna komt.

Als je iemand opmerkt die die vonk in zijn ogen heeft, ogen die helder en gevuld lijken, diepe wijsheid, is het waarschijnlijk dat hij een persoon is met indigo-energie. Het is kalme energie die sterk is met veranderingen en transformaties.

Indigo is ook een energie die symbolisch staat voor het denken, net als een van onze andere chakrakleuren, blauw. Het vertegenwoordigt het pad van moeiteloze actie. Dit betekent dat wanneer je acties uitvoert, je merkt dat noch je wil, noch je ego je acties oplegt. Het stroomt gewoon natuurlijk en moeiteloos.

Indigo mensen hebben de neiging om zeer intuïtief, opmerkzaam en gevoelig te zijn. Ze hebben ook de neiging om natuurlijke helderziende talenten te hebben, sommige gerealiseerd en sommige niet. Sommige uitdagingen waarmee een persoon met de kleur indigo te maken kan krijgen, zijn eenzaamheid, depressie en diep verdriet.

Deze uitdagingen komen meestal naar boven wanneer het derde oogchakra wordt geblokkeerd. Zonder zorg kunnen indigomensen gemakkelijk ongeaard raken en losgekoppeld raken van het leven op aarde.

Blauw – De Keel Chakra

De keelchakra zelf is verantwoordelijk voor communicatie en zelfexpressie, de representatieve kleur blauw weerspiegelt kalmte en gemoedsrust. Helpen om de snelheid van je gedachten te vertragen en je te helpen meer gearticuleerd te worden.

De kalmerende, helende en kalmerende energieën helpen je om te vertragen en naar je eigen stem te luisteren. Het bevordert ook een opgeruimde geest die stilte biedt. Het is ook een zeer leidende energiekleur die je helpt om een gevoel van vertrouwen en geloof te vinden.

chakra kleuren betekenissen

Mensen die zich aangetrokken voelen tot deze ene chakra-kleuren hebben de neiging om een sterk bovenlichaam en een resonerende stem te hebben. Het zijn ook zeer duidelijke communicatoren, maar ook uitstekende luisteraars.

Deze kleur is een ingang van symbolisch denken. Deze symbolen zijn de kernfundamenten van communicatie en bewustzijn en helpen het materiaal te verbinden met het symbolische.

Je kunt ook merken dat mensen die blauwe energie dragen fantastische dansers, muzikanten of zangers zijn, omdat ze een geweldig ritme hebben. Ze zijn ook ongelooflijk comfortabel in het openlijk uiten van zichzelf.

Sommige uitdagingen die blauwe mensen kunnen ervaren, vooral als dit chakra is geblokkeerd, zijn echter geblokkeerde creativiteit, slechte communicatie en een onvermogen om mensen niet te onderbreken.

Groen – Het Hart Chakra

Groen is de kleur van het hartchakra. Deze van de chakrakleuren symboliseert liefde, empathie, harmonie, vruchtbaarheid, dankbaarheid en welvaart. De energie van de kleur groen is rustgevend en kalmerend en brengt daarmee een gevoel van de onderlinge verbondenheid van al het leven.

Het is verbonden met ons hartcentrum waar de energieën van onze lagere chakra’s kunnen worden getransformeerd en geïntegreerd in de spirituele kant van jezelf. Met balans in dit centrum kun je liefde, balans, het vermogen om gezonde en lonende relaties te vormen vinden en ook meer openstaan voor het geven en ontvangen van liefde.

Groen vertegenwoordigt eigenlijk de ontwikkelingsfase waarin we leren hoe we bevredigende relaties kunnen aangaan met familie, vrienden en romantische vooruitzichten. Mensen met groene energieën zijn waarschijnlijk gewond geraakt in eerdere relaties en beginnen nog maar net te genezen.

Degenen die groene energie bezitten, hebben de neiging om een gevoel van liefde en vrede uit te stralen en kunnen mensen gemakkelijker accepteren voor wie ze zijn. Zo open als ze zijn voor de mensen om hen heen, zijn ze ook in staat om gezonde grenzen te stellen en zijn ze over het algemeen behoorlijk emotioneel goed in balans.

Sommige uitdagingen waarmee mensen die deze ene chakrakleuren bezitten, kunnen tegenkomen, vooral als hun hartchakra geblokkeerd of zwak is, zijn een gebrek aan mededogen, overdreven opofferend worden, stijgen naar een ongezond niveau van perfectie en behoorlijk kritisch worden op zowel anderen als zichzelf.

Geel – De Solar Plexus Chakra

Het geel van de solar plexus chakra is de zonnigste van alle chakra kleuren. Symbool voor jeugd, een nieuw begin, wedergeboorte, wijsheid en vreugde. De levendigheid en het optimisme van de gele kleur vult je met de heelheid van volledige energie. Het is je zonnevlechtchakra die je zelfrespect en zelfvertrouwen controleert.

Zelfs kijken naar de kleur geel kan je humeur opfleuren. Dit is de reden waarom deze kleur een weerspiegeling is van positieve emoties zoals kracht, motivatie, hoop en positiviteit.

Het geeft ons ook de kracht om deze positieve energie uit te stralen naar anderen. Het geeft je de motivatie om je ook te richten op je autonomie en de ontwikkeling van jezelf.

chakra kleuren uitgelegd

Mensen die zich aangetrokken voelen tot het geel van de chakrakleuren hebben de neiging om proactief, betrouwbaar en aangetrokken te zijn tot intellectuele bezigheden. Ze hebben warme persoonlijkheden waar anderen niet anders dan zich toe aangetrokken voelen. Hun gevoel voor humor, vreugde en speelsheid is uiterst charmant en moeilijk te weerstaan.

Gele mensen hebben ook een diepe kennis van zichzelf, kunnen onbevreesd zijn en geloven dat alles wat ze ervaren een les is die groei creëert. Enkele uitdagingen waar geeltjes last van kunnen hebben, zijn angst voor de dood, gevoelens van waardeloosheid, cynisme en een onvermogen om verantwoordelijkheid te nemen. Dit zijn meestal tekenen dat hun zonnevlechtchakra is geblokkeerd of dat de kleur zwak is.

Oranje – De Sacrale Chakra

Het sacrale chakra bevindt zich in het bekkengebied. Het is dus geen verrassing dat het oranje van de chakrakleuren vitaliteit, lust, plezier, creativiteit en koestering symboliseert. Het belichaamt fysieke en emotionele intimiteit en is een warme, energieke kleur. Het is een kleur die ons stimuleert en verblindt.

Oranje is een kleur die ons eraan herinnert dat als we ruimte willen maken voor iets nieuws, oude delen van ons moeten sterven. Spiritueel helpt de kleur oranje om subtiele energie (prana) om te zetten in energie die we kunnen gebruiken in de heelheid van ons lichaam.

Mensen die zich aangetrokken voelen tot de kleur oranje voelen zich levend en verbonden met het genot van fysieke genoegens. Ze hebben heldere ogen als het gaat om hun nieuwsgierigheid en verlangen naar verkenning.

De kleur oranje is gevuld met grote intensiteit en kracht. Oranje mensen hebben bijna magnetische persoonlijkheden gevuld met intense vreugde, optimisme, enthousiasme, maar ook het vermogen om teder en verzorgend te zijn.

Sommige uitdagingen waarmee we te maken kunnen krijgen als mensen zich aangetrokken voelen tot oranje zijn obsessief gedrag, manipulatief gedrag, erg veeleisend worden van de aandacht van anderen en te sterke stemmingswisselingen. Als oranje mensen duiden deze uitdagingen meestal op een geblokkeerd of zwak sacraal chakra.

Rood – De Wortel Chakra

De rode kleur van onze wortelchakra is de meest stimulerende van alle chakrakleuren. Dicht en met de laagste golflengtes, de rode kleur symboliseert energie, passie, bewegingen en verandering.

Het is de kleur van levenskracht, zijnde de kleur van bloed en ook de eerste kleur waarmee we in contact komen als we geboren worden. Rood is onze verbinding met de aarde.

De energie van rood is een mannelijke energie. Het is een zelfverzekerde, extraverte en dynamische kleur, hoewel het ook behoorlijk krachtig en dominant kan zijn. Het is een kleur van actie die ons beweegt en wakker maakt terwijl het ons door verandering leidt. Rood is ook de primaire kleur van manifestatie en welvaart. Onszelf omringen met deze kleur kan onze manifestatie meer kracht geven.

zeven chakra kleuren

Mensen die zich aangetrokken voelen tot de kleur rood genieten van hun fysieke lichaam en het leven dat ze hier op aarde leiden. Ze zijn ambitieus, zeer praktisch en kunnen in veel omstandigheden worden aangetrokken tot een carrière in de politiek.

Helder denken, een sterk vermogen om doelen te stellen en prioriteiten te stellen, en een verterende rechtvaardige woede zijn allemaal tekenen van een rood persoon.

Net als alle andere chakrakleuren hebben rode mensen last van uitdagingen die kunnen ontstaan als hun chakra geblokkeerd is. Zoals boosheid of woede, koppigheid, een ontkoppeling van je ziel, slechte focus.

Rode mensen kunnen ook veel last hebben van depressies. Dit is meestal een teken van het bezitten van veel te veel rode energie die naar binnen is gekeerd.

Om dit op te lossen, moet je leren om in contact te komen met en comfortabel te zijn met je woede, zodat je het kunt omzetten in bruikbare energie.

Chakra Kleuren Test

Uitzoeken welke van de chakrakleuren je meer leidt dan de anderen kan een fantastische manier zijn om jezelf op een veel dieper niveau te begrijpen. Elk van de chakrakleuren heeft zijn eigen symboliek en verbindingen met onze menselijke emoties, lichamelijkheid en spiritualiteit.

Door te ontdekken welke van de chakrakleuren je begeleidt, kun je je sterke punten beter begrijpen, wat je drijft, hoe je innerlijke zelf werkt, maar ook je zwakheden en de gebieden van jezelf die dieper werk nodig hebben.

Via het internet zijn er verschillende kleurtests die je kunt doen om je leidende chakrakleur te ontdekken, maar onthoud dat we door de kleuren stromen zoals ze voor ons doen.

Dus hoewel je je op dit moment misschien sterk identificeert met de kleur geel. Het is heel goed mogelijk dat je leidende kleur verandert terwijl je door de verschillende stadia van je leven reist.

Hier zijn drie chakrakleurentest die je kan helpen ontdekken welke chakra en zijn kleur je op dit moment begeleidt.

  • Wat is je leidende chakra? Goodnet.org
  • De ultieme dominante chakra test Brett Larkin
  • Wat is je sterkste chakra? Yogapproved.com

Chakra Kleuren Grafiek

Het kennen van de diepe innerlijke werking van elk van onze chakra’s en hun chakrakleuren is belangrijk wanneer we een evenwichtig en gelukkig leven willen leiden. Het is echter veel informatie om in me op te nemen, ik snap het. Soms willen we niet diepgaand hoeven te lezen, we willen gewoon iets waar snel naar gekeken kan worden. Dit is waar een chakra kleurenkaart wonderen kan doen.

chakra kleuren grafiek

Hieronder vind je een chakrakaart die de chakrakleuren bevat en perfect is om snel te kijken als je een beetje weinig tijd hebt. Download gewoon de afbeelding en druk deze af (of sla deze op als achtergrond van uw telefoon).

Voorbeeld chakra kleuren grafiek

Welke van de Chakra kleuren begeleidt jou?

Nu je alles weet wat je moet weten over de chakrakleuren, heb je uitgezocht door welke je je momenteel laat leiden? Ik hoor graag hoe het begrijpen van je leidende chakrakleur je heeft geholpen!